Ako zachrániť dovolenku?
Baby, dcéra má 12 rokov. Už dva roky má ms... Mali sme naplánovanú dovolenku, avšak nevedeli sme ako na tom bude. Zistili sme pred pár dňami, že 1.8. má dostať ... 4.8. odchádzame, je to len víkend dovolenkový, ale potrebujem vašu radu/pomoc.. Zháňala som menštruačné plavky, Perties mi nechcelo vložiť produkt do košíka aj napriek tomu, že mali plavky na sklade, či chyba stránky alebo môjho mobilu, neviem. Tak som našla stránku až z ČR... Písali, že plavky mi dorazia 31.7. čo bolo super, avšak momentálne mi prišiel mail, že sa to posunulo a 31.7. to príde ešte len k nim na sklad a posielať budú až v piatok, čiže v deň nášho odchodu 🙈 jedna zlatá baba tu na MK mala plavky, avšak malé pre moju dcéru. Obvod bokov má 85cm... Máte niektorá na predaj také menštruačné plavky alebo viete poradiť, kde by som ešte vedela zohnať? Tieto od Lunacare boli tiež dosť drahé, 32€ aj s poštovným čo v porovnaní s Perties je super, ale ja nemám už 50€ na Perties alebo inú značku... Je ešte iná možnosť, alebo sa budem pozerať na sklamanú dcéru? 🙈 Má totižto sociálnu fóbiu, čiže medzi ľudí na kúpalisko nehrozí ísť a preto sme vybrali na dovolenku malý rodinný domček, kde budeme iba my a má tam aj bazén... Bože baby pomoc 🙈
@zltamyska ak sa jej to neposunie 🙈 dva mesiace dozadu mala znovu ms po 2 týždňoch a pred tým zas 2 týždne meškali... Zrejme sa to stále ešte upravuje... Môže sa stať, že jej neprídu ani po dovolenke a môže sa stať, že akurát tam dostane... Keby to tak človek vedel naplánovať 😔🙈
@ddaassuullaa ja som sa s ňou o tom rozprávala, že existujú také plavky, súhlasila... Ale zas je pravda, že keď už dostane, môže sa stať, že nepôjde do vody ani keby také plavky má na sebe trojo, lebo sa bude cítiť nekomfortne 🙈ale ako matka sa snažím svojim deťom dať šancu na "normálnu" dovolenku so všetkým, čo k tomu patrí... Aj s bazénom...
Kupat sa v tych nohavickach neodporucam. Akonahle to namocis do vody, tak z toho ide von nahromadena krv (pri prani, takze na 100 % to bude aj pri kupani).
@jana_eyre_2 pôjdem teda pozrieť dnes do DM, aj tak tam dnes musím ísť, tak to pozriem... Ďakujem za radu 😊
@muchotrafka298 aha.... Tiež mi to napadlo, že nohavičky sú predsa len iné... Ale keď mi tu Janka písala, že jej nenasiakli, tak potom neviem... 🙈
@muchotrafka298 ja som to vyskúšala a žiadna krv von nešla ,😉
Bola som tak 3dni v najsilnejších.. menila som si ich len častejšie, mám ich viac..
@jana_eyre_2 a bola si v bazéne alebo v mori alebo? Lebo zas je pravda, že v mori človek ani nezbadá, keď jej niečo "ujde" 😁
Tam, kam ideme, je bazén taký menší, síce so schodíkmi, ale je nadzemný a nie obrovský...
@levandulova111 za mna su vlozky nepohodlne a humus hlavne v lete, ked sa ta krv na vzduchu rozklada. ja osobne vlozky neznasam. tapony pouzivam od asi tretej ms, od 12 rokov. dcera ma 14, ms dostala len teraz, takze tomu davam este trochu cas, ale tym, ze vidi, ze ja pouzivam len tampony, tak sa na to pytala a bavili sme sa o tom, ze bude pouzivat tampony. inak aku velkost potrebujes, suseda ma 3 menstruacne plavky z beponu nove, s vysackami, vel.S. blocek vyhodila, tak ich nemoze vratit.
@levandulova111 pouzivala som tampony od 1.menstruacie, takto, ked bolo treba do bazena. Mala som 11, ked som dostala. Tie mini, su aj s aplikatorom, tusim Tampax to boli. Tie mi sli lepsie zaviest.
A hoci som porodila 4 deti, so zavadzanim tamponu mam aj teraz problem, hlavne, ked je uz krvacanie slabsie, dam su vtedy kusok lubrikantu, Durex Natural je fajn.
@matkahelka aj dcére vychádzala veľkosť S na stránke Lunacare, a na stránke Perties tiež S, ale tam to bolo už takmer na hrane, má veľkosť bokov 85cm 😍 ak by bola kamoška taká zlatá, odmerala boky?
@levandulova111 stalo sa mi podobne v takom veku, musela som si dat tampon, akoze bolelo to, als chcela som s akupat
@nevenka tak úprimne, neviem ako by to dcéra zvládla, keď bude staršia, musím s ňou na gyn, pretože (nechcem ju tu ohovárať) ale má extrémne veľké pysky tie vnútorné, veľmi jej trčia von, sú také nakladané, pri umývaní problém nemá, ale keď som jej pomáhala s krémom na odstránenie chĺpkov pod bruškom, tak mi až oči vypadli... 😔 Ona je dosť citlivá, plus uvidíme aká diagnóza z toho bude a bojím sa, že s tým bude mať v budúcnosti problémy, hlavne, že aby sa ona preto netrapila, lebo toto som fakt v živote nevidela 🙈
@levandulova111 celkovo s pubertakom je to ťažko,keď má nejakú dg,tak chápem.
Ale osobne mi príde rozumnejšie zobrať situáciu ako fakt,lebo nútiť ju do niečoho nie celkom bežného a možno ani príjemného pre ňu bude väčší stres.
Ale ty ju poznáš,uvidíš.
@levandulova111 no my sme len v mori boli, sledovala som sa.. je možné že v bazéne to inak vidno? Neviem..
Neviem si celkom predstaviť,že z nohavičiek pri praní krv ide a pri kúpaní ani trošku nie. Možno to nevidieť,ale určite ide. A už vôbec nechápem,čo všetko dokážu ženy v bazéne a pri mori...teda,chápem,ale rozum mi to neberie.
@levandulova111 to nie je ohovaranie, neboj. Ja mam tiez take, jeden ovela vacsi ako druhy, musim si ich akoby trochu poskladat dnu 🙈, no co narobim. Ale tak tampon tam vies dat, ja neviem...ale ja som to tam chcela preskumat, vsak aj zrkadlom som kukala, co a ako, a tampon som skusit chcela, lebo som sa chcela kupat. Vtedy neboli ziadne nohavicky menstruacne. A neboj, o panenstvo nepride, to sa mi stalo oooovela neskor a to prve zavadzanie ma aj dost bolelo a na x krat, ale rvala som to tam ako to slo 🤣. A nic, blana ostala. Vsak pysky si musi trochu dat nabok, roztvorit. Ja to mam tiez take, ze sa ani neholim radsej dole, lebo ked nemam nohavicky potom na spanie v noci, tak mi to vadi a ked mam chodit na ostro, tak eeee...az ma to boli. Ale manzel sa nestazuje, hoci som chcela ist aj na plastiku, tak mi povedal, ze naco, preboha, ze su uzasne. Takze to sa neboj, fakt, len treba s npu o tom citlivo...Ktovie, ake budu moje dcery, lebo este aj chlpata som viac ako treba, no chudata...
@levandulova111 Ak je to len víkend, tak by som to neriešila. Veď hádam ešte niekam pôjdete, kde sa bude môcť kúpať. Na ten víkend naplánuj bohatý program v okolí, aby jej ten bazén nechýbal.
@terezka1947 no lebo keď peries, tak peries vnútornú stranu, vonkajšia je predsa nepremokavá a vnútornú máš na vagíne.. navyše som bola istena ešte plavkami na tom.. (používaš tie nohavicky?) vďaka ale za milé zhodnotenie.. 😒 chcela som len poradiť, moja dcéra by mala s tamponom problém a tak by som ju nenutila.. každý nech si robí čo chce.. ja skôr žasnem ako človek vie skritizovat úplne čokoľvek
.
@levandulova111 naucit ju akceptovat svoje telo, milovat svoju zenskost! MENSTRUACIA NIE JE CHOROBA!!!!
@jana_eyre_2 preco na kazdej stranke upozornuju, ze menstruacne nohavicky NIE SU vhodne na kupanie?
@hladamematku A tvrdí tu niekto, že menštruácia je choroba? Alebo že má dcéra problém akceptovať svoje telo? Tu sa rieši iný problém.
@levandulova111 keďže mate súkromie, normalne sa okúpe a pôjde sa prezliecť. Na to zaplavanie si by som dala normalne menštruačné nohavičky z DM.
@jana_eyre_2 presne, súhlasím 👌
Tiež som dlho nemohla tampóny. Pokial mi už MS končila, normalne som si dala plavky, sla sa okúpať do mora a potom som sa sla na izbu prezliecť do čistých plaviek a dala s slipovu vložku. Okolo pásu plazovu sukňu, cize žiadny problém. Mala som aspoň 4 plaviek so sebou, aby som sa vždy mohla prezliecť.
@h2 to tam bude veľa programu, je to na Morave, čiže tam je toho veľa, horšie však je, že ten bazén je hneď pri dome .. 🙈 no budem dúfať, že to dopadne dobre či už s bazénom, či bez😊
@levandulova111 na astratexe majú aj menštruačné plavky. Pozri ci by jej nesadla veľkosť. Tie ti prídu na 100% kým odidete
@matkahelka neviem, lebo by nemali ďalší produkt z iného materiálu možno? Ako vravím, ja som to skúšala, bez akejkoľvek krvi a problémov, vyprosujem si aby ma tu niekto označoval s tým že coho som schopná keď do vody nič neslo.. každý si môže urobiť ako uzná za vhodné, bola to len rada a je na autorke ako sa rozhodne..
@levandulova111 Ja by som zo solidarity s dcérou požiadala aj iných členov rodiny, aby sa v bazéne počas pobytu nekúpali. Lebo nech už by sa to vyriešilo tampónmi, či menštruačnými plavkami, pre dcéru to bude nová situácia a tak či tak jej nemusí byť príjemné sa vtedy kúpať. Proste zaradiť sa tak, ako keby tam žiadny bazén nebol. Kúpanie si môžete vynahradiť, keď nebude mať menzes. Leto ešte zďaleka nekončí.
@miriam11 úprimne, stresujem sa s tým ja, ona nad tým ani nerozmýšľa... 🙈 A preto mne ms prišla skôr, než mala 🙈 ja som taký stresant zo všetkého, chcem, aby moje deti boli spokojné, keď však niečo nejde, beriem, ale najskôr hľadám spôsoby, až potom dôvody... 🙂
@lienka.7 pozerala som, tie majú zatiaľ len celé tuším, alebo som zle hľadala... Ale pozriem to ešte raz a poriadne, keď uspim krpatu... 😊 Ale najskôr počkám na matkahelka, čo vybaví u kamošky 😊

a neviem ake su presne teraz v ponuke tampony, ale s aplikatorom by mali byt jednoduchsie na pouzitie