Ako zachrániť dovolenku?
Baby, dcéra má 12 rokov. Už dva roky má ms... Mali sme naplánovanú dovolenku, avšak nevedeli sme ako na tom bude. Zistili sme pred pár dňami, že 1.8. má dostať ... 4.8. odchádzame, je to len víkend dovolenkový, ale potrebujem vašu radu/pomoc.. Zháňala som menštruačné plavky, Perties mi nechcelo vložiť produkt do košíka aj napriek tomu, že mali plavky na sklade, či chyba stránky alebo môjho mobilu, neviem. Tak som našla stránku až z ČR... Písali, že plavky mi dorazia 31.7. čo bolo super, avšak momentálne mi prišiel mail, že sa to posunulo a 31.7. to príde ešte len k nim na sklad a posielať budú až v piatok, čiže v deň nášho odchodu 🙈 jedna zlatá baba tu na MK mala plavky, avšak malé pre moju dcéru. Obvod bokov má 85cm... Máte niektorá na predaj také menštruačné plavky alebo viete poradiť, kde by som ešte vedela zohnať? Tieto od Lunacare boli tiež dosť drahé, 32€ aj s poštovným čo v porovnaní s Perties je super, ale ja nemám už 50€ na Perties alebo inú značku... Je ešte iná možnosť, alebo sa budem pozerať na sklamanú dcéru? 🙈 Má totižto sociálnu fóbiu, čiže medzi ľudí na kúpalisko nehrozí ísť a preto sme vybrali na dovolenku malý rodinný domček, kde budeme iba my a má tam aj bazén... Bože baby pomoc 🙈
@simonah73 moja sa bude takého niečoho aj báť by som povedala.... Je svojská a čakáme či nám aspergera vyvratia úplne alebo potvrdia.... Zatiaľ to je uzavreté ako sociálna fóbia... Takže na ňu musím inak ako na "normálne" dieťa 🙈 keď sa zatne, nepohne s ňou ani tank
@levandulova111 starsia bola uplne zelena, ruky sa jej triasli ako keby jej isli minimalne amputovat nejaku koncatinu, som sa bala ze mi tam odpadne, povedala som jej nech si pozrie nejake video na youtube a potom sa upokojila, lebo som sa pytala, ci spoluziacky nepouzivaju tampony, tak vraj nie, lebo chcu byt az do svadby panny, tak som jej vysvetlila, ze to s tym nic nema a teda som zvedava, ze ci im toto nadsenie pre panenstvo vydrzi az do tych svatieb 😂
@levandulova111
Každá žena je tam dole iná 🙂 a že si nič také v živote ešte nevidela...povedzme si na rovinu...koľko vagín si v živote videla? 🙂 pokiaľ nie si gynekologička, tak pravdepodobne sa to dá spočítať na jednej ruke 🙂
A jedna malá rada, neukazuj dcére, že ťa jej vagína šokovala, pretože bude mať šok aj ona. Nerieš to, ak bude mať problém, vyrieši to sama v dospelosti 🙂
Skús tie menšt.nohavičky a pre prípad vezmi aj tampóny 🙂
@tanyag jasné, že to nedám najavo... Presne preto, aby sa necítila zle .... Ale tampóny mám kúpené, dala som si ja do bazéna kvôli najmladšej, aby som s ňou mohla ísť.... Ale za mňa hrozné dačo 🙈 tam šiel super, ale von som myslela, že ho ani nevytiahnem 🙈🙈🙈 strašne ťažko to šlo... A tohto sa bojím, aby malá nemala ten istý problém a nezľakla sa .... Aj som postupovala podľa návodu, že ak ide ťažko, zatlačiť... Ale nepomohlo... Či to chce len prax, kto vie...
No mne by mali prísť z Lunacare tento týždeň, dnes to posielajú a buď Zajtra alebo pozajtra by to už vraj malo prísť ku mne...tak som zvedavá...
@levandulova111 tak ak si ho tahalo von suchy tak jasne ze siel tazko. a teda ja ani do bazena nechodim cez tie dni ani s tamponom.
@levandulova111 Nooo neviem, ja tampóny nepoužívam, raz som skúsila a NIE ďakujem 😂 takže asi viem, ako si to myslela...len viem podľa iných žien, že kúpanie riešia tampónmi 🙂
@simonah73 ja tiež nie, ale proste malá 7 mesačná zbožňuje vodu a máme záhradku, kde je aj bazén... Nikto si netrúfne tam s ňou ísť, lebo je až moc živá. Mala som posledné dni ms, v podstate už len taký hnedý výtok/spinenie , preto som si dala ten tampón a šla do vody s malou a že nemá problém byť vo vode aj hodinu 🙈 ja som taká matka proste 🤷 pokiaľ je to v mojich silách, tak sa prispôsobím tým deťom... Na prázdniny nemajú kam chodiť, nemajú starých rodičov, len moju maminu, ktorá býva o 4 činžiaky od nás ďalej, na tento výlet ideme prvýkrát v živote, preto to volám dovolenka, aj keď je to len víkend... Preto chcem, aby im nič nebránilo užiť si to naplno, lebo bohvie, kedy zas príde príležitosť.....
@levandulova111 tak v tom pripade je jasne preco Ta to bolelo, ked si ho tahala von.
@levandulova111 Všimla som si, že Perties plavky sú opäť na sklade. A jaú akciu, že s nimi dostaneš nohavičky zadarmo
@mona21 ďakujem, no my už máme nakúpené 😅 z Aliexpress za 5,10€ rovnaké ako som kupovala z Lunacare za takmer 50€ 😅😅😅

@levandulova111 nasa bude mat teraz v novembri 12r, a minuly rok to dostala cestou na dovolenku. hovorim jej, no bud si das tampon alebo sa nebude moct kupat, na dalsi den rano prisla za mnou, ze ci sa teda ideme kupat, so starsou som "bojovala" asi dva roky kym ho zacala pouzivat a to ma teraz 17 a pouziva ho asi dva roky a ona si ho tam sama "narvala" este si tam dala tampax super, co su tie asi s najvacsou absorciou. 😂