Ako zariadiť apartmán, aby bol príťažlivý pre rodiny s deťmi?
Ahojte,
zariaďujem apartmán ktorý budem prenajímať cez booking a chcela by som prilákať hlavne rodiny s deťmi. Zaujíma ma aké vybavenie by Vás prilákala že si poviete tento apartmán to má tak poďme radšej tam. Predpokladám že detská stolička k jedálenskému stolu je základ. Asi aj detská postieľka? Alebo si na cesty nosíte nejakú cestovnú? A čo hračky a vybavenie kuchyne?
Ja deti nemám tak som v tomto smere neskúsená. Mamičky poraďte 🙂
Aj na SK sa pri tyždňovom pobyte zíde práčka a umývačka. Kto má viac detí, ten to chápe, že je to potrebné, lebo "nehody" sa stávajú aj pri kratších pobytoch. Vedela by som rozprávať 😅
Nejaká aspoň kuchynka alebo čo,bohužial všade kam prideme su hračky zdemolovame,postracane figurky atď..ja ešte rozumiem že malé deti nevedia dať pozor ale keď vidím dieťa že s niečim trieska a ničí tak mu dohovorím..tak isto na ubytovaní Dvd prehravač a s 20 dvd boli v obaloch 3🤦🤦🤦 ludia nemajú chochmes. Ešee ma napadá možno turistický nosič..my sme doma nemali a už nám nestihol prísť .
Nejaká aspoň kuchynka alebo čo,bohužial všade kam prideme su hračky zdemolovame,postracane figurky atď..ja ešte rozumiem že malé deti nevedia dať pozor ale keď vidím dieťa že s niečim trieska a ničí tak mu dohovorím..tak isto na ubytovaní Dvd prehravač a s 20 dvd boli v obaloch 3🤦🤦🤦 ludia nemajú chochmes. Ešee ma napadá možno turistický nosič..my sme doma nemali a už nám nestihol prísť .
@dagas na nasom ubytku niekto ukradol baterky z dialkoveho ovladaca, tak tomu dvd sa necudujem.
@viktoriaandrascik dobre dobre silná wi-fi a telka s netflixom 😁
@viktoriaandrascik práčka 😁
@viktoriaandrascik nejake to zakladne vybavenie je fajn (detska stolicka, redukcia na wc, nocnik), no z toho, co tu nebolo spominane ocenim:
- parkovanie v cene hned pri dome,
- bezpecny priestor (dieta nema na seba co zhodit, cize ziadne nizko visiace zrkadla, ozdoby, obrazy, tv, konferencny stolik s ostrymi hranami, volne stojaci vesiak a pod),
- viac mensich kosov (plienky vynasame denne, zvysne smetie menej casto),
- siroka manzelska postel, ktora sa da prirazit dlhsou stranou k stene alebo uz prirazena je alebo dost vela zabran na obe strany postele (obe deti spia s nami, postielky su nam nanic, ako zabrany pouzivame obvykle kuchynske stolicky, kresla zatazene batozinou a pod.),
- tvrdy matrac v posteli (na makkom sa zle spi s dietatom aj preto, ze dieta nonstop na mna pada),
- zopar hraciek (v klude staci obyc velke lego, nejaka vybava do kuchynky, knizky s tvrdymi stranami, plastove auticka a pod, hlavne nech to nie je rozbite / nekompletne, bez bateriek a pod.),
- ziadne dlhe zavesy, zatemnovanie ano (zaluzie, zaves),
- ziadne volne polozene koberce (hrozne sa smykaju).
@viktoriaandrascik my keď sme ako partia s malými deťmi zháňali chatu, pozerali sme aj na to ci je tam nejaká hernička, resp.miestnost kde sa budú môcť male deti bezpečne hrať, vonkajšie ihrisko a atrakcie v okolí.
Nočník, redukcia na wc,
@viktoriaandrascik ahoj, tak ja mam 5 deti, chodime s nimi po Slovensku na pobyty casto a vzdy ich najviac potesia hracky, knizky, spolocenske hry, pastelky, papiere. Naposledy bola na ubytku krasna drevena kuchynka, hrali sa s nou uplne vsetci.
Pre mňa veľký bonus a podľa toho som aj hľadala bolo bezbariérovosť: ak mi dieťa zaspalo vonku v kočíku,tak som sa bez problémov s tým kočíkom dotrepala do izby. A v izbe bol taký vyklenok, kde bol písací stôl no ja som si do toho vyklenku odkladala kočík. Ďalej, chýbal mi stupienok k umývadlo a detský nástavec na wc. A v jednom apartmáne som sa potešila lavoru, v ktorom som kúpala deti, prepierala špinavé prádlo...
• redukcia na WC
• stupienok
• detska stolicka
• zabrana (aj dve) na postel, pripadne detska postielka
• bazenik s gulickami
• svetielko na noc na WC
• zariadene bezpecne, ziadne ostre hrany, apod.
Ak by som chcela mať apartmán lákavý vybavením určite by nechýbalo toto: práčka ideál so sušičkou, postieľka, stolička, umývateľné hračky, náhradná posteľná bielizeň do postieľky, snimatelna zábrana na posteľ umývateľné podbradniky. Jednorazové detské príbory vsade krytky na zástrčky. V kuchyni určite ponorný mixér, kvalitné hrnce, vybavenie kuchyne také aby sa dalo normalneuvarit.Vždy dostatok prostriedkov ako jar, Vlhčené utierky, sáčky do koša, gel na pranie avivaz vždy nová hubka na riad. Vonku ak je na to priestor pieskovisko s krytom, možno nejaká preliezky, šmýkačka.
@viktoriaandrascik za mna urcite stolicka,postielka ( nosim si ale uvitam ked maju) do postielky nepremokava plachta a nahradne povlecenie...stupienok k wc s redukciou,l na wc,pripadne nocnik a mozno by som zvazila detsku vanicku ak ide rodina s malym dietatom ( pre mna bol celkom problem ked apartman nemal vanu len sprchu a mala som 4 mesacneho akoze zvladli sme ale mala vanicka by mne velmi pomohla - sku skladacie nezaberaju vela miesta a su super) za mna aj nejake hračky nemusi byt vela ale zmena potesi aj moje deti ked najdu nieco "ine" aj pastelky,papiere, mozno by som spravila maly kútik kde by bol maly stolik s dvoma stolickami a pri tom mala policka alebo kos s par hrackami ( take mala detska zasivaren ) ak sa idete orientovat na deti a ak chcete mat bonus v kuchyni tak ohrievacka flasiek a prikrmov a aj ked to si asi mamicky nosia 😊 a v kuchyni detsky pribor a ako tu pisali zabrana na postel lebo nie vsetky deti spia v postielke a krytky na zasuvky bola velmi dobra pripomienka samozrejme police a komody upevnene o stenu 🙂
@viktoriaandrascik minuly rok sme boli v jednom, ktory bol uzasny a stvoreny pre rodiny s malymi detmi a mal vsetko co sme potrebovali, ked nase deti boli male, ale vtedy take este nebolo a nocnik sme nosili so sebou....nocnik, detske sedatko na wc, vanicka, postielka, dokonca prebalovaci pult tam bol, male stolicky a stolik, plastovy riad pre deti, vesiaciky v 2 urovniach, na medziposchodi urobeny kutik na hranie so zabranami na schody, vonku pieskovisko, hojdacka, poistky na skrinkach.
Hlavne treba myslieť na to, že "deti na dovolenke" nie sú len tie v skolkarskom veku..
Ako mama s väčšími deťmi ma láka najmä to, že každé môže mať vlastnú posteľ a že ich je dostatok aj pre väčšie rodiny.. čiže napríklad dve poschodové postele a jedna manželská - to by bolo ideálne a nechápem prečo je tak málo apartmánov kde myslia aj na to, že niekto môže mať viac detí ako dve a že práve tie viac detne rodiny asi nehľadajú hotely.. ja mám teda len tri deti, to sa ešte dá nájsť, ale aj tak zväčša spavam na roztahovacom gauči.. kamarátka so 4rmi deťmi už naozaj ťažšie hľadá možnosti aby sa všetci pohodlne vyspali.. a pritom pohodlie pri spánku je základ apartmánu..
Taktiež - keď už je dostatok posteli, často sa stáva že nie je dostatok vankúšov a prikrývok.. na to treba myslieť tiež..
Samozrejme - ja neviem koľko izbový apartmán máš ty, toto sú najmä požiadavky ktoré ovplyvňujú môj výber.. potom je to pekná kúpeľňa kde sa nebojím ísť bosými nohami, nejaké spoločenské hry vždy potešia a vybavená kuchyňa tak, aby sme sa nemuseli bit o šálky.ci lyžičky..
Najlepší apartmán je ten, kde sa cítim ako doma a nič mi nechýba..
@viktoriaandrascik vidíš, je to individualne. Ja som hľadala podľa okolia a hlavne podľa toho, aby apartmán pôsobil čisto a moderné, neprepchato. Nemám rada, keď je veľa všetkého a kontajnerovy nábytok. Paradoxne, detskú postieľku som považovala ako zbytočnosť zaoberajúcu priestor (deti spali odmalička so mnou). Hlavne čisto bez milióna veci
@viktoriaandrascik nas par hraciek pre deti vzdy potesi, nech nemusim balit ziadne
@viktoriaandrascik
Detská postieľka a stolička sú úplný základ. Potom priestor tomu prispôsobený - čiže žiadne kvety na zemi, dekorácie, ktoré by deti na seba mohli strhnúť atď 🙂 tv ktora nie je na zemi, netrciace káble, prípadne spotrebiče s detskou poistkou, zaslepky ale tak tie si ja napr nosím.
My sme nedávno boli na jednej chate a jedným z kritérií co sme si vybrali bolo to ze to bolo velmi prispôsobené deťom, bol tam taky malý detský kútik kde bola aj postielka ale aj so stanom a hračkami. Hračky si síce vždy nosím svoje, ale dieťa sa vždy zaujíma o cudzie a nové viac 🙂 prípadne detské knižky (tvrdé stránky pre malé deti). Ak hračky tak odporúčam asi drevené alebo plastové aby ste mali čím menej roboty s tým, plyšákov by ste asi museli prať to je také nevdačné.
na inšpiráciu, nás prilákala velmi táto chata v linku, mala ten spomínaný kútik a vonku pieskovisko s hračkami, šmykľavku a hojdu ale neviem ci mate exteriér:
https://www.megaubytovanie.sk/chata-zuzanka-kra...

@viktoriaandrascik my sme mali tento rok apartmán s umývačkou riadu a práčkou a sušiakom na prádlo (taký ten skladací), tak to bolo super 😄. Ale boli sme 2t v Chorvátsku, ak ide o svk, sem asi nikto nepríde na 2t do jednej lokality, ak nejde trebárs o nejaké detské kúpele, alebo neviem, ani ma nenapadá dôvod. Ináč klasika, keď boli deti menšie - postieľka, nočník, jedálenská stolička pre batoľa, atď. Nebolo to však pre nás nejaké "must hlave". Keď nebolo, tak nebolo, vyriešili sme si po svojom. Keď bolo, tak fajn. Skôr tam nedávaj také veci ako koberce, matrace asi tiež budeš musieť časom meniť, keďže malé detí cikajú kakajú grckajú a nie každá mater plienkuje 😁 (alebo sa zrovna odúčajú od plienok), nie každá matka dáva dieťa spať do detskej postieľky, a chrániče nie sú úplne rezistentné, atď. Príjemné zariaďovanie!