icon

Ako zvládnuť cestu autobusom s deťmi na dovolenku?

zemiakovysalat
16. máj 2025

Tak o mesiac ideme do Bibione, ako prežit cestu autobusom s detmi? 😅 však nebude to niečo extremne, malá už mala 4 roky, ešte sme na takej dlhej cestne neboli.

Strana
z2
domak2
17. máj 2025

Teraz už sú všetci nejakí rozmaznani sa mi zdá 😅 ako deti sme inak nechodili a vždy bolo super. Zober kopu veci na zabavenie a je to. Ako čerstvo dospelé sme boli s kamoškou v Bulharsku, to bola nekonečná cesta, naspat raz 30 hodín. A tiež tam boli nejaké deti, sem tam plakali, sem tam otravovali, všetci to prežili.

petulda333
17. máj 2025

Boze. Niektore teda reaguju. My sme tak sli do Bulharska,my bezdetni. V buse bolo asi 10 deti,od 2-14r a v pohode. Vezmi nieco cim ju zaujmes. Prestavky su tiez. Nic neboj

alkoholik
18. máj 2025
@domak2

Teraz už sú všetci nejakí rozmaznani sa mi zdá 😅 ako deti sme inak nechodili a vždy bolo super. Zober kopu veci na zabavenie a je to. Ako čerstvo dospelé sme boli s kamoškou v Bulharsku, to bola nekonečná cesta, naspat raz 30 hodín. A tiež tam boli nejaké deti, sem tam plakali, sem tam otravovali, všetci to prežili.

@domak2 Ano suhlasim ze volakedy ste sa trepali 30 hodin do Bulharska. Vtedy ale neboli nizkonakladove letecke spolocnosti ktore vam predaju letenku aj za 9.9€ let. Preco by som sa TREPAL 30 hodin do bulharska ked tam mozem byt za 2 hodiny? Aj volakedy prali ludia v potoku rucne, dnes pouzivate pracku.

muchotrafka298
18. máj 2025

Ja si myslim, ze vobec nemozeme porovnavat co bolo kedysi, ked sme boli deti, mladi ludia, 20-30 rokov dozadu. Vtedy sme boli radi, ze mozeme niekam ist, vobec nam nevadilo sediet aj 30 hodin v rozheganych autobusoch bez klimy. Lenze to bolo vtedy, nie teraz. Ludia su narocnejsi a pohodlnejsi, co je normalne, lebo doba pokrocila. Uz ani dochodcovia dnes nejdu autobusmi, ked su lacne letecke zajazdy. Lebo na co? Budem sediet 2 dni v autobuse, dlhe hodiny a nie, nie su vsetci milucki, empaticki spoluvyletnici, ktorym vlastne nevadi vobec nic, nesklapaju sedadla tak, ze im je jedno, ze ten za nimi sa nemoze ani pohnut, nie su hlucni alebo nepiju celu cestu.

domak2
18. máj 2025
@alkoholik

@domak2 Ano suhlasim ze volakedy ste sa trepali 30 hodin do Bulharska. Vtedy ale neboli nizkonakladove letecke spolocnosti ktore vam predaju letenku aj za 9.9€ let. Preco by som sa TREPAL 30 hodin do bulharska ked tam mozem byt za 2 hodiny? Aj volakedy prali ludia v potoku rucne, dnes pouzivate pracku.

@alkoholik ale ona sa tam trepe lebo je to pre ňu ešte výhodnejšie ako ta nizkonakladovka. Zas nerobme z pohodlnej cesty autobusom, kde nemusí riešiť presuny, letové nariadenia, ak by sla autom tankovanie, mapy, unavu, plánovanie a vlastne nič okrem sedenia na zadku porovnateľný zážitok s praním v potoku.

annanoriska
19. máj 2025

Ja som išla autobusom do Talianska keď som mala 16 a išli sme 24 hodín. Hrozné niečo, povedala som si že nikdy viac, no je pravda že autobus bol starý a stálo sa každé asi 3 hodiny. Teraz je to už o niečom inom, myslím že tie autobusy sú inak vybavené a možno majú aj WC. Ale verím že keď naberieš nejaké hračky, či omalovánky tak tú cestu zvládnu.

Strana
z2