Ako zvládnuť dlhý let bez stresu?
Ahojte s manželom chceme ísť v zime do exotiky. Veľmi sa na to teším a dúfam,že nám to vyjde. Ale! Mám strach z dlhého letu. Mal by trvať cca 11 hodín. Mám stres už z dvojhodinového letu. Nemám vyslovene paniku ale hrozný pocit takej neistoty. Chápete čo myslím. Povedzte mi prosím ako to zvládnuť aspoň trošku s komfortom a nemať všelijaké myšlienky. Určite nemám v pláne sa pred letom opiť 😗
@anonym_autor Stiahni si filmy,serialy,eknihy,zober krizovky,sudoku,karty alebo cokolvek naco pocas roka nie je cas. My na jar tiez planujeme ist do exotiky a uplne ta chapem. Mna uz teraz ide vystriet pri spomienke,ze mam vydrzat 11 hodin na jednom mieste. Planujem si nastavit mysel tak,ze dostanem do daru cas a mozem ho stravit nic nerobenim resp.robenim niecoho naco inokedy nie je tolko casu.
@anonym_autor Stiahni si filmy,serialy,eknihy,zober krizovky,sudoku,karty alebo cokolvek naco pocas roka nie je cas. My na jar tiez planujeme ist do exotiky a uplne ta chapem. Mna uz teraz ide vystriet pri spomienke,ze mam vydrzat 11 hodin na jednom mieste. Planujem si nastavit mysel tak,ze dostanem do daru cas a mozem ho stravit nic nerobenim resp.robenim niecoho naco inokedy nie je tolko casu.
@marca12 zabaviť sa celkom budem vedieť. Ja mám skôr strach z letu ako takého. Nedokážem sa uvoľniť a som celý čas ako na ihlách. Nedokážem zaspať len tak no neviem. Čím viac sa o Tom doma bavíme, tak mám divnejši pocit. 🥴
@marca12 zabaviť sa celkom budem vedieť. Ja mám skôr strach z letu ako takého. Nedokážem sa uvoľniť a som celý čas ako na ihlách. Nedokážem zaspať len tak no neviem. Čím viac sa o Tom doma bavíme, tak mám divnejši pocit. 🥴
@anonym_autor To mam aj ja strach navyse mam klaustrofobiu. Ale ja na to nemyslim. Ked mi zajdu myslienky k tomu hned sa stopnem a odvediem myslienky inde. Prave kvoli klaustrofobii som sa naucila tuto techniku myslenia. Mam obavy,ci nedostanem panicky zachvat,ale spolieham sa na letusky,ze mi nejako pomozu. Zaspat ani ja neviem v ziadnom dopravnom prostriedku,som napnuta a nejako mi to nejde.
@anonym_autor Mne pri prvom lete velmi pomohlo,ked som citila,ze na mna ide panika,v duchu som pocitala. Odvedie ti to mysel. A ked sa budes sustredit na film,bude to dobre. Ja si ulozim serial Priatelia,ten vydrzim pozerat dookola cele hodiny
Za mna dlhe lety lepsie. Vacsie lietadla nie je tak citit turbulencie ako v tych malych. Ja mam strach z lietania a zvladla som viacej dlhych letov.. neviem ani zaspat len sledujem obrazovku ako sa lietadlo posuva do ciela. V polovici oslavujem ze uz mame stale menej a menej do ciela. Manzel vedla spi.a mna ide porazit. Proste sa brutalne nudim.
@anonym_autor zavri oči potom v lietadle a počúvaj,presne ako vlak a vlakom cestovať sa asi nebojíš
staisticky mas vacsiu sancu ze havarujes autom alebo vlakom ako lietadlom. piloti su tiez ludia co chcu zit. ver mi urobia maximum pre bezpecnost. lietadla zas nepadaju ako hrusky. nic sa nestane. budete mat super vylet. uzite si ho
@anonym_autor nemusis sa opit, ale ak nie si vyslovene abstinent, nejake to sampaño pred letom ta uvolni. Zaplat si na letisku lounge, mas tam jedlo a pitie, chod tam 3h pred odletom, pozeraj na lietadla, ako pristavaju a odlietaju….ja mam nalietanych stovky hodin, mozno aj tisic-uz to neratam…ale nie je mi vsetko jedno, a v lounge sa vzdy uvolnim, dam sampaño (primerane) a je vsetko ok
@tenerifka nebojíš sa že pri evakuácii keď sa chceš rýchlo dostať von, budeš mať spomalené reflexy?
@maranco Ak dojde k evakuacii tam sa aj triezvy clovek moze zachovat spomalene alebo skratovo. Proste pri vypatej situacii inak reagujes ako v beznom zivote. Takze je absolutne zbytocne nadtym rozmyslat.
@tenerifka nebojíš sa že pri evakuácii keď sa chceš rýchlo dostať von, budeš mať spomalené reflexy?
@maranco to je mala pravdepodobnost, vacsia je, ze bude neprijemny let a panika, takze uvolnenie ma prednost. Aj ked , ja by som tabletku nechala ako poslednu moznost a skusala ine uvolnovacie techniky.
Pri evakuacii sa ma zachovat klud, nie panikarit a bezat, takze byt pri nej spomaleny moze byt paradoxne vyhoda, nepchat sa tam, kde ini ludia sa strkaju a tlacia, ale pokojne postupovat.
@anonym_autor ten let ma viac fáz a aj jedlo podávajú viac krát. Je tam aj fáza na spanie. Vtedy sa stíši osvetkenie bude skoro tma a budú svietiť len obrazovky kde si ľudia pozerajú filmy z ponuky. Mala by byť v pohybe aj mapka s letom a letovými údajmi, to ma tiež vždy zabavilo. Lietadlo sa chveje, ale nehučí veľmi. Na fázu spánku dajú letušky ľuďom deky. Nevedel som načo to je ale pochopil som keď som sa tým predsa len prikryl. Ľahšie sa zaspí. Potom keď už prídete na poludníky cieľovej oblasti, tak letušky vás asi dve hodiny pred pristátím zobudia. Noc bude veľmi krátka lebo sa letí proti otáčanie Slnka a s rotáciou Zeme, takže vás zobudia do nového dňa aj keď pre teba bude časovo ešte noc. Niektorí vytiahnu okienka a bude v kabíne svetlo. Ty ale nemusíš vyťahovať okienko až kým nepríde fáza približovania a tá je už 30-40 minút pred pristátím. Mali by ste dostať ešte raňajky pred tým, to tiež už ľudia púšťajú svetlo. Cesta spať naopak bude so Slnkom a deň bude veľmi dlhý, mne vždy robil väčší problém návrat čo sa Jetlegu týka, ale cesta sa zdala kratšia. Zvyčajne je ale dlhšia, lebo sa letí proti vzdušným prúdom ktire väčšinou idu zo zapadu na východ. Počítam že letíte do Ázie a nie do Ameriky. Nemysli na to teraz veľmi ani nebudeš vedieť ako to ubehne. Nervózna v tej výške nemusíš byt lietadlo je najbezpečnejšie hore. Najkritickejšia je fáza štartu potom pristávanie a hore sa nič nemôže stať.
Za mna dlhe lety lepsie. Vacsie lietadla nie je tak citit turbulencie ako v tych malych. Ja mam strach z lietania a zvladla som viacej dlhych letov.. neviem ani zaspat len sledujem obrazovku ako sa lietadlo posuva do ciela. V polovici oslavujem ze uz mame stale menej a menej do ciela. Manzel vedla spi.a mna ide porazit. Proste sa brutalne nudim.
@jajanka31 toto je presne aj u nás. Či lietadlo,auto alebo vlak, môj muž zaspí skôr ako sa vôbec pohneme. 😁 No zabijem sa keď to mám tak? 😁
@anonym_autor Zober si knihu, daj si kinedryl, uspi ta to....
staisticky mas vacsiu sancu ze havarujes autom alebo vlakom ako lietadlom. piloti su tiez ludia co chcu zit. ver mi urobia maximum pre bezpecnost. lietadla zas nepadaju ako hrusky. nic sa nestane. budete mat super vylet. uzite si ho
@pralinka25 ale to mi je jasné. Väčšia šanca je, že ma na ulici zrazí auto.
@pralinka25 ale to mi je jasné. Väčšia šanca je, že ma na ulici zrazí auto.
@anonym_autor Ja lietanie milujem, mam ovela vacsi stres v aute, ked vidim tych cestnych piratov, vzdy som absolutne kludna. Odporucam odputat pozornost, zabavit sa niecim, ja vzdy citam, ale skor z nudy.
Letela som uz 14-15 hodin.
@maranco to je mala pravdepodobnost, vacsia je, ze bude neprijemny let a panika, takze uvolnenie ma prednost. Aj ked , ja by som tabletku nechala ako poslednu moznost a skusala ine uvolnovacie techniky.
Pri evakuacii sa ma zachovat klud, nie panikarit a bezat, takze byt pri nej spomaleny moze byt paradoxne vyhoda, nepchat sa tam, kde ini ludia sa strkaju a tlacia, ale pokojne postupovat.
@anonym_a75661 ono určite žiadne lieky nepotrebujem. Zas nie som má tom až tak zle 😂 Mám len taký pocit divný no..
@anonym_a75661 ono určite žiadne lieky nepotrebujem. Zas nie som má tom až tak zle 😂 Mám len taký pocit divný no..
@anonym_autor Kinedryl je sice na nevolnost, nie na ukludnenie, ale uspava to, ja osobne to nemam rada, som z toho taka otapena, ale mozno zvaz....
Dlhšie lety du za mňa lepšie. Väčšie lietadlo, menej sa trasie. Najhoršie je vzlietanie a pristávanie, ktoré je aj tak iba jedno bez ohľadu na dĺžku.
@anonym_autor myslim jednorazovy liek, tabletka ktora cloveka trosku zmalatnie podobne ako alkohol. ale jasne, lepsie skusit bezne pomocky. pisem tu vyssie nejake...
@maranco nie, ja som len kludna, v pohode, a tesim sa potom uz aj na let, na jedlo, na filmy, do ciela..... V pripade evakuacie by som nemala vobec ziadny problem, 2 pohare sampusu ta neopiju. Ked uz som v lietadle a sme hore, uz len odpocitavam hodiny a snazim sa uzit si to.
Kúp si v DM drogérii - Kapsule Valeriána Max + Medovka lekárska antistres, 30 ks, za 4,75€. Ja si dám 2 na stres a ukľudní ma to.

môžeš čítať https://www.modrykonik.sk/forum/dovolenka-v-zahranici/napady-na-zabavu-pocas-12-hodinoveho-letu/