icon

Ako zvládnuť let do Dubaja s 8-mesačným dieťaťom?

16. feb 2024

Ahojte hneď na začiatok napíšem ze sa nejedna o dovolenku ale o sťahovanie preto je tato cesta nevyhnutná.

Ako zvládli 5 hodinovy let vaše 8mesacné deti? Mam z toho hrôzu lebo so starsou dcerkou sme leteli až od 2,5 roka, no keďže sa naskytla takáto životná zmena, tak sa tomu nevyhneme a ja sa naozaj bojim ako ten tlak v lietadle a celkovo cestu zvladne take male dieťatko aj ked je velmi pokojne a v nosici je velmi spokojne...máte nejaké tipy okrem kojenia? ( je plne dojcene).ako to zvládli vaše take male deticky ?

tinka2233
16. feb 2024

Ahoj neviem akou spoločnosťou pôjdete ale my sme šli v lete na Mauricius prestup bol v Dubaji a šla s nami rodinka, ktorá mala uplne maličke mimčo 6m max. Šli sme Emirates a oni si zarezervovali miesta kde bolo najviac miesta a maličky prespal celú dobu popripade sa s nim prechadzali na palube v rukách a všetko bolo uplne vporiadku

katesocka
16. feb 2024

Dcéra mala 8 mesiacov keď sme leteli na Cyprus, čiže let 3 hodiny. Zvládla to dobre, cestou tam spala pri vzlietani a potom ešte raz počas letu, inak bola na rukách, v uličke som s ňou stála. Cesta späť bola horšia, keďže sme leteli o polnoci a bola unavená, prerevala celé vzlietanie, potom zaspala a zobudila sa až v Bratislave na letisku.

heidy222
16. feb 2024

Neboj sa, bežné takéto bábätká lietajú, ja som letela prvý krát s oboma keď mali 3 mesiace

autor
16. feb 2024

Ďakujem vám... upokojili ste ma 😊

oliverceky
16. feb 2024

V Emirates necítiť tlaky. Neboj, zvládnete.
Wau, že tam idete bývať.
Na dlho?

autor
16. feb 2024

@oliverceky naozaj? To je zvláštne

Áno budeme chodiť na SVK len cez leto keď tam bude ako v pekle 😅 a samozrejme za rodinou aj po mimo chodiť domov...ale to lietanie ma stresuje s deťmi tak dúfam to dobre zvládnu teda menšie, staršia zvláda dobre.

larena
17. feb 2024

My sme s 8 mesačnou leteli v novembri 12 hodín + ešte pred samotným letom sme cestovali vlakmi dalších 6 hodín a zvládla to úplne super🤗

larena
17. feb 2024

A ešte k tej zmene tlaku tak my sme s malou lietali od 2m a letela už velmi veľa krát a vôbec nikdy na to nijako nereagovala

lula3108
17. feb 2024

My sme sa prave vratili z Omanu, bol to 7 hodinovy let a mala ma 8 mesiacov a bolo to super. Isli sme s qatarom, mali sme predne miesta s bassinetom a extra leg room a mala bola totalne spokojna, absolutne neplakala, polovicu obidvoch letov prespala a druhu sa hrala a krmila a zabavala ludi a letusky. Inak najviac tam plakali prave take 1-2 rocne deti ktore chceli behat a museli byt priputane, myslim ze kym nechodi tak je lietanie uplne super

heidy222
17. feb 2024

@lula3108 hej to je pravda, ja tiež vždy hovorím najlepšie vynechať lietanie vo veku 1-2 roky, tie je ťažké v lietadle zabaviť

hermionecka
17. feb 2024

Ahoj som letuška a bábätka nám lietajú veľmi často 🙂 Mali sme dokonca aj mini pidi krátko po pôrode a všetko bolo v poriadku, bábätkám na vyrovnanie tlaku pri pristáni pomáha kojenie a ten savý pohyb im vyrovná tlaky....

Inak keďže ešte nemá viac ako 2r, cestuje zadarmo, nebude mať vlastnú sedačku a bude sedieť na kolenách 🙂

hermionecka
17. feb 2024

@oliverceky tlaky nezáležia od spoločnosti

autor
17. feb 2024

@hermionecka ďakujem vsetkym za odpoved a prosim odporucate aj také tie sluchátka na uši pre deti proti hluku? Staršia mi v poslednej dobe reaguje zle na zvýšený hluk ..ci to nemám riešiť?

wanduska327
17. feb 2024

@heidy222 Tak 1-2 ? Fakt? 😄 A čo tak 3? To je hrôza .....už 4- ročná je kamoška ale toto obdobie od cca 1-3 je katastrofálne radšej nejdem nikde ak nemusím

mclissa
17. feb 2024

Nas bol v tom veku na 16 hodinovom lete. Ani som o nom nevedela. Ziadne sluchadka nemal. Dala som mu dudlik na vzlietnutie a pristavanie.

hanaxxx
17. feb 2024

Idealne letiet na noc, vsetko to prespi. Tak ako tu uz bolo spominane, mat miesta, kde sa pred sedadlami da vyklopit postielka.

autor
17. feb 2024

@wanduska327 naša staršia ma 3r a je úplne " v pohode" poslúcha ked sa jej povie ze niečo nesmie tak to nerobí , čiže tiež súhlasím, že obdobie 1-2r je najťažšie lebo to dieťatko absolutne nespolupracuje aspoň teda väčšina ale verim ze keďže budeme lietať veľmi často tak so do vtedy zvykne 🙂

@wanduska327 a to záleží od spoločnosti či sa za 2r. dieťatko platí alebo nie? Lebo niekde sa mi zda ze sa aj platí za také maličké

autor
17. feb 2024

@hermionecka teba som chcela označiť v tej druhej časti 🙂

autor
17. feb 2024

@hanaxxx ďakujem

autor
17. feb 2024

@mclissa cize cumlik stačil na vyrovnanie tlaku?

mclissa
18. feb 2024

Tak nepovedal mi 😂 ani raz neplakal asi pomohlo. Ked uz dudlik nemal dala som mu vzdy nieco papat alebo pit. Stastne stahovanie.

autor
18. feb 2024

@mclissa 😊 ďakujem pekne

heidy222
18. feb 2024

@wanduska327 haha No pravda ale zase je rozdiel dievčatko /chlapec, s dcérou sme leteli 2,5 rokoch zaoceanskx let a úplne super ale so synom az teraz v 4 rokoch 😊.

nadineba
20. feb 2024

Chcela by som len upozorniť, že najkratší let do Dubaja trvá cca 6 hod., či z Viedne alebo BA. Doporučila by som určite Emirates, lietadlá sú priestrannejšie a pohodlnejšieu. Šťastnú cestu!

autor
21. feb 2024

@nadineba aha a prečo píšu všade 5h alebo 5,5h? Ďakujem.za tip😊

nadineba
22. feb 2024

Treba si pozrieť letový plán letec.spoločností 5hod.30min - 6hod.20min. Cestu na 5 hod z nášho okolia nepoznám, možno súkromné lety. Na letisku strávite ďalších cca 90 min. Dubaj si buduje povesť vysoko bezpečnej krajiny a preto pred vstupom skenujú pasy a očné dúhovky všetkým. Treba si zistiť ako to robia u maličkých detí.

hermionecka
24. feb 2024

Ahoj, nevšimla som si označenia, neviem, vrámci letov z EÚ je vždy do 2r na kolenách, poprípade sa dá dokúpiť miesto ako extra seat a mať vlastnú akoby autosedačku ale vhodnú do lietadla ale túto službu využíva málokto