Ako zvládnuť let s dvomi malými deťmi?
Ahojte žienky prosím vás poraďte mi, msm letieť s dvomi malými deťmi sama. Trochu mam z toho času na letisku obavy, myslíte že je možné niečo ako doprovod? Žeby muž išiel s nami až k odletovej bráne, by nás vyprevadil a potom šiel naspäť? Ci je to nemožné?
NEDA SA, musis to prezit Sama, ale to das. Zvladli to ine, zvladnes AJ Ty a v kazdom lietadle sa isto najdu AJ ludia, ktori ti radi pomozu
Koľko majú deti rokov ? 🙂
Neviem, kolko maju deti, ale ja som minuly rok letela sama s 5 rocnou a 1 a pol rocnym a pohoda. Na letiskach zvyknu byvat aj detske ihriska- vo Viedni nie je 😬, ale je tam restika s detskym kutikom- smykacka lietadlo, tak sme tam stravili celu cakaciu dobu 🙈 a s nami dalsich xy rodicov s detmi 😀 chvilku sa poprechadzate, pojdete na wecko, kupit nejakych snack ci vodu a ubehne to.
Zalezi na tom s akou spolocnostou letis … nizkonakladovky nie, staralliance - Lufthansa a pod maju asistecne sluzby, co si mozes dokupit.
@triptamiiinka a musíš nevyhnutne cestovať s deťmi ?
Pri vstupe do zony pre pasazierov kazdy dava letenku, takze neviem, ako by sa manzel bez letenky premaval po letisku. Moze ist s tebou na checkin a nasledne ked ty s detmi prejdes kontrolou a ides do gate, tam uz on ist nemoze. Pokial neletis lowcostom typu Ryanair alebo Wizzair, mozes sa informovat na asistencne sluzby, v akom rozsahu su dostupne a za kolko penazi.
@triptamiiinka môže ísť po tú vstupnú bránu, kde už dávaš letenky. Bez nej logicky nikto nemôže ísť ďalej.
No nerozumiem, prečo je taký problém potom, ved v podstate sa to nelíši až tak od cestovania trebárs vlakom, v zmysle tiež by si čakala na stanici a potom šla nastúpiť do vlaku. Aké veľké sú deti? Lebo môžeš mať aj kočík podľa potreby.
Na letisku máš všetko ešte viac označené, vyhlasujú tam názvy letov, svietia čísla letových brán a podobne. Zároveň všade je personál v prípade potreby poradí, usmerni.
@triptamiiinka zober si so sebou kocik skladaci pre mensie babo. Ked sa budes balit, tak co najviac do check-in batoziny a co najmenej tasiek so sebou. Pre deti maj ich oblubene snacky so sebou, jednu oblubenu hracku a (hlavne pre starsie) minimalne 2-3 nove (lcd tabulu na kreslenie, crayola no mess fixky, zoskrabavacie malovanie, plastelinu alebo daku interaktivnu knizku, atd) to ich pocas letu zabavi - vybaluj hracky postupne, ked uz vidis ze sa nudia. Uplne posledna barlicka su (vopred stiahnute) videa na telefone.
Na letisku to zvladnes isto, tam sa mozete viac-menej volne pohybovat. Trosku horsie je to ked musis sediet aj deti niekolko minut zapasany v lietadle (pri odlete a pristani) a tiez ked ti starsie bude chciet ist na wc v lietadle a ty mas drobca este..
takze na wc, plienku vymenit atd tesne pred nastupom do lietadla este na letisku a potom starsiemu nedavat priliz vela pit.
@triptamiiinka neviem, odkial letis, ale muz s tebou nemoze ist az k odletovej brane, len po kontrolu leteniek. Po odovzdani kufru pockas s nim v hale, pokial sa bude dat, a cez kontrolu chod na poslednu chvilu (naplanujes tak, aby si stihla samozrejme nastup), do lietadla vacsinou idu prvi rodicia s malymi detmi, a takisto kocik si mozes zobrat az k lietadlu, tam ho zlozis a daju ti ho do batozinoveho priestoru, po prilete ti ho bud daju hned pri vystupe, alebo ho budes mat na pase spolu s batozinou (treba sa spytat, to zalezi od letiska)
Kocik pre mensie, do tvojho ruksaka nejake jedlo, vodu, flasu s mleikom - to som mala v termotaske v ruksaku aby som to len vytiahla a vylozila pri kontrole, ak su mensie a nosia plienky - tak v mojom ruksaku aj plienky, lieky na teplotu/kynedril. Nejaku deku. Starsie dieta a ked uz bolo aj mladsie vacsie tak kazde jedno so svojim ruksakom, v ktorom mali svoje hracky a svoje knizky a malovacky. Vzdy sa snazit mat vsetko zorganizovane tak aby si to mala v jednom ruksaku(tvojom) a starsie dieta v svojom - lebo zalezi v akom letisku si - ak ides do mensich alebo nizkonakladovka tak ta mozu vlacit po schodoch a musis byt schopna sa zaobist sama. Ak ides nizkonakladovkou a deti su velmi male tak je lepsie zacheckovat aj kufor- lebo vychadzat, napr v bratislave, so vsetkymi kuframi a este aj kocikom je o drzku a nemas tolko ruk. Vzdy si priplatit za miestenku aby ste sedeli spolu - nespoliehat sa na to, ze vsak deti su male a musia ma posadit ku nim. Este davno ked som lietavala s uplne malymi detmi tak napr vo velkych airolinkach, kedze nedovolia/lili robit online checking ked boli deti malolete - tak ja som napr robila tak, ze som isla cez business class aby sme necakali dlho v rade - ale teraz ja ani neviem ci sa to robi lebo teraz vsetci robia online checking.
Teraz uz na vacsine velkych letiskach mas speci line pre cestujicich s detmi, ak mas male deti a kocik - radsej zvol ruksak ako prirucnu batozinu - ruksak hodis na chrbat a mas volne ruky, snaz sa mat co najmenej tasiek
Baby ti dobre radia, plus ak si myslis, ze je muz nevyhnutny kym nastupite, tak nech si kupi random najlacnejsiu letenku na ten den, aby presiel s vami kontrolou.
Ale rovnaky scenar ta caka aj pri vystupovani, takze lepsie je nastavit sa na to, ze to zvladnes a najst si system.
@prasiatko30 na letisku kde vystupime nas bude čakať moja mama. ideme k nej na mesiac takže budeme mat kufor mladšie ma pol roka a staršie 3 roky. mladsie neznasa kocik ona je stale nosena takze bude v nosici alebo v RS, kocik ide do podpalubia lebo je vacsi a tie myslim nemozu ist do lietadla, aj ked pre 3 rocneho by sa mi zisiel na letisku kocik aby mi tam nelietal...Ďakujem za vychytavky a rady veľmi si mi pomohla 🙂
a letíme večer o 9 tak v lietadle asi budu späť 🙈 len teda budú unavení na letisku
@triptamiiinka ja byt tebou tak zafakturujem velky kocik a maly skladaci si beriem na behanie po letisku, sice baby ti radia aby si presla cez kontrolu tesne pred odletom ja by som ti radila skor naopak, prejdi cez kontrolu tak aby si mala dostatok casu najst gate-podla velkosti letiska samozrejme, na letisku v bratislave je to napr bezpredmetne, vo viedni by som isla aj 1,5-2h pred odletom, aby ste potom stihli ist na zachod, prebalit. To male to je najmensi problem a 3r - vzdy som kupovala nieco nove aby som to vytiahla a ked sa voslo do lietadla tak som vytiahla “novotu” - knizku, omalovanku, omalvanku s nalepkami. Aby to proste zaujalo, teraz uz mas tu vyhodu, ze mozes vytiahnut nejaky ipad s rozpravkami-ja som ich zabavala aj bez tabletov a zmakali to.
Pri prilete - na niektorych letiskach sa da, ze vyjdes s detmi najprv nechas ich s tvojou mamou a vratis sa po batozinu - ak ta bude cakat hned pri vychode, ze prakticky nevyjdes z priletovej casti. Pripadne odchytis nejakeho pracovnika aby vedel co ides robit aby ta nezhaltovali ked sa budes vracat, aby si to mala lahsie pri skladani batoziny a nakladani na vozik
A to s nimi doma nebyvas sama?
Nejaky kocik by si asi mala mat, nech ti v tom to starsie spi zvlast ked mate vecerny let alebo tam das mensie ked budes na wc, aj ked ono sa da v RS asi vsetko
Este mi napadlo, ci tvoja mama nemoze prist a poletite vsetci styria
@triptamiiinka ahoj, doprovod sa žiaľ nedá. za bezpečnostnou kontrolou je tzv SRA zóna- security restricted area a smú tam ľudia s palubnými lístkami a zamestnanci. Taktiež po prílete sa nedá z príletovej časti vyjsť a vrátiť po batožinu, ako ti radia vyššie. Je to kvôli bezpečnosti. Čo sa týka zabavenia detí, neviem z akého letiska letíš, v BA ti kontrola a dostanie k gatu zaberie 10min max, na veľkých letiskách, hlavne teraz cez Vianoce aj dlhšie. Deti nemám, tie netuším ako zabaviť, od známych viem, že zaberala nejaká ´nová´hračka, filmy a podobne...
@triptamiiinka pre 3 rocneho tablet a do neho postahuj rozpravky, nejake hry kde sa maľuje, puzzle, je toho kopec. Zober lyzatko a ked bude pistat tak mu das. Pol rocny toho budes mat na rukach. Ja vzdy nosim lyzatka a na Kréte na letisku bola ruska a mala 3 deti. Jedno jej vrieskalo na letisku ale vrieskalo ako o zivot. Ona uplne na nervy, ludia na nu kukali. Tak som k nim prisla, dala jej malemu lyzatko ona taka zúfalá v ociach a maly ihned prestal. Dal do ust lyzatko a bolo ticho. Myslim, ze mi poďakovalo vtedy cele letisko 🤣🤣🤣🤣.

Ano da sa.