Aktivity pri mori pre neplavcov
Minule som čítala diskusiu kde zakladateľka plakala že nemôžu ísť k moru lebo nemajú na to peniaze.
Veľa ľudí hovorí že v lete musia ísť k moru lebo bez toho neprežijú ani dospelý ani deti.
Ja som ako dieťa s rodičmi nikde nechodila nikam ma nebrali.Na rozdiel od nich ja mojím deťom robím výlety zážitky vselikade.Moje deti majú radi prírodu históriu hrady zámky zvieratá zoo.Chodime po Slovensku aj po okolí v zahraničí.
No pri mori sme ešte nikdy neboli,nejak mi to nechýba.
Možno to bude aj tým že neviem plávať.Manzel tiež nie.Mensi syn ten má strach z vody a dcéra tá je tiež neplavec.
Keby sme chceli ísť k moru máme na to finančne,no ja to mám zafixované že more=plávať potápať sa a pod.Teda nič pre nás.Okrem toho čo je také zaujímavé pri mori,čo insie sa tam dá robiť?Keď počujem ľudí v okolí ako o tom basnia aj tu na koniku no nič ma nenapadá čo by sa tam dalo robiť okrem plávania.
To musis zazit,aby si pochopila. Ani my sme v detstve nechodili k moru. Prvykrat som isla asi ako 32 rocna. A bola to laska na prvy pohlad. To sa neda opisat ten vzduch pri mori,sum mora. Behat bosa po piesku,mocit sa vo vode. Ja uz neviem vydrzat,kedy znova pojdeme. Neviem plavat,ale milujem morsku vodu,len tak sa tam mocit,skakat vo vlnach,parada. A deti sa tam vzdy vyblaznia nielen vo vode,ale aj hranim sa na plazi.
My ideme prvýkrát s dverami toho roku. Tiež som ešte nikdy nebola ale vždy ma to lákalo. Skôr som to brala ako taku romantiku ako z filmu ale s deťmi to bude iné. 😃 Keby s chlapom tak isto chodiť po pláži večer disco tanec na piesku drinky pohoda nemusíš nikoho strážiť oddychujes užívaš si. 🩷
@sszuzu8 My chodime s neterami a synovcami a ani o nich nevieme. Cele dni sa vyhraju v piesku a vyblaznia sa v mori. Samozrejme tam na nich davame pozor,ale s detmi pri mori je super.
Ja som tiež bola dlhé roky neplavec a k moru sa mi podarilo dostať len zo tri krát, ale ak by mi to situácia dovolila, hneď by som šla. Už len ten vzduch je pri tom mori iný. 🙂 Spôsob života v prímorských mestečkách, iná kultúra, kopec nových ľudí. Decká sa vybláznia na pláži, ak neplávate, len sa pôjdete namočiť do vody. Nič nedáte za to, ak jeden rok skúsite ísť. A ak vám to nebude vyhovovať, budúci rok už nepôjdete. Ale nezatracujte to dopredu. 🙂
Mne to more robilo velmi dobre na pokožku, uz ked som bola dieta sme chodili lebo som mala exem a pekne mi zmizol. Teraz ked som dospela, pokiaľ nevypadnem za hranice, tak akoby som ani dovolenku nemala. A milujem ležať na pláži, opaľovať sa, plávať. A to jedloooo, škoda ze tento rok nepôjdem :(
keď neviete plávať ani sa nechcete naučiť, tak ani mňa by nebavilo byť pri mori, my sme celá rodina plavci a preto k moru chodíme, pre mňa je plávanie dôležité a v mori sa mi pláva najlepšie
Boli som pri mori trikrát a vždy po dvoch dňoch nás to prestalo baviť. Tak skoro určite nepôjdeme.
treba ist a vyskusat si aspon raz. My sme chodili s detmi, ale uz ma to nelaka, aj sme si vzdy robili vylety po okoli, ale som rada, ze uz nemusime, deti su uz dospele, uz si riesia dovolenky sami. Mna zas nebavi kazdy den lezat na plazi tyzden-dva vkuse a ani plavanie ma nejak extra nebavi
A prečo ta trápi, že niekto potrebuje ísť k moru, lebo ináč nevie dovolenkovať v lete... Ty a tvoje deti chcete chodit na turistiku, spoznávať hrady...niekto zase ležať na horúcom piesku a pozerať na západ slnka.
Mne more nechýba, vlastne, vodu mam rada, aj keď neviem plávať, ale vadí mi piesok a kamene mi zase k moru nějak nepasuju 😄
My chodíme na zahradu, stačí nám lehátko, bazén, trampolína. Týždeň niekde mimo domu. Boli sme 2x pri mori, potom som ešte týždeň vymyvala piesok aj z 🤭🙈
My ideme prvýkrát s dverami toho roku. Tiež som ešte nikdy nebola ale vždy ma to lákalo. Skôr som to brala ako taku romantiku ako z filmu ale s deťmi to bude iné. 😃 Keby s chlapom tak isto chodiť po pláži večer disco tanec na piesku drinky pohoda nemusíš nikoho strážiť oddychujes užívaš si. 🩷
@sszuzu8 S dverami?
Naj je pre mna primorska atmosfera. Mna voda ukludnuje a vidiet jej tolko a pocut zvuk vln je pre mna taky balzam na nervy. Nemusim vobec do mora ist, staci mi byt pri nom, vidiet ho a pocut. Tiez mam strasne rada lode. Syn je tiez vodny zivel, tiez ho voda ukludnuje. Manzel nejaky milovnik vody nie je, ale more ma tiez velmi rad a lode este viac ako ja. Tento rok ideme na 10 dni do Grecka a pojdeme aj lodou, tak sa uz vsetci tesime.
Síce plávať viem, nemám potrebu sa močiť celý deň v mori alebo vylihovat na pláži... Napriek tomu chodím k moru rada, ale teda dokážem prežiť aj bez... Ale mám rada primorsky vzduch, šum vĺn, ranné prechádzky keď je ešte kľud, následne dlhé raňajky chvíľu polezat na pláži, ísť do vody slaná voda mi robí dobre na pokožku, poobede si zdriemnuť , následne Si ľahnúť k bazénu čítať si, zaplávať si . Takisto chodíme aj tam na výlety, aj turistiku, párkrát sme mali aj bicykle... Ale rovnako do oddýchnem aj na horách , skoro ráno Turá, neskôr poobede wellnes... Čiže dovolenkovať môžem všade, kde nemusím variť, prať, nastavovať budik a čokoľvek riesit
My sme aj teraz pri mori v Spanielsku ale prioritne sme prisli mimo sezonu kvoli vyletom...Malaga, Ronda, Sevilla, Caminitos del Rey, prechadzky, vylet na more za delfinmi. Deti su alergici a ten morsky vzduch im prospieva...sice mozno to chorvatske more je lepsie, teraz volba padla na Spanielsko
Autorka: tak si vyberte primorske mesto alebo oblast, kde je co vidiet a zazit aj okrem mora. Ak vas more nebude bavit, mate nahradny program
Ťažko vysvetliť... ako dieťa som bola len raz ale teraz si to snažím vynahradiť. ...
Milujem rána ked je ešte kľud a väčšina spí. Prechádzam sa po pláži a počúvam šum mora , v nose cítim slaný morský vzduch a pozorujem budiace sa okolie. Napr v chorvátsku ako domáci vencia psíkov pri promenáde, pijú kávu v kaviarnickach
V Turecku ci Grécku ráno zamestnanci upravujú plaz ci hotelovú záhradu, štebocu vtaky....
Syn objavil čaro šnorchlovania a celý čas sa snaží objaviť najkrajšie kamienky a mušle pod vodou....
A ja som spokojná ked zaborim nohy do piesku alebo sa vyskacem vo vlnách....
nechyba ti lebo si to nezazila, more ma vela pozitiv aj zdravotnych ale ak nechces tak nechod nie je to povinnost
ale plavat deti daj naucit ked uz ty nevies to je ako bicyklovanie a nevyhnutnost podla mna ved na plavanie nepotrebuju more predsa
A este dodam,ze mam migreny a pri mori som nikdy nemala migrenu. Mna kazdy tyzden boli hlava a tam vobec. Cize pre mna je uz to obrovsky benefit,ze tyzden neviem,co je to bolest. Vyberame si destinacie,kde sa ist aj po vyletoch. Poziciame si auto a chodime kade tade pozerat. Milujem ten primorsky zivot. Sledovat miestnych ako funguju,primorska architektura je nadherna a tie nadherne rozkvitnute stromy,kriky,kvety,jedlo. Skore ranne prechadzky po plazi,ked este vsetci spia.
Ked si niekde nikdy nebola, tazko si predstavit, co na tom vsetci maju. A este ked clovek nevie plavat a deti tiez nie, tak je logicke, ze ta to nelaka. Len vies, ono more nie je len o plavani a potapani. Pre vela ludi je to skor o atmosfere.
Napríklad:
– rano si dat kavu na terase s vyhladom na vlny a ten slany vzduch,
– deti sa mozu santit na plazi, stavat hrady z piesku, hladat musle a kraby – a nemusia ani vojst do vody po pas,
– vecer sa poprechadzat po promenade, dat si zmrzku, kuknut trhy, mozno lodkou na vylet (kde sa tiez neplava),
– navstivit nejake historicke mestecko pri pobrezi – v Chorvatsku, Taliansku, Grecku ich je kopa.
Niekomu to sadne, inemu nie. A to je uplne v poriadku. Ak to necitis, nenut sa – ale mozno raz, zo zvedavosti, skusis a uvidis. Alebo aj nie – a stale budete mat super leto, lebo tie vylety, co robis, su samy o sebe zazitok.
Ja mám rada more, prímorské destinácie, atmošku, dovolenky tohto typu... ale zároveň to nie je pre mňa také wau ako niekorí opisujú a myslím, že sa dá úplne v pohode bez toho prežiť, nie je to pre mňa také, že sa neviem dočkať a je to jediný vrchol môjho roku 😅... podľa mňa to je podobné ako turistika, pre niekoho neopísateľný zážitok a bez výstupov si nevie predstaviť žiť, niekto si dá raz za čas týždeň v Tatrách, je to pekné a tým to pre neho končí a niekto proste do hôr nepôjde, nemá to rád, nebaví ho to... moja mama napríklad nemusí letné dovolenky pri mori a válanie sa na pláži, lebo zle znáša teplo, takže oni vyhľadávajú skôr chladnejšie miesta, hory atď a to je pre nich top dovolenka...
Prvý krát som bola pri mori až s mojimi deťmi, takže tiež to z detstva nepoznám. Nie som taký typ čo si užíva ležanie na pláži, a hlavne ak sú tam ľudia. Chodiť po pamiatkach ma tiež nebaví a kaviarne a reštaurácie sú moja smrť. Navyše zle znášam vysoké teploty. Takže tiež tomu nadšeniu z mora nijako nerozumiem. Chceli sme to deťom dopriať, boli sme celkovo 3x ale zakaždým to dopadlo rovnako, bavilo ich to 3 dni a koniec. Chodíme radšej do hôr alebo na bicyklove výlety a oveľa viac sa nám osvedčilo ísť niekde do zapadakova na nejaké noname jazero, napr na bicykloch sa tam doviezť, okúpať a zase naspäť. Za týždňovú dovolenku takto ideme 2x, zvyšné dni je iný program. To je tak akurát primerané množstvo kúpania kedy ich to ešte baví. Zase náš program by veľa ľudí ani nepovažovalo za dovolenku, každý má iné preferencie.
Ked si niekde nikdy nebola, tazko si predstavit, co na tom vsetci maju. A este ked clovek nevie plavat a deti tiez nie, tak je logicke, ze ta to nelaka. Len vies, ono more nie je len o plavani a potapani. Pre vela ludi je to skor o atmosfere.
Napríklad:
– rano si dat kavu na terase s vyhladom na vlny a ten slany vzduch,
– deti sa mozu santit na plazi, stavat hrady z piesku, hladat musle a kraby – a nemusia ani vojst do vody po pas,
– vecer sa poprechadzat po promenade, dat si zmrzku, kuknut trhy, mozno lodkou na vylet (kde sa tiez neplava),
– navstivit nejake historicke mestecko pri pobrezi – v Chorvatsku, Taliansku, Grecku ich je kopa.
Niekomu to sadne, inemu nie. A to je uplne v poriadku. Ak to necitis, nenut sa – ale mozno raz, zo zvedavosti, skusis a uvidis. Alebo aj nie – a stale budete mat super leto, lebo tie vylety, co robis, su samy o sebe zazitok.
@julia_romeo To je to,ze kazdy ma rad nieco ine k comu inklinuje. Mna by v horucavach nikto nedostal spoznavat hrady a zamky na Slovensku. Pri mori ma to bavi,lebo viem,ze sa potom slahnem do mora. Ale doma co akurat tak do bazena a to uz nie je ono.
Ja som tiez s rodicmi pri mori nebola, az ako 17r. S frajerom som sla a potom uz stale. More inak tiez nemusim, za 10dni som schopna ist do vody 2x po 10minut na nafukovacku. Chodim k moru len skrz zvysku rodiny . Ja lehnim na lehatku na plazi, ci pijem kavu na terase, beham po promenade ( to aj s nimi), pozeram na nete serialy. Po 4 dnoch sa nudim. Ja zas milujem dovolenky vo velkych mestach, mimo Slovenska. To sa zas oni prisposobia mne, ale maju radi aj to 🙂 .
Dovolenka v Zanzibare bola pre mňa splnený sen. A neľutujem ani jedno euro, zážitok.
Ja som k moru chodila uz ako dieta…. Pre mna maju primorske mestecka a destinacie uplnu inu atmosku. Chodime aj vela po sk, mensie vylety pocas roka, plus v juli sme niekde tyzden na sk, ale vzdy sa tesime na august kedy ideme k moru. Momentalne chodime do all inclusive hotelov a uplne vypiname… ked bude aj mladsi uz vacsi, vratime sa aj k chodeniu po pamiatkach. Teraz vsak mame obdobie valacich dovoleniek 😃
Je absolutne v poriadku, ze ta more nelaka… ja len stale nechapem, preco druhych trapi ako travia dovolenky ini… to je teraz nejaky novodoby fenomen? Uz som si to tu vsimla viackrat…
Práve že neviem si to ani predstaviť aké to tam môže byť.Iny vzduch iné prostredie to áno,ale ako som písala plávať nevieme,ležať na lehátku ma vôbec nebaví to by som sa unudila.Stavat hrady z piesku to robíme aj doma má dvore a keď si predstavím koľko ľudí tam môže byť pokope tak to není pre mňa.
Dcéra chodila na plavecký zo školy no nechce plávať nejak jej to nesadlo.Ani na kúpaliská nechodíme,bazén síce máme doma no využíva to skôr návšteva ak príde niekto z kamarátov s deťmi.
My sme skôr prírodné tipy a mám rada hory a prírodu.
Na wellness tiež nechodíme to mi nič nehovorí lebo zas sú tam bazény a voda.
My chodíme k moru kvôli deťom, nech si užijú vodu, inú krajinu, mentalitu, vidia rôzne narodnosti, majú zmenu, zážitky. Rovnako rada mám aj výlety po okolí, po Slovensku či blízko za hranicami. Osobne pre mňa dovolenka pri mori nemá väčšie čaro ani žiadne špeciálne výhody, tak či tak behám okolo detí 😊 Ale môj názor je, že nejaký zázrak v tom vidia hlavne ti, ktorí inde nechodia z rôznych dovodov. Nie každý má čas na inú dovolenku počas roka a tá jedna dvojtýždňová, hlavne pri mori je pre mnohých doslova vykúpenie, relax a vyčistenie hlavy. A úplne tomu rozumiem.
More, to je moja veľká láska kvôli tej impozantnosti, nekonečnosti, podobne sa cítim aj v horách. Je to niečo, pri čom sa človek cíti tak malý a nepodstatný.
More je veľká psychohygiena, je to jedna z naj- hudieb, myslím šum mora, upokojuje, človek má čas na premýšľanie. Odporúčam skoré ranné prechádzky po nekonečnej pláži, človek si vyčistí hlavu. Takže to nie je len o plávaní. Ale samozrejme plávanie odporúčam, telo takú slanú očistu má rado. Vzduch je dobrý na dýchacie cesty, toto ti bazén nikdy nedá.
More teda nie je len o ležaní na lehátku. Môžeš si sadnúť na breh a pozerať na to nekonečno. Alebo hudba do uší a prechádzky popri mori, to je tiež super.
Povedal by som, že ten vzduch a celkovo prostredie. To je ťažko vysvetliť Musí to človek zažiť. Boli sme blízko Trogiru. Aj tie lode obrovské aj menšie môžeš obdivovať.
Ked som bola mala, nikdy sme neboli pri mori ani nikde,moja mama bola na nas sama a uplne to chapem.
Ale ja ako teenager som chodila brigadovat do spanielska a ako dospela zena som precestovala velku cas sveta, videla som najkrajsie plaze,moria aj oceany. A vobec si nedokazem predstavit ze by som o toto prisla,moj zivot cestovanie obohatilo neskutocnym sposobom a vobec nikdy by ma nenapadlo to analyzovat ze co budem tam a tam robit - no spoznavat, vidiet nieco ine,zazit nieco ine,ochutnat nieco ine, zmenit rutinu, mat zazitky. Ale to je trochu asi o povahe cloveka,ked mas mindset ze hrad z piesku si postavit aj doma tak to potom ozaj neni pre teba - lebo ved to nie je o konkretnej aktivite ale celkovo o zazitku. A nielen pri mori ale celkovo vycestovat inam a vidiet nieco ine nez len to nase doma 🙂
Ale ked nevidis. tej aktivite ako takej zmysel a vobec ta to nelaka tak by som to vobec neriesila a proste robila to co ma robi spokojnym.