icon

Aktivity pri mori pre neplavcov

17. máj 2025

Minule som čítala diskusiu kde zakladateľka plakala že nemôžu ísť k moru lebo nemajú na to peniaze.
Veľa ľudí hovorí že v lete musia ísť k moru lebo bez toho neprežijú ani dospelý ani deti.
Ja som ako dieťa s rodičmi nikde nechodila nikam ma nebrali.Na rozdiel od nich ja mojím deťom robím výlety zážitky vselikade.Moje deti majú radi prírodu históriu hrady zámky zvieratá zoo.Chodime po Slovensku aj po okolí v zahraničí.
No pri mori sme ešte nikdy neboli,nejak mi to nechýba.
Možno to bude aj tým že neviem plávať.Manzel tiež nie.Mensi syn ten má strach z vody a dcéra tá je tiež neplavec.
Keby sme chceli ísť k moru máme na to finančne,no ja to mám zafixované že more=plávať potápať sa a pod.Teda nič pre nás.Okrem toho čo je také zaujímavé pri mori,čo insie sa tam dá robiť?Keď počujem ľudí v okolí ako o tom basnia aj tu na koniku no nič ma nenapadá čo by sa tam dalo robiť okrem plávania.

natalka13
18. máj 2025

K moru chodime, ale ziadne rezorty, a lezanie na slnku, najcastejsie byvame v app alebo bytoch doobeda plavat polezat pooobede vylet, druhy den zas niekam ist pamiatky, 3 den si dame cely den pri mori citat obed na plazi.....
Teraz ideme k moru voda ma 17st ale vecerat dnes uz budem s krasnym vyhladom.....tyzden tepla a sumu mora...

guudy
18. máj 2025
@mk1111111111

@mircalla ja plavat viem, len neplavam, lebo ma to nebavi.🙄 ja len nozky omacam 🤣
Za par dni opat 🏝

@mk1111111111 kamze kam? 😊

gab
18. máj 2025

Voda ako taka zmyva vsetku negativnu energiu z tela a ta morska zvlast. Obsahuje az 78 mineralov a stopovych prvkov kompatibilnych s ludskym telom, preto je zdrava. Ved clovek ak aj nevie plavat, staci byt v plytkej vode, v zone bezepcia a len sa tak omocit. Su krajiny, kde sa da spojit aj more aj kopce. Napr. Korzika, Chorvatsko, Grecka pevnina.

mk1111111111
18. máj 2025
@natalka13

K moru chodime, ale ziadne rezorty, a lezanie na slnku, najcastejsie byvame v app alebo bytoch doobeda plavat polezat pooobede vylet, druhy den zas niekam ist pamiatky, 3 den si dame cely den pri mori citat obed na plazi.....
Teraz ideme k moru voda ma 17st ale vecerat dnes uz budem s krasnym vyhladom.....tyzden tepla a sumu mora...

Teraz momentalne na Sardiniu, tiez ako
@natalka13 len oddychnut, netreba mi plavat, len ten pocit 🏖🍹

guudy
18. máj 2025
@mk1111111111

Teraz momentalne na Sardiniu, tiez ako
@natalka13 len oddychnut, netreba mi plavat, len ten pocit 🏖🍹

@mk1111111111 have fun😊😊😊

mircalla
18. máj 2025
@mk1111111111

@mircalla ja plavat viem, len neplavam, lebo ma to nebavi.🙄 ja len nozky omacam 🤣
Za par dni opat 🏝

@mk1111111111 Jasne, nepisem o tebe, ale o autorkinej rodine

marygk
18. máj 2025

Tvoj pohľad na vec sa da použiť na všetko. Zoo? Ideš do 4 akoby si uz videla všetky, opice sú všade rovnaké...hrady? Prosim ta rozvalina na kopci ides na 3 akoby si bola na každom, všetky su na jedno kopyto, zámky to isté, a turistika, ale choď ved to ideš len do kopca a potom z kopca co je natom zaujímavé? A teraz ma presvedč ze zoo a hrad ma budú zaujímať,ked mam od začiatku negatívny postoj. Choďte vyskúšajte a urobite ai názor.

mircalla
18. máj 2025

Uz len kvoli takemuto pohladu a morskemu vzduchu cestujem k moru

andrejka2424
18. máj 2025
@mircalla

Uz len kvoli takemuto pohladu a morskemu vzduchu cestujem k moru

@mircalla Ja tiež, tie výhĺady mám v hlave,vždy keď niečo také zažívam,tak zavriem oči a poviem si: Tento moment si chcem zapamätať navždy.

zuzanaam
18. máj 2025

prihláste sa celá rodina na plavecký kurz. To si ani neviem predstaviť nevedieť plávať, veď to je základná zručnosť. Ani neviete, o čo prichádzate.

sisaka
18. máj 2025

Nemôže ti chýbať niečo, čo si nikdy nezažila a s takým negatívnym nastavením ani nezažiješ. Nevieš používať Google? Asi nie, inak by si vedela, že okrem ležania na pláži môžeš robiť pri mori všetko to, čo máte radi - ZOO, turistika, zrúcaniny, historické centrá miest a to v úplne inom prostredí, vidieť inú architektúru, zažiť inú kultúru, inú gastronómiu…
V mori sa okúpu aj neplavci, stači ostať pri brehu. A tiež sa dá chodiť k moru aj kde nie sú horúčavy a môžte pri ňom tráviť dovolenku aktívne. Osobne mám rada aj studené more, turistické chodníky popri pobreží, či z výhľadmi na more, lovenie rýb, krabov, výlety na lodi, čerstvé ryby, či iné plody mora vychutnávané priamo v reštauráciách pri mori… nikde nie je napísané, že od rana do večera tam musíš ležať a opekať sa.
A ako tu už bolo spomínané - more má liečivé účinky, tak isto ako aj prímorská klíma a tu nenormálnu silu/energiu takého množstva vody treba zažiť aspoň raz v živote.

A čo sa týka detí, nemusia byť “ohúrené” z plávania, ale je to základná zručnosť, nikdy nevieš, kedy im to može zachrániť život a tak to deťom treba aj vysvetľovať a nie hľadať výhovorky prečo sa nenaučiť plávať, v dospelom veku to bude oveľa ťažšie i keď nie nemožné …

autor
18. máj 2025
@ivik4

Inak autorka,co je take dobre na prirode ,kopcoch, hradoch ? Normalne sa pytam, ja neznasam chodit na turistiky a celkovo vylety v prirode. Brr
Vies kazdy ma to svoje

@ivik4 Na prírode čo je dobré veď tá príroda aká je okolo prekrásna,hrady a zámky to deti baví história.Turistika to musíš mať v pohave.Asi máš pravdu že každého niečo iné bavi.Ja by som sa pri vode nudila.

ivik4
18. máj 2025

Aha
No pre mna to prekrasne nieje 😃
Takze ano, kazdy vidi to svoje.
Byt Tebou aspon raz to skusim , tak ako ja tiez idem k moru len skrz muza a syna. A rovnako sa tiez obetujem a raz za rok idem kdesi na kopec 😑😑

autor
18. máj 2025
@minenkaa

Musím napísať,že už dávno som necitala takéto výhovorky a obmedzený názor
Inak vies šoférovať alebo tvoj muz?

@minenkaa Neviem čo považuješ za výhovorky,čo som písala spomienku že som sa skoro utopila to je pravda.Deti nechám nech sa rozhodnú či chcú sa naučiť plávať alebo nie.Ako som písala dcéra mala plavecký v škole ale nebavilo ju to.Nie každého baví plávanie,sú aj iné športy.
A vodičák áno máme aj ja aj muž a aktívne dôverujeme denno denne.Neviem čo to má s tým spoločne.

autor
18. máj 2025
@mircalla

Dcera ma spoluziaka, co nechodi na ziadne skolske aktivity. Jeho mama povie, ze nechce. Ale poznam jeho mamu, viem, ze ho vkuse mentalne masiruje a presviedca, ze to nebude dobre, ze naco, ze radsej niekam pojdu spolu, to bude lepsie a napokon ho presvedci, ze tam ist nechce. Myslim, ze to je podobny pripad s Vami, deti moc toho povzbudenia do plavania nedostali, skor je to take vagne...

@mircalla Moje chodia na školské akcie ja ich skôr nahovaram aby išli.Ale netlacim ich do ničoho nechám na ne aby si vybrali čo chcú a čo nie.

autor
18. máj 2025
@malaopicka

Prepáč, nechcem ťa uraziť, ale posobiš veľmi jednoducho. Na všetko máš výhovorky a si hrozne obmedzená. Krajiny pri mori, hlavne v Európe, sú také iste ako Slovensko v ponímaní možností. Tiež je tam civilizácia, tiež sú tam mestá, pamiatky, dá sa tam robiť všetko, čo aj tu, len máš pridanú hodnotu - okúpať sa, prejsť sa po pláži, nadýchať sa čerstvého morského vzduchu atď. Už ti to tu 100x písali, nezažila si to, nemôžeš to pochopiť, ale tváriť sa, že je to blbosť, lebo ty to nepotrebuješ, je prinajmenšom detinské. Deti treba naučiť plávať a aj ich k tomu moru zobrať, možno potom konečne pochopíš…

@malaopicka Kde píšem že je to blbosť,normálne som sa pýtala čo je také vau pri mori,lebo neviem nemám skúsenosti s tým.A ja nikoho neurazam normálne diskusujem.Nie ako ty.

autor
18. máj 2025
@minenkaa

Autorka a akým športom sa vlastne venujete

@minenkaa Ak sa ráta ako šport tak turistika bicykel korčuľovanie.Dcera chodí na tanec basketbal,syn futbal a hokej.

autor
18. máj 2025
@marygk

Tvoj pohľad na vec sa da použiť na všetko. Zoo? Ideš do 4 akoby si uz videla všetky, opice sú všade rovnaké...hrady? Prosim ta rozvalina na kopci ides na 3 akoby si bola na každom, všetky su na jedno kopyto, zámky to isté, a turistika, ale choď ved to ideš len do kopca a potom z kopca co je natom zaujímavé? A teraz ma presvedč ze zoo a hrad ma budú zaujímať,ked mam od začiatku negatívny postoj. Choďte vyskúšajte a urobite ai názor.

@marygk Ja nemám negatívny postoj len ma to nebaví,keďže každý sme iný každý má iné záujmy mne more nehovorí nič.Ked niekto z okolia tam ide na dovolenku opýtam sa čo ste robili,že nič celé dni len plávali a ležali na pláži.Pri tej predstave by som sa ja unudila až na smrť.

kulumulu123
18. máj 2025

Nečítala som iné príspevky ale aj more je iba voda ktorá obmýva nejakú krajinu ci ostrov... Predpokladám že ak tam ideš na dovolenku tak tam žijú aj ľudia. Tiež sa dá chodiť po výletoch, my s boli napr vo februári v maroku voda mala cca 15'C takže žiadne kúpanie a pritom som mala pocit ze nám tie 2 týž ani poriadne nestačili.. Nie nesedela som cely deň na izbe chodili sme kade tade a poriadne sme si to užili... Okrem toho more alebo teda skôr vzduch pri mori ma aj ozdravujúce účinky na dýchacie cesty. Samozrejme sú aj ľudia ktorí sa za celú dovolenku nepohnu z hotelového rezortu a hotelovej plaze, to však nás prípad nikdy nebol a ani nebude... Takže asi toľko k moru pre neplavcov...

andrejka2424
18. máj 2025

To, či ťa to baví zistíš, až keď to vyskúšaš. Nikto ťa nenahovára, ale potom celá táto téma neviem aký má zmysel. Či ťa niekto nútil ísť k moru? Nie je to povinné a nechodia tam len plavci. Aj čas pri mori trávi každý po svojom. Niekto ide na celý čas na jachtu, presúva sa , niekto je zatvorený v rezorte, pije drinky a leží pri bazéne /mori celé dni, deti dáva do animačného klubu , večer sa baví na hotelových diskotékach a programoch, niekto ide radšej von medzi ľudí, do mesta, alebo sa prechádza tichými uličkami a počúva cikády ,alebo šum mora, niekto ani kvôli moru nejde, užíva si nádhernú prírodu, turistiku inú architektúru, historiu. Tiež som roky nikde nebola, ale takýto postoj som voči tomu nikdy nemala, že mňa to nebaví. Nebola som , tak mi to nechýbalo. Teraz viem, že týždeň pri mori je pre mňa viac ako nová sedačka, či nábytok do obývačky. Sú to zážitky, ktoré sa neopotrebujú a nikto nám ich nevezme.Iba ľutujem, že som to nepochopila trochu skôr. Čakám že o rok, dva už syn s nami ani ísť nebude chcieť. -Ťažká puberta.

luccija
18. máj 2025

Ale veď koľko ľudí toľko možností.Ty rob s rodinou čo uznas za vhodne.Pre mňa sú nuda hrady, zámky pozriem si, ale nič po čom by som extra túžila.Ked zoberieš dieťa na kúpalisko a povieš mu, že ja budem tu sedieť čítať knihu a ty choď do bazénu ani sa nečudujem, že ju to nebaví.Vela ľudí pri mori veď môžeš ísť niekde kde budete aj sami nejaké zákutia, prírodná pláž.Deti kopírujú rodičov dosť logické, že keď ty sa ani nenamocis do jazera či na kúpalisku deti to nepovažujú za zábavu a majú pred tým rešpekt.Pre mňa je dosť dôležité, aby ľudia vedeli plávať.Ja rada robím aj nič len tak pozerať do blba, čítať knižku, pokym bola dcéra menšia to sme hodiny hľadali mušle, so sieťkou behala po vode, stavali hrady, požičali si bicykel a skákali do vody ona mala koleso.Ty sa tak všetkému cudujes a ja zase nerozumiem čo robíte celé leto, keď máte bazén a dvor a deti to nebaví😉

gagik
18. máj 2025

Mne to skor pripada,ze ste obézni a lenivi ludia s nezdravým životným štýlom. A samu seba presviedčaš,ze tvoj zivotny styl je Ok.

malaopicka
18. máj 2025

Ja som ťa neurazila, napísala som slušne svoj názor na základe toho, čo si tu napísala. Celý tvoj príspevok vyznel, že dovolenka pri mori je zbytočnosť. Myslím, že sme sa viaceré vyjadrili jasne a zrozumiteľne, len ty máš stále nejakú výhovorku a odpoveď proti. Skús si ísť k moru, jedenkrát zažiť je viac ako 20x počuť.

kiki68
18. máj 2025

Potom odporucam nieco, kde mate aj co pozerat ako pamiatky a aj plaze. Zase nam sa syn prehra hodiny na plazi, deti mozu behat do vody tak symbolicky. Kopec ludi neplava nejako v mori, iba sa idu po pas vykupat a naspat

ktobytobolpovedal
18. máj 2025

Prepac autorka, ale je absolutne v poriadku, ze teba by to nebavilo. Ale vcelku potom nerozumiem tejto diskusii, ze co tym chcel basnik povedat…ako chcela si uistenie, ze je ok, ze nechodite k moru? Tak ano je… ja vobec tymto diskusiam nerozumiem. Ale ze vobec… casto si pri nich spomeniem na ezopovu bajku Liska a hrozno… 🤷‍♀️
Nastastie zijeme (zatial) dobu, kde kazdy moze travit cas ako uzna za vhodne a kde to uzna za vhodne… cize toto polemizovanie, ze naco more, hory su krajsie velmi zvlastne

zuzanaam
18. máj 2025

a čo Ti bráni spojiť more s turistikou a poznávaním? My vždy "prelezieme" celé okolie, chodíme po pamiatkach, túrach, lodných výletoch, jaskyniach, ale aj plávame, šnorchlujeme, paddleboardujeme, objavujeme miestnu gastronómiu. Vždy prídeme na celý rok nabití novými zážitkami a energiou. Chodievame na 2 týždne, častokrát na vlastnú päsť. Ešte sme sa nikde nenudili ani minútu, veď si vyberieme miesto, kde chceme niečo vidieť.

zuzanaam
18. máj 2025

"Asi si nečítala poriadne,písala som že dcéra chodila v škole na plavecký kurz a nenaučila sa plávať." Si robíš srandu? To ako čakáš, že za týždeň sa niekto, kto nemá skúsenosť a vzťah k vode naučí plávať? Vzťah k vode je najlepšie u detí budovať od mala, aby nemali vo vode strach. Ja keď som chcela, aby sa dcéra naučila poriadne plávať, dala som ju na plavecký. Chodila 4 roky, 2x do týždňa, za jeden tréning preplávali cca 1,5km. Ona už môže povedať, že vie plávať, dokonca dobre.

mk1111111111
18. máj 2025

No, ale mozno ostatni clenovia rodiny by radi isli, len ich ockujes svojim negaticizmom a mozno by s niektoremu clenovi aj pacilo. Nie vsetci ste v rodine rovnaki.

autor
18. máj 2025
@gagik

Mne to skor pripada,ze ste obézni a lenivi ludia s nezdravým životným štýlom. A samu seba presviedčaš,ze tvoj zivotny styl je Ok.

@gagik Nemyslím si že by som bola obézna,mám 60 kíl a 180 výšku,manžel je 190 vysoký a 90 kíl má.Ani lenivý sme není,keďže stále niečo robíme či chodíme na výlety alebo robíme okolo domu.

autor
18. máj 2025
@mk1111111111

No, ale mozno ostatni clenovia rodiny by radi isli, len ich ockujes svojim negaticizmom a mozno by s niektoremu clenovi aj pacilo. Nie vsetci ste v rodine rovnaki.

@mk1111111111 Ostatný členovia tiež ešte neboli pri mori ale ani nepôjdu lebo nemajú na to.Ja som skôr rozmýšľala že by som ich zobrala ja na týždeň len či sa mi tam oplatí ísť.