icon

Akú veľkosť musí mať podpalubná batožina v lietadle?

19. feb 2025

Baby, akú veľkosť musí alebo skôr nesmie presiahnuť podpalubná batožina ? Chcem si objednať kufor zo stránky Lara Bags, majú to tam rozdelené podľa veľkosti akože S,M,L… tak sa chcem spýtať, ktorú veľkosť je najlepšie si kúpiť aby vyhovoval aj do lietadla ? Ďakujem 🙂

melanta
19. feb 2025

Do podpalubia kľudne aj XL, pri batožine do podpalubia ide len o váhu. Teda keby to bol dvojmetrový kufor, tak asi by to riešili, ale bežný kufor môže byť aj úplne najväčší, dôležitá je iba váha pri podpalubí.

kiki68
19. feb 2025

Podpalubna vacsinou nema tieto obmedzenia, ak ide o standardne predavane kusy. Cize je to jedno. Iba palubna onboard ma rozne obmedzenia. Podpalubna ma obmedzenie vahove, tam to moze byt rozne ( od cca 14-45kg na osobu)

tiezjedna
19. feb 2025

Do podpalubia je to jedno, tam má každá spoločnosť nastavený akurát váhový limit. V prípadne podpalubia sa rieši iba nadrozmerná batožina.

autor
19. feb 2025

Ďakujem a neviete mi poradiť, ktorý by som mala najlepšie ? Či S,M,L ? Rozmýšľam, že ten S bude asi dosť malý, tak asi skôr ten M či ?

tiezjedna
19. feb 2025

záleží ako veľkú batožinu potrebuješ, či je to kufor len pre teba, alebo pre rodinu... niekde tam bude uvedený objem v litroch, nie? Alebo rozmery v cm

tiezjedna
19. feb 2025

ak kúpiš príliš veľký, tak sa ti ľahko môže stať, že bežný váhový limit (18-20 kg) prešvihneš, pretože to láka narvať ho doplna😅 Nechceš si ísť najskôr do obchodu omrknúť reálnu veľkosť? Plus váhu? Pretože aj kufor samotný niečo váži...

melanta
19. feb 2025

Ako ti my môžeme poradiť? Veď to sa musíš rozhodnúť podľa toho, či sa do neho budeš baliť iba ty, alebo ty s mužom, ale aj deti. Ja bežne lietam aj sama a niekedy aj sama mám najväčší kufor. Ak ideme s mužom k moru, tak máme 2 väčšie kufre. A pozeraj váhu kufra, tie kvalitné sú ľahunké.

sarandon
19. feb 2025

S urcite nie. Zavisi od toho kam,kedy a na ako dlho ides. A samozrejne vahovy limit leteckej spolocnosti.V lete sa viem zbalit na tyzden do M, teraz som balila aj so svetrami- jarny pobyt a veru na tyzden L- ko bolo akurat. Plus vzdy nesiem domov viac veci ako ked letim tam. Do M- ka tak 15-18 kg nabalis.

kiki68
19. feb 2025

@tiezjedna ved to vzdy musis odvazit predtym. Zase potom nech clovek nema problem napr dat si tam plutvy na potapanie. Ja mam preto radsej vacsi kufor. Aby som tam nacpala tieto veci velkostne

tiezjedna
19. feb 2025

@kiki68 tak nie každý má doma váhu a prísť až na letisku na to, že som prestrelila nie je moc praktické😉

januska12323
19. feb 2025

Neviem aké sú to rozmery ale my máme sadu troch kufrov a ten najväčší nikdy nevážil viac ako 15 kg, aj keď bol napratany.

kiki68
19. feb 2025

@tiezjedna Toto ma vobec nenapadlo, ze mozno nie kazdy strazi liniu do plaviek na vahe 😂😂😂

tiezjedna
19. feb 2025

@kiki68 my doma váhu vôbec nemáme napríklad😇😂 takže pre mňa je každá cesta na letisko challenge, ale za tie roky cestovania už mám asi vycepovaný odhad, pretože si fakt nepamätám, kedy som sa nevošla do limitu. Ale pravda, dlhé lety lietame BC, tam sú váhové limity veľkorysé🙈

kiki68
19. feb 2025

@tiezjedna no zatial najlepsie Turkish airlines a ich 45kg na os 😀😀😀 To som uvazovala co clovek dokaze vziat v ramci 45 kg 🙈😀😀

tiezjedna
19. feb 2025

@kiki68 no hlavne kto by tak ťažký kufor vláčil😂

kiki68
19. feb 2025

@tiezjedna Ved toto 😂😂😂 Ked si predstavim Hlavne to ako clovek ide z terminalu a hlada kdesi po dvoch garazach prenajate auto 😂😂😂

tiezjedna
19. feb 2025

@kiki68 k tomu dve tri deti v závese a je to fajnový Wild West😎😂

kiki68
19. feb 2025

@tiezjedna ved to vylozis na ten kufor a vlecies 😂😂😂

maury
19. feb 2025

M okolo 15 kg, taký narvaný 18 kg. Ja by som išla do L okolo 20-22 kg ideál.