Dobry den, pomaly sa obzerame po dovolenke na buduce leto.
Do uvahy pripada Turecko a Bulharsko. Kedze sme v tychto krajinach este neboli, vobec nevieme na co sa zamerat. Podmienky mame taketo:
- ciste more s pozvolnym vstupom kvoli detom (ak by bolo aj teple bolo by to super)
- pieskova plaz
- dobre jedlo
- vyborne sluzby vramci konceptu All inclusive
- ciste ubytovanie
- smyklavky a tobogany (nie su uplnou nutnostou, ak nebudu vobec to nevadi)
- sme styria (2 dospeli a dve deti 10 a 4 roky) a rozpocet by bol tak do 4500€ na 10 dni (ale to je pre nas maximum co mozme dat. Lepsie by bolo do tych 3800€-4000€)
- ponuky len zo slovenskych cestoviek (tych vacsich, overenych)
Je vobec mozne s tymito podmienkami nieco najst? Ideme k moru po 4 rokoch. Predtym sme boli len v 1x Grecku a Chorvatsku niekolkokrat. Ale HR nechcem kvoli detom a kamienkovym plazam a taktiez more byva vacsinou studensie.
Dakujem velmi pekne za konkretne typy rezortov 🙂
Turecko určite
My sme zhodnotili, ze uplne zmenime bezne destinacie. Neskuticne nadhodnotili ceny. Napr Turecko ma ceny, ze to uz dame nieco uplne ine v tej kvalite a cene v uplne unej destinacii.
Za mna turecko. Boli sme teraz a super👌👌👌
@jancazvalova dakujem. Aj som si myslela. Preto sme sa tam nehrnuli… len rozpocet nepusti 😔
@katka533 vies odporucit aj oblast? 🙂
@abbey1 ano pozerala som tie ceny a je to hroza. A detom chceme dopriat more. Ono, mohli by sme dat aj viac. Ale nechceme…a to teda nezarabame minimalku ale tie ceny su pomaly pre hornych 10tis 🤦♀️
@sapetka napises mi rezort prosim?
IC Santai family rezort (belek)
Pozri si Maroko, destinácia Saidia, čisté, veľké izby, rýchle presuny, dobre jedlo, super animačný program so slovenskými a českými animátori, super prístup do vody... Pozeraj cez kartago
Bulharsko neodporucam, my sme tam dostali nejakú otravu, bolo to nieco priserne, okrem toho by som sa aj teraz obavala v akom stave je Cierne more, ked je vojna
@liz_lemon vidis to mi nenapadlo. Tak bulharsko urcite vyradujem zo zoznamu 👍
tam by som uz nesla, ani zadarmo, to Turecko by bolo asi lepsie, hlavne lepsie sluzby
@abbey1 za akú destináciu meníte?
Boli sme v Bulharsko more dobre , hotel sme mali len troj hviezdičkovy , strava sa dala ale tak viem si aj lepšie predstaviť......
@domiklik Maroko je vhodné v juli- auguste - vysoké tepla?
@oliverceky Vyssie spominane Maroko napr. planujeme buduci rok. Neporovnatelne ceny. Teraz ideme skusit Egypt.
Dalej Jordansko, SAE, Maledivy a podobne vies dat za cenu Turecka.
Nam Turecko vyhovovalo, ked sme chceli dovolenku, ze len mkre, bazen, jedlo a oddych. Ale skutocne za tie peniaze, ako to zdtazelo, sa da zazit omnoho viac.
@oliverceky Teraz sa z Maroka vratili znami. Velmi si pochvalovali, aj teploty boli v pohode.
@abbey1 tak to maroko si pisem. Chcela som aj egypt, ale bojim sa ako som pisala zazivacich problemov
@liz_lemon čierne more je v super stave, ...ja nechápem prečo ľudia naletia blbostiam...
Áno teraz v južnej časti ako boli záplavy môže byť problém ale presne tie isté problémy majú aj Gréci a aj Turci po záplave čo bola tento týždeň.
Žiadne bomby míny chladničky ani práčky neplavu v čiernom mori pri Bulharsku.
To že si si zle zvolila hotel na dovolenku tá neoprávňuje hádzať celé Bulharsko do koša.
Bulharsko nie sú len hotely s All inclusive, sú tam aj apartmány kde ťa nikto neobmedzuje stravou v rezorte.... Buď si uvaris sama alebo skúšas okolité reštiky a iste nájdeš niečo čo ti bude chutiť.
Navyše tam nemusíš ísť cez cestovku stačí lacné letenky a ubytko nájdeš od výmyslu sveta aj s All inclusive...
Moja skúsenosť priemer 100e na deň na stravu pre 4 člennu rodinu, letenky aj za 100e na osobu spiatočná...ubytko aj za 50e noc apartmán...a pri 10 dňoch si na cene cca 1900e za 4 osoby.
@zalka otazka bola na vyborne sluzby v ramci AI, nie na apartmany s vlastnym stravovanim, verim, ze to je lepsia volba ako hotel s AI, hlavne po mojich skusenostiach, osobne by som do AI hotelu uz ani nechcela ist (v EU), lebo je to velky nepomer ceny a kvality
mna Bulharsko absolutne neoslovilo, prislo mi to tam, ako na Slovensku v 90. rokoch, ale fakt je, ze kvoli tej otrave, sme videli len velmi malo, kazdopadne ja uz nemam dovod ani chut tam ist znovu
Turecko a kúpiť so zľavou v januári, alebo čakať a ísť v septembri tam je sviatok 15 aj na začiatku dieťa vynechá malo zo skoly
Alebo pozri Cyprus
@luccija pozerala som Limak. Bohuzial by nas to vyslo okolo 5tis… a to je na mna uz vela 😬
Ale skusim co vyhodia este v oktobri cestovky
@oliverceky ja som bola na prelome august september a bol to predposledný turnus, je to Stredozemné more (Saidia sever Maroka) klíma je miernejšia ako napr v Egypte pri Červenom mori. Ak pôjdeš na západné pobrežie, tam je to úplne iné - atlantik
V Bulharsku sme boli len raz, v hoteli Wave resort. Je to špičkový hotel, na úrovni, po každej stránke, moderný, vynikajúca strava 24 h denne, veľká izba, všade veľmi čisto, veľa bazénov, animácii, 15 min.od letiska. Výhoda je, že tam nie sú také strašné úpeky ako v Turecku.
V Turecku sme boli už viac krát. Tento rok v Adalaya Elite Lara, hotel všetko super, ale tie úpeky čo tam teraz boli, 40-44 st. Turecko má ale určite najlepší pomer cena kvalita. Je tam množstvo dobrých hotelov z ktorých sa dá vybrať. Lacnejšia oblasť je oblasť Alanya, piesočnaté pláže s pozvoľným vstupom sú ešte v niektorých časitiach Side. Lara a Belek sú z tých drahších.
My sme par rokov chodievali do Turecka all inclusive - veľká spokojnosť. Ale toto leto sme sli do Bulharska, hotel Helena Park, tie All in. A boli sme veľmi spokojní.. Na Slnečnom, pozvoľný vstup do mora, plaz cista, cistili ju kazdy večer, slnečníky lehatka v cene. Strava pestra, chutna. Oproti Turecku len 2 nevýhody: bar na plazi uz nebol all in., ale 5 minut k bazenovrmu baru, takže ok, a večer program veľmi slaby - toto majú Turci vymakane. Cenovo lacnejsia dovolenka oproti Turecku.
Boli sme v Bulharsku jedenkrat a myslim si, ze aj posledny. Akoze more ok, ale plaz nic moc. Hotel otrasny, izba nechutna, spinava, radsej sme travili cas vonku. Samozrejme, ze kazdy hotel je iny a mozno sme len my mali tu smolu, ale svoj obraz sme si spravili a viac nas to tam nelaka. Buduci rok mame aj my v plane Turecko, to si chvali kazdy jeden, kto tam bol.