All inclusive dovolenka Turecko verzus Bulharsko 2024

8. sep 2023

Dobry den, pomaly sa obzerame po dovolenke na buduce leto.
Do uvahy pripada Turecko a Bulharsko. Kedze sme v tychto krajinach este neboli, vobec nevieme na co sa zamerat. Podmienky mame taketo:
- ciste more s pozvolnym vstupom kvoli detom (ak by bolo aj teple bolo by to super)
- pieskova plaz
- dobre jedlo
- vyborne sluzby vramci konceptu All inclusive
- ciste ubytovanie
- smyklavky a tobogany (nie su uplnou nutnostou, ak nebudu vobec to nevadi)
- sme styria (2 dospeli a dve deti 10 a 4 roky) a rozpocet by bol tak do 4500€ na 10 dni (ale to je pre nas maximum co mozme dat. Lepsie by bolo do tych 3800€-4000€)
- ponuky len zo slovenskych cestoviek (tych vacsich, overenych)
Je vobec mozne s tymito podmienkami nieco najst? Ideme k moru po 4 rokoch. Predtym sme boli len v 1x Grecku a Chorvatsku niekolkokrat. Ale HR nechcem kvoli detom a kamienkovym plazam a taktiez more byva vacsinou studensie.
Dakujem velmi pekne za konkretne typy rezortov 🙂

jancazvalova
8. sep 2023

Boli sme v Bulharsku jedenkrat a myslim si, ze aj posledny. Akoze more ok, ale plaz nic moc. Hotel otrasny, izba nechutna, spinava, radsej sme travili cas vonku. Samozrejme, ze kazdy hotel je iny a mozno sme len my mali tu smolu, ale svoj obraz sme si spravili a viac nas to tam nelaka. Buduci rok mame aj my v plane Turecko, to si chvali kazdy jeden, kto tam bol.

katka533
8. sep 2023

Turecko určite

abbey1
8. sep 2023

My sme zhodnotili, ze uplne zmenime bezne destinacie. Neskuticne nadhodnotili ceny. Napr Turecko ma ceny, ze to uz dame nieco uplne ine v tej kvalite a cene v uplne unej destinacii.

sapetka
8. sep 2023

Za mna turecko. Boli sme teraz a super👌👌👌

autor
8. sep 2023

@jancazvalova dakujem. Aj som si myslela. Preto sme sa tam nehrnuli… len rozpocet nepusti 😔
@katka533 vies odporucit aj oblast? 🙂

autor
8. sep 2023

@abbey1 ano pozerala som tie ceny a je to hroza. A detom chceme dopriat more. Ono, mohli by sme dat aj viac. Ale nechceme…a to teda nezarabame minimalku ale tie ceny su pomaly pre hornych 10tis 🤦‍♀️

autor
8. sep 2023

@sapetka napises mi rezort prosim?

sapetka
8. sep 2023

IC Santai family rezort (belek)

domiklik
8. sep 2023

Pozri si Maroko, destinácia Saidia, čisté, veľké izby, rýchle presuny, dobre jedlo, super animačný program so slovenskými a českými animátori, super prístup do vody... Pozeraj cez kartago

autor
8. sep 2023

@sapetka dakujem pozriem…
@domiklik fiha, to mi nenapadlo. Urcite pozriem. Len sa trosku tychto statov bojim kvoli zazivacim problemom 🙂

liz_lemon
8. sep 2023

Bulharsko neodporucam, my sme tam dostali nejakú otravu, bolo to nieco priserne, okrem toho by som sa aj teraz obavala v akom stave je Cierne more, ked je vojna

autor
8. sep 2023

@liz_lemon vidis to mi nenapadlo. Tak bulharsko urcite vyradujem zo zoznamu 👍

liz_lemon
8. sep 2023

tam by som uz nesla, ani zadarmo, to Turecko by bolo asi lepsie, hlavne lepsie sluzby

uhnakova
8. sep 2023

@liz_lemon veru, v Rumunsku už niekoľko plávajúcich mín museli zneškodniť.

liz_lemon
8. sep 2023

@uhnakova chudaci, asi to nebudu mat ruzove, co sa turizmu tyka, Bulhari aj Rumuni

oliverceky
8. sep 2023

@abbey1 za akú destináciu meníte?

bucko555
8. sep 2023

Boli sme v Bulharsko more dobre , hotel sme mali len troj hviezdičkovy , strava sa dala ale tak viem si aj lepšie predstaviť......

oliverceky
8. sep 2023

@domiklik Maroko je vhodné v juli- auguste - vysoké tepla?

abbey1
8. sep 2023

@oliverceky Vyssie spominane Maroko napr. planujeme buduci rok. Neporovnatelne ceny. Teraz ideme skusit Egypt.
Dalej Jordansko, SAE, Maledivy a podobne vies dat za cenu Turecka.
Nam Turecko vyhovovalo, ked sme chceli dovolenku, ze len mkre, bazen, jedlo a oddych. Ale skutocne za tie peniaze, ako to zdtazelo, sa da zazit omnoho viac.

abbey1
8. sep 2023

@oliverceky Teraz sa z Maroka vratili znami. Velmi si pochvalovali, aj teploty boli v pohode.

autor
8. sep 2023

@abbey1 tak to maroko si pisem. Chcela som aj egypt, ale bojim sa ako som pisala zazivacich problemov

zalka
8. sep 2023

@liz_lemon čierne more je v super stave, ...ja nechápem prečo ľudia naletia blbostiam...
Áno teraz v južnej časti ako boli záplavy môže byť problém ale presne tie isté problémy majú aj Gréci a aj Turci po záplave čo bola tento týždeň.
Žiadne bomby míny chladničky ani práčky neplavu v čiernom mori pri Bulharsku.
To že si si zle zvolila hotel na dovolenku tá neoprávňuje hádzať celé Bulharsko do koša.
Bulharsko nie sú len hotely s All inclusive, sú tam aj apartmány kde ťa nikto neobmedzuje stravou v rezorte.... Buď si uvaris sama alebo skúšas okolité reštiky a iste nájdeš niečo čo ti bude chutiť.
Navyše tam nemusíš ísť cez cestovku stačí lacné letenky a ubytko nájdeš od výmyslu sveta aj s All inclusive...
Moja skúsenosť priemer 100e na deň na stravu pre 4 člennu rodinu, letenky aj za 100e na osobu spiatočná...ubytko aj za 50e noc apartmán...a pri 10 dňoch si na cene cca 1900e za 4 osoby.

liz_lemon
8. sep 2023

@zalka otazka bola na vyborne sluzby v ramci AI, nie na apartmany s vlastnym stravovanim, verim, ze to je lepsia volba ako hotel s AI, hlavne po mojich skusenostiach, osobne by som do AI hotelu uz ani nechcela ist (v EU), lebo je to velky nepomer ceny a kvality
mna Bulharsko absolutne neoslovilo, prislo mi to tam, ako na Slovensku v 90. rokoch, ale fakt je, ze kvoli tej otrave, sme videli len velmi malo, kazdopadne ja uz nemam dovod ani chut tam ist znovu

zalka
8. sep 2023

@liz_lemon tej otravy mi je ľúto...a súhlasím s nepomerom... Trošku predražené...

luccija
8. sep 2023

Turecko a kúpiť so zľavou v januári, alebo čakať a ísť v septembri tam je sviatok 15 aj na začiatku dieťa vynechá malo zo skoly

luccija
8. sep 2023

Alebo pozri Cyprus

autor
8. sep 2023

@luccija pozerala som Limak. Bohuzial by nas to vyslo okolo 5tis… a to je na mna uz vela 😬
Ale skusim co vyhodia este v oktobri cestovky

domiklik
8. sep 2023

@oliverceky ja som bola na prelome august september a bol to predposledný turnus, je to Stredozemné more (Saidia sever Maroka) klíma je miernejšia ako napr v Egypte pri Červenom mori. Ak pôjdeš na západné pobrežie, tam je to úplne iné - atlantik

sylvie
9. sep 2023

V Bulharsku sme boli len raz, v hoteli Wave resort. Je to špičkový hotel, na úrovni, po každej stránke, moderný, vynikajúca strava 24 h denne, veľká izba, všade veľmi čisto, veľa bazénov, animácii, 15 min.od letiska. Výhoda je, že tam nie sú také strašné úpeky ako v Turecku.
V Turecku sme boli už viac krát. Tento rok v Adalaya Elite Lara, hotel všetko super, ale tie úpeky čo tam teraz boli, 40-44 st. Turecko má ale určite najlepší pomer cena kvalita. Je tam množstvo dobrých hotelov z ktorých sa dá vybrať. Lacnejšia oblasť je oblasť Alanya, piesočnaté pláže s pozvoľným vstupom sú ešte v niektorých časitiach Side. Lara a Belek sú z tých drahších.

jamabe
9. sep 2023

My sme par rokov chodievali do Turecka all inclusive - veľká spokojnosť. Ale toto leto sme sli do Bulharska, hotel Helena Park, tie All in. A boli sme veľmi spokojní.. Na Slnečnom, pozvoľný vstup do mora, plaz cista, cistili ju kazdy večer, slnečníky lehatka v cene. Strava pestra, chutna. Oproti Turecku len 2 nevýhody: bar na plazi uz nebol all in., ale 5 minut k bazenovrmu baru, takže ok, a večer program veľmi slaby - toto majú Turci vymakane. Cenovo lacnejsia dovolenka oproti Turecku.