icon

Autom do Bulharska

mayca20
18. jún 2013

ahojte, isiel uz niekto autom do bulharska? dakujem

iva239
26. júl 2018

@45kacenka45 pozri cez Booking.com kde majú voľné

patrica8
Autor odpoveď zmazal
mirkapo
26. júl 2018

@patrica8 trosku sa ti votriem do otazky. tiez chodime s detmi od kedy maju 1rok, vyrazame o 17hod, zvycajne pri prechode do rumunska zaspia a potom spia do 4-5hod tak su hodinu hore a opat zaspia. najhorsie to je okolo 10hod ale to uz mame len chvilku do Varny a tam sa chodime najest a "vypustit" deti 🙂 mame detske pesnicky a ked uz je velmi zle tak pustime rozpravky v tablete. A kludne mozte ist cez Vanatorii Mici, min. rok sme takto isli aj tam aj spat a bolo to super. malo aut, da sa ist aj 120 mimo dedin, novy asfalt, ktory min. rok davali.

anetta85
26. júl 2018

@mirkapo môžem sa vás opýtať na niečo? Odkiaľ a kam ste išli, akou trasou? My sme z okr.Michalovce a ideme niekedy poobede v piatok (10.8.)...

mirkapo
26. júl 2018

@anetta85 ideme z PO-Pačín-Kisvarda-Urziceni-Carei-Zalau-Turda-Sebes-Rim.Valcea-pred Bucurestou na Vanatorii Mici.

mirkapo
26. júl 2018

@anetta85 min. rok sme isli tam cez Satu mare a spat trocha inou trasou, ale aj tak nam to trvalo do 16hod . tento rok ideme takto prvykrat, ale uz znami isli takto tento rok a zatial vsetci povedali ze ok. my ideme teraz v sobotu, tak mozem hodit viac info o ceste

anetta85
26. júl 2018

@mirkapo ďakujem,, budem rada ak napíšete info.. 😉

matobp
26. júl 2018

Most Ruse 5 min. ale pani pytala odo mna 4€ dal som jej 3€ ale od dvoch dalsich posadok vypytala po 6€ aj ked som ich upozornoval na to predtym...

mircas
26. júl 2018

Ahojte, na našu dovolenku do Obzoru sme sa vybrali autom v nedeľu 15.7. o 9.00 zo sev.vych. S. Počas cesty sme mali viaceré prestávky - obed, diaľničná, wc apod. Hranice bez problemov, šli sme na Oradeu. Od cluj Napoca do turda sme šli po diaľnici. Diaľnica od Turda po Sebeš ešte nebola spustená, takže sme šli cez obce. Od Sebeš sme zase šli po diaľnici smerom na Sibiu -tam sme zišli z diaľnice a našli voľný penzion, kde sme prespali - je ich tam plno aj penzionov aj hotelov... Ráno sme pokračovali na Transfagarašan (chceli sme mať dobrodružstvo) - oplatilo sa. Pokračovali sme cez obce až do Pitesti, odtiaľ po diaľnici na obchvat Bukurešti, tam sme boli v zápche 1h (ďalšie dobrodružstvo, ale nechcené), most v Ruse nás stál 6e, premávka plynulá, bez zdržania. Pokračovali sme na Šumen, cesta v pohode, bez zdržaní, od Šumen diaľnica do Varny, za Varnou je ešte kúsok diaľnice, potom už nie, ale cesta je vpoho. Dovča bola super. Keď sme sa vracali domov na moste Ruse nás ešte pýtali 2e. Ďalej sme už nepokračovali na obchvat bukurešti, ale na Vanatori Mici, cesta bola skoro prázdna, odtiaľ sme sa napojili na diaľnicu do Pitesti. Spali sme v Alba Iulii. Na ďalší deň sme oddýchnutí pokračovali domov. V obzore sme už boli pred pár rokmi bez nocľahu a boli sme z cesty takí dobití, že sme po ubytovaní sa, na izbe 3/4 dňa prespali od únavy. Preto sme tento rok zvolili nocľah a častejšie prestávky počas cesty, do cieľa sme prišli svieži, ubytovali sa a hajde do mora. Nám sa to takto páčilo viac, aj preto, že sme cestou chceli mať výlet. Počasie bolo fajn, každý deň teplo, žiadne mikiny ani dlhé nohavice sme nepotrebovali, dva dni boli veternejšie, 3 dni malo podľa predpovede pršať, ale len k večeru cca na 15 - 20 min. sprchlo, skôr osviežilo, bolo miestami polooblačno ale teplo, slnečno a horúco, Večer sme chodili von, ale stále v krátkom. Posledný deň, čo sme tam nocovali bola v noci búrka, ráno teplo. Prajem všetkým pekné leto a príjemnú cestu a oddych🙂

patrica8
Autor odpoveď zmazal
janake
26. júl 2018

@marian1215 dík za tipy na výlety.....videla som možno už aj šesť desaťtisícin 😉 ....vozila som sa na kolese v Saline Turde, obzrela som si pravoslávny chrám v Sibiu, hrad Bran, Korvínov, hrad, prešla Transfagarasan, kúpala sa na Mamai.....tento rok plánujeme Transalpinu, Peleš a Sighisoaru....
...asi predsa len pôjdeme na Devu ...

45kacenka45
26. júl 2018

@patrica8 ahoj mala bola úplne super sice párkrát v noci sa prebudila tak som si ju dala na seba a spala ďalej. Nemali sme nejaké extra dlhé prestávky akurát pre mňa fajčiarka a cikanie popravde v Rumunsku som malú nedala z auta von ci kala v aute do serblika,lebo všade boli chudackovia havovia. Momentálne stojíme v Rozgrade potrebujeme sa dospat a na Slnečnom mame úbytko od zajtra. Tu nie je je zima ale veľmi pršalo.Ďakujem pekne užijeme vy kedy vyrážate? Keby ešte čosi pýtaj sa

janulik660
26. júl 2018

@45kacenka45 dakujem , napises mi kadiel presne ste isli? cesty su vraj dost rozbite ,je to tak? dakujem

janulik660
26. júl 2018

ma niekto skusenost s touto trasov? ARAD, DEVA , SEBES, SIBIU, PITESTI, VANATORI MICI , RUSE

patrica8
Autor odpoveď zmazal
45kacenka45
27. júl 2018

@patrica8 tých 6:45 sme boli v bg na pumpe len kúsok od Rozgradu

45kacenka45
27. júl 2018

@janulik660 Ba rajka na seged arad sibiu ramincu valcea Bukurešť ruse razgrad a zajtra varna a sunny beach 👌 Rumunsko dosť rozbite ale dá sa prejsť a diaľnice v Rumunsku ísť radšej v ľavom pruhu lebo prvy je dosť rozbitý.

mirkapo
27. júl 2018

@patrica8 zajtra vyrazame 🙂 zvacsa chodime prave do Kaufu alebo Lidl. aj teraz mame v plane zastavit sa v Mall-e na obed a hned vedla je kauf. vela potravin su rovnake ako nase a zvycajne aj v tej cene, mavaju tie svetove znacky ( rama,kavy, jogurty activia a tie si drzia ceny vsade rovnako). akurat tie masove vyrobky nekupujeme. salamy a sunky oni nemaju take ako my a zeleninu kupujeme uz na mieste od domacich. Vo varne chodime na nakupy aj do Mall-ov na oblecenie.

marian1215
27. júl 2018

@janake super. Na devu ide lanovka tak to je bez námahy. 60 lei pre 2 dospelé osoby a dve deti. Ja si budúci rok dávam Sigisoaru a Busteni

luba28
27. júl 2018

Brat isiel vcera obchvatom Bucuresti a teda je to rozbite a miestami isiel 30 -tkou ....tak asi to moc nepomoze ziskania casu ....

patrica8
Autor odpoveď zmazal
luba28
27. júl 2018

@mirkapo pis co a ako cesta ....

mirkapo
28. júl 2018

@patrica8
@luba28 dakujeme 🙂 ano napisem info z ciest, my sme vcera vycitali ze vraj chcu 30.7 otrovit ten usek pri Turde, tak snad vy uz pojdete tamade. a urcite nepojdeme na Bucurest ale na Vanatorii Mici. min. rok sme takto isli a bolo to super.

bg2014
28. júl 2018

@mirkapo takze cestou domov uz pojdeme po novej dialnici,
stastnu cestu

radoko
28. júl 2018

Ahojte, ak idete cez srbsko a nutne potrebujete internet odporúčam túto kartu kt kúpite aj na prvej benzínke. Stojí 480RSD cca 4€ a je tam uvitaci bonus 10 GB na 7 dní. Stačí kartu aktivovať na zakruzkovanom tč ( Stačí ak hovor spojí) a pomocou kódu USSD aktivovať promo.

45kacenka45
28. júl 2018

Ahojte aktuálne prší na Slnečnom ☹ z rána bolo pekne, teraz sa to pokazilo

ma77
28. júl 2018

@45kacenka45 Aj v O bzore zrana teplo a teraz zamračene a to sme tu 2den fajne☹

45kacenka45
28. júl 2018

@ma77 aj my sme druhý deň len dúfam ze sa to zmení sme tu na 11 dní tak dúfam ze sa vycasi

syja
28. júl 2018

Uz je opat pekne, tu burky nemaju dlhe trvanie

bg2014
28. júl 2018

v primorsku pre istotu od rana na oblohe hori,tak ja by som si aj taku dazdovu 5 minutovku prial