Autom do Bulharska
ahojte, isiel uz niekto autom do bulharska? dakujem
Dúfam že v sobotu už pôjdem po nej do Pomoria: Prevzatý príspevok z Fórum na jih.cz:
A je to tu, otvorili takmer 30 km dialnice A10:
https://monitorizari.hotnews.ro/stiri-infrastru... ri-autostrad-termina-dup-19-luni-guvernare-psd-compania-drumuri-nceput-inspec-loturil or-3-4-din-autostrada-a10-sebe-turda-circula-putea-deschis-luni-sear.htm
V piatok cestuje kamarát zo SK na Slnečné tak mi dá vedieť
@pato76 inak hranice do RO som prechádzal cca 18;00 asi 3 auta na hranici a trasa oradea ,cluj ,turda , sebes, pitesti , obchvat bukuresti ,ruse, varná nebol žiaden semafor žeby niekto niečo robil takže žiadne státie . A mám pocit že asi toho roku asi nič neopravovali pretože začína byť vidieť hrbole diery po cestách hlavne v RO. A asi tie práce čo ukazuje na cestách v mapách tak to len ohrádia diery ( dúfam že to nebudú opravovať tie cesty ako u nás slovakystane
Ja dost nechapem,preco kazdy chodi cez Rumunsko,ked cez Srbsko to je daleko rychlejsie???moze mi to niekto logicky vysvetlit?
Niekto sa tu pytal na ubytovanie v rumunsku. My sme si vybrali na prespatie tento hotel v Pitesti. Ma aj balkon a vyzera celkom dobre. A nachadza sa pred Vanatori Mici lebo vraj nie je tade dobre ist po tme (pocuvam vase rady 🙂 )...takze ak sa niekto chce inspirovat, booking mi poslal odporucaci odkaz, ak cez neho objednate, mate 10% z ceny späť...
https://www.booking.com/s/21_8/f651f39a
Neviem ci vam ukaze nazov hotela tak pre istotu pisem: Net Hotel Pitesti
@majomaxo neviem či zrovna rýchlejšie, včera večer sme čakali na maďarsko srbských hraniciach 2,5hodiny a dnes 1,5hodiny na srbsko bulharských. Takže za mna cesta späť rozhodne cez Rumunsko, dlhšie to tam trvať určite nebude. Všade turci , neskutočne arogantný. Keby hranice neboli zacpané cesta na parádu ale takto..nie
@majomaxo ja zas nechapem preco ludia chodia cez rumunsko na Bucurest cez karpaty..ked sa to da obist a aj cesta je pohodlnejsia.. atiez srbsko..platit myto a srat sa s turkami...
prosim ta ake su asi ceny v restikach? Nejake hlavne jedlo napr. musaka alebo saslik.....Stale vahame, ci HR alebo BG. Kvoli nakladom by sme radi skusili aj BG, len ta cesta...
@jaroe mas restiky kde je klasick denne menu ako na SK z vahou a cenou jedla ako u nas potiazne o nieco lacnejsie alebo si potom objednas na objednavku to je sice vyssia cena ale zase gramaz je o hodne vacsia cize si objednas trebars nejake maso 250-300g, k tomu sopak a napr. hranolky so syrom a pre 3-och to staci aspon pre nas,k tomu pivo kolu,a gulam sa z restiky, za 25leva
Práve sme odbočili na Arad.premávka minimálna.pri Budapesti kolóna 20 min 😉
Ahojte idemcsa opytat most z Calafatu do Vidina je spoplatneny akou sumou?
Cesta cez Rumunsko cca 4.5 hod,velmi prsalo skoro 2.5 hood a inak cesty su ok 😉
@jaroe teraz sme na sv.vlase polievka 4leva, sopsky 5e. Na slnecnom sme si dali 2x500g cinu + ryzu +coca cola 40leva, vcera Rizoto s morskymi plodmi+ 3xvelke masove placky so zemiakmi + hranolky, sopsky salat+ice tea+spagety detom 40leva. palacinky 3leva. a to nebolo obedove menu ale klasika na objednavku. ked niekde najdes obedove menu tak mas polievku+druhe jedlo+dezert za cca 8leva. Zvycajne sa s vecerou pre 4 vojdeme do 40leva
@simone263337 zalezi odkial cestujes, my chodime z vychodu, zaciatok RO je klasika, ale potom chytis dialnicu, kusok prejdes okolo vody pri Rim.Valcea a opat mas dialnicu, my sice zijdeme pred Bucurestou a ideme mimo dialnice. a potom zalezi aky mas ciel, ak idem do okolia Varny tak sa mi neoplati trepat na sofiu, ked od sumenu mam do varny dialnicu a potom to mam hodku na slnecne a mozno hodku a pol do burgasu a touto trasou kamiony nestretnem ( len spomalenych domacich 🙂 )

@45kacenka45 Ahoj..my spíme v Brane a pôjdeme pozrieť Drakulov hrad a ráno okolo 6:00 chcene vyraziť na Slnečné..