icon

Autom do Bulharska

mayca20
18. jún 2013

ahojte, isiel uz niekto autom do bulharska? dakujem

maciatkolulu
4. júl 2020

@simone263337 Rakúsko maďarskej, Rakúsko slovenskej, Chorváti majú atď, no a ma to skôr tendenciu sa zvyšovať ako nie. Apropo, malý ma šesť a prvýkrát chceli odomna na rakúšania vidieť pas aj dieťaťa, s tým, že kontrolovali dieťa a aj nas. Takže áno sú kontroly.

lula313
4. júl 2020

@simone263337 tu nejde len o mobily, ale aj platba kartou v obchodoch, restikach atd. Keď sa nenakazis, možno na teba nepridu, ale keď sa nakazis, budeš im klamat, že si v zahraničí nebol, že to nemôže byt korona a nakazis dalších xx ľudí/lekarov? Viem o reálnom prípade od policajta, že nejaká ženská sa vyhla statnej karantene, že prekročila hranice mimo kontroly a do týždňa si pre ňu doma policajti boli, čiže nejak to vedia, kde si sa zdržiaval..

bg2014
4. júl 2020

@simone263337 kukaj,mne to je jedno, určite.maju aj iné páky,keby sa to zvrtlo,urob ako myslíš,šťastnú cestu

lubo5
4. júl 2020

@maciatkolulu A dopravcovia tovaru to nemôžu zaniesť na Slovensko? Pri mori covid nieje. Viac ho je v Cesku a to nieje zavreté

maciatkolulu
4. júl 2020

@lubo5 prepanajana, ok, nechaj tak, ako v prvom ročníku, Peter môže a Laco hej??? Tak aj jaaaaaa. Dopravcovia? To fakt ta otázka? Ti dopravcovia chodia z pasie po svete, nuž myslím, že je zbytočné už čokoľvek písať.

lubo5
5. júl 2020

@maciatkolulu V tom nemeckom článku som nejak nevidel spomenuté Bulharsko. K dopravcom : nechodia spasie ale oni môžu najskôr doniesť koronu. Dovolenkári sa zdržiavajú na jednom mieste (väčšina) dopravcovia chodia všade - aj v miestach väčšieho výskytu korony!.

maciatkolulu
5. júl 2020

@lubo5 ok👍

simone263337
5. júl 2020

@maciatkolulu hmm neviem.ale naco by som siel cez rakusko do bulharska.

simone263337
5. júl 2020

@lula313 nepochopili.sme sa...ja pojdem a aj sa vratim vo stvrtok rano...do pondelka.je to 4.dni..
To tak ci tak.sa nepracuje..a v pondelok.ak bude vsetko ok tak....

maciatkolulu
5. júl 2020

@simone263337 ved ja nehovorim, že máš ísť cez Rakúsko, hovorím, že sú a budú kontroly na hraniciach

simone263337
7. júl 2020

@maciatkolulu nie nebudu. Mas sa sam.hlasit pri navrate na prislusnom urade

maciatkolulu
7. júl 2020

@simone263337 kontroly na hraniciach sú, nie, že budu

radom123
7. júl 2020

@maciatkolulu žiadne kontroly na SK - HU momentálne nie sú.

maciatkolulu
8. júl 2020

@radom123 oddnes nepatrí Bulharsko do zelenej zóny....

radom123
8. júl 2020

@maciatkolulu ja viem, len vravím že nie sú kontroly na HU-SK hranici (zatiaľ) .

maciatkolulu
8. júl 2020

@simone263337
https://www.heute.at/s/regierung-stellt-neue-co...
po týchto všetkých výstrahach sa niekdo trepe "autom do Bulharska" tak z môjho pohľadu nie je celkom ok. Ale chápem, že na Slovensku musia vydať tvrdé zákazy a príkazy a sankcie, inak to slovak nepochopí... Véd super prázdne plaze ideme

simone263337
8. júl 2020

@maciatkolulu radsejbidem na prazdnu plaz ako preplnene bazeny na sk. A nejake 70 eu na test pri navrate ma nezabije

simone263337
8. júl 2020

@maciatkolulu neviem kde zijes ale ja zijem pri 3 hranicnych prechodoch a ziadna kontrola tam neni...ak nepocitam dodavku na myto

maciatkolulu
8. júl 2020

@simone263337 žijem v rakúsku. A kontroly sa dokonca zdvojnásobuju. Píšem tu nie o peniazoch na test, ale o zodpovednosti. Ale to je každého svedomie. Ci to je nebezpečné, či nie, tisíce ľudí prišlo o prácu a bude to horšie a keď to majú zhoršiť ľudia bez štipky zodpovednosti, tak môžem napísať iba toľko, že je to smutné

radom123
Autor odpoveď zmazal
radom123
8. júl 2020

@simone263337 ak sa po návrate prihlásite na test cez uvzsr tak je zadarmo.

maciatkolulu
8. júl 2020

@radom123 amen..... Trochu rozumu by to nezaškodilo zozbierať....
Opakujem, či je korona nebezpečná, či nie, či je nafúknuta, ty, ja, ostatní radoví občania nezmeníme, ale pokiaľ, to bude stúpať, tak budú ešte tvrdšie obmedzenia, ešte väčšie straty ekonomické, ja chápem, že Slovákovi treba zakázať a prikázať, ale aj tak hľadá nejakú cestíčku ako odrbat systém a väčšinou zdarne. Vid príklad mostu v devinskej, slovak proste nevidí na rakúskej strane zákaz viazdu, pre rakúšana stačí zákazková tabuľka, pre Slováka to znamená poobzeraj sa, či vidíš polisov, ak nie, tak ideeeeees. To neva, že na cyklomost, ktorý je teraz mimo prevádzky, no nevydalo. Takže Slovákovi nestaci, že daná krajina sa ocitla medzi krajinami, kde sa neodporúča cestovať, Slovákovi to treba zakázať a prikázať. Lebo však prázdne plaze, tak bezime.... No commnet, ak nechapes, čo chcem týmto povedať, tak nereaguj a ber to ako bezpredmetné.

radom123
Autor odpoveď zmazal
maciatkolulu
8. júl 2020

@radom123 ja neviem, kde žiješ ty, ale ja osobne v BA nevidím vôbec húfy turistov, ktorí sa k nám húfne hrnú, to, že Rakúsko a už aj Slovensko vydalo výstrahu a neodporúča cestovať do týchto krajín asi neznamená, že poďme baliť kufre a familiu a hybaj e k moru, lebo ich tam je menej nakazených, keby to tak bolo, neprisrupili by vyskrrnutii zo zelenej zóny, vsakze... Preplnené strediska nikde nie sú. Aspoň nie v ba. Ja chápem, že pre pár jednoduchších stvorení by bolo lepšie zatvárať hranice, aby pochopili.... Ja nepotrebujem nikomu vyplakavat, my problémy nemáme, našťastie, sme chránení od zvýšenej ľudskej hlúposti. Lebo keď niekde odporúčajú necwstovat, iba v nevyhnutných prípadoch, tak väčšina inteligentných tvorov to pochopí a skúsi sedieť doma v hornej dolnej na riti a môže sa pokúsiť poznávať aj krásy svojej vlasti.

radom123
Autor odpoveď zmazal
lilienka2014
8. júl 2020

@maciatkolulu stačí ísť do Podhájskej cesi Nemci atď od personálu na obsluhu je požadované rusko moja dcérka tam pracuje a hostia nemusia

maciatkolulu
9. júl 2020

@lilienka2014 nooo, pravda a preto sa budú s najväčšou pravdepodobnosťou zase zatvárať hranice. Dcéra ti určite potvrdí, že tých Čechov a Nemcov je podstatne menej ako v "bežnú" sezónu. A sme opäť pri to, že kvôli pár jednotlivcom.... V rakúsku sa napríklad ruská už nenosia nikde iba mhd, vlaky, ale horné Rakúsko opäť zaviedlo povinnosť nosit.
@radom123 prepáč, ale bezmozgové stvorenie by tiež pochopilo, že aj aktuálna informácia akou je napríklad to, že Bulharsko predĺžilo mimoriadny stav, alebo Bulharsko bolo vyňaté so zelenej zóny, sa podľa dosť týka témy. Každopádne veľa šťastia.

radom123
Autor odpoveď zmazal
radom123
Autor odpoveď zmazal