Autom do Bulharska
ahojte, isiel uz niekto autom do bulharska? dakujem
Mate nejake nove poznatky ohladom cesty domov cez Srbsko? Rozmyslam, ze to skusim.
Nasa trasa bola inak super, rychlejsia ako cez Bukuresť, ale od hranic Vidin až po Sofiu strasna cesta a aj obchvat Sofie dost natriasal. Mala som velkee nervy na Bulharov a na ich cesty.
Hladam moznosť aby ma co najmenej natriasalo v aute....
@tritata niesli sme ako som posala cez rumunsko. Cez prechod vidin..dovtedy uzasne...a na bulh strane otras...aj obchvat sofie je spraveby ale tak nekvalitne ze dvoma rukami som si chytala brucho aby nemalo tolko otrasov. Velmi som nadavala na bulharov ajo vedia spravit nove cesty a tak nekvalitne. V madarsku a rumunsku ci doalnica ci jorm cesta ale pekna rovna bez problemov. A v bg este aj dialnica od Sofie po Burgas otras cesta..
alebo treba kupit vznasadlo 🙂 😉 ☹ 😒
tak čo nik sa nechystá 31 ho? 🙂 predĺžiť si prázdniny?
@martuska2 Cestu na Sofiu nepoznam ,ale co som cital o tej novej tangente nie je vraj dokonceny usek ktory sa na nu napaja.Tazko hodnotit ,ale nemyslim,ze hlavne tahy su az tak katastroficke ako to tu popisujes.Ani doma nie sme na tom lepsie a chceli by sme zazraky.Uz som to tu spominal voci nam rychlost dostavby ciest napr.v rumunsku je urcite lepsia.Kazdy rok najdem novy usek a bulhari tiez na hlavnych tahoch napreduju.Po precitani by som mal obavu ist autom keby som nevedel kde je naozaj pravda.Mozno letecky by to netriaslo.
@doly7 bola som aj vlani autom aj tento rok. Mne to vlani bolo uplne jedno...viem ze cez Bg sme zlu trasu vybrali od Ruse...zato si mozme my a nas Garmin 🙂
Tento rok cestujem ako tehulka takze sme dost rozmyslali kadial ist aby to bolo najlepsie a prisli sme na to ze sme sa darmo tesili ze pred Sofiou zacina dialnica..obchvat a dialnica po Burgas...ze to bude fasa..normalne by mi to bolo jedno..ja len konstatujem ze kvalita ich ciest je uplne inde ako bola cesta cez madarsko a rumunsko zial. Ano dialnice robia..nech aj robia.. ja nenadavam..len konstatujem co som videla
Cesta nam trvala len 17hodin a kazdu hodinu sme stali. Kebyze nestojime kvoli.mne tolko mame cestu za 15 hodin.
Vlani sme sli aj 22:D
@martuska2 To som pochopil,ze si tehotna no co uz narobis ked sa cesta nezadari.Cestu neriesim po ceste,ale pred cestou a navigaciu pouzivam ako orientacny oznam kde som.Je kopec diskusii kde mas rozobrate cesty a cesi to dokazu vyspickovat do dokonalosti.Na orbione.cz rozpitvali tangentu Sofie uplne do podrobnosti.A este otazka uz ked ste boli v Ruse preco ste teda sli na Sofiu.Ved to je trocha od veci.Od Ruse sa vacsinou ide na Razgrad,Sumen,Varna a z Varny sa das na Burgas.Vojst do BG v Ruse a ist cez Sofiu na Burgas to skor riesia Sofiu Ti co tahaju cez Srbsko alebo idu juznou trasou Rumunsko.Ale to je nepodstatne bola to Vasa cesta A na to ,ze ste stali na hraniciach plus 17 krat kazdu hodinu tak dojazdovy cas 17 hodin smer Burgas mate naozaj spickovy.Odkial ste vyrazali z SK?No a co sa tyka pocasia na konci leta tak to je asi loteria.Ale pocul som uz chvalit aj september.Prazdne letoviska ,pozatvarane atrakcie,poloprazdne plaze,no proste po sezone.Neviem ci by mi to vyhovovalo.Mam rad ruch leta a to asi k dovolenke patri.Asi by mi bolo smutno chodit okolo pozatvaranych restauracii a obchodikov ktore v lete zatvaraju pred polnocou.Ale to je vec nazoru,kazdy mame to to svoje.Tak ako styl cesty,destinaciu,termin a podobne.Tak prajem vsetkym krasny zvysok dovolenky a opozdilcom stastnu cestu na dovolenku a pekne pocasie.
@doly7 teraz sme nesli cez Ruse. To sme sli vlani a predvlani 🙂
Asi si ma nepochopil...cesra nebola zla ved ked nestojime tolko.mame to za 15hodin od Ke. Len som porovnala kvalitu ciest..novych ciest!
Moj brat chodi kazdy rok uz 8mi krat autom a stale skusa aj nove trasy...vacsinou chodieval oradea..ruse...a dole..a vlani sa vracal na sofiu..vidin..calafat..arad..oradea..debrecen a ze o ela lepsie hlavne menej aut a kamionov. A mal pravdu..cesta az po bg bola uplne super! My sme si ju vylepsili este v tom ze sme nesli na debrecen a oradeu a po normalnej ceste na arad..ale az po arad a dalej po dialnici cez budapest szeged..arad...a po normalnej ceste v ro dole ku hraniciam to uz bolo kratucko. A cesta popri hradzi na dunaji bola krasna...Bali sme sa hranic so srbskom..ja osobne nepoznam nikoho kto chodi z Ke cez Srbsko.
Mali sme vcera dobru cestu-klasika-Byala-Varna(45 min)-Varna-Ruse(2h30 min)- Ruse -Sibiu(4h.30 min)-Sibiu -Deva-nova dalnica (1h.) Deva-Arad(2h.) Arad-Szeged(2h) Szeged-BA(4h,30min) v Szegede sme si dali obed a prešli mesto-velmi pekne centrum.
Srdečne pozdravujem už z centrálnej Europy.Leto ubehlo stršne rychlo 😢
@martuska2 Asi som to zle pochopil a co sa tyka tej dialnice od szegedu bola asi dobra volba.Ja vlastne doma nabehnem na dialnicu a zidem z nej az za Aradom.Co sa tyka srbska od Vas z vychodu by to bolo asi zbytocne dlha cesta a tak ci tak by si sla na Sofiu.Viem,ze od Oradei je viac moznosti prejst rumunskom.Isiel som tade len raz z Popradu myslim,ze na Alba lulia,Raminicu Valcea,Pitesti a na Bucurest.Chlapci z vychodu spominaju aj cestu na Zalau.Ale to fakt neviem.Z roka na rok je to lepsie a verim,ze raz prejdeme rumunsko dialnicou tak ako Madarsko,snad okrem tych horskych usekov.Tak peknu dovolenku,pocasie sa uz umudrilo?
nešiel by som autom ani do chorvatska ... takže pre mňa ste naozaj odvážni.
@martuska2 No skoda toho pocasia u nas je naozaj na koniec augusta nadherne.Asi aj preto uz roky volim vzdy ten isty termin,prelom jula a augusta.Tento rok sme mali celych 14 dni nadherne pocasie akurat obcas cervena v Obzore potom posledny tyzden Kranevo a tam to uz bolo ustalene.Krasny zvysok dovolenky a uspesne nakupy.My sme tento rok nakupili uzasne.
Tak uz sme doma na SK. Cesta bola fajn. Sli sme cez RO, odchadzali sme zo Sunny Beach o 12:45 a v Mi sme boli o 7:35. 1258km ubehlo rychlo, stal som asi 5x. Prechody cca po 20minut 😆

My sme rose garden hotel len skoda toho pocasia-.....