icon

Autom do Bulharska

mayca20
18. jún 2013

ahojte, isiel uz niekto autom do bulharska? dakujem

miro1019
17. aug 2016

@julinka28 môžeš prosím Ťa napísať prečo bola cesta cez RO katastrofálna ?

nm1
17. aug 2016

My sme boli 2x autom a v pohode...odsoferovala som to sama len s par zastaveniami cesta tam bola vzdy horsia ale domov cca 17 hodin.A vzdy sme isli madarsko,srbsko...

julinka28
17. aug 2016

@miro1019 obmedzenie v premavke kvoli prerabani cesty,vela bolo takych usekov,arogantni soferi,sama dedina ide sa 50,neviem co kazdy pise ze cez Rumunsko su dobre cesty, my sme isli dve rodiny a nikto nebol spokojny s tej cesty,naspät sme isli cez Srbsko to sa neda porovnat,na hraniciach sme stali asi 2-2,5 hodiny dokopy na vsetkych,pred rokom sme tiez isli cez Srbsko ale tento rok sme chceli vyskusat cez Rumunsko,ale tak skoro nas tam nikto nedostane

drak23
17. aug 2016

všetko je to o individuálnom názore, ja chodím do BG autom už 9 rokov a z toho som šiel 8 krát cez Rumunov a len jediný raz cez Srbov, lebo ma tá cesta vôbec nebavila. Cez Srbsko je to to síce akože rýchlejšie, ale cesta je pre mňa monotónna a nie je sa ani načo pozerať narozdiel od Rumunska a ak si spočítam tie kilometre navyše čo urobím cez Srbsko + čakanie na hraniciach tak cesta trvá rovnako, a ešte si ju aj užívam. Cesty sú v Rumunsku dobré len treba vedieť kadiaľ ísť, lebo aj tento rok bol jeden kamarát v BG cez RO , len išiel na Devu, kde bolo kopec ciest v rekonštrukcii. Ja som šiel na Turdu , s cesta bola v pohode.

msat67
17. aug 2016

@miro1019 to záleží, ktorý deň a ako natrafis, koniec týždňa piatok a sobota sú zlé...kam v BG ideš ?

zdeno223
17. aug 2016

ja by som sa bál hlavne kvôli obyvateľom ísť cez Rumunsko, máte môj rešpekt kto tadiaľ chodíte! ja by som sa neopovážil

miro1019
18. aug 2016

@msat67 cestujem v nedeľu do Kitenu

bg2014
18. aug 2016

zdeno223 no ja neviem ale po slovensku sa opovazis chodit a tiez je tu vyse pol miliona takych obyvatelov ako v rumunsku

bg2014
18. aug 2016

@drak23 no sevas ako???

doly7
18. aug 2016

@lulupilatova Ked sa smiem spytat to odkial je 30 hod cesty do BG?Len pre porovnanie.Dakujem.

lulupilatova
Odpoveď bola odstránená
doly7
18. aug 2016

@lulupilatova Tak to uz fakt neviem,trocha vela na TN.

lulupilatova
Odpoveď bola odstránená
doly7
18. aug 2016

To Rumunsko je totalne v pohode a tvrdim,ze lepsie cesty ako u nas,Famy sa siria,ale asi este spred 15 rokov.Neviem akou cestou kto chodi ja stredom,ale spokojny nad mieru.Dialnica sa strieda sucastne s obyc cestou.Mate pocit ze doma sme na tom lepsie?Hlavne tahy maju dobre a ta 50 km v dedine sa tiez da riesit,ale v noci.Chodim vzdy cez vikend zo soboty na nedelu a v strede sezony zatial vzdy dobre.Vikendy RO kamiony zakaz len par ich stretnete.

doly7
18. aug 2016

@lulupilatova autobus je autobus tu sa riesi jazda osobakom.BA Varna 16 az 17 hod aj s prestavkami tak ma to zarazilo bo autobusom som to neratal.

vivi68
18. aug 2016

@lulupilatova coo my sme isli o 9:30 z motesic, hodina prestavka v Partizánskom, a cesta 17 hodin cez Srbsko a to v piatok co sme predpokladali, ze bude vela aut, plne dialnice a kolony na hraniciach a mytach. a nikde nic. jedine bola plnsia dialnica od komarna po budapest. Inac vobec. V niektorych usekoch sme ani auta nestretali

bg2014
18. aug 2016

za 30 hodin tam nacuvam 🙂 🙂 🙂

jendo75
18. aug 2016

ahojte, vcera rano som sa vratil z BG - Pomorie, sli sme cez RO, Burgas - Ruse - obchvat Bukuresti - Pitesti - smer Cluj-Napoca - Oradea - Debrecen - KE - PO Sabinov. Cas 17h,
dve zastavky po cca 20 min, cakanie na hranici BG-RO cca 15 min, najdhsie sme stali na STOPke na obchvate Bukuresti, ale inac parada, Vyrazali sme z Pomoria o 11h, doma som bol o 5 rano. Ked som porovnal stav ciest spred 6 r. co som bol v Kraneve autom, tak som az zasol ako sa to zlepsilo, pribudli dialnice, opravene useky ciest, cez Karpaty mi prsalo, ale aj tak sa islo dobre. Trosku na stvali vodici kamionov, obehovali na usekoch kde mali zakaz. Do BG sme sli cez Srbsko, cesta lepsie (dobra dialnica), viac km, ale hlavne nudna cesta.

ma77
18. aug 2016

@zdeno223 A koho by si sa v RO bal? chodime boli sme 8krat v BG za sebou cez RO a nikde nikto akurat tulave psy 😀 tie famy o prepadoch atd.su minulost ešte z čias sociku aj to len jedna baba povedala nepoznam nikoho kto take niečo zažil v RO 😝

ma77
18. aug 2016

Tiež sme šli tam na Turdu cesta v pohode vždy chodimesobotu večer kvoli kamionom raz sme šli cez tyžden nikdy viac a len na noc chodime prazdnejšie cesty na SK sme skusili na Devu a bol to masaker 100km v kuse oprava ciest samy semafor sem tam dedinka lesy serpentiny sme lutovali že sme tam šli ale tak časom aj tam bude po opravach fajn cesta 🙂

julinka28
18. aug 2016

@ma77 presne takto sme isli aj my do Bulharska koncom jula a povedali ame si ze uz nikdy viac,katastrofalne cesty,same obmedzenia,naspät sme uz isli cez Srbsko,tak skoro nas cez Rumunsko nikto nedostane mozno po case, ale uz celkovo radsej letecky

doly7
19. aug 2016

@julinka28 Mas neskutocne vela moznosti nakombinovat si cestu cez rumunsko a vyhnut sa prave opravovanym usekom.Zalezi len na tom doma sadnut pozriet mapy,popisat nieco vo forach a cestu mas dokonale naplanovanu.Tie opravy sa nedeju zo dna na den a su znacene.Isiel som aj tento rok v smere do BG Arad,Deva,Sibiu,Pitesti,Bucurest.Neviem ako to vnumate,ale cesta bola v pohode a ,ze tu obcas bolo vidno "prace na ceste alebo nejaka obchadzka tak to ma absolutne narusilo a ani nijako nezdrzalo.Stale nechapem o akych katastroficky zlych a rozkopanych cestach v rumunsku to pisete.Hlavne tahy su prisposobene letnej sezone a rumuni si nedovolia v strede sezony robit cokolvek co by vytvaralo nekonecne zapchy.To da logika asi bude chyba v planovani cesty.V porovnani s nasimi cestami su rumuni na tom lepsie a hlavne rychlost ich zmien je trocha ina,u nas sa hlada ako to nejde.Useky v rumunsku krasne nove bez dopravneho znacenia v strede kuzel ktory deli cestu na protismery a uz sa jazdi,Domalujeme potom.U nas by najprv musela prist delegacia a prestrihnut pasku na odovzdanie a samozrejme bolo by to v Aktualitach.Skusal som to asi 5 krat letecky,ale nema to tu spravnu stavu myslim pre mna,a hlavne rad spoznavam okolie nie len restauraciu,plaz a hotel v ktorom byvam.Budete namietat,je taxi,miestna doprava,ano mate pravdu,ale som sam sebe panom a hlavne coho sa drzim a poucili ma skusenejsi,ze na dovolenku ani z dovolenky sa neponahlam.Vsetko ma svoj cas a mozno aj preto nefrflem na stav ciest v RO podla mna su prijatelne.Skor Bulhari by sa mohli obcas viac posnazit.

ma77
19. aug 2016

@doly7 Ja nenadavam len som pisala že ked sme šli na Turdu tak cesta super aj krajina super je sa načo pozerat cesty parada ked porovnam ake to bolo pred 10rokmi a teraz je rozdiel do RO tlači peniaze EU to vidno všade tabule čo je dobre a ja dufam že raz budu aj viac dialnic a cesta do BG bude trvat kratšie len ked sme šli spet tak manžel šiel na Devu vyskušat a tam boli tie cesty v rekonštrukcii a ano ,maš pravdu Bulhari by sa mohli spametat neviem ake cesty su od Sofie manžela cez Srbsko neviem dostat 😀 snad s ami to raz podari ale tie cesty od Ruse sa na cesty pre turistov nepodobaju 🙂 ale tak pohranična oblast chudobina nemaju zaujem tam pchat peniaze len stale rozmyšlam ked stadial idem kde ti ludia pracuju a z čoho žiju ked najbližšie mesto daleeeeeko 😀

doly7
19. aug 2016

@ma77 Co ma dojalo bol objazd Razgradu tam to bolo naozaj rozbite.Obchadzkova trasa ako polna cesta.To rumunsko sa meni z roka na rok k lepsiemu a Srbsko ma nelaka kvoli dialniciam a stereotypu radsej to opravovane rumunsko.Ked si naplanujes cas a cestu a nebodaj Ti to vyjde nema to chybu .

martuska2
22. aug 2016

Ahojte my odchadzame zajtra. zatiaľ sme chodili cez Miskolc-debrecen-oradea.pitesti-bukurest-ruse a na burgas. tento rok na bratove odporucanie pojdeme zas cez Ro ale na hranice Calafat(RO)-Vidin (BG) a od Sofie už dialnica. ze je kratsia cesta cez Karpaty a nie je to hlavny tranzit pre kamiony 🙂 dam vedieť ako to dopadlo...

Cez Srbsko je to ako? Citala som vela o stati na hraniciach kvoli Turkom. Je to aj na cesta do BG alebo len naspať?

jardomi
22. aug 2016

@martuska2 Ahoj, nechcete ist v stredu rano?

martuska2
22. aug 2016

@jardomi ahoj od stredy uz mame hotel. Ideme zajtra rano a pojdeme Oradea-arad-turnu severin-calafat// vidin-sofia dialnica až po Burgas. Brat sa vlani takto vracal a vravel, že ovela lepsie cesty a menej aut a hlavne kamioov ako na bukurest-pitesti atd..

martuska2
22. aug 2016

@jardomi ten most je novy parrocny: http://www.vidincalafatbridge.bg/

jardomi
23. aug 2016

@martuska2 ahoj a kde budete na slecnom? Mozme dat rodinky pivko. A kedy sa vraciate?

martuska2
23. aug 2016

@jardomi od 24 do 31v Burgas beach hotel
Potom ideme na par dni do Primorska