Autom do Bulharska
ahojte, isiel uz niekto autom do bulharska? dakujem
@bg2014 O tych 120 km sa nejedna,ale o ten pocit.Pieskova plaz a za 1200 euro pre dvoch aj s cestou a poplatkami 14 dni pobytu proste raz do roka mas dojem,ze na to mas,ale prepac nepresviedcam ,nemusim mat pravdu,Tolke km z SK do Chorvatska to radsej to BG.Ale ako Tvrdim,je to vec nazoru a skusenosti
Ja mam rada BG, a Chorvatsko menej. Kazdy rok si povieme , že ked autom to radšej o tých 200km viac do BG, jednak tam lacnejsie, zivo, nakupy, pieskova plaž.... Ale ked dojdem domov, si stale poviem, že nikdy viac :D že do Chorvatska by to bola ovela pohodlnejsia cesta po dialnici skoro v kuse od Miskolca. No uvidime buduci rok, urcite bude autom s polrocnym babom.
Ale poznatok z thto roka: kým sme presli madarsko..11hliadok bolo na mostoch a merali. Takže čakáme pokuty a ked si to zratam, mali sme ist letecky, lebo nas asi namerali už tu skoro doma pred hranicou :(
@bg2014 tiež utešujem manžela, on je vystresovany, lebo sme sa poučili z cesty tam, že všade merali, tak si daval pozor naspať a šiel pekne. Ale tu pred hranicou predbehoval, a keďže nabral rychlosť pri predbiehaní tak sme kusok šli ďalej 120-130, na 90ke. A mobilny radar pri ceste :( ja ho utešujem, že už určite balili a že už nemerali 🙂
A inak Sygic pekne v Rumunsku ukazoval merania, kupili sme si plnu verziu a odvtedy pekne nahlasujem policajtov aj ja.
Inak požičiavame dodavky, a pokuta z madarska prišla za 2týždne-100eur. Z rakuska prišla a 3 týždne, lebo to šlo cez agenturu v Ba-50eur
aj moj garmin to ukazoval
Tazko posudit,tiez mam garmin,ale cez mesto ma to nikdy netahalo,vzdy na obchvat,nie je to v nastaveni?Ale to je len taka fakticka poznamka.Netvrdim,ze je to tak.Mozno aj tym,ze cestu uz poznam a ak sa o nieco snazil ,zmenil som trasu a preratal to.Ono je to aj v planovani cesty a nie len sa spoliehat na navigaciu.Aj ked cestu zhruba poznam,pred odchodom si ju vzdy pozriem aj kvoli opravam a obchadzkam.Navigacia nie je nikdy stopercentna a napriklad nove useky dialnic v rumunsku aj ked bola aktualizovana tam vobec neboli.
@doly7 PRAVDA !!!! 5x Chorvátsko, 6x Bulharsko, z toho 5x Prímorsko. V Bulharsku je bez debaty oveľa oveľa oveľa lepšie a za menej peňazí. Cesta cez Srbsko je perfektná. 90% diaľnice.
@milanchemik Neviem posudit cestu srbskom z dovodu,ze som tade este nesiel a je to prave kvoli tym dialniciam.Pre mna su dost monotonne a skor ma berie na spanok.Je to vyslovene vec nazoru a stylu soferovania.Nemam stanoveny cas na dojazd a cez rumunsko to mame tak okolo 17 hod z BA aj s oddychovymi prestavkami ktorych si naozaj doprajem adekvatne k ceste.Proste mi vyhovuje to rumunsko,no a co sa tyka cien v BG jednoznacne vyhrava.Za tie roky uz mame svoje zvyklosti a miesta ktore pozname a urcite to je ine ako ked ides prvy krat.Vies kde nakupovat,poznas restauracie,zvyklosti a samozrejme ubytovanie.Vies co od toho mozes cakat.
vsetko dobre do new year vsetkym cestovatelom tak este pol roka a uz to zasa pride
ja uz mam rezervovany hotel
😍 ktory a kde? 😇
Ahojte, neviete niekto koľko v lete počas hl. sezóny cca stojí letenka Slovenko - Burgas/Varna? Nechceme ísť cez cestovku, ale máme kontakty na domácich, kde sme predtým bývali. Už sa len dostať do Bulharska. Ďakujem 🙂
Inak ak máte nejaký kontakt na apartmány v BG alebo privat, môžete mi ich tiež poslať, rozhodujeme sa do ktorej oblasti... Ďakujeeeem 🙂
komu by sa uz cnelo ,tak sa moze popozerat
http://free-webcambg.com/Primorsko-01-city-stre...
@kosicanka1 ahoj mozem sa opytat ako ste boli spokojny v tom Obzore more, pocasie a tak? tiez planujeme toho roku vdaka
@nitusiak zdravím , čo sa tyka letenky v sezóne su okolo 210 eur/os. Bratislava-Burgas lepšie kúpiť skôr tak v apríli.
kontakt na apartmány www.bulharskoapartmany.eu ale ak mate kontakt na domácich a overene ubytko vyjde to cenovo menej. Apartmány su skôr pre náročnejšiu klientelu -záleží na danom komplexe, čo ponuka a v akej kvalite ako ďaleko od pláže a pod. Apartmán zoženiete cenovo od 45 eur /noc pre 3-4 os. v juli a auguste. Pre rodinu je to napríklad na 10 noci od 450- do 650 eur. Záleží na kategórie apt. (*** al.**** ) a služieb a vzdialenosti od pláže. Stravu by som dopredu neriešila stačí na mieste, je tam možnosť všade v reštauráciách si dať menu za cca 2-4 eur. Výhoda je ži si môžete v apartmáne na rozdiel od hoteli napr. uvariť aj vlastnú stravu, zvlášť ak mate malé detičky.
Prosím vás, nebol niekto v Bulharsku aj začiatkom júla? Chodíme vždy na prelome júla/augusta. Chcela by som vedieť ako je to s počasím, tepolatami a teplotou mora. Ďakujem 🙂
@nitusiak Počasie vtedy je veľmi prijemne, neni horúco, more okolo 22 st. vzduch sa dostáva niekedy aj na 30 st. štandardne okolo 26-28 st. Piesok je horúci. Menej ľudí na pláži , kľudnejšie , lepšie ceny všade v obchodoch a reštauráciách .Moje obľúbene termíny su do 15 jula a po 15 augusta.
Prosím Vás, máte skúsenosti s mestečkom Byala?
Ďakujem
Začiatkom júla sa chystáme do BG autom..začínam mať z tej cesty strach.. 🙂
či to zvládneme s našou nezbedníčkou..či si neurobiť odpočinok niekde po cca600km cesty..niekto nejake postrehy?

@doly7 ja som písala, že už by som na aute nešla ďalej ako na Balaton alebo do Chorvátska asi sme sa nepochopili 😉