Autom do Bulharska
ahojte, isiel uz niekto autom do bulharska? dakujem
@stanka02 my sme sli vlani o 10:00 zo SR, a to v piatok, sme si mysleli, ze bude vela aut na hraniciach, zmena turnusov atd. a hranice prazdne, na madarsko-srbskych sme cakali cca 45min ako aj na srbsko-bulharskych sme cakali hodinku. a rano o 6:00 sme boli uz pred hotelom v primorsku. a to sme sa nenahanali. kedze sme mali dieta, tak nas ubytovali okolo 10:00
@vivi68 Ano, ja tom mam 1500 a najrychcelsie som isiel za 12 a najdhsie cez den a s kolonama na hraniciach a svokrou 16, od tej doby som povedal ze nie cez den a ne so svokrou🙂 V Bulharsku je na dialnici 140, tak 170 sa da ist. Jedna kuriozita: isiel som 80 na pedesiatke V BG, niekde na zaciatku obce kde neboli ziadne domy, namerali mna a neviem preco sa pytali ze ci robim? Nechapal som ale odpovedal som ze nerobim, ked videl ze vedla mna sedi svokra a deti na zadu spia tak ma pusitil a nic som neplatil.
Uvazujeme aj o variante, ze to dame cez noc, ked pisete, ze sa to da spravit za 12 hodin, to by mohlo byt pre deti lepsie. Z BA pise, ze ma cesta trvat 15 hodin, tak snad to za 12-13 dame, ked budu deti spat.
my sli 16 augusta do konca augusta, isli sme zo severu sr cez kosice a rumunsko do primorska, vyrazili sme o 21:00 a prisli sme okolo 17:00 a ratal som ze prideme okolo 14:00 , na hraniciach sme vobec necakali, zbrzdilo nas rumunsko, premavka a zapchy, na RO hranici sme cakali 10 minut a na BG hranici pol hodinku
ja som to tri krat zrobil za 55 minut, .................... lietadlom 😀😀🙂
ale vsak kde sa idete ponahlat ci 15 alebo 18 hodin je jedno, hlavne je tam dojst a potom naspet,a nie pretekat sa
stanka02 rychle pocty Blava -Horgos 380km cas pri 130km/h , cca 3 hodky, pokuta pri prekroceni rychlosti od 50- 1000 ecka,, Horgos- Gradina 540km , cas pri 120km/h od Nisu este nieje dialnica, cca 5hodky,pokuta od 35-165 ecka,Gradina- Varna 500km cca 4 hodky plus 100km na slnecne pobrezie myslim ze tam idete,takze dalsia hodka a nieco , spocitame a vychadza to 13 hodin, a nemas v tom to co som pisal, strava.......atd, alebo potom mozes risknut ist rychlejsie co je zase na ukor minimalne paliva a samozrejme pokut, ale vela casu tam neusetris max hodku takze neviem ci sa oplati ist rychlejsie, v podstate ide iba o hranice ako dlho tam budes stat, na jednych aj druhych
Tak to je cas na rekord 1500 km za 12 hodin aj so vsetkym co k ceste patri asi sa hranice moznosti posuvaju.To by chcelo aj doprovodne vozidlo kvoli prekazkam.Ludia budme realisti a vazme si svoj zivot.Na dovolenku sa clovek tesi a nie s nou preteka.Mat po ceste viac takychto zrychlenych vodicov tak asi zvolim to lietadlo"po rokoch".Podstatne je dorazit v poriadku a ponahlat sa s troma malymi detmi v aute a urcovat si cas dojazdu by ma v zivote nenapadlo.Google je len orientacny cas za idealnych podmienok.Realita a take najschodnejsie riesenie je tak okolo 16 hod aj s hranicami a to za idealnej cakacej doby cez RO.Srbsko nepoznam a celu cestu po dialnici by bolo pre mna utrpenie.Ale to je len moj nazor a nevnucujem ho.Kazdy ma svoje tempo a styl soferovania.
my sme cisty cas cez RO do Primorska z KE dali za cca 15-16 hodin
15-16 h je taky normalny cas, za ktory sa to da zvladnut v pohode,
ach jaj stale pozeram to pocasie v bg a nic moc teplota vody nejakych 13-14 stupnov poniektory uz idu o nejaky mesiac, tak ja neviem🙏
najprv pozriem live kameru primorska, tam tiez pisu no a potom klasika pocasie sme, alebo accuweather.com

@stanka02 Ja som to urobil raz za 12 hodin, doporucujem ist na noc, cez den je vsade vela aut a na hraniciach budete minimalne 2 hodiny.