icon

Autom do Bulharska

mayca20
18. jún 2013

ahojte, isiel uz niekto autom do bulharska? dakujem

bg2014
18. máj 2017

no no toto☹

bg2014
18. máj 2017

a 45 uz ok

simone263337
19. máj 2017

@bg2014 nie 180km ale 100km naviac ale vyhnem sa 2xprejazd karpaty a mnozstvo kamionov.cesta je omniho prazdbrjsia ako stredom RO. V BG je dasa povedat cely usek dialnica tak tych km ujde rychlo.

simone263337
19. máj 2017

Odchod z Košic 18augusta ak sa chce niekto pridat. Smer Primorsko ubytko viem zabezpecit za 10eu/osoba

zdstar
19. máj 2017

@stanka02 idete s dvomi dvojrocnymi autom? ja stale zvazjem,ci sa na to dat..mala ma tri :(

bulharkaneli
19. máj 2017

@stanka02 ja to este raz vysvetlím cena za apartmán je fixná vždy, tiež podľa toho či tam sa ubytujú 2+1 alebo 2+2 ,Vas by rátali min. ako 2+2 všade, Ide nie len o lôžko-lebo deti teda nebudú používať bazeny? ihrisko v objekte,vodu v sprche? elektrinu? posteľne prádlo?
Nemôžete chcieť cenu za 2 dospelých a 1 dieťa a hnevať sa že Vás niekto nechápe.
bežne mam priateľov s viacpočetnými deťmi ktorým pomáham s ubytovaním a robíme kompromisy ake sa len dajú, verte mi , avšak asi neviete či hotel či súkromník ktorý ubytováva ma povinnosť registrovať presne počet hosti a často sa tam robia kontroly. Tak ak Vaše deti nenahlásia, majú problem majitelia rekreačného objektu. Tam je Vaš problem nie v tom že by niekto v Bulharsku mal niečo proti rodinám s 3 a viac deťmi-nezmysel 🙂 Bulhari maju veľmi radi deti a dosť ich rozmaznávajú v pomere k ostatným národom 🙂 Taktiež Vaš problém je aj v tom, že Bulharsko sa javi ako bezpečná destinácia posledné roky a veľmi narástol záujem -tym aj nedostatok kapacít v danom termíne a preto majitelia vedia, že obsadia izbu alebo apt aj normálne bez zľav. Kedysi sa dalo vycestovať na blind a najisť niečo tam na mieste. Dnes to neradím ani skúšať ak mate zo sebou deti.

bg2014
19. máj 2017

@simone263337 tak nebudem sa s tebou hadat ale pisal si 1431km a ja mam 1250 tak mne to vychadza 180km

simone263337
19. máj 2017

@bg2014 sorry ok mas pravdy...ale je to po dialnicu bezstresovo nie ako v strede RO v karpatoch sa srat s kamionmi po uzkej ceste hlavne po Ramnicu Valcea kde ti je rozbite

simone263337
19. máj 2017

@simone263337 rozdiel 200km pri mojej 8.5 litrovej spotrebe je cca 20euro tolko mi stoji vyhnutie sa karpatom

bg2014
19. máj 2017

@simone263337 ale prave to je na tom super pekna pohodova cesta, lebo to uz potom mozes ist rovno cez srb ked chces dialnicu

bg2014
19. máj 2017

@simone263337 a casovo som aj tak skor ako ty

simone263337
19. máj 2017

@bg2014 to ja neberiem ako nejake preteky
Stredo RO sa to da za 12hodin...cez Vidin 13 hodin..ale kde sa ponahlat....mam.kabrioleta dam.dole strechu a uzivam si cestu vietor ...slnko....

bg2014
19. máj 2017

@simone263337 a este skoda za neides 18 jula mohli sme ist spolu, kedze ides 18. ale augusta

bg2014
19. máj 2017

@simone263337 jasne ja len nevidim dovod ist o cca 200km viac,olej gumy benzin cas

bg2014
19. máj 2017

a nieje to len tych 20euro ale krat 2😉 aj spet

doly7
19. máj 2017

Stredom RO za 12 hodin aj s hranicami je krkolomny cas,to mi pripada ako pretek s casom a nie cesta na dovolenku,ale samozrejme kazdy je iny vodic.Bez prestavok len cisty cas cesty 13 hod ale real je 16-17 v pohodovom tempe s oddychom cez Rminicu Valcea a 19 hod cez transfargas aj s vyhliadkou na vrchole.Pisem to preto lebo ten udaj 12 hod moze niekoho pomylit.To je skor pretekarsky cas.

bg2014
19. máj 2017

tak tak ako vravis, pretekarsky

stanka02
19. máj 2017

@zdstar ano ideme s dvomi dvojrocnymi autom, moj pohlad je, ze pokial su pozitivne naladeny rodicia, deti do zmaknu tiez, jasne, ze nevieme ako presne dlho pojdeme, no berieme to tak, ze od odchodu z domu sme na dovci, takze aj ked stajime castejsie neriesime, vsak raz dojdeme

stanka02
19. máj 2017

@bulharkaneli ja to beriem, ze za apartman je fixna cena , no mne sa jedna o to, ze ja nepotrebujem apartman pre 5 dospelakov, ked realne vyuzijem priestor, respektivne sposobym ubytujucim naklady ako max 4 dospele osoby. Ked mi zarataju 5 dospelakov, ako sa mi aj minulosti stalo, ked som riesila sukromie, bolo to uz porovnatelne s hotelom so stravou a nemusela som pohnut prstom, stacilo mi pockat na lepsiu cenu tesne pred a mala som to rovnake s vyssim standardom.

bulharkaneli
20. máj 2017

Nedá sa porovnať štandard dovolenky v hotelu ak mate iba jednu izbu s tromi deťmi zo štandardom v apartmáne kde mate oddelenú spalnú a obývačku. Tiež by som v Bulharsku nešla s deťmi na hotelovú stravu- ani netušíte čo všetko Vám tam navaria. Potom čítam príspevky, že deti a niekedy aj cela rodina preležali dovolenku na izbe a to čo ušetria na cene dajú tam na lieky a majú z dovolenky...veľké ... nepoviem 🙂 Od roku 2008 nechodím v Bg do hotela ale zato s doktorom v Obzore si tykáme a každé leto mu tam vodím slovakov s črevnými problémami. A vždy je to búď zo zmrzlinou čo si kúpili v meste alebo zo stravy v hoteli, pokiaľ samozrejme deti nepijú bežne vodu z bazénu . Človek sa vyberie v podstate na par dni si oddýchnuť a pregrca to tam. Ale chápem aj tých pre ktorých pocíť, že chytili zľavy je nadovšetko alebo to že je o stravu postarane .
Zrovna v Bg strava je dostupná a lacná a v hoteli ju preplatíte.

tritata
20. máj 2017

@bulharkaneli dobre a vystizne napisane.tam sa oplati ist bez stravy.chodime tam uz pomaly 6 rokov.vlani sme tam stretli jednu rodinu s detmi vo veku 7 a 8 rokov a tí im dávali kazdé rano na prevenciu 1 lyzicku domacej palenky a vyhli sa črevnym potiažam 🙂

operaphantom
20. máj 2017

Autom do Bulharska??? 😀 NIKDY !

bg2014
20. máj 2017

@operaphantom na tvoj nazor sme cakali,dakujeme

bg2014
20. máj 2017

@tritata nezaskodi ani jedno na obed a jedno na veceru🙂😀

operaphantom
20. máj 2017

@bg2014 Rad prispejem a otvorim ludom nove obzory 😀

bg2014
20. máj 2017

@operaphantom samozrejme ako inak

doly7
20. máj 2017

@operaphantom Netreba otvarat nove obzory,jednoducho sa clenime na dve skupiny.Jedna co si ide dovolenku uzit a voli tu najkratsiu cestu-letecky.Ta druha skupina si okrem toho,ze si ide uzit chce aj nieco zazit a to co je pre niekoho umorne je pra druheho prakticke a uziva si to.Mobilita pocas dovolenky je na nezaplatenie.Ano su pozicovne aut a taxiky,ale som sam sebe panom a nie som odkazany len na rezort kde dovolenkujem.Pocas 14 dni pobytu urobim priblizne 800 km po BG a mne prave taka dovolenka vyhovuje.Je dost nestastne napisat do diskusie "Autom do BG",ze autom nikdy.Je to vysmech,alebo len pocit?Nikto nikoho nenuti a zaroven nedrazdi tych co si tento sposob dopravy vybrali a myslim,ze ho naozaj oblubuju.Je to na cloveku,staci raz a bud povie,ze nikdy,alebo mu to zostane nastalo.Bol som letecky 6 krat,ale pokial to zdravotne clovek zvladne uz by som inu cestu ako autom nevolil.Je sucast dovolenky a po ceste kazdy rok objavujeme cosi nove a pre mna prinosne.Poznal som len cestu z letiska na hotel a spat.To ma jednoducho nenaplnalo.Kazdy rok sa na tu cestu autom tesim a tak to aj zostane.Toto je diskusia ludi ktory tym ziju a brat im ich hracku nieje na prospech veci.Mozno by som zalozil diskusiu "Bulharsko letecky,otvaranie novych obzorov".

ubosek
20. máj 2017

@doly7 netreba si vsimat takych rypakov, najdalej bol v Stupave a mudruje.

bg2014
20. máj 2017

@ubosek aj to autobusom🙂

doly7
20. máj 2017

@ubosek To nie je o tom,ze by mi to vadilo,ved rypnut ma pravo kazdy,len som chcel vysvetlit podstatu diskusie "Autom do bulharska".Nie kazdy to tak vnima ako clovek ktory tu cestu absolvoval niekolko krat a stale si nevie povedat "uz nikdy".Skor ziskava pocit,ze to jeho rozhodnutie ist autom bolo to po com tuzil.To mas ako ked si spominal,ze to urobis za 12 hodin a ja som rypol,ze to je pretekarsky cas a ja by som tento styl jazdy urcite nezvolil.Kazdy ma svoje priority a u mna vyhrava kludna a pohodova jazda.Niekto obhajuje dialnice v Srbsku no proste ja mam rad cestu Rumunskom a jazdu striedanu s dialnicou a obyc.cestou.Pre mna je dialnica monotonna a samozrejme nikomu nevnucujem nazor,ze to Srbsko zatracujem.Rad si precitam skusenosti z kazdeho presunu do BG.Je dobre,ze taketo diskusie vznikli.