icon

Autom do Bulharska

mayca20
18. jún 2013

ahojte, isiel uz niekto autom do bulharska? dakujem

operaphantom
20. máj 2017

Ale ale, vidim ze zase niekto urazil 😀
Cestovat na dovolenku zaprdenym autom 15 a viac hodin je utrpenie, nocna mora. V case leteckej dopravy je to naozaj prekonany druh dopravy, navyse aj nebezpecny.

operaphantom
Odpoveď bola odstránená
bg2014
20. máj 2017

@operaphantom take nieco moze povedat iba antitalent na soferovanie

bg2014
20. máj 2017

tak uz nieco napis ty nie masochista,iba ovecka na ktoru ked na letisku zabucia ze treba nastupit tak sklopis usi a poslusne nastupis

doly7
20. máj 2017

Sklzlo sa to tam kde to nema byt.To coma kto pocestovane je o niecom uplne inom a urcite nikto nestoji o to aby tu cital urazky len preto,ze cestuje autom v dobe ked existuju aj rychlejsie formy dopravy.Len sa cudujem preco clovek ktory tak neznasa umorne 15 hodinove soferovanie vobec vstupuje do diskusie medzi ludi ktorym to nevadi.Mozes mat pocestovany aj cely svet a tym padom sa zapoj do diskusie kde sa tato tema riesi a nie medzi ludi ktory to neriesia Tvojim sposobom.Si letec tak lietaj.Mne vyhovuje to zaprdene auto aj ked nim necestujem preto,ze by som na tu letenku nemal a taktiez aj na inu destinaciu ako je BG.Najdes aj exotiku za malo penazi,alebo aj za vela to uz neriesim,ale ja mam to svoje ubohe Bulharsko rad a nepotrebujem sa s nikym skriepit co je lepsie ,alebo nebodaj na vyssej urovni ked o tom budem rozpravat pred svojimi kolegami.Ja mam BG ako diagnozu uz 21 rokov.Nekomentuj to co je pre Teba ubohe a podradne a vsetci budu spokojni.🙂

ubosek
21. máj 2017

@operaphantom ja niesom zena panacku, ked si taky cestovatel tak potom urcite je pre teba pohodlnejsie sediet nacvakany v lietadle do tej tvojej extra destinacie 12 hodin s 200 ludmi ktory su zaprdeny ako ty. Pre mna je to utrpenie ist lietadlom. Moja rodina v aute neprdi. A aj keby tak zastavim, alebo ztiahnem okienko, v lietadle to je trosku problem. Proste nas liedadlom nebavi cestovat, vzdy sme lieteli dlho a len tam kde sa autom neda ist. Minulky rok nam liezli na nervy extra kontroly na letiskach, buzerovanie, hodinu sme cakali na slnku nez sme mohli vojst do budovy atd.Mam bmw F11 535 jazda je pre mna radost, v noci vsetci spia, pustim si muziku aku chcem a idem, ked som unaveny, na pol hodinky ma prestrieda manzelka.

stanka02
21. máj 2017

Mne nevyhovuje lietadko preto, ze neobsedim na jednom mieste. Soferujem bez problemov aj ked som zena, s manzelom sa striedam, urcite tu je kopa zien co soferuje ovela lepsie ako niektory chlap, no nema potrebu to napisat. Nepaci sa mi ked napise chlap, ze zenska to neodsoferuje. Pokial je spolahlive auto nie je problem a da sa spoznat kopa veci po ceste a pocas dovolenky. Hlavne mam so sebou auto, ktore rodime najviac vyhovuje a nemusim pristupovat na alternativu v pozicovni. Kazdy cestuke ako mu to vyjovuje.

bulharkaneli
21. máj 2017

A k tej ceste do Bg , či autom, či lietadlom môžem zo skúsenosti povedať toto- lietadlom je vždy najmenej 7-8 hodín kým sa dostanete z bodu A do bodu B
1.takto-na letisko sa dostaviť cca hodina .Závisí kde bývate ale malokto býva na letisku že ?🙂
2.Musite tam byť dve hod pred odletom, let Ba -BU cca 1h.50 min, vybaviť po pristáti cca 30 min,
3.čakanie na batožinu v Burgase......ani sa nepýtajte 🙂 od 30 min po 2 hod.
4.a ešte transfer do ubytovania cca 50 min až viac.

Ešte ako boinus ak ste lietadlom sa držite iba v blízkosti lokacie hotela -moc sa tam nerozhliadnete do Nesebaru ,Varny -nakupy a delfinarium , alebo na panensku pláž Kara dere.
Ak ste lietadlom strážite si odletove časy a nemôžete si povedať jaj aka nadherna je dnes voda v mori ...pôjdem až vecer...nie nie ,stavate rano o 4. lebo odlet z Burgasu je o 7 hod.
Naopak-
isť autom ma jedinu nevyhodu-že vezmete viac batožiny ako potrebujete. Ja vždy to naložim do maxima a potom tam využijeme dvoje šortky dvoje plavky a jedni žabky 🙂
Ešte manžel tam naloži Plzeňske pivo v plechovkách,lebo si na Bulharske nezvykol... a ide sa .
Každopádne je naozaj čas plánovať dovolenku a záleži na každom čo môže a čo nemusí 🙂

peknú dovolenku všetkým 🙂

stanka02
21. máj 2017

@bulharkaneli mam otazocku ohladne delfinaria, pozerala som ich stranku, je tam moznost rezervovat si vstupenky. Je to nutne, alebo staci iba prist pred predstavenim a kupit si vstupenky na pokladni?

doly7
21. máj 2017

@bulharkaneli Otazka kde je panenska plaz kara-dere pocul som o Irakli,Rusalke,Kamciji ,ale toto je nove.Mpzes to prosim popisat
?Dakujem

bg2014
21. máj 2017

@stanka02 no dufam ze to bude stacit pred predstavenim,🙂 ja idem tiez s malym toho roku

ubosek
21. máj 2017

Boli sme len raz v delfinariu, ale stacilo len pred predstavenim, aj ked tam bola dlhsia rada a s parkovanim som to tiez nepochopil, bezte radsej skorej

bg2014
21. máj 2017

@ubosek a v ktory cas ste tam boli ja chcem ist o 15,30h

ubosek
21. máj 2017

@bg2014 to uz si nepametam

bg2014
21. máj 2017

🙂

doly7
21. máj 2017

@bg2014 S tym parkovanim je to vraj dost zle.Oproti cez cestu je sidlisko myslim cajka a tam zvyknu parkovat tiez.Asi fakt treba vyrazit skor.Alebo pozriet kde to je potom najst nejake obchodne centrum zaparkovat a prechadzkou cez primorsky park naspat.

bg2014
21. máj 2017

@doly7 tak to asi aj spravim

doly7
21. máj 2017

@bg2014 Delfinarium je pri hlavnej ceste popri mori a primorskom parku.Neviem presne ako to fuhguje so vstupenkami,ale kazdy rok chodim okolo a konecne aj ja sa tam chcem ist pozriet.Tesne pred predstavenim byval problem s parkovanim lebo kapacita parkoviska nieje az tak velka..Bol by to risk,ale co ked nahodou.Treba sa ist pozriet aka je momentalna situacia a potom sa prisposobit.Urcite neparkovat na nevyhradenom parkovisku.Hladat auto po Varne by mohol byt problem a ver,ze domacemu auto neodtiahnu,ale turistovi vdacne.Po skusenostiach radsej pustim nejake to euro a viem,ze si auto najdem.Na inych forach bolo spominane to parkovaniena sidlisku na protilahlej strane cesty,ale urcite je tam aj viac moznosti vzhladom,ze v Primorskom parku sa nachadza viac atrakcii len sa Ti moze stat,ze povedzme zaparkujes kilometer odtial a kludnou prechadzkou po parku sa presunies.Popripade ta alternativa s nejakym obchodom,alebo nakupnym centrom a parkovanim pred nim.Ale na to treba casovu rezervu.Vo Varne je co pozerat tak skus pzriet na google maps co tak priblizne v okoli delfinaria je.Skusim to pozriet aj ja.

vivi68
21. máj 2017

cim viac sa blizi leto, tym viac pozeram bulharsko :D a to sme boli rozhodnuti, ze tento rok nejdeme 😀

doly7
21. máj 2017

@ubosek-Dakujem uz som si to pozrel.

bg2014
21. máj 2017

@doly7 ja som si to uz pozrel tiez , diky, nieco sa tam urcite najde😉

bg2014
21. máj 2017

bolo tam vidno to parkovisko oproti vchodu ale jedno auto blokovalo druhe tak neviem a ostatne stali tak na trave a bolo tam vidno aj policajne auto asi uz davali pokuty

doly7
21. máj 2017

@bg2014 V sezone to tam vraj aj policajti reguluju a samozrejme autobus plny turistov je pre nich zaujimavejsi.S policajtami nic nevyhadas a tu travu by som uplne zavrhol.Ta casova rezerva a realita na mieste bude najlepsia.

bg2014
21. máj 2017

@doly7 asi tak tiez si myslim

stanka02
21. máj 2017

S policajtami nevyhadas. Mam skusenost, odtiahli nam auto na jednom ostrove, bola s nimi rec, ina ked sme povedali, ze zaplatime. Aj napriek tomu, ze sme stali na mieste, kde mali zakaz s doplnkovou znackou pre autobusy, tvarili sa, ze nerozumeju. Odtiahnutych mali iba turistov, proste ide im o prachy. odvtedy si pozeram, kde parkuje vela turistov, tam kde parkuju iba domaci, zasadne neparkujem, samozrejme okrem riadnych parkovisk.

bg2014
21. máj 2017

@stanka02 to by som dostal asi zastavu srdca ked by som prichadzal k autu a ono nikde, 😠a ako ste sa k nemu potom dostali ked vam ho odtiahli

julinka28
22. máj 2017

Dovolenka objednana, o dva mesiace vyrazame,uz nech je leto 🙂

junovka
22. máj 2017

@julinka28 kam presnejsie idete?

bulharkaneli
22. máj 2017

@stanka02
ahoj
doporučujem v deň návštevy delfinária pozrieť sa vopred na ich stránke ,či bude predstavenie a či nie je zmena. Niekedy sa to zmeny kvôli zdrav, stavu delfínov.
Inak netreba rezervovať dopredu ale je tam vždy šora takže treba len prísť trošku skôr. Pozor na parkovanie vo Varne-iba na vyhradených miestach ,radi policajti dávajú papuču Tiež ak pôjdete na predstavenie cez obed vezmite si klobúky a pitie býva tam horuco -je to vonku.
http://dolphinarium.festa.bg/en