Autom do Bulharska
ahojte, isiel uz niekto autom do bulharska? dakujem
@doly7 ahoj je tam naadherne lokacia asi 2 km severne od mesta Byala
@bulharkaneli dakujem, skusim na parkovanie nejake nakupne centrum, prechadzka nam nezaskodi.
Tam blizko ani nie NC pozri si na mape dopredu
@bulharkaneli ta plaz Kara Dere...da sa niekde pri nej odstavit auto...alebo ako sa k nej dostnem?
toto je z orbionu cz-
V květnu hranice docela ok. Most v Ruse taky konečně opravený.
BG-RO v sobotu v 12,30 asi 5 aut v každé řadě. Co jsem viděl poprvé, tak chtěli otevřít kufry, u všech aut.
RO-HU s neděli v 6 ráno, a tady naopak poprvé za poslední 3 roky kufry aut nekontrolovali.
Nikde žádná velká buzerace, a hlavně ten opravený most v Ruse je docela pomoc. Navíc začali kamiony odbočovat na hranici vjezdem ještě před kruháčem (
https://goo.gl/maps/w467L5efusr),
takže by se snad nemělo stávat to, že kamiony zablokují hranici i pro osobáky.
@bulharkaneli Dakujem uz som na to pozeral,ze to je kusok za Byalou odbocka doprava pred Goritsa po ceste E-87.Od Obzoru mi to ukazalo 15.5 km a 24 min.Nevedel som o tom,lebo chcem pozriet aj Irakli ta je smerom na Nesebar tiez po ceste E-87 asi 7-10 km za Obzorom odbocka z hlavnej dolava smerove tabule Emona-8km,Irakli-2km,len cesta je asfalt,ale trocha rozbita.
@junovka
ahoj priamo na Kara dere sa dá odstaviť auto pri pláži,cesta však je dosť zla ide sa cez vinohrady nevedie tam asfaltová cesta Pozor nerozbijte si auto ak tam pôjdete 🙂 my chodíme tam iba s nIsanom Xtrial-vyšši podvozok a starši voz. cca 10 rokov.Už je poškrabany takže nám nevadi ak sa poškrabe vo vinohrade.
Odbočka je ak idete z juhu na sever smer Byala ,na východe z Byali smer Varna. doprava pred poslednou pumpou ,Ihned tam pred pumpou je ta odbočka ak sa spytate domacích na pumpe ukažu Vam.
@doly7 cesty su zle aj na Irakli aj na Kara dere zváž si ak chceš s tym autom aj naspäť na SK. 🙂
potom asi vieš že v Obzore je aj serviz vozidiel -zvyknem tam tiež vodiť slovakov ,každe leto mam cca 3-4 aut na opravu,preto apelujem tu na všetkých cestovateľov.Dajte si auta do poriadku pred cestou! Už som vybavovala aj odťahovak cez Dunav most 🙂
@bulharkaneli dakujem...a nahodou niekde auto sa da odstavit a ist peso?ci je to potom daleko??
@bulharkaneli este by som sa ta chcela opytat na maly zamocek , ktory sa nachadza pred odbockou do Sozopolu...neviem ci vies , aky myslim 😀 ?...
Vedel by niekto poradit ubytovanie na 1 noc po ceste do bulharska, najlepsie v sofii. Nieco samozrejme lacne, ide len o prespatie.
Ahojte, my sme šli autom do Bulharska s deťmi 2 krát, tento rok ideme znova. Raz sme šli cez Rumunsko, raz cez Srbsko, teraz pôjdeme cez Rumunsko, keďže v Srbsku sme museli veľa čakať na mítniciach a hraniciach. Inak cesta zbehla vždy bez problémoov, deti v pohode vydržali, bola súce dlhá, no dá sa zvládnuť. Tento rok ideme tiež na Obzor, dúfam, že cesta prebehne hladko.
@bg2014 Vela ludi zmenilo nazor na prejazd Srbskom tak,ze aby sme sa tento rok neprekvapili aj v rumunsku.Urcite budu hlavne tahy plnsie a tym padom aj prechody viac zatazenejsie.Este stale vaham ci v HU-RO novy Nadlac,alebo zbehnut z dialnice a zobrat to na stary Nadlac.Ale aj takto uvazuje kopec soferov tak asi jedno.Este otazka.Roky sme chodili do Kraneva,Albeny az minuly rok sme skusili Obzor.Prostredie uzasne,ale pocas tyzdna co sme tam boli skoro denne nepokojne more a casto cervena vlajka na co som nebol zvyknuty.V Kraneve tak mozno raz za dva tyzdne a chodim vzdy ten isty termin.Posledny julovy a prvy augustovy tyzden.Je to v Obzore s cervenou take pravidlo,alebo to bola nadoda?
@doly7 co sa tyka ciest bude to presne tak ako si pisal,(myslim to uvazovanie soferov),a ta cervena vl. co ja viem ja v podstate chodim do primorska tiez v ten isty datum od toho 20 teho jula a niektory tu pisali ze na severnej plazi mali viac cervenu ako inu,mne sa nezdalo ze by to tak bolo, asi aj na mori plati porekadlo ze odkial vietor fuka🙂🙂
ja myslim ze netreba ani spekulovat ani robit paniku.idem tak ako kazdy rok a hotovo kolko budem cakat tolko budem aj tak s tym nic nenarobim
este sa mi to aj rymovalo😀
@junovka určite sa dá niekde blizko odstaviť auto -tam oproti cez cestu je myslim sidlisko. len si dobre pozrite značky zakazu a pod.
@junovka ano viem aku stavbu mysliš -da sa tam isť pozrieť je to moderna replika nejakeho hradu -dosť veľký kyč podla mna 🙂 len veľa známych tam už boli. a pokiaľ ste nablízku a nie je počasie na kupanie tak kludne tam chodte.
@bulharkaneli taze da sa donho aj vojst a popozerat aj okolie?Nevies kolko sa cca plati vstupne?A co este navrhujes popozerat od Primorska smerom juh alebo sever?Chceli sme minule leto ist na Rapatoma rieku...len uz zial nepremavala smerom na more...len opacnym smerom ☹
@doly7 co na to hovoris??
Letos to s tou teplotou moře bude horší. Od 1.6.2017 otevírají v Černomorci chladící kanál na odsolování vody. Budou pouštět ledovou vodu přes náplavky do moře, aby zabránili rychlejšímu odpařování vody (má to vliv na kvalitu soli) a dle propočtů by se voda měla o 3 C ochladit v okolí Burgasu až dolů do Sinemorce. Zase ve velkých vedrech to bude mít pozitiva, akorát se neví jaký vliv to bude mít na mořskou faunu - proto je zkušební doba testování 3 roky.
Tak to som este nepocul a tazko sa vyjadrit.Len mi je potom luto tych co idu uz zaciatkom juna a odsudzovali ma za to ked som tvrdil,ze zaciatok ozajstneho leta v BG je jul a jun je loteria aj s pocasim aj teplotou vody preto su zajazdy tak lacne.No co uz my to nevyriesime asi vedia preco sa rozhodli s tym riesenim dopustania ladovej vody.Ekologia vladne svetom.

@bg2014 to nam radi tunajsi ukazali, ze kde odtahuju auta, bolo to 10 minut peso.
Teraz to berieme tak, ze to bola vyhoda ostrovu, ze nemali kam daleko auto odtiahnut.