Autom do Bulharska
ahojte, isiel uz niekto autom do bulharska? dakujem
a ked nie kupime si neopreny😀
@vivi68 Toto je vecna polemika a je to vyslovene vec nazoru.Srbsko cela cesta po dialnici,rumunsko na striedacku plus krasna priroda.Srbsko problem s prechodom obcas dlhe cakacky,ale plynulejsia cesta a vraj tym padom rychlejsia za idealnych podmienok.Spravne nacasovanie potrebne a to je kumst a loteria.Chodim RO tak,ze neviem k tomu viac dodat.To RO nie je take monotonne a vzhladom na to ,ze tak lazde tri hod stojim vyhovuje mi prave toto.Vela motelov,mptorestov plus moznpst navstivit pamiatky,alebo turisticke atrakcie.Neda sa to tak jednoznacne napisat mozno sa najde niekto co povie jedine cez Srbsko.Ja uz roky volim RO.
@bg2014 Aj to je riesenie,ale verim ,ze v sezone bude pohoda.Niekde som cital,ze vyrazaju uz 4.6 tak tam ten neopren treba.Co som pozeral tabulky z minulych rokov tak teploty mora ma 24 sa zacali objavovat az na konci juna,25.6.......Momentalne je to pocasie fakt diskutabilne a nie je podmienka,ze vsetko sa opakuje.Domaci Ti povie,ze najstalejsie pocasie je od 15 jula do 15 augusta vtedy aj vacsina bulharov dovolenkuje.
@vivi68 este za mna dodam cesta po dialnici skor uspava ako po obycajnych cestach,kde musis byt v strehu celu cestu po dialnici je to nudne sama rovina ziadna zakruta nemusis podradovat co tiez trocha preberie oci mas sustredene iba rovno na jeden pruh takze ja by som asi nevydrzal tahalo by ma spat
Ako je to s bezbecnostou v bulharsku? Mam trochu strach o auto, cital som vselico o kradeziach a tak, niekto tuto krajinu prirovnava skor k ukrajine. Ako to je podla vas? Cital som aj o tych otravnych umyvacoch okien, co si potom nasilu pytaju peniaze aj ked ich nikto o umytie neziadal. Ako sa treba k nim spravat? Uvazujeme tento rok o dovolenke v Bulharsku, ale trochu sa obavam spomenutých veci.
a ty umyvaci boli vacsinou v Ro dnes uz sa chodi vacsinou obchvatmi miest alebo dialnicou a ked pojdes cez srb tak skoro komplet dialnicou, bg je pomerne vyspela krajina a auto ti skor ukradnu u nas ako tam si myslim,
Niečo z toho som sa docital v tomto clanku o ceste do BG : http://e-cestujte.cz/bulharsko.htm
Su tam aj celkom dobre rady v tom clanku, mozno niektore veci dost prehnali, ale treba byt ostazity v kazdom pripade.
ano, prvy krat autom. Ale su tu celkom dobre rady, clovvek sa vie na vela veci pripravit.
@lucann ahoj,my sme boli dva roky po sebe v Bulharsku s autom a tento rok ideme zase,isli sme cez Srbsko aj cez Rumunsko,ziadni umyvaci aut sme nestretli akurat vela Turkov co isli domov,a na Ukrajine sme boli s uplne novym autom ani tam sme ziaden problem nemali,a to sme boli 800 km od Košic
my sme v bulharsku nenarazili na žiadne extra problémy, akurát cesty tam sú tuším ešte horšie ako u nás a k tomu si za ne ešte dávajú platiť 😀 ale autom už nikdy viac, z KE nám tam trvala cesta cca 17 hodín, čo bolo nenormálne
@ludmilka2407 Ja to chcem riesit prenocovanim v Sofii, rano odjazd a okolo obeda cerstvy vyspaty si budem vychutnavat more v primorsku. 🙂 Teda dufam. ze to tak bude. 17 hodin soferovat je zabijak, nevravim zeby som nevydrzal, ale urcite by som sa z toho spamataval dalsie 2 dni na dovolenke a pred odchodom domov zase by som nespal s tej dlhej cesty co ma caka. Pekne v sofii pospime a rano ideme dalej.
@ludmilka2407 17 h nie je az taky nenormalny cas, co by si povedala potom na 26-30 ako sa niekedy chodilo, ale to je zase vec nazoru niekomu je vela autom aj 2 hodiny
Chodil som vacsinou v sobotu popoludni,alebo vecer.Kamiony v RO maju cez vikend obmedzenia tak stretnes len tie s vynimkou co zasa neplati cez tyzden.Tento rok vyrazam v piatok,ale ako pise bg2014 je to o nahode a treba ist vtedy ked to vyhovuje mne.Neexistuje univerzalny datum ani cas kedy to je idealne.Tych 17 hod je zaberacka,ale da sa to zvladnut ten prvy den po dojazde si rozbity,ale tak rozumne ziadny extrem.Podstatne je vyrazit v pohode a oddychnuty nie v strese a zhone co este mam a nemam.Aj priprava urobi svoje a pocit ,ze idem na dovolenku prehlusi to neprijmne.Pre niekoho je vela aj 300 km tak treba volit inu dopravu.To soferovanie Vas musi bavit a nie mat pocit,ze to je nechcene zlo.Unavu prezijete aj doma po hektickom dni,ale to je asi individualne.Pre mna dovolenka bez auta a moznosti mobility ubera tak min.30% z pocitu uzit si ju.Dovolenka pri mori nie je len lezanie na plazi a hotel.Ale to by bolo na dlhe polemiky a kolko ludi tolko nazorov.Raz do roka sa to da urcite zvladnut.Vodici z povolania by asi povedali tiez svoje.A povedat ,ze autom uz nikdy je fakt vec nazoru.Vsetkym stastnu a prijemnu cestu na dovolenku a hlavne krasny pobyt.Dufam,ze sa tu objavia aj pocity po navrate a nie ako to byva zvykom ,uz nic nepotrebujem ,som doma tak sa ozvem az nieco nebudem vediet.Je to o vymene nazorov,ale vacsinpu to konci odmlcanim sa.

Výhody a nevýhody cesty cez rumunsko a srbsko?