Autom do Bulharska
ahojte, isiel uz niekto autom do bulharska? dakujem
@doly7 pozor oprava čo sa tyka úzkych pláži-pláž v Obzore ma miestami širku 90 m 🙂 -je to jedna z najväčších a najkrajších pláži .Ako školácka na strednej som robila v ramci praxi sprievodkynu na plážach tak mám to od Kaliakry po Carevo pochodene 🙂
Byla je v súčasnosti naš domov na cele leto -vybrali sme si ju pravé že je kľudna -nádherná príroda, ryby a mušle priamo z mora -nedám na Byalu dopustiť -kto nebol nepochopí. Biele skaly a liečive bahno -už ta farba mora je tam ina -tyrkysova! Ceny potravín su tam najlacnejšie na celom pobreží-pešo na Karadere alebo do Čajky ,strašne sa tam tešíme cela rodina. Možno prave preto lebo sme tam dlho, sme volili Byalu nie iné komerčne letovisko.
Ale......ak hľadate ruch a diskoteky tak tam nechodte 🙂
@bulharkaneli Je to mozne,minula rok sme tak detailnejsie spoznavali Obzor prvy krat tak,ze sme chodili len na plaz dole pod namestim a na okoli.Ale verim,ze asi smerom na Byalu su tie plaze sirsie ked niesu ohranicene promenadou.A tktiez ma zaujalo,ze piesok v Obzore je skor do siva a hrubsieho zrna,v Kraneve a Albene bol jemnucky a zlty.Clovek objavuje kazdy rok a ja som zmenil destinaciu po dvadsiatich rokoch prvy krat tak,ze pomalicky spoznavam nove prostredie,preto aj otazka kvoli tomu stale burlivemu moru.
@bg2014 to som spomnala tu teplotu mora potom ked sme išli koncom augusta zač. septembra na more .My sme chodili 2 x ročne-
Na jun som pisala že sme vždy tak chodili s rodičmi ako deti-iba jun a potom na konci sezony-vtedy bolo more teple naozaj. V juni ešte nie je vyhriate cca 23 st možno najviac , ale menej ľudi a pokoj a teploty vzduchu do 30 st.to kompenzujú.
@bulharkaneli Prepac mne neslo o teplotu mora a chodim zasadne posledny julovy a prvy augustovy co nam vyhovuje.Horucava mi nevadi a slniecko taktiez.Mne islo o to,ze skoro kazdy den bola v Obzore cervena vlajka ci je to pravidlo?
@doly7 záleži aké počasie trafite naozaj to nevyrátaš nijako ja som zažila more kludne ako jazero že sme chytali male rybky do sieťky , a tiež vlní -celých 12 dni-minulý rok začiatok augusta bol taky -vlní a vlní... Dobre je to že aj ked je občas burka na mori do par hodin je po nej a slnko... zvlášť v Obzore je najviac slnečných dni v roku 174, a su na to domáci hrdí . Zase ked je z mora veľka vyrývka ako vravi moja dcera -tak to je strašná zábava.
@doly7 pozri na fotke more z juna 2016- ako jazero, fotka je z Byali
@bulharkaneli No toto je super,aj ked nie kazdy den,ale ked zo siedmych dni mas vsetky vlny tak to uz je na povazenie a to sme sedem dni predtym skoro vlny nevideli.Proste len nezvyk.
@doly7 prespat v Ro som chcel toho roku aj ja sak som uz aj zabukoval ale zena povedala ze toho roku este nie ze maleho by to mozno aj tak este nebavilo myslim bran,takze radsej to delfi. a plaz si urcite obzrieme, a zase nechcem pozriet vsetko naraz co sa asi neda za jednu dovolenku ale neidem tam posledny krat ,este 20rockov pozijeme dufam tak kazdy rok nieco
@bg2014 Mam more rad,ale byt kazdy den len na plazi a vecer v maste by ma nebavilo.Preto som po sietich rokoch letecky zacal chodit autom a neviem si to vynachvalit.Bulharsko nieje len more a plaz,ale kazdy mame na to iny uhol pohladu ved si to tu nedavno cital.Ver ,ze som sa uz pohraval aj s myslienkou v zime lyzovat,ale to by asi bolo trocha odruky a hlavne v zime.
no uz som nasiel aktualizovane dnes
BG 95n 2,06leva nafta 2,05
1,043e 1,038 e
Ro 1,042 e 0,994 e
tie ceny su oproti nasim super, ked zoberiem ze su o 20 centov lacnejsie
@bg2014 To ano,ale bolo to volakedy aj markantnejsie a hlavne RO mali super ceny.V Ruse tankujem na Charodejke aj tam kupujem vinetu.A este ak sa vratim k cenam.Obcas tankujeme v Rakusku kde su tiez lepsie ceny a pomer zarobku domacich a nas je niekolkonasobne vyssi.Tak,ze kde je pes zakopany?Ale my to nezmenime len mozme potichucky zavidiet.
Takže u nás je uz rozhodnute vyrážame 30.júna o 22 večer. do slnečného pobrežia trasa na 80% cez Rumunsko. Hotel sme práve zaplatili s raňajkami. za 604€ na 14 nocí aj z bazénom 100m od pláže. Už sa nevieme dočkať. 🙂

@bg2014 V Byale su vraj nadherne tie "biele skaly" plaz.Ja som ju videl len tak z dialky,ale ospevovali to,moze to byt krasne.Ja tiez ked idem na vylet tak vacsinou beriem aj veci na plaz a vyskusam ako to tam je.Mozno v Tvojom pripade by som dokonca volil priamo Varnu na ubytko.Je tam toho tiez dost a aj cenovo prijatelne a na jednu noc sa to da a mal by si to poruke.Ale prepac nebudem Ti dotoho kecat.Tiez spim teraz prvy krat v rumunsku tak uvidim aky to bude styl jazdy.Normalne sa tesim ,ze vecer dame sprchu,veceru,prechadzku,vyspime sa a rano pokracujeme cez Bran a navstevou hradu do Obzoru.No ved po.... zhodnotime.Kazdy rok sa clovek uci a spoznava nieco nove a poviem pravdu,ze z roka na rok ma to tam taha stale viac.Aj tento rok mam tolko v plane,ze ani neviem ci to za tych 15 dni stihnem.Mame take svoje stalice bez coho to nejde/Balcik,Kranevo,Albena,Varna,Zlate piesky a mozno by som chcel tento rok pridat Sozopol,minuly rok to bol Nesebar predtym Kaliakra.Proste vzdy cosi naviac.