Autom do Bulharska
ahojte, isiel uz niekto autom do bulharska? dakujem
Ludia obdivujem vas, my sle teraz 5 v aute 9 hod do chorvatska, z toho dcera 13mes. Mala som veru dost, zadok ma bolel, mala nesla vydrzat a to inak cesty zvlada fajn. Neviem si absolutne predstavit cestu 20 hodin so 14 mes. Dietatom. Ved uz doma je mala nervozna Ked si nemoze chvilu pobehat, nie to 20 hod.
@jankastubka ak máš na mysli autobus, tak k tým 20-tim hodinám ešte 4 - 5 hodín pridaj 😀 Ak auto, tak 4 - 5 hodín uber 😀
@milanchemik ano, s ranajkami, a do 1200, 1300 eur sa vojdem nie? niekde v diskusii si to prerataval na 1100-1200 eur autom, a z toho mi vychadza za pohodlnost lietadlom rozdiel max 200 eur ci?
@jankastubka autobusom v ziadnom pripade :(((
@jenn44 áno.. preratával... 😀 ale v tej sume už bolo aj nakúpené oblečenie za nejakých 150 - 200 eur.... 🙂 Pozri... v Lučenci v značkovom obchode kúpim tričko adidas za 40 eur a do roka sa z neho ošúpu znaky (nestalo sa mi to raz). To isté aj s krátkymi nohavicami za 40 eur. Krajšie tričká a nohavice značky adidas (turecké faky ale z dobrej látky a dobre ušité) si kúpim v Prímorsku v butikoch a stánkoch po nejakých 15 eur a buď si istá, že mi v bezchybnom stave vydržia niekoľko rokov častého nosenia. Bol by som hlúpy, keby som si tam nenakúpil veci 🙂 Keď si zoberiem len čisto dovolenku - cesta 330, poistenie 35, ubytovanie 260 a strava 300 = 925.-€. A teraz k tej pohodlnosti lietadlom. V čom je pohodlnejšie? Musel by ma niekto odviezť do Blavy a aj pre mňa prísť. Z Poltára 260 km x2 = ďalšie náklady okolo 60 eur len na palivo. Časovo je to cesta 2,5 hod + 2 hod na letisku pred odletom + 30 min meškanie lietadla + 2 hod. let + ďalšie 2 hod. z Burgasu do Prímorska. Suma sumárum 9 hodín. Ja som autom za 15 hodín v Prímorsku s prestávkami v pohodičke a vzhľadom na to, že mám BMW 7-radu aj pohodlne 😀
@dml čo ťa zaujíma? Cesta cez Srbsko je super. Skoro všade diaľnice.... pohodička 🙂 My ideme 26.7.
@lopp1979 nerozmýšľaj. V Prímorsku je úplne super. Nebudeš ľutovať. A cesta autom je v pohode 🙂
@milanchemik odchadzame zajtra autom 🙂 budem na teba mysliet veru... Dakujem za tipy a urcite sa tu zastavim, mame tam wifi :D
súhlasím dovča autom je naj...zastaneš kde chceš,ako dlho chceš, vidíš svet okolo 😀 a aj my si tam nakúpime kopec vecí na oblečenie, dokonca aj domov si kúpime pivo, či čokolády,kávu hocičo 😀 a za pár šušťákov 😀 😀
My sme isli na dovolenku do Bulharska pred 2 rokmi, ale len preto, že sme mali 2r. dieta,,,inak by som isla urcite letecky...ta dlha cesta,,,ale dalo sa to prežit. Vyhoda bola, ze sme mohli odist skor, koli zlemu pocasiu...
@jenn44 tak šťastnú cestu a pekné počasie 🙂
@milanchemik najviac ma zaujímajú poplatky, akým spôsobom sa platia vinetami? a ešte ako je to na hranici srbsko/bulharsko? klasika ako napr.chorvátsko? mám z toho trocha obavy srbsko je predsa len tak trocha pre mňa neznáma (stále vojnová predstava) krajina.
Maďarsko kúpiš mesačnú známku za 16,50 eura. Srbsko sa platí mýto - maj nachystané v aute drobné eurá 2,1 a 50 centovky. Platíš ak sa dobre pamätám raz 2,50, rad 3,50 a raz 7,50 eura cestou tam a to isté cestou späť. Ja mám asi 30 eur v aute v drobných. A v Bulharsku kupujem týždennú cestou tam aj cestou späť po 5 eur. Mesačná stojí 13. V Maďarsku aj Bulharsku platím kartou. A Srbsko je úplne v pohode aj cestami, aj hraničnými priechodmi.
@lopp1979 my napríklad ideme vlastnou dopravou cez cestovku na 10 dní s polpenziou (hotel pekný nový) do Nesebaru za 239 Eur na osobu + dieťa zdarma (má len 2 rôčky 🙂 ) chodíme už dlhé roky kade tade ale vždy len na last minute za takéto ceny, viem kde budem spať, že mám čo jesť a za 10 dní je to skvelá cena. dĺžky cesty sa nebojím, máme za sebou aj časovo náročnejšiu trasu.
@milanchemik dík za podrobné info 🙂drobné nachystám 🙂 dúfam že sa nám bude páčiť tak ako vám ostatným a hlavne že vyjde počasie 🙂 s tým Srbskom si ma upokojil dík 🙂
@dml Nevravím, že je to zlá cena, ale máte to za 480 Eur s polpenziou. Ide o to, či budete s tou stravou spokojní. Dosť ľudí sa tu sťažovalo na stravu v hoteloch. My máme ubytko za 260 a stravu si dám kedy chcem, kde chcem a čo chcem a za ľudové ceny 🙂
@dml Jasne, počasie je podstatné a dúfam, že už konečne začne riadne leto. A Srbska sa fakt neboj.
@milanchemik recenzie na stravu v danom hoteli perfektné tak dúfam že neklamú 🙂 ale my v žiadnom prípade nie sme nároční a spokojní sme boli zatiaľ všade kde sme boli - a boli to zakaždým diametrálne rozdiely 🙂 hlavné je že zrelaxujeme a starosti zostanú doma 🙂 no leto trocha mešká keďže sme si zvykli na tropické počasie minulého leta, ale august nám to hádam vynahradí 🙂
@dml Ja pevne verím, že sa to vynahradí už od nejakého 25.7 🙂
@milanchemik buďme optimisti a verme že hej 🙂 niekomu skutočne prílišné teplá nerobia dobre ale my sme opačný prípad 🙂 a najhoršie je že bazén je napustený už vyše mesiaca a kúpali sme sa zatial len 2 krát ☹ tak dúfam že si to čoskoro poriadne vynahradíme - hlavne kvôli dcérke 🙂
Este by som sa chcela spytat vie mi niekto z vas povedat aky je tam teraz zhruba kurz? Lebo rozmyslame ze nieco zmenimike tu v zmenarni aspon na ubytko a prvy den a ostatne tam. Diky
@dancul21 aktuálne od 1,91 do 1,95 lv za euro
Ahoj mi chodíme do bulharska len autom a super si tou uživáme..Je to výhoda zastavíš kedy chceš asi svojim pánom niesi na nikoho odkázaný.

@jenn44 chceš nájsť last minute na 12 dní za 900.-€ ...???? 😀 poistenie som ešte nemal drahšie ako 35.-€ pre troch. a ak nájdeš last minute za 900.-€ tak určite bude bez stravy, alebo len s raňajkami.... takže priratúvaj.... 🙂