Autom do Grécka
ahojte, rada by som vas poziadala o rady. Celkom ma zaujalo ist autom do Grecka, napr. na Korfu. Mate nejake skusenosti s cestou, ubytkom? Kazda dobra rada dobra. Chodime uz vela rokov do Chorvatska, tak to chce troska zmenu. Dakujem pekne za prispevky.
@bubuliatkova a budete po ceste spat?
@maruskat Nie, zmákneme cestu cez deň. Sme zo Šiah a večer okolo 21,00 by sme tam mali byť.
@nera738 Prečo?
@maruskat V pohode sa tá cesta dá zvládnuť na jeden krát ak je dobrý šofér, my dnes večer vyrážame zo Šiah a zajtra okolo desiatej už budeme v Grécku pri mori.
@andreakubova Aj vy ste zo Šiah?
@bubuliatkova My sme zo Zvolena ale pri Šahách býva svokra tak sa cestou zastavíme ešte u nej
@nera738 mikrospánok je sviňa...môj muž je skvelý šofér, napriek tomu jazdíme na dlhé trasy radšej cez deň... klímu v aute máme a v ubytku na nás budú čakať, kým nedorazíme....🙂
my sme v grecku na lefkade a veru na jednu supu by som nesla...my sme si zabezpecili na polceste v srbsku ubytko, pekna cista vilka a bolo to super, oddychli sme si, vyspali sa a na druhy den sme pokracovali...celkovo cesta trvala okolo 21 hodin a to by bolo desne kedze mame dcerku - takto to bolo super....aj cestou spat spime v tej istej vilke...
@bublinkajasminka ahoj, nakoľko sa aj my chystáme vo štvrtok smer Lefkada, chcem sa popýtať ako sa vám páči, na čo si máme dať pozor, kde máme a kde nemáme ísť, aká je dostupnosť na pláže po zemetrasení, ideme 1x a čerstvé info je na nezaplatenie 🙂
hmmm po zemetraseni je vidno len na rebrikoch porto katsiky - to je zatvorene neda sa tam ist..inak na ostatnych plazach ako deck,katisma a pri nas adyos nikolas sa da - nic nevidno vooobec....vsade krasne, more vyborne, krasna tyrkysova vodicka...pozor neviem nic som nezbadala co by bolo nebezpecne....
@anit05 to bolo pre teba ten prispevok vyssie 😉 😉 😉
@bublinkajasminka mozes mi dat link na to ubytko v Srbsku? Tiez chceme prespat tam, na bookingu je toho hodne, tak nieco overene 🙂
@bublinkajasminka na P. Katziky - nedá sa ísť na pláž, alebo na tú "vyhliadku?, príjazd na Egremni je vraj tiež zničený, neviem či ste neboli loďou ?, a more je už prehriate? Ď.
@anit05
my sme na katsiky boli autom nie lodou a len po rebrikoch sa nedalo ist na vyhliadku na plazi sme sa mozrejme boli
presne vo vladicin han sme spali vo vile venezia
my sme sa dnes vrátili z Paralie 😎 cesta autom trvala 15 hodin.
Nechystá sa niekto autom do Grécka 5.8.? My vyrážame ráno o 5.30 z Levíc...
Dievčatá, pozdravujem z Grécka, tým ktorí váhate či ísť, odporúčam všetkými desiatimi, že áno, cesta nám včera ubehla bez zdržaní na mýtniciach a hraniciach, žiadnych utečencov sme nevideli, turbanisti viali na svojich tátošoch, tak sme použili prechod Bački Topoli, 2autá pred nami 🙂 , komplet cesta na Lefkádu nám trvala 21hodín aj s prestávkami. Prajem nám všetkým krásnu dovolenku v Grécku.
AHojte,prosím Vás,ktoré ste boli na Thassose tento ,alebo minulý rok,viete mi upresniť sumu mýtnych poplatkov na celej trase Slovensko-Keramoti? Ďakujem pekne.
Ahojte, chystame sa do grecka autom 1.krat, no nemame predstavu o poplatkoch pocas cesty. Môžete mi napísať odkiaľ, kadiaľ a kde ste išli a koľko vás vyšli poplatky? Ďakujem 🙂
@ivik29
My ideme po druhý krát, ale úplne na cent ti ceny nepoviem.
Vrátane mesačnej diaľničnej v HU (4780HUF) a mýta v SRB a FYROMe + spotrebe nafty nás to vyšlo na 250€ obe cesty tam aj späť.
Boli sme Šahy-Sarti(1260km).
Teraz ideme Šahy-Olympiaki Aktí (1144km).
Skopírujem ti sem mýto:
Srbsko: Subotica – Novi Sad 3,50 €, Novi Sad – Belehrad 2,50 €, Belehrad - Niš 7,50 €. Nis – Leskovac 2,- €
Fyrom: Kumanovo – Petrovec 70,- MKD, Petrovec - Veles 70,- MKD, Veles – Gradsko 50,- MKD, Kurz 1,- Eur = 62 MKD
@bubuliatkova a ešte by si mi povedala orientačne ceny potravin v Grecku?
@ivik29 O nejakých 10%(Lidl) resp.o 20-30% v malých obchodoch vyššie ako u nás.
Ceny jedál v reštauráciách ako u nás, grécke špeciality lacnejšie. Neoplatí sa variť, my žijeme na gyrose.😉
Spotrebný tovar vyjde rovnako, aj lacnejšie.
@bubuliatkova Ďakujem 🙂
v Macedonsku môžete platiť Eurom, je to 3x1,50 EUR, maďarskú dialničnú známku môžete zakúpiť on line, príp. viac info na českej stránke www.recko-autem.cz

@maruskat Ahoj, v Olympaki Akti (Olymmpic Beach, aj hotel sa tak volá), Paralia je na skok. 😉