icon

Autom do Grécka

alenpolak
24. máj 2013

ahojte, rada by som vas poziadala o rady. Celkom ma zaujalo ist autom do Grecka, napr. na Korfu. Mate nejake skusenosti s cestou, ubytkom? Kazda dobra rada dobra. Chodime uz vela rokov do Chorvatska, tak to chce troska zmenu. Dakujem pekne za prispevky.

bubuliatkova
10. júl 2016

@maruskat Ahoj, v Olympaki Akti (Olymmpic Beach, aj hotel sa tak volá), Paralia je na skok. 😉

maruskat
10. júl 2016

@bubuliatkova a budete po ceste spat?

bubuliatkova
10. júl 2016

@maruskat Nie, zmákneme cestu cez deň. Sme zo Šiah a večer okolo 21,00 by sme tam mali byť.

nera738
Odpoveď bola odstránená
bubuliatkova
10. júl 2016

@nera738 Prečo?

andreakubova
10. júl 2016

@maruskat V pohode sa tá cesta dá zvládnuť na jeden krát ak je dobrý šofér, my dnes večer vyrážame zo Šiah a zajtra okolo desiatej už budeme v Grécku pri mori.

bubuliatkova
10. júl 2016

@andreakubova Aj vy ste zo Šiah?

andreakubova
10. júl 2016

@bubuliatkova My sme zo Zvolena ale pri Šahách býva svokra tak sa cestou zastavíme ešte u nej

nera738
Odpoveď bola odstránená
bubuliatkova
10. júl 2016

@nera738 mikrospánok je sviňa...môj muž je skvelý šofér, napriek tomu jazdíme na dlhé trasy radšej cez deň... klímu v aute máme a v ubytku na nás budú čakať, kým nedorazíme....🙂

bublinkajasminka
11. júl 2016

my sme v grecku na lefkade a veru na jednu supu by som nesla...my sme si zabezpecili na polceste v srbsku ubytko, pekna cista vilka a bolo to super, oddychli sme si, vyspali sa a na druhy den sme pokracovali...celkovo cesta trvala okolo 21 hodin a to by bolo desne kedze mame dcerku - takto to bolo super....aj cestou spat spime v tej istej vilke...

anit05
11. júl 2016

@bublinkajasminka ahoj, nakoľko sa aj my chystáme vo štvrtok smer Lefkada, chcem sa popýtať ako sa vám páči, na čo si máme dať pozor, kde máme a kde nemáme ísť, aká je dostupnosť na pláže po zemetrasení, ideme 1x a čerstvé info je na nezaplatenie 🙂

bublinkajasminka
11. júl 2016

hmmm po zemetraseni je vidno len na rebrikoch porto katsiky - to je zatvorene neda sa tam ist..inak na ostatnych plazach ako deck,katisma a pri nas adyos nikolas sa da - nic nevidno vooobec....vsade krasne, more vyborne, krasna tyrkysova vodicka...pozor neviem nic som nezbadala co by bolo nebezpecne....

bublinkajasminka
11. júl 2016

@anit05 to bolo pre teba ten prispevok vyssie 😉 😉 😉

maruskat
11. júl 2016

@bublinkajasminka mozes mi dat link na to ubytko v Srbsku? Tiez chceme prespat tam, na bookingu je toho hodne, tak nieco overene 🙂

anit05
11. júl 2016

@bublinkajasminka na P. Katziky - nedá sa ísť na pláž, alebo na tú "vyhliadku?, príjazd na Egremni je vraj tiež zničený, neviem či ste neboli loďou ?, a more je už prehriate? Ď.

nera738
Odpoveď bola odstránená
bublinkajasminka
11. júl 2016

@anit05
my sme na katsiky boli autom nie lodou a len po rebrikoch sa nedalo ist na vyhliadku na plazi sme sa mozrejme boli
presne vo vladicin han sme spali vo vile venezia

henka76
11. júl 2016

my sme sa dnes vrátili z Paralie 😎 cesta autom trvala 15 hodin.

maruskat
11. júl 2016

@henka76 wau to je super, my ideme 27.7. Aj ste spali po ceste v Srb?

henka76
11. júl 2016

@maruskat -nie. Išli sme V kuse . dvaja šoféri sa striedali .Úplne v pohode

emka100
13. júl 2016

Nechystá sa niekto autom do Grécka 5.8.? My vyrážame ráno o 5.30 z Levíc...

anit05
15. júl 2016

Dievčatá, pozdravujem z Grécka, tým ktorí váhate či ísť, odporúčam všetkými desiatimi, že áno, cesta nám včera ubehla bez zdržaní na mýtniciach a hraniciach, žiadnych utečencov sme nevideli, turbanisti viali na svojich tátošoch, tak sme použili prechod Bački Topoli, 2autá pred nami 🙂 , komplet cesta na Lefkádu nám trvala 21hodín aj s prestávkami. Prajem nám všetkým krásnu dovolenku v Grécku.

lienka3105
25. júl 2016

AHojte,prosím Vás,ktoré ste boli na Thassose tento ,alebo minulý rok,viete mi upresniť sumu mýtnych poplatkov na celej trase Slovensko-Keramoti? Ďakujem pekne.

ivik29
26. júl 2016

Ahojte, chystame sa do grecka autom 1.krat, no nemame predstavu o poplatkoch pocas cesty. Môžete mi napísať odkiaľ, kadiaľ a kde ste išli a koľko vás vyšli poplatky? Ďakujem 🙂

bubuliatkova
26. júl 2016

@ivik29
My ideme po druhý krát, ale úplne na cent ti ceny nepoviem.
Vrátane mesačnej diaľničnej v HU (4780HUF) a mýta v SRB a FYROMe + spotrebe nafty nás to vyšlo na 250€ obe cesty tam aj späť.
Boli sme Šahy-Sarti(1260km).
Teraz ideme Šahy-Olympiaki Aktí (1144km).
Skopírujem ti sem mýto:
Srbsko: Subotica – Novi Sad 3,50 €, Novi Sad – Belehrad 2,50 €, Belehrad - Niš 7,50 €. Nis – Leskovac 2,- €
Fyrom: Kumanovo – Petrovec 70,- MKD, Petrovec - Veles 70,- MKD, Veles – Gradsko 50,- MKD, Kurz 1,- Eur = 62 MKD

ivik29
26. júl 2016

@bubuliatkova a ešte by si mi povedala orientačne ceny potravin v Grecku?

bubuliatkova
26. júl 2016

@ivik29 O nejakých 10%(Lidl) resp.o 20-30% v malých obchodoch vyššie ako u nás.
Ceny jedál v reštauráciách ako u nás, grécke špeciality lacnejšie. Neoplatí sa variť, my žijeme na gyrose.😉
Spotrebný tovar vyjde rovnako, aj lacnejšie.

ivik29
26. júl 2016

@bubuliatkova Ďakujem 🙂

anit05
26. júl 2016

v Macedonsku môžete platiť Eurom, je to 3x1,50 EUR, maďarskú dialničnú známku môžete zakúpiť on line, príp. viac info na českej stránke www.recko-autem.cz