Autom do Talianska
Ahojte, boli ste niektorá v Taliansku autom ? chceli by sme ísť tento rok na dovolenku. Napíste prosím vaše dojmy z cesty, atmosféru Talianska a hlavne, kde sa máme pozrieť, čo je tam pekné 🙂
ďakujem
Ahojte dievcata, viete mi poradi nejake male stredisko v severnom Taliansku ziadne take, ako je Bibione,
Rimini ano Caorle nieco este mensie...
@peug, jasne, udrziavajte paniku!!!! Na hranicnych priechodoch sa nedeje vobec nic. Pred tyzdnom sme si dali okruh Talianskom, je fakt, ze na Sicilii sme neboli, ale utecencov sme nestretli nikde od Rima cez Toskansko az po Benatky. Prvy julovy tyzden ideme k moru, autom, je to za cca pat hodin (pokial Rakusanom zase neprdne v bedni a nebudu "opravovat" dialnice - tj. daju na 30 km usek osemdesiatku a dva mesiace tam nepachne ani noha. V den skoncenia prazdnin sa dialnica zazracne samoopravi, osemdesiatka zmizne a vsetko je ako ma byt) Ked ma niekto bude chciet vyhodit do vzduchu, tak to urobi kdekolvek, nebudem preto trcat doma priposrata hrozou, ktora existuje len v hlave nejakeho streleneho pisalka z Bildu alebo internetoveho konspiratora.
@subica2, ale kde, my chodime same dve baby s detmi (mame 7-miestne auto), zvladli sme (aj deti) tu cestu aj s jaciacim osemmesacnym synom (soferujem len ja), ale ty deti uz mas velke, tie zvladnu viac nez rodicia 😀 A auto vydrzi tiez, idete dvoma, tak v najhorsom si pomozete navzajom. Nezabudni na asistencne pripoistenie k autu, stoji to par centov a ty mas istotu, ze keby sa auto zblaznilo, odtiahnu ti ho domov a postaraju sa aj o vasu prepravu...
ahojte,
chcela by som sa spytat ci po ceste do Lignanana je niekde nejaka pumpa, park, ihrisko, ak by nahodou deti nevydrzali v aute sediet a chceli by sme ich trosku vybehat.
@maminamatka jasné, púmp je dosť a aj hojdačky a preliezky sa nájdu.
a nevies mi prosim povedat kde presne, aby sme si to pripadne vedeli rozplanovat, lebo nasa mala strasne nerada sa vozi v aute...
ja len dopíšem ohľadom vašej témy, že ono v podstate platíte drahé mýto, a v tom je zahrnutá služba, že ked sa pokazí auto, oni vás odtiahnu do najbližšieho servisu..na toto tak trochu spolieham na cestách 😀
čo sa týka detí v aute, najlepšie je cestovať na noc, väčšiu časť tak prespia..
@maminamatka tak to netuším. Ja už také veci nepotrebujem.Len to registrujem, že tam bývajú preliezky.
@maminamatka je to velky park.. sú tam preliezky aj šmýkalky a hojdačky (zadarmo), je to v pinete. a potom je parco Junioro,ale to sa už platí 🙂 aj Guliverov park :D
Ahoj my sme boli v Lignano Sabbiadoro, cesta autom bola fajn, v podstate samé dialnice, krásny výhľad na prírodu, ale tú sme videli len na ceste späť, keďže tam sme išli v noci a dokonca bola búrka cez celé rakúsko, ale išlo sa dobre... My sme mali ubytovanie vo veľkom dome kúsok od pláže, jedlo sme si brali z domu, ale nabudúce ak sa tam rozhodneme ísť, tak už nebudeme brať nič, lebo ceny v Lidli a v obchodoch boli v pohode a myslím, že sme mali uplne zbytočne natrieskané auto, čím samozrejme stúpla aj spotreba...
@zdstar dakujem za tento typ ale myslela som skor nieco po ceste na dialnici, ze by sme tak na hodinku zastavili, malu nechali nech si nozky precvici a trosku sa vyjasi.
@zdstar pozeram na nete to je len park alebo je tam aj bazen k dispozicii v tom parco hemingway?
Ahojte dievčatá, bol niekto v talianskom toskánsku s deťmi? My chceme tento rok vycestovať týmto smerom, no neviem, či to nie je destinácia pre dospelých...romantika a tak...Ak by ste mohli poradiť, budem rada, Ďakujem
@maminamatka myslim, ze v AT su nejake preliezky skoro pri kazdej pumpe... my stavame pravidelne na odpocivadle pri Woerthersee, je to kusom pred Talianskymi hranicami... a potom tahame az na miesto.
@maminamatka v Marche restauraciach
@andy1909 pred dvoma rokmi sme boli v benátsku, mestečko Rosolina Mare, za týžden dva výlety - jeden vo Fiugiu, krásne benatske mesto, druhý na ceste domov Benátky, krása a romantika 🙂
Rosolina klidné, obyčajne, malé mestečko, pláže trochu špinavšie, more tiež, ale zasa tam bolo veeela mušlí čo v Ligúrii nie 🙂 ale mna najviac ohurili divoké pláže, na ne radi spomíname 🙂

@sorciera24 ďakujem za radu.nabuduce zuzitkujem.nechceli sme ďaleko od pláže.a to som ani nevedela že sú platené a neplatené.musim to pozrieť.nabuduce sa tu lepšie poradím.