icon

Autom do Talianska

lenna1985
30. máj 2014

Ahojte, boli ste niektorá v Taliansku autom ? chceli by sme ísť tento rok na dovolenku. Napíste prosím vaše dojmy z cesty, atmosféru Talianska a hlavne, kde sa máme pozrieť, čo je tam pekné 🙂
ďakujem

jasminet
9. jún 2016

@gabona1 my sme boli v san vincenzo, 5 a 2r, rovno na plazi, odtial sme robili vylety - elba lodou, do vnutrozemia - saturnia, bolgheri, populonia, venturina a podobne... kusok odtial je zabavny park, ale to sme nakoniec nesli, radsej sme boli este pred dovolenkou vo family parku v rakusku...

a dcera bola s mojimi rodicmi ked mala 4 roky, byvali vo viniciach v byvalom klastore, odtial pochodili vsetky mozne mesta, mali tam bazen, proste parada a nic jej nechybalo.

emily76
9. jún 2016

@emyly su 2, Modena a Maranello. Maranello je klasicke museum Ferrari, kde je aj zavod.
Modena je rodny dom Ferrariho, to je vlastne jeho museum. Obe sa daju stihnut v 1 den, v zavode sa daju objednat aj jazdy za "mierny" poplatok. 😉 V Maranelle je toho viac. V Modene je museum venovane Ferrarimu a jedno tematicke museum, kde vystavuju len par aut a nemusia to byt len Ferrari.

aventka
9. jún 2016

Poradil by mi niekto osvedceny hotel pre rodiny s detmi-sever Talianska- blizko peknej plaze(iba piesok). Vdaka

leaa70
10. jún 2016

Baby a boli ste nietko v Liguria? ak ano napiste prosim vas skusenosti a ake ste mali ubytovanie emoticon nechceme hotel, ale chceli by sme aspo polopenziu oplati sa? ci je lepsie varit?

emyly
10. jún 2016

@leaa70 kukni moje príspevky v téme https://www.modrykonik.sk/forum/dovolenka-v-zahranici/taliansko-ligurska-riviera-2/ 😉 liguriu odporučam, moja srdcovka 🙂

kivka
15. jún 2016

Ahojte, chystáme sa do Lignana prvý krát sami autom. Chceli by sme vyraziť okolo 4-tej ráno v nedeľu, pretože na noc si netrúfame. Prosím viete mi poradiť kde si spraviť prestávku približne po 1-2h jazdy, kde najlepšie v nedeľu natankovať, prípadne sa naobedovať... Ako to zvyknete riešiť vy? Budem vďačná za všetky rady 😉

kiityii
15. jún 2016

@mircalla ahojky.prosm Ta,uvazujeme s manzelom a dcerkou/ 4r nekde do talianska k moru,ale nelakaju ma absolut plaze typu rimini,lignano a pod..radsej mame sukromnejse zatoky alebo aspon krasnu cistu vodu..podla mapy som si nasla ligurske more, ostrov elba a pod. nemas osobnu skusenost a nejaky konretny tip na miesta?dakujem Ti velmi pekne🙂k.

summerlili
15. jún 2016

@kivka Neviem odkiaľ vyrážate a teda kde teoreticky budete za 1-2 hodiny jazdy, ale my sme zvykli z NR vyrážať okolo 2.00 (predtým sme zaľahli do postele všetci štyria o 20.00) + auto bolo úplne zbalené. Boli sme vcelku s mužom vyspatí, takže po 6 hodinách spánku to bolo ok.
Ťahali sme až do konca Rakúska a vždy, všetky štyri razy čo sme boli v Lignane, sme stáli pri jazere Worthersee vľavo cestou tam. Úplne krásne prostredie, jazero nádherne smaragdovozelené, skvelé jedenie, pitie, kvázi domáce raňajky, vonku na terase úžasný výhľad. Čisté WC k tomu. Pre nás sa dovolenka začínala vždy tam 🙂

kivka
15. jún 2016

@summerlili Ďakujem za info, my vyrážame z Levíc. A keďže nemáme v aute klimatizáciu, musíme mať viac prestávok, aby sme sa tam neuvarili ☹ Tak to vidím na nejaké 3 prestávky...

stellina1982
15. jún 2016

Ahojte chceli by sme ist do Tal.autom s 3roc.dcerkou niekedy zaciatkom jula oblast lignano bibione.nemam zatial ubytovanie tak vas poprosim o nejake kontakty a tiez sa hned spytam ci niekto z vas tu neplanuje ist v podobnom ternine ze by sme sa pridali nakolko nechceme cestovat sami. Sme z Nr.

zdstar
15. jún 2016

@stellina1982 my sme zo Sale a mame 2r babu... odchadzame 2.7. ;)

elektra1
15. jún 2016

@kivka
ahojky aj my sa chystáme z LV do Rimini, kedy idete?

stellina1982
15. jún 2016

@kivka kedy planujete ist?a mate uz ubytko?

stellina1982
15. jún 2016

@zdstar ahoj a mate uz aj ubytko?

monuska342
16. jún 2016

@stellina1982 ahoj mi ideme 11.7 :D

monuska342
16. jún 2016

Baby co uz ste boli v Taliansku viete mi priblizne povedat kolko stoji cesta na muslickovy ostrov lodou a odkial sa ide?

emily76
16. jún 2016
monuska342
16. jún 2016

@emily76 jeej super dakujem :D

subica2
16. jún 2016

My ideme 16.7. do Rimini

elektra1
16. jún 2016

Aj my ideme 16.7. do Rimini, super

kivka
17. jún 2016

@elektra1 Ideme 10.7.

kivka
17. jún 2016

@stellina1982 Ideme 10.7. a ubytko mame cez booking.com vo Villagge Los Nidos v Lignane Sabbiadore.

molka
17. jún 2016

@summerlili ahoj, prosim ta, vies mi dat nejaky link, kde presne ste pri Worthersee stali? Zisli ste z dialnice alebo ste stali na nejakom odpocivadle? A este ma zaujima, ci ste stali v kolonach, ktorymi nas kazdy plasi. Diky.

subica2
17. jún 2016

tie kolony by zaujímali aj mňa, mám aj ja obavy z cesty...

emily76
17. jún 2016

@molka kolony nas bzdy chytili az v Taliansku, kde sa cesty rozdeluju do stredisk...ale vzdy sa to dalo prezit. Dlhsie ako hodinu to netrvalo, nebolo tak, ze by sme dlho stali...skor sa posuvali krokom....a este pri branach na dialnicu. Treba mat vzdy cosi na pitie, papanie pre deti a byt trpezlivy. 😒

emily76
17. jún 2016

A odpocivadlo je Marche pri Woerthersee, je to oznacene.

molka
17. jún 2016

@emily76 dakujem. 😉
Povodne sme planovali cestovat cez den, ale kvoli kolonam pojdeme asi po polnoci, aby sme v Taliansku boli akurat na ranajky a ranajky pri Worthersee zneju lakavo. 😵

emily76
17. jún 2016

@molka my chodievame az rano, vsetci sa doma vyspime a tak s muzom v pohode fungujeme. A decka to vzdy super zvladli. 😉 a aj tie kolony sa daju tiez prezit. Radsej si posedime o hodinu dlhsie v aute, ako fungovat nevyspani s dvomi akcnymi detmi a este soferovat. Ja osobne v noci nerada soferujem a v tych tuneloch mam aj cez den dost...hold..moja klaustrofobia si pride na svoje 😒