Autom do Talianska
Ahojte, boli ste niektorá v Taliansku autom ? chceli by sme ísť tento rok na dovolenku. Napíste prosím vaše dojmy z cesty, atmosféru Talianska a hlavne, kde sa máme pozrieť, čo je tam pekné 🙂
ďakujem
@molka vzdy a nikdy sme tam tak dlho nestali. 😉 prva zapcha byvala az pri vstupe na dialnicu v Taliansku a druha bola tam, kde sa oddelovala cesta na Grado. V Rakusku niekde mozu opravovat cestu, ale to sa len trosku spomalila premavka. Tam sme v ziadnej kolone nestali. No, ake budu kolony a kde ked pojdete vam nikto nezaruci, ale my sme naozaj 8 hodin v ziadnej nestravili. Vzdy sa to po cca hodine jazdy krokom zrychlilo.
@molka Ako už písala emily vyššie, občas, najmä počas letnej sezóny, sú v Rakúsku obmedzenia ohľadom rýchlosti, podľa mňa čisto účelovo, lebo sme nevideli žiadne práce na ceste ani počas pracovného týždňa, nieto ešte cez víkend. Ale zápchy v Rakúsku ani nie, skôr pomalšia cesta, okolo 90-110 km/hod.
Keď zápchy, ale nejak extra veľké nie, tak skôr Taliansko, doobedu pri vjazde na diaľnicu a výjazde, najmä keď sme vychádzali už priamo na Lignano. A asi 1-2x pri vjazde do Lignana v sobotu okolo 10.-11.00, ale nič čo by sa nedalo prežiť.
A odpočívadlo pri Worthersee je takmer na konci Rakúska - vpravo uvidíte zjazd z dialnice, samozrejme, jazero je vľavo cestou do Lignana, označené je to dosť výrazne. Alebo to istí navigácia.
My sme si po čase našli svoj systém, ktorý som písala vyššie. Dovolenku sme obaja s mužom mali už v piatok, zbalili sme všetko, cez obed si oddýchli, prípadne aspoň muž pospal, dali všetko do auta, zaľahli aj s deťmi o 20.00, o druhej vstali, 6 hodín spánku bolo ok. Už len vzali deti z posteli, ktoré spali ďalej v aute a my cestovali. V Lignane sme boli už okolo 9.00, vzali kľúče, ak ešte neboli, šupli pred apartmán, zaplatili parkovné (v Lignane sa platí asi všade) a rovno na pláž. Medzitým vždy prišiel telefonát z agentúry, že už je apartmán pripravený, tak som väčšinou ja zbehla pre kľúče, vybalila, kúpila v rosticcerii obed a bolo 🙂 🙂 .
@summerlili nechceme sa veľmi ponáhľať, pretože nás ubytujú až po 15.00h. Minulý rok sme boli v Toskánsku a prišli sme tam hneď ráno. Pol dňa sme museli čakať na domček a boli sme z toho dosť otrávení. Tak tento rok pôjdeme teda až nad ránom (okolo 4.00h.) a nebudeme sa ponáhľať. Určite sa zastavíme na tom odpočívadle pri Wortheresee, to si mi dala dobrý tip.
Prosim vas, je nejaky rozdiel v cestovani do Talianska cez tyzden a cez vikend? Mame rezervovany hotel od soboty, tak nevieme, ci je lepsie ist v sobotu nejak uplne skoro rano, alebo v piatok a urobit si niekde zastavku taku dlhsiu aj s prespatim
@nefertitka rozdiel je najma v tom, ze v letoviskach typu Lignano a spol. Sa vacsina pobytov meni v sobotu, najma apartmanovy typ ubytovania. Hotely a pod.zalezi od dohody. A august kedy ma vacsina Talianska dovolenku je to uplna vacsina.
Co sa tyka prespatia po ceste , nikdy sme to nerobili, lebo muz je zdatny sofer, ja ho v pripade potreby prestriedam, len nie v noci, to zaspavam, a decka uz nie su uplne male.
Mame ale kamaratov, ktori vyrazali vzdy v piatok rano, na obed boli na konci Rakuska a myslim,ze na 1 noc mali ubytko v Klagenfurte /asi/, kde boli rozne typy atrakcii pre deti. Na druhy den skoro rano odtial vyrazali.
Podla mna pokial nepojdete v auguste, ak sa aj do nejakej pomalej kolony dostanete, nie je to nic hrozne.
Ale zalezi od vas ako ste ako rodina zvyknuti. My tahame pokial neprideme a okrem Worthersee sa nezdrzujeme nikde, len na benzinke WC v Taliansku, a potom uz len Lignano.
@mima89 tento rok ide skusit do tohto: http://www.campingmediterraneo.it/
Minuly rok sme boli v podobnom kempe v Toskansku a boli sme velmi milo prekvapeni. Hlucnych susedov neznasam aj ja, casto sa nam to stavalo v roznych apartmanoch alebo mensich hoteloch. Bala som sa, ze aj v kempe to bude hlucne, ale prave naopak. Mozno to bolo aj tym, ze tam neboli Slovaci. 😀 Ale nie...neviem cim to bolo, ale po 22.00 uz bolo pri domcekoch tichucko. Kto sa chcel zabavat, isiel do centralnej casti, kde hrala ziva hudba a bola tam moznost zabavy. Ludia, ktori posedavali do noci na terase pri domceku, sa rozpravali uplne tichucko, aby nerusili spiace deti. Dufam, ze podobne to bude aj tu.
Ahojte baby. Pridavam sa k diskusii. Ideme prvykrat autom do talianska- Bibione. Ideme 2auta - 8dospelych a jedno skoro 3rocne dieta. Zajednane mame apatmany Biloba na okraji Bibione. Mate nejake typy kam sa ist pozriet? Popripade recenzie na apartman? Budem vdacna za vsetky info ;)
Ahojte baby 🙂 S priateľom by sme chceli ísť tento rok na dovolenku do Talianska. Najlepšie niekde na severe aby sme nestrávili kopu času v aute, a tak isto aby sme odtiaľ mohli skočiť do Benátok. Vedeli by ste mi poradiť nejaké menšie mestečko alebo stredisko? Lignano, Bibione a pod. mám strach aby neboli moc prepchaté a hlučné.
@summerlili dakujem, ideme do Rimini a prvy raz s malou autom, takze skusenosti ziadne, vlastne autom som este nikdy nebola, ked tak letecky, alebo autobusom, tak davnejsie este.
Nechcem ist na noc, ale vyrazit skoro rano, takze by to mozno slo aj vkuse, s nejakou mensou prestavkou. Ale kedze hotel mame zabookovany od soboty, tak keby sme vyrazili v piatok, tak asi niekde prespime, kedze vacsina ludi chodi v sobotu, tak aby sme nesli az v takej kolone.
@uz_nechcem ak by ste isli do Lignana a nasli ubytovanie v casti Pineta alebo Riviera, tie su pokojnejsie. 😉 Boli sme aj v Rosolina Mare, to je kusom dalej, az pod Benatkami a to bolo tiez take kludnejsie... ta je vlastne iba hlavna ulica rusnejsia..
@nefertitka v kuse by som neriskovala... nejde len o dieta, ale aj sofera, ten tiez potrebuje oddych. 😉
@emily76 no nemyslela som uplne vkuse, ale myslela som to tak, ze bez prespatia....jasne, ze prestavky si dame🙂
baby, boli ste pozriet aj Benatky? Oplati sa tam vybehnut na 1 den s detmi?
@nefertitka
Aj my ideme do Rimini, kedy idete a do ktorej časti?
@elektra1 tuto🙂
http://www.booking.com/hotel/it/blumen-rimini.s...
od 1.7. alebo od 2.7.
@elektra1 a vy?
my až 16.7.
@molka boli sme, chlapci mali 3 a 6 rokov, pre nich nuda, pre nas zaujimave, ale strasne vela turistov v lete, nedalo sa pohnut, lode natlacene, takze ja ked niekedy benatky, tak bud ked budu chalani vacsi znova, alebo len s muzom niekedy jar jesen, ale skuste, mozno ste odolnejsi ako my, nas to viac vystavilo, ako sme z toho nieco mali
Ahoj..necitala som ostatne prispevky....my sme boli s 3rocnym chlapcom a bolo super...boli sme v lido di jesolo...more bolo skvelee. A plaz pre syna ako jedno obrovske pieskovisko...blizsko su benatky...to stoji za to vidiet...je tam aj morsky svet... a v blizskosti jedno historicke mestecko (nazov si neviem spomenut) nieco ako u nas banska Štiavnica ale o mnoho krajsie....prijemnu dovolenku
@lenna1985 kukni skupinu Dovolenka v Taliansku 😉 My chodievame do Lignano Sabiadorro, Bibione... Autom vyrážame cca o 2. S pauzami sme tam v pohodicke doobeda. Je dobré do tej 11.00 tam byť, potom začínajú zápchy. Mne osobne sa Lignano páči viac ako Bibione. Je tam veľa zábavy pre deti. Aquapark, zábavný park Guliverlandia, pre menších Parco Junior, ZOO... a kadečo iné. Pieskové pláže sú pre deti omnoho lepšie. Vyhrajú sa v piesku na celý rok ... a my s nimi 🙂 Voda sa niekomu zdá špinavá ale je len zakalena od piesku, rias... Oproti Chorvátsku je tam veľa musliciek, a more vždy vyplaví nejaku chobotnicu, kraba.... 🙂 Takže deťom sme hneď kupovali sieťku na lovenie 🙂 Do Benatok s malym dietatom ísť neodporúčam. Mozno tak od 10r. keď uz vie cca kde sa nachádza 🙂 S kočíkom sa dá ísť len lodnym spojom (auto ostáva na odstavnom parkovisku na začiatku mesta), inak len schody, mosty, fakt úzke uličky, veľa ľudí na kope a WC ťažko vypatratelne 🙂
bol niekto v Eraclea Mare?
@zuzana76 @papricka33 dakujem za nazor. Tak sme sa teda s muzom rozhodli, ze tie Benatky asi vynechame. Minuly rok sme boli poziet v Pise, ale to bolo bez problemov, pretoze sme sa vyhliadkovym autobusom odviezli ku sikmej vezi, trochu popozerali a autobusom zase spat. Pre deti to bol zazitok a v podstate sme sa skoro vobec nenachodili. Lenze Benatky su asi o inom.
@papricka33 Lignano je super ako píšeš a to more presne je zakalené lebo je tam tmavý piesok ale inak špinavé nie je a pláže majú modrú vlajku
Ahojte prosim vas tie co idete zaciatkom jula autom ci uz bibione alebo lignano mohli by ste mi napisat kedy datum a cas o kolko vychadzate a ak by vam to nevadilo napojili by sme sa na vas autom aby sme nesli sami.teda ak by to nrvadilo.ide iba o tu cestu.dakujem.
My ideme tiež s autom! 3 noci Cinque Terre- Monterosso al Mare, 3 noci Sestri Levante a 1 noc mame v Janove zarezervovane.

@emily76 takze v pohode cestujete cez den? Mna plasia, ze v kolonach budeme stat aj 8 hodin.