icon

Autom do Talianska

lenna1985
30. máj 2014

Ahojte, boli ste niektorá v Taliansku autom ? chceli by sme ísť tento rok na dovolenku. Napíste prosím vaše dojmy z cesty, atmosféru Talianska a hlavne, kde sa máme pozrieť, čo je tam pekné 🙂
ďakujem

jasminet
20. feb 2015

@djcrn vlastne sa aj kartou da platit myto, ale my radsej hotovost

velkacica
20. feb 2015

je zaujímavé, pýtať rady o cestovaní do Italy akurát na stránke typu MK; no keď už, stránka hlavnej správy "autostrád cez Taliansko" ponúka možnosť prepočítať poplatky: http://www.autostrade.it/autostrade_en-gis/perc...

fra
20. feb 2015

@djcrn my sme boli v Ríme autom 3x je to riadna štreka ... Ak máte dosť času, možno by som odporučala prespať niekde pri Jadrane, vykupať sa tam a tak, zobrať to tak trochu lažo plažo- cestu naspať už vydržíte... my sme tam šli raz aj na jeden šup, ale to bolo veľmi unavne a tak či tak sme z Ríma prvy den nemali nič, lebo sme cely den prespali 😅

fra
20. feb 2015

A raz sme to zobrali aj s prestávkou pri Ligurskom mori, tam bolo fakt nádherne, len to bolo zas o nejaký kus dlhšie

djcrn
20. feb 2015

@fra dakujem.aj my sme nad tym rozmyslali ze najprv Benatky 1noc,2den do Ryma a spet.....

velkacica
20. feb 2015

Tarvisio nord (hranica AT/IT) - Rím, 724 km = 55 €, myslím, že dá sa dokonca prejsť tak, že cestou neprechádzate cez (nácestnú) mýtnicu a teda platíte až v Ríme (ak dáte cestu "na jeden vrz"). Totižto napr. pred Milánom je mýtnica, kde MUSÍ zaplatiť každý, aj keď diaľnicou pokračuje (tranzituje) napr. na smer Turín, teda neschádza (za Milánom musí brať ďalší lístok); takáto "bariera" bola napr. aj pri Benátkach-Mestre (Venezia est), no odkedy je tam veľký obchvat, túto pre tranzitujúcich zrušili. Zápchy sa tam tvorili už snáď od Terstu...
P.S. "Rymovať" môžete aj doma 😀

fra
20. feb 2015

@velkacica ahaaaa, takto to je, lebo my sme chodievali do Ríma pred pár rokmi a tu mytnicu pri Benatkach si veľmi dobre pamatam- no a teraz sme boli v lete v Toskansku a nikde žiadna mytnica, som myslela, že už sa mi to v hlavičke všetko pomiešalo- navyše tentokrat som šoferovala ja takže som bola riadne zmätená ... tak som rada, že ešte nemám Alzheimera 😀 😀 😀

sarinka2012
20. feb 2015

@djcrn Uplne suhlasim s @sorciera24 presne tuto popisanu trasu chodime aj my kamkolvek sa vyberieme,ci len hore do Bibione alebo nižšie pri Rím 🙂 Kvalitne cesty a pohodlna jazda 🙂 Rakusku dialničnu znamku treba kupit na pumpe (kludne aj u nas) a v Taliansku sa plati mýto,maju to za každy usek dialnice spoplatnene,na začiatku si vezmes listok a na konci useku zaplatis ,je možne že takto na dialnicu vlezies 2-3x podla toho ako daleko ides,je to trosku drahsie ako klasicka dialnicna znamka (za usek podla dlzky cca 8-11 eur) ale zase tie dialnice su bombove,vacsinou troj alebo štvor prudove,nepamatam si ziadnu zapchu či už spat alebo cestou tam a samozrejme vozovka ako draha na pre formulu 😉 najlepsie je nachystat si drobne,niekde je obsluha pri platení a inde take velke lieviky kam sa nahadzu peniazky 🙂

martina005
20. feb 2015

My sme boli viac krát v Taliansku autom,prvú veľkú zástavku sme mali v Civitanova Marche,u bratranca. Tam sme zostali týždeň. Potom sme pokračovali až do Kalábrie Capo Vatikáno,kde sme mali zajednanú dovolenku.
Naša najmenšia tu cestu zvláda bravúrne a vždy je to nasa najlepšia dovolenka. Šoféruje iba manžel,s menšími pravidelnými prestávkami. 🙂

djcrn
20. feb 2015

@velkacica 😝 dakujem

djcrn
20. feb 2015

Dakujem Vam vsetkym za rady.....takze Benatky hovorite ze zapchy a zmetky???

jasminet
20. feb 2015

@djcrn ja ti poviem, ze sme min rok isli do toskanska a cestu ktoru sme raz zvladli za 10 hodin, sme teraz isli 16 - pri benatkach kolona za kolonou... a rok predtym rodicia v tom istom mieste tiez kolony, predtym tiez co chodili... teraz ideme zas, tak dufam, ze sa tomu snad vyhneme

djcrn
20. feb 2015

@jasminet dakujem..tak da sa to obist myslim benatky,,ja mam fobiu zo zapchy...nerad by som sedel v aute ako.... 😵

jasminet
20. feb 2015

@djcrn my sme min rok aj obchadzali a len co sme sa vymotali z jednej, tak sme sa dostali do druhej 😀 a potom do tretej 😀 😀 😀 do toho lialo, no cesta hrozna

djcrn
20. feb 2015
janka279
20. feb 2015

@djcrn
@jasminet my sme boli v Benatkach pred dvomi rokmi a v pohodke. Sli sme skoro rano, tak ze okolo deviatej sme dorazili do Benatok a v pohode. Dokonca to bolo pocas velkej noci. Minuly rok sme zas boli pocas velkej noci v Rime. Ale to pre istotu letecky. 🙂
Benatky rozhodne stoja za to. Urcite by som tam este niekedy sla.

simca06022011
20. feb 2015

my chodime, lazom plazom.. zastavka v trieste a potom dalej... 🙂 v pohode.... dokonca chodime takto na skok aj na velku noc... trieste, z tade je to na skok do slovinska a tak 🙂 horsie je ked sa akurat v lete chyti dobry termin dovolenkarov... to su kolony (ale to iste bolo aj v chorvatsku a inde)

janka279
20. feb 2015

ked to tu tak citam, tak by som hned sadla do auta a sla sa niekam do Talianska potulat. Zeby dalsia velka noc v Taliansku?
Inak, ak sa uz budete motat hore, tak mozte skusit aj Lago di garda, Veronu.
@djcrn

hankky
1. mar 2015

@sorciera24 ahoj, prosim ta vedela by si aj napisat nejake tipy na ubytovanie v Lignano? Mame s tym vacsinou problem lebo sme piati a nevedia nas vpratat do jednej izby (apartmanu) tak aby sme mali vsetci plnohodnotne spanie 😒 dakujem 🙂

djcrn
1. mar 2015

Booking.co . a treba to uz cim skor zarezervovat.

sorciera24
1. mar 2015

@hankky tak na tej stranke lignano.it najdes aj pre 5tich...zadaj si tam parametre pre 5tich...no jedna izba asi nie, ale apartman s 2mi izbami ano....zalezi este kolko chces do toho vrazit, vzdialenost od plaze...napr. Luna: http://www.lignano.it/sk/appartamenti/dettaglio...
to mas vacsinou spalnu s 3mi lozkami + obyvacia izba s rokladacim gaucom (cize 2 lozka)...vacsina apartm. pre 5os. je takto riesenych....
resp. mne sa paci aj tato villa qualizza: http://www.lignano.com/qualizza/english/villa_q...
tam je to dokonca 1spalna s manzelskou postelou, 1 izba s 2 samostat. lozkami a kuchyna s rozkladacim gaucom...cize aj 6ti by sa tam vyspali...akurat dalej od more...350m...ale pekne prostredie.... popozeraj

hankky
2. mar 2015

@sorciera24 dakujem ti velmi pekne 🙂

trstany
27. mar 2015

ahojky kočky boli ste už niekto cez http://www.lignano.it to sú ceny za cely pobyt alebo ako... 😉

janka279
27. mar 2015

@trstany ak zadavas pocet noci a pocet osob, tak by ti to malo vyhodit cenu za cely pobyt.

sorciera24
27. mar 2015

@trstany ano, pravidelne.....a ceny su za cely pobyt /teda tyzden a apartman.... pri hoteloch to bude asi inak...ale apartmany takto

trstany
27. mar 2015

@sorciera24 ďakujemhttp://www.lignano.it/sk/appartamenti/dettaglio...[arrivo]=11.7.2015&ricerca[partenza]=18.7.2015&ricerca[notti]=&ricerca[sid]=b3a308d0029e64fa56cabe325b4922ddaef8ca5e&ricerca[id]=&ricerca[trattamento]=BB&ricerca[camereAppartamento][0]=0&ricerca[camereAppartamento][1]=1&ricerca[persone]=3&ricerca[camere][0][adulti]=2&ricerca[camere][0][numeroRidotti]=&ricerca[cosa]=appartamenti&appartamento=52350&agenzia=... 😎 kočky a co vlastne ta cena zahrna napr..tento lebo sú tam asi 3krat ale iná cena..

sorciera24
27. mar 2015

@trstany je to typ A...vhodny pre 2-3osoby.....cena vzdy zahrna pobyt na 7noci v danom termine....ty tam mas od 11-18.7 za cely apartman....
ak ich je tam viac...tak su to ine typy apartmanov, prip. cena sa lisi aj od terminu....v auguste su najdrahsie....
niektore agentury este mozu mat napr. poplatok za upratovanie....treba kontaktovat agenturu....

trstany
27. mar 2015

@sorciera24 vďaka mi sme len 3 tak preto asi bude ten rozdiel...a ešte jedna otázka asi sa nedohovorím však keby som tam volala lebo niektoré ag.máju aj českých delegátov...

sorciera24
27. mar 2015

@trstany my komunikujeme v nemcine.....takze enviem, da sa aj anglicky a ano, niektore maju aj ceskych....my sme ale ani envolali, eln sme pisali maily....to mas aspon cas porozumiet a prelozit si to;)

adka12
4. apr 2015

Ahojte baby, prosím poraďte. V Taliansku som bola raz ako dieťa a to si veľmi nepamätám. Stále chodíme do imých krajín a tento rok som si povedala, že by sme mohli vyskúšať aj Taliansko autom. Mohli by ste mi odporučiť nejaké stránky, miesta, ubytká vhodné najmä pre malé deti? Neviem, kde začať hľadať a čo si všímať? Ako to výde cenovo približne? Ďakujem za každú radu