Autom do Talianska
Ahojte, boli ste niektorá v Taliansku autom ? chceli by sme ísť tento rok na dovolenku. Napíste prosím vaše dojmy z cesty, atmosféru Talianska a hlavne, kde sa máme pozrieť, čo je tam pekné 🙂
ďakujem
@sorciera24 mate nejaky dobry a lacny tip na ubytovanie pre 4 osoby.. nikdy som nesla autom a rozmyslame s priatelom to vyskusat ... ak by mal niekto dobre info prosim littleewe13@gmail.com ... budem vdacna za kazdu radu Dakujem
@sorciera24
@sorciera24
@littleewe13 kludne mi napis, co pozadujes a co ej to alcne ubytko....okolo 400-450E na 4 osoby sa da.....inak najdes aj tu: lignano.it a a odporucam agenziu abitare.....teda aspon my chodime cez talianske cestovky, kludne mi napis IP
My sa chystame v nedelu skoro rano...mate skusenosti ako je to cez tento den? predpokladam, ze ked turnusy zacinaju od soboty, nemalo by byt tolko aut.
dakujem.
My sme boli v Taliansku niekoľko krat a vzdy autom. Cesta je super, krajina krasna kedže ides cez Alpy. Prešli sme toho viacej, no najviac sa nam pacilo Rimini oblasť Miramare. Su tak krasne pláže, vela obchodov, neďaleko je velke nákupné centrum kde si viete kupit vsetko za naši ceny, niekedy aj za nižšie. Je to raj pre deti na plazi su same hračky, plavcici, restiky, lehátka a slnečníky. Pravdaže hovorím o platených plážach. Neďaleko Rimini je San Maríno kde sa fakt oplatí ist na vylet. Boli sme tam niekoľko krat. Tak isto su v okoli aj zábavne parky ci Italia in Miniature, delfinarium. Nemate sa kedy nudit. My sme byvaly vzdy v hoteloch. Velky vyber je na bookingu kde naozaj tie ceny nie su take vysoké.
*ospravedlnujem sa bývali sme 🙂
@sorciera24 pridala si prispevok sice pred rokom, ale az teraz som si ho nasla.. Veeeeelmi si ma potesila. Do Talianska ideme 1.x a prave do Lignana, kvoli tomu piesku a chcem sa vyhnut zapcham v Chorvatsku, uz sme si to tam 2x "uzili", netuzim zas po nich. Strasne sa tesim, ze sa vam to paci a dufam, ze o mesiac budem moct hovorit to iste 🙂
@susminka a kedy sa chystate,? aby ste nechytili zapchy?
Ideme 28.6. Teda aspon dufam, ze ich nechytime... No myslim, ze horsie, ako ked sme sli minuly rok do Chorvatska, to nebude..
@susminka my ideme tiez v nedelu ale az 12.7. do Lido di Jesolo
@zuzu3011 no dufam, ze nie. Kamaratka bola teraz na prelome maj jun s malym dietatom, a hovorila, ze sa dalo, ze boli aj vo vode... My ideme do Lignana, vraj je to super pre deti. Ale ja si myslim, ze teraz su na turistov pripraveni vsade, takze to mas jedno aku oblast zvolis.... Len aby nam pocasie vyslo, ze?
@susminka
@zuzu3011 my chodime vzdy v noci...vecer v piatok sadame do auta okolo 20.30-21 a ideme si svojjim tempom, zvykneme hodku pri Grazi na parkovisku pospat a prichod do Liganan mame cca. o 7.30 rana....do 8ej rana zapchy nie su.....potom to hustne...ale vyslovene len pri vstupe do Liganna...ci vychode z dialnice...ale nic strasne.....ak cakas 10min. tak prehanam.....ide to plynulo....
nebojte sa mora...my vzdy chodievame a najradsej prelom juna/jula....moja skusensot....najkrajsie pocasie a more uz je teple.....ak nie hend rano, tak na obed, poobede urcite...tym, ze je dlho plytke sa rychlo zohreje...deti si uzju, nebojte sa 😎
@sorciera24 vdaka za info, no co ja pozeram tak ubytovava sa medzi 16tou az 20h. tak zrejme budeme musiet ist cez den, neviem si to pri mladsom realne predstavit, dufam ze aspon polku cesty prespi 🙂
@zuzu3011 to maju tak IT agentury nastavene, ze od 16-20...lebo oni maju od 12-16tej siestu.....my sme ale vzdy vypytali kluce tesne pred obedom...to ich tam oni uz maju.....sme im dopredu napisali, ci by sa nedalo, ze mame male dieta a oni, ze pridte, uvidime....a potom sme sa uz ani enpytali a vzdy nam tesne pred 12tou kluce dali....takze skuste aj vy.....lebo ist cez den je podla man brutus...neviem ako by som deti zabavila+to teplo....
@lenna1985 To je velmi siroka otazka, co sa tam oplati pozriet....je toho vela....zavisi, kam idete
Mne sa nepaci severovychod, oblast Lignano, Bibione atd....Z talianska je to najrhosie, co som videla, take socikovske, nema to atmosferu
My sme boli V Cinque Terre, Lago di Garda, Benatky, Toskansko, Rim, Alpy, Ligurske pobrezie....vsekto uzasne....nikdy viac na severovychod....
Ak sa da vyhnut sa cestovat v soboty - katastorfalne zapchy....zdrazite sa aj hodiny
najkrasie plaze su v sardinii a sicilii - pre mna autom daleko, ale aj ligurske more ma par uzasnych miest
dialnice su spoplatene a dost drahe
@sorciera24 vdaka za radu, ak by sa dalo ubytovat este pred obedom to by bolo super, lebo inak neviem co by sme od vcasneho rana tam robili az do tej 16tej, 17tej....
@sorciera24 ahoj aj aj som z mt prosim co je blizsie lignano ci bibione?a kde je lepsie?my sme dvaja dospeli a dietatko kde mam teda hladat ubytko?chceli y sme co najblizsie k plazi a co to asi vinde?
@zuzu3011 urcite sa da, lebo oni musia amt nachystane kluce na tu 16tu a kedze otvaraju o 16tej a medzitym maju zatvorene, cize vsetky kluce tam maju isto rped 12toou...ale isto napis agenture, Taliani su velmi ochotni...hlvane, co sa deti tyka....tie miluju 🙂
@badimeria je to uplne rovnako...ak si pozries mapu....je to na jednej urovni, dokonca ked zides z dialnice pri Latisane, tak 1 odbocka je Lignano a druha oproti na kruhacu Bibione...kilometrovo cca. rovnako...Lignano je polostrov, tak sa vravi, ze rychlejsie tam odfuka mraky, ak nejake su....cize je tam pekne...ale stylom ej to rovnake....v Bibione sme neboli (len kuknut)...lebo Lignano ma toho pre deti viac...co sa tyka atrakcii, ZOO, hypermarketov (LIDL) a plaz v Lignane ma modru vlajku....cize sli sme tam a sa nam tam tak paci, ze len tam 😀 ....vzdy platime okolo 400-450E....ak ti mozem poradit hned na palzi mse boli ubytovani ako 3aja tu: http://engine.netanday.it/DPI/affitti/affitti/v... v juli 420E....hned na palzi...plaz mas hned aj paltenu, aj volnu, trampoliny, bazen a do mesta blizko (k JUniorparku napr.) a zaroven je to v bocnej ulicke, kde je tichsie.....tu sme boli asi najspokojnejsi...pokukaj
@sorciera24 mne sa tam vobec nepacilo, to more bolo totalne bahno (doslova hnede), stredisko nema atmosferu...bola si aj inde v taliansku....?akoze dost atrakcii pre deti, ale to je asi jedine plus....keby som nevidela ine casti talianska tak mozno inak hovorim, ale ked sme sli nasledne na ligurske pobrezie, tak to bol obrovsky rozdiel....povedala by som, ze strediska ako tuto su pre najmenej narocneho dovolenkara, mala som pocit, ze som niekde v 80tych rokoch este
@mircalla ano bola...8krat! jasne, ze to nie je to prave "talianske"....je to komercne plazove stredisko....s Toskanskom to nemozes porovnavat..... pozri, kto hlada lacnejsiu dovolenku blizko k SR a pre deti...je podla mna idealne...( s HR sa neda porovnat).....neviem, co "socikovske" mas na mysli...oproti Slovensku 😀 ....nocny zivot, atrakcie pre deti, zmrzka a piesocna palz....(jasne, ze sa piesok viri.....).....ked budem mat deti odrastene pojdem isto nizsie, resp. do inych detinacii..... ale tu mam za par EUR more, atmosku, pre deti super.... mozno to bude tym, ze ja som menej narocny dovolenkar....(pravdepodobne urcite.....)....ale trepat sa s detmi niekde "dole" u ans nehrozi....
@sorciera24 jej dakujem si zlata vyzera to pelnve a ako pob y
t zajednam?plati sa az na mieste ci?Idem tam prcy krat tak vo ec nevi co a ako a kolko v trva cesta?a o ltorejg treba nastupit na pobyt?a je tam niekde aj aquapark a take kadeco?vela otazok ze a ides kedy ty tento rok?
@badimeria napisem ti IP 😉
@sorciera24 mne velmi vadilo to hnede more.....ani sa mi to nezdalo ako more, mutna voda....ano, je to lacne a je to blizko...keby bolo pekne more aspon
socikovske - celkovo hotely, charakter strediska, akoby to ani nebolo taliansko...plus boli tie atrakcie pre deti, tych tam bola vela...
ja teda uz nie, aj ked to je blizko a lacne
@badimeria Je to cca rovnaká vzdialenosť. My sme boli 3-krát v Bibione. Ubytko si môžeš pozrieť a aj rezervovať priamo cez taliansku agentúru - my sme boli cez http://www.casa-mare.it/. v apartmáne "Campiello" - blízko pláže, mesta, "súkromný dvor". V Lignane sme boli na výlete.
@mircalla kazdemu vyhovuje nieco ine..... s mutnym morom treba ratat, logicky, kedze piesok sa viri..... s tym hadam rata ten, co chce piesok jemny pre deti (KAribik je asi ina kava.....ale to neratam...)....to, ze je kalne mi envadi.....pre mna je dolezite, ze je ciste!.....my chodime len do aprtmanov, prip. kempy ...tal. hotely nepoznam......pre mna su ich apartmany velmi pekne a vkusne zariadene....
@sorciera24 nebudem sa hadat, ked to porovnam so zvyskom talianska, tak sklamanie...taliansko inak zboznujem

@sorciera24 mate nejaky dobry a lacny tip na ubytovanie pre 4 osoby.. nikdy som nesla autom a rozmyslame s priatelom to vyskusat ... ak by mal niekto dobre info prosim littleewe13@gmail.com ... budem vdacna za kazdu radu Dakujem