Autom do Talianska
Ahojte, boli ste niektorá v Taliansku autom ? chceli by sme ísť tento rok na dovolenku. Napíste prosím vaše dojmy z cesty, atmosféru Talianska a hlavne, kde sa máme pozrieť, čo je tam pekné 🙂
ďakujem
@ajkava aj ked sa snažím kupovat tiež všetko bze glutamanu myslím že za týzden z toho neumrie 🙂
@danielita18 možno majú v obchode niekde aj decké varianty. Skúsila by som zájsť do INS, alebo PAMU, prípadne EUROSPARu. Ja som kupovala v menších, pri Punta Faro blízko a tam veľký výber zasa nebol. Možno 5 druhov.
Ahojte, prosím prosím nie je niekto - alebo nejde niekto do Lignano Sabiadoro? Rozbila sa mi magnetka a bola by som rada , keby mi niekto jednu doniesol, samozrejme uhradím 🙂 daakujem
@danielita18
@ajkava dakujem babenky
Ahojte. V lete plánujeme dovolenku na severe Talianska. Odporúčate skôr Lignano, Bibione, Lido di jesolo alebo...?
@jaruskatt za mna Lignano
My sme v Caorle neboli, ale pre detičky je Lignano ako stvorené, Bibione ma až tak neuchvátilo a Lido bolo tiež pekne, len je to predsa dalej , ale je tam super aquapark
my tiez uz x- ty krat Lignano 🙂
Ahojte, ako a kde sa prosím vás dá zarezervovať slnečník s lehátkami, pokiaľ to nie je v cene pobytu? Odporučíte mi nejakú dobrú taliansku agentúru, alebo priamo vilku, bungalov alebo apartmán v Lignano Riviera, Pineta? Už týždeň zháňam a buď sú už obsadené, alebo nevyhovujúce, radi by sme tak do 300m od mora pre 6 ľudí...za každú správu vopred ďakujem
@rebeca2 ak slnecnik nie je v cene, najlahsie je pri prichode omrknut plaze, vybrat si tu, kde sa vam bude pacit najviac a priamo na plazi si kupit slnecnik. My sme boli v strede jula a nebol s tym problem, aby sme mali v prvej rade. Ubytovanie pozri na lignano.it. Ak si zadas vsetko, co pozadujes s konkretnym terminom, vyhodi ti ponuku ubytovania presne podla zadania.
aj my sa tento rok znova chystáme do Lignana 😉
rebeca2 - pozri https://www.ludor.sk/?gclid=Cj0KEQiA-_HDBRD2lom...
jej ďakujem jaruskatt a emily76 ...a ozaj ak si zajednám dovču cez ckludor.sk platí sa niečo asi aj jej, alebo to majú všetko v cene? dík
@rebeca2 tu si vies dopredu rezervovat slnecnik ak chces
http://www.lignanosabbiadoro.it/en/beach/
my sme boli uplne prvy krat cez SK cestovku. ale ked sme videli ten ohromny rozdiel v cene, tak uz len cez talianske agentury 😉
Na leto sa tešíme celá rodina, osvedčilo sa nám ísť na 2 týždne. Jeden týždeň klasika, tam kde sme už boli a máme to overené a rodi sa tam vraciame a druhý týždeň niečo nové. S 2 malými deťmi hľadáme iba v oblasti Veneto, lebo cesta z Košíc je aj tak dosť dlhá. 🙂
tak dovolenka rezervovaná cez ck ludor.sk, zatiaľ spokojnosť, uvidíme ďalej,....ešte by ma zaujímalo, či má ludor v Taliansku nejakých slovenských zástupcov, či sa treba dohovoriť cudzím jazykom? ideme do vily Beethoven - oblasť Riviera, bol tam niekto? dík
@rebeca2
My chodievame do Lignana pravidelne - tento rok príde pravdepodobne zmena - a vždy si rezervujem pobyt cez domáce agentúry
www.agenzia-lignano.it
www.agenziaarena.it
www.agenziafriulia.com
www.agenziapineta.it
Friulia má napríklad v cene aj beach servis, čo nie je celkom zanedbateľná položka, ak ideš napr. na 2 a viac týždňov.
Každý rok v decembri napíšem do rôznych agenzií, opíšem, čo chcem a oni mi pošlú ponuku. Chodievame do tej najkľudnejšej časti, do Riviery.
Tento rok chceme vyskúšať oblasť Lago di Garda, tak ak máte typ na zaujímavé ubytko, privítam 🙂
@jakubkoadamko jej ďakujem, aj som pozerala tú agenziufriuliu.sk , ale akosi nám neponúkli , to čo sme očakávali...je pravda, že rezervácie treba riešiť skôr, veľa dobrých ubytiek je obsadených.....ideme prvýkrát to Talianska, a mala som odorúčanú našu ludor.sk, tak som skúsila a našla som niečo vhodné pre nás...aspoň sa dorozumiem🙂))...ak sa nám bude páčiť, budúci rok skúsime skôr a v domácich agentúrach, ....môžem sa spýtať, v Rieviere sú aj voľné pláže,alebo len so slnečníkmi? ´dakujem pekne
@rebeca2 Neviem, čo si predstavuješ pod pojmom voľné pláže 🙂 Tam je to tak, že máš vpredu pás pláže, kde si môžeš dať karimatku, ale nemôžeš si tam dať slnečník. Slnečník môžeš použiť len v ich, platenej časti.
My stále ideme cez booking, nikdy nesklamal 🙂
my sme cez slovenskú cestovku Fifo objednávali pobyt. tento rok aj v r.2015. Majú tam slovenského delegáta keby dačo, takže nie je problém dohovoriť sa a nahlásiť hocijaký problém

@maminamatka alebo ma ešte napadá v lekárni tam kúpiť detskú výživu - polievku. to by stačilo dať len pod horúcu vodu do umývadla a máš.
Inak v potravinách majú veľmi chutné sáčkové polievky. len neviem, ako je to tam s glutamanom. Sú husté a dobré. Len neviem, či tam máte aj možnosť prípravy stravy. Môj muž polievky nemusí, ale tieto mu veľmi chutili.
Prikladám foto, čo som kúpila 2 druhy polievky pre dcéru na intrák. Ale majú aj iné - napr. zeleninové, hubové....