Autom do Talianska
Ahojte, boli ste niektorá v Taliansku autom ? chceli by sme ísť tento rok na dovolenku. Napíste prosím vaše dojmy z cesty, atmosféru Talianska a hlavne, kde sa máme pozrieť, čo je tam pekné 🙂
ďakujem
@erzulik
skuste tuto pozriet https://www.italieonline.eu/sk/lido-di-jesolo/h...
Dakujem za vsetky linky agentur do Talianska, nakoniec sme vybrali cestovku Top Holiday do rezidencie Krystal.... 2 tyzdne oddychu jupi 🙂
Keď tak čítam príspevky, vedie z pochopiteľných dôvodov Lignano a celkovo sever IT, ale pridávam svoj tip na Calabriu, mame 4 deti a zvládli sme to autom, cestu tam so zastávkou a noclahom po 8 hod cesty a to v Lorete , kde sme mali velikánsky app za 60€ / noc v krásnom agroturistime s bazénom, záhradou, pinpong stolom, rotopedmi, calchettom a ihriskom pre deti a krásnym výhľadom, okúpali sa v tyrkysovej vode pláže Sirollo pod útesom a pokračovali ďalší deň s prehliadkou mesta Materra, kde sa točil Gibsonov film Umučenie. Bývali sme v Parghelia/ Tropea a takú tyrkysová vodu sme videli snád len na foto Karibiku 😃ceny sú tam neskutocne, pizza velikánska 5€ v reštaurácii, čokoľvek do ruky na ulici za 2€, pričom sú to pochúťky, napr.arrancini, calzone, zároveň veľmi sýte, takže aj ako rýchly obed. Cesta späť trvala 16 hod na 3 zastávky, ale to sme museli zrušiť ubytovanie v San Marino kvoli manzel ovym nečakaným povinnostiam v SR. Odporúčam každému ☺
@sorciera24 prosím vás nemáte nejaký konjtakt? viete ohladom ceny nechceme ísť nejako vysoko. sestra ma prehovara do chorvátska my sme z východu cenovo by sme chceli ísť tak 400 eur na rodinku - bez stravy. dvaja dospelí a jedno ma 4 roky a druhy 1,5 roka. najmä kvôli ekzému a častým nachaldeniam detí. chorvátsko je vraj chladná voda. nikdy som nebola ale vraj ano, boli sme už s partiou v bibione, no tam bola dosť hnedá voda - more. ale to lignano by som radalvyskušalaDAKUJEM ZA RADU
@frisnica26 tak hneda voda je zvireny piesok a ten na pieskovej plazi proste bude, ale to neznamena spinavu vodu.....pre deti je urcite vhodnejsia a hlavne teplejsia nez v Chorvatsku..... pozri sis tranku www.lignano.it tam si nastavis svoje parametre a nastav si podla ceny a daju sa najst aj apartmany okolo tych 400EUR .....pozor nie ale v auguste, prve 3 augustove tyzdne maju Talaini dovolenky a to je tam plnka a draho.....tak radsej pozerajte jul....
@sorciera24 dobry den, máte už prosím enjaký overený kontakt, apartmant s kuchynkou , ja manžel dve male deti a kmotzrovci tiež by šli s nami ale zvlašť apartman. dakujem
@sorciera24 pozeram od 15 júla do 22 júl. sestra chce chorvátsko, vraj čiste more, bola už dva krát ale ani sa poriadne nekupala lebo zimná voda. tak radšej by som volila tam a ktora oblasť prosím ťa lignano ma tuším viac vieš aby vyhovovala im aj nám, oni su mladý pár. a ceny? vieš ja budem variť lebo deti to su mamloškovia? ale jasné že pôjdeme aj do reštik a cenovo cesta ako? dakujem
@frisnica26 tak overene mame toto: http://www.marinablu.it/template.php?lng=uk to je hned pri mori a potom tuto agenturu: http://www.abitarelignano.it/it/
tak Lignano vyhovuje aj rodinam s detmi aj maldym, elbo je tam kopu zabavy, disco, preliezok, aprkov pre deti....ceny...ako co...sluzby su drhasie...cize benzin v IT alebo restiky.......ale potraviny napr. v ich Lidli ako u ans, cize nakupis tam normalne jedlo....aj milujem ich modu, vzdy odtial nesiem saty ci kabelky:D cesta pohoda, po dialnici od ZA az vlastne tam....830km...cca 9 hod. ......podla toho ako stojime
ten
@sorciera24 dik, a ten druhý kontakt sa da zmeniť jazyk prosím ťa na angličtinu, lebo neviem čo tam chucu či osoby či izby počet nepreložim
@sorciera24 pozerala som na túto stránku a viete mi prosím s tým pomôcť. Dala som vyhľadať týždeň pre 2 osoby a tá cena čo mi vyšla to je konečná pre oboch na tyzden alebo na osobu alebo len na noc? Neviem z toho vôbec vyjsť :(
tak to ani ja
@emikyana
@frisnica26 ceny su uvadzane za cely apartman a ak ste dali datumovo tyzden, tak je to za tyzden
@frisnica26 na ekzémy Taliansko nepomôže, my máme tiež alergie, atopický.ekzem, ale na to je Chorvatsko to prave...V Taliansku sme boli a minimálny efekt oproti Chorvátsku
@maminaria aha, no to som nevedela, ide mi o tu vodu vrfaj je fakt studena, už sa chystame na rezervaciu do biogradu na moru - špeciálne filip i jakov. ale píšu že je taka studena voda, že deti len drkotaju zubami, to ma nejako odradza, prečo tam pôjdem, ked deti ani do vody nevojdu. chceme ísť 15 júla. dakujem za každu radu
@maminaria a v tom je aky rozdiel, ked more je to iste? .....Jadranske more je vraj najlepsie na dych. cesty a na ekzemy Cierne....ale osobne neviem....anstastie problemy nemame....
@frisnica26 ahoj mne odtialto babenky poradili cestovku CK Top Holiday my ideme v auguste 7 miestny apartman mame, nazov je Krystal, tak uvidime ako bude ale v Taliansku je krasne tak urcite budeme spokojny, pani v CK hrozne mila ustretova zatial co sa tyka komunikacie vsetko super, odporucila som tuto CK aj kolegynke uz aj ona si to zarezervovala.... ideme autom...citala som vela recenzii tak by to malo dopadnut vsetko OK
@frisnica26 my máme Chorvatsko celé prejdeme od vrchu až dole, aj dva ostrovy, záleží od počasia, keď je 30stupn, voda je super, chodíme od veku detí bábätiek,teraz majú 14 r a boli sme aj v Taliansku na rôznych miestach a tá voda niekde vôbec nie je slaná, v Chorvátsku Ti zostanú kryštáliky soli vyzrazane na koži, v Taliansku nie☺treba ísť do zátoky nejakej, kde voda klesá plytksie, nefuka a je tam teplejšia voda potom, keď sme mali 35 st, ani osušky sme nepoužívali ☺
Ahojte. Poradil by prosim nekdo - hledame ubytko pro 2+2 na tyden v juli. Jen nechci od soboty do soboty a nechci rusne misto. Spis nakou diru klidnou blizko more. Spis sever Italie. Nejaky tip? Dekuji za kazdou radu.
Prosím vás boli ste na dovolenke severné Taliansko na prelome maja-juna ?Aké bolo počasie?Dalo sa kúpať?My ideme konkrétne Caorle
@martinusik91 my sme raz tak boli ale bolo nam studene more este. Pocasie bolo super.
Od vtedy chodime len jul - august.
@czechzuzanaba my ideme od piatku do piatku, novinka Villaggio Mare Blu Bibione - Pineda 🙂
@martinusik91 my sme boli v caorle v druhej polovici Juna a bolo ok. Ale koniec maja neviem...
@marcah no my sme tiež tak chceli ale už nebolo voľno v tom hoteli čo sme chceli.Ked pozerám má byť 25az27 stupňov ale to sa dovtedy ešte toľko krát zmení že az.malo kedy tie predpovede vychádzajú no budem dúfať
@czechzuzanaba to by som potrebovala aj ja a kludne nemusi byt ote a moze to byt nejaky kemp alebo bungalov len aby tam bola klimatizacia a aspon polopenzia...
ahojte, sú v Lignano ježkovia? Treba do vody obuv ako v Chorvátsku? dík
@rebeca2 nie nie su, netreba nic.....to je vyhoda
@sorciera24 dík, to som rada....o dva týždne cestujeme...juchúú🙂
@rebeca2 v dobrom zavidim, nam to tento rok nevyjde, uzite si prijemnu pieskovu plaz, pizzu, gelato a spumante........milujem to....nech vam padne na uzitok🙂

my ideme do jesola, minuly rok bolo bibione
https://www.italieonline.eu/sk/lido-di-jesolo/h...