Autom do Turecka
My sme boli pred 2 rokmi autom v Turecku a nikdy viac. Cesty boli celkom o.k., na území Turecka už začali dotieraví domáci a Istanbul, to bolo tiež dosť náročné. Premávka zhustená, miestami som mala pocit, akoby bez pravidiel, otravný domáci.
Obišli sme to zdraví a len s vykradnutým autom.
@branoazden chodim do istanbulu pravidelne a je to krasne mesto, urcite odporucam. Ale presuvat sa metrom , autobusom je jednoduchsie
@fkata ďakujem za radu, mne sa jedna skôr o informácie co všetko treba mať pri stupe do turecka autom.1pas víza nie sú potrebné že vraj!? 2technicky zelená karta doklad o poistení auta. 3Zevraj treba si vybavit medzinárodný vodičak? Alebo staci nás vodicky preukaz? 4ze vraj treba si dať pozor aby colnici zapísali auto do pasu ci je to pravda alebo blud. 5ci môžem ísť do turecka keď nie je auto na mňa písané.
@branoazden viza netreba, ostatne sa skus opytat na ambasade tureckej, si zavolaj. Ale ze by ta zastavili, by bola velka nahoda pri tolkych autach. Osobne by som ale po istanbule nejazdila autom, aby si nemala sok, vsetci jazdia velmi rychlo a inak ako u nas, musis mat pohotove reflexy, rychlo brzdit a pustat chodcov, ktori ti skacu do cesty
@koray ďakujem za radu ja nechcem jazdiť po instabule autom. Ja sa chcem dostať z Bulharska keď budeme dovolenkovať v kitene do instabulu autom, tam ho samozrejme odstavim len som chcel poradiť ako sa platí mýto čomu sa vyvarovať, aky hraničný prechod použiť, aké doklady mat pri sebe
@branoazden tak to asi na ambasade
@branoazden Stačil náš VP, medzinárodný netreba a ak nie je auto Tvoje, tak je potrebné splnomocnenie.
Zelená karta, PZP, ako u nás.
@branoazden Už štvrtý rok jazdíme do Turecka autom. Je to najlepšia kombinácia luxusu za málo peňazí + nákup darčekov a všetkého, čo nemá prirážku európskej únie. Dovolenka so všetkým vrátane poplatkov za diaľnice nás stojí maximálne 250EUR na osobu a týždeň. A teraz ako je dorobená ďalšia časť diaľnice v Srbsku a Bulharsku, tak paráda. 13 hodín cesty, rýchlejšie ako do Burgasu... Syn má 3,5 roka a dcéra 7 mesiacov a cestu aj keby mala 4000km zvládajú v pohode. Posledné video prikladám:
https://www.youtube.com/watch?v=8PAef_qwb9sdobry den chodite len do instabulu?alebo aj niekde inde ako instabul?nie su drahe moc hotely v instabule ako si rezervujete hotel?som pocul ze na hranicnom prechode nemusia pustit auto ak nie je na vas napisane ze ho musi soferovat majitel auta neviem v tom pripade ak nie je auto na mna pisane ci staci splnomocnenie?do pasu vraj musia zapisat spz vozidla inak je velky problem ..ako ste platili dialnicne poplatky maju myto.AKE SU TAM PLAZE
@branoazden je tu ešte niekto? ..chystám sa autom do Turecka tak koľko hodín trvá cesta ?
@michaela712712 my sme boli v lete..ale nie na jeden krat. Viem vam poradit, ubytovali sme sa v srbsku na jednu noc, potom sme pokracovali do Istanbulu.
No som v celku dobrodruh, no neviem, ci by som sa na takuto cestu nechala nahovorit. Ako chorvatsko a tak mi pride v pohode, ale turecko, no neviem, to by som sa asi fakt bala. Predsa len, oni to tam maju take ine
@koray Ahoj. chcem sa opytat kedze mas skusenost s behanim autom po turecku. chceme sa presunut z letiska Dalaman do hotela v Alanya. Nikdy sme v turecku neboli a auto si chceme poziciat od pozicovne. Je tam nejake pravidlo napriklad zaplatit si nejaku dialnicku alebo neviem co? Dakujem pekne vopred za info 🙂
@koray koľko hodín vám trvala cesta. A ako to je s diaľničnými známkami? Resp nejaké rady ako to celé funguje?
@branoazden Už štvrtý rok jazdíme do Turecka autom. Je to najlepšia kombinácia luxusu za málo peňazí + nákup darčekov a všetkého, čo nemá prirážku európskej únie. Dovolenka so všetkým vrátane poplatkov za diaľnice nás stojí maximálne 250EUR na osobu a týždeň. A teraz ako je dorobená ďalšia časť diaľnice v Srbsku a Bulharsku, tak paráda. 13 hodín cesty, rýchlejšie ako do Burgasu... Syn má 3,5 roka a dcéra 7 mesiacov a cestu aj keby mala 4000km zvládajú v pohode. Posledné video prikladám:
@travelchannel vďaka za video 🙂

Dobrý deň, chodíme do bulharska časť kiten na letné dovolenky už tretí rok po sebe. Chceli by sme si spestriť dovolenku v Bulharsku takže strávime pár dní instabule nemá niekto prosím vás pekne osobnú skúsenosť, autom ísť do turecka načo si dat pozor čomu sa vyvarovať. Vopred ďakujem.