icon

Balenie na dovolenku

3. aug 2023

Ahojte,
Idem s deťmi (2+6) na tri týždne na dovolenku k rodičom. Lietadlom ✈️

Poraďte prosím čo baliť 🛄 a koľko. Take efektívne minimum.

Ja mám vždy pocit, že zabalím priveľa, ale pri tomto premenlivom počasí, keď hlásia raz 17°C 🥶 a raz 30°C 🥵 jednoducho neviem ako čo najefektívnejšie zbaliť. Najmä pri malých deťoch, ktoré sú rady vonku 👍, takze hrozí špina a premočenie 😂. Našťastie práčka je, ale zase tiež nechcem prať každý deň.

Pekný deň a pekne leto
Ďakujem

autor
3. aug 2023
rebrambora
3. aug 2023

Podla toho kam letis.

macekovam
3. aug 2023

Kúp vákuové vrecia a zbal do nich... +lieky...

viestta
3. aug 2023

Z kazdeho druhu 2 kusy, pre kazdeho, Ked tam byvaju rodicia, tak ci tak sa bude z piatich ludi prat aspon jedna pracka denne

autor
3. aug 2023

@viestta u nasich sa perie raz tyzdenne 🙂
akoze sebe ano, ale neviem, to mam 2 rocnej zobrat 2 tricka a 2 teplaciky + 2 mikce + 1 bundu, pride mi to malo :(

@rebrambora na Slovensko

@macekovam ide mi o efektivny minimalizmus 🙂

viestta
3. aug 2023

Tak jej zober 4, ked je 2 malo. Alebo tolko aby si vydrzala kym sa raz v tyzdni zapne pracka. Ale neverim, ze nezapnu pracku, ked vnucata nebudu mat ciste veci. Ked su sami dvaja, tak jasne, ze sa perie malo, ale hadam sa vies s mamou dohodnut a oprat v stredu ked bude treba, nie cakat na sobotu, lebo perie sa len v sobotu

yanni
3. aug 2023

Tak nebudes prat raz za tyzden ale dva. Neperies TY, perie PRACKA. Ja mam teraz tiez dcery (4+8) na 3 tyzdne na SK a mali jeden velky kufor plus mladsia tahala detsky kufor, v ktorom boli ale len plysaky a podobne hovadinky. Slovensko nie je cierna Afrika, co bude chybat, to dokupis.

sisaka
3. aug 2023

Množstvo vecí ťažko odhadnúť. Závisí koľko kufrov beriete, ale s 2 malými deťmi, ktoré majú malinké kusy sa v pohode zbališ aj do jedného väčšieho kufra. Ak rodičia veľmi šetria a nechcu prať častejšie, tak pri 3 ľuďoch navyše to nebude možné, nechaj im 20-30 eur, keď pranie je taký problém a per podľa potreby.

yanni
3. aug 2023

A odkial a cim letite? Ved kazdy pasazier ma narok minimalne na jeden kufor (23 kg) ak samozrejme neletite tym najnajnajlacnejsim. Ako pisem vyssie, ja som dvom detom nabalila do jedneho velkeho kufra, A to tam mali este take speci veci ako starsia dcera knihy a noty, plutvy (ide na tyzdenny denny plavecky tabor), okrem beznych topanok a sandaliek aj crocsy a gymnasticke cvicky (obe tanecny tabor), este aj starsej ruksak bol v kufry (na chrbte si niesla husle). Nikdy so sebou nemaju kozmetiku. To dopredu vzdy nakupi moja mama (sampon, zubne kefky a pasty atd). Toto a podobne aj plienky (ak mladsia este nosi) kupis aj na mieste. A neverim, ze by ti mama zakazala detom oprat aj kazdy druhy/treti den keby bolo treba. Moje deti boli latkovane, prala som ca. kazdy druhy den a uplna pohoda.

taminka1986
3. aug 2023

Tazko odhadnut. A mi zas nepovedz ze keby doslo ciste pradlo pre decka a treba prat 2x v tyzdni,vasi povedia ze sorry ale uz sme prali tento tyzden...To realne niekde funguje?Potom mi napis,ja ti operiem 🙂 No zbohom toto :-/

matkahelka
3. aug 2023

tak ja mam 19 mesacnu, ktoru standardne prezliekam 3x denne, takze pri nej si neviem ani vo sne predstavit prat raz za tyzden. uplne zbytocne si robis tazku hlavu a stresy, ved SR nie je krajina tretieho sveta, na kazdom kroku mas obchody s detskym oblecenim- aj lacnejsim, aj drahsim. co budu potrebovat dokupis. v pepcu kupis vo vypredaji tricka za 1.5-2€.

stevvvka
3. aug 2023

Ak oblecenia aj nedonesies dost, za par eur v pepcu zozenies. Inak by som taky obch od nenavštívila kvoli oblecku, ale je to nahradne riešenie. Dolezize su topanky, tie sa zhanaju tazsie, urcite nejake slapky/sandale, pevna obuv a bud gumaky alebo dtuha nahradna pevna obuv keby prvu premocili. Neviem, ci vasi byvaju v byte, na dome. Pre kazde dieta by som ja zbalila 5ks kratky rukav, 4ks kratky spodok (vratane sukne, ak su dievcata) , dvoje saty, 2xdlhe gate, 2x sveter, tensia bunda,pyzamo.Ak ostanr miesto, kludne pribal vacsie mnozstvo pre istotu. Plienky kzpis na sk.