Balenie na dovolenku
Ahojte,
Idem s deťmi (2+6) na tri týždne na dovolenku k rodičom. Lietadlom ✈️
Poraďte prosím čo baliť 🛄 a koľko. Take efektívne minimum.
Ja mám vždy pocit, že zabalím priveľa, ale pri tomto premenlivom počasí, keď hlásia raz 17°C 🥶 a raz 30°C 🥵 jednoducho neviem ako čo najefektívnejšie zbaliť. Najmä pri malých deťoch, ktoré sú rady vonku 👍, takze hrozí špina a premočenie 😂. Našťastie práčka je, ale zase tiež nechcem prať každý deň.
Pekný deň a pekne leto
Ďakujem

Podla toho kam letis.
Kúp vákuové vrecia a zbal do nich... +lieky...
Z kazdeho druhu 2 kusy, pre kazdeho, Ked tam byvaju rodicia, tak ci tak sa bude z piatich ludi prat aspon jedna pracka denne
@viestta u nasich sa perie raz tyzdenne 🙂
akoze sebe ano, ale neviem, to mam 2 rocnej zobrat 2 tricka a 2 teplaciky + 2 mikce + 1 bundu, pride mi to malo :(
@rebrambora na Slovensko
@macekovam ide mi o efektivny minimalizmus 🙂
Tak jej zober 4, ked je 2 malo. Alebo tolko aby si vydrzala kym sa raz v tyzdni zapne pracka. Ale neverim, ze nezapnu pracku, ked vnucata nebudu mat ciste veci. Ked su sami dvaja, tak jasne, ze sa perie malo, ale hadam sa vies s mamou dohodnut a oprat v stredu ked bude treba, nie cakat na sobotu, lebo perie sa len v sobotu
Tak nebudes prat raz za tyzden ale dva. Neperies TY, perie PRACKA. Ja mam teraz tiez dcery (4+8) na 3 tyzdne na SK a mali jeden velky kufor plus mladsia tahala detsky kufor, v ktorom boli ale len plysaky a podobne hovadinky. Slovensko nie je cierna Afrika, co bude chybat, to dokupis.
Množstvo vecí ťažko odhadnúť. Závisí koľko kufrov beriete, ale s 2 malými deťmi, ktoré majú malinké kusy sa v pohode zbališ aj do jedného väčšieho kufra. Ak rodičia veľmi šetria a nechcu prať častejšie, tak pri 3 ľuďoch navyše to nebude možné, nechaj im 20-30 eur, keď pranie je taký problém a per podľa potreby.
A odkial a cim letite? Ved kazdy pasazier ma narok minimalne na jeden kufor (23 kg) ak samozrejme neletite tym najnajnajlacnejsim. Ako pisem vyssie, ja som dvom detom nabalila do jedneho velkeho kufra, A to tam mali este take speci veci ako starsia dcera knihy a noty, plutvy (ide na tyzdenny denny plavecky tabor), okrem beznych topanok a sandaliek aj crocsy a gymnasticke cvicky (obe tanecny tabor), este aj starsej ruksak bol v kufry (na chrbte si niesla husle). Nikdy so sebou nemaju kozmetiku. To dopredu vzdy nakupi moja mama (sampon, zubne kefky a pasty atd). Toto a podobne aj plienky (ak mladsia este nosi) kupis aj na mieste. A neverim, ze by ti mama zakazala detom oprat aj kazdy druhy/treti den keby bolo treba. Moje deti boli latkovane, prala som ca. kazdy druhy den a uplna pohoda.
Tazko odhadnut. A mi zas nepovedz ze keby doslo ciste pradlo pre decka a treba prat 2x v tyzdni,vasi povedia ze sorry ale uz sme prali tento tyzden...To realne niekde funguje?Potom mi napis,ja ti operiem 🙂 No zbohom toto :-/
tak ja mam 19 mesacnu, ktoru standardne prezliekam 3x denne, takze pri nej si neviem ani vo sne predstavit prat raz za tyzden. uplne zbytocne si robis tazku hlavu a stresy, ved SR nie je krajina tretieho sveta, na kazdom kroku mas obchody s detskym oblecenim- aj lacnejsim, aj drahsim. co budu potrebovat dokupis. v pepcu kupis vo vypredaji tricka za 1.5-2€.
Ak oblecenia aj nedonesies dost, za par eur v pepcu zozenies. Inak by som taky obch od nenavštívila kvoli oblecku, ale je to nahradne riešenie. Dolezize su topanky, tie sa zhanaju tazsie, urcite nejake slapky/sandale, pevna obuv a bud gumaky alebo dtuha nahradna pevna obuv keby prvu premocili. Neviem, ci vasi byvaju v byte, na dome. Pre kazde dieta by som ja zbalila 5ks kratky rukav, 4ks kratky spodok (vratane sukne, ak su dievcata) , dvoje saty, 2xdlhe gate, 2x sveter, tensia bunda,pyzamo.Ak ostanr miesto, kludne pribal vacsie mnozstvo pre istotu. Plienky kzpis na sk.