Batožina do lietadla
Ahojte cestovatelia...chcela by som vediet info,ci mozem do batoziny zbalit lieky pre malu a ak ano ake mnozstvo..mam na mysli klasicke lieky od horucky,pripadne nieco na hnacku a lieky ktore dcerka pravidelne uziva..Pripadne s cim ste sa stretli na letisku pri kontrole,ze ste zbalili nieco pre dieta co vam prislo nevyhnutne a na letisku vam to zhabali..aby sme sa tomu pripadne vyhli a este by ma zaujimalo ci je lepsie mat klacisky uzamykatelny kufor,alebo ci su lepsie cestovne tašky,skor ma to zaujima kvoli bezpecnosti,aby mi tam pripadne niekto nelašoval,poprosim aj taketo skusenosti..Budem vdacna za kazdy typ a radu,ktora sa týka zadania a otazky. 🙂
PS: poprosim aby to nekomentovali zbytocne ,,premudrale,, osoby a neodpovedali ludia ktory nemaju s otazkou nic spolocne..velmi pekne dakujem 😉 😠
Mate niektora skusenost ako je to s kocikom pri ceste lietadlom? Nechcem ho odovzdat na check-ine preto aby sa neznicil pri manipulacii s batozinou, videla som uz svoje....a druha vec je ze myslim ze ho uzijeme aj pocas cakania na let v letistnej hale. Mam BGB Bee, ked sa zlozi je vcelku male ale do odkladacieho priestoru nad hlavami sa nevojde. A Babyzen Yoyo kvoli dovolenke kupovat nemienim. 🙂
@canama , podla toho z kadial letite a kam letite.. zalezi to od letiska, niektore davaju kociariky uz pri lietadle a niektore na pas.. ide to do hlavnej batoziny, uplne na vrch, ak to davaju az z batozinou, tak nemusi to skoncit na pase, niektore letiska maju sekciu na nadrozmernu batozinu a tam to je...
pri checkine im povies ze mas batozinu, priprav sa na to ze ho budes musiet zlozit ked pojdes cez rengen a vacsinou ziadaju aby si ho polozila tam na pas (tak si tam nenapchaj vela veci, lebo budes mat s tym potom problem)..
ja som davala do obalu kociarik.... a najviac sa mi osvedcilo dat kociar pri checkine a mat malu v klokanke ked bola babatko, alebo za ruku, hlavne ak cestujes sama, tak je s tym vela ostaru (ak napr, musis zist dole schodami atd)
@canama kocik davaju vzdy ku kufrom,bud sa odovzdava na check-ine alebo pred lietadlom, po lete ti ho daju pri lietadle alebo si ho vyzdvihnes na letisku....my letime lufthansou v septembri a bereme kocik,preprava nic nestoji ( dieta ma batozinu do 23kg zadarmo),kocik odovzdame pred lietadlom a tak ho zase dostaneme po lete,osobne na neho dozriem,stal nas dost penazi.....
@fidka79 no presne na letisku v BA robia s detí teroristov. Vodu som mala minimum pre malého čo samozrejme skoro minul a potom tam mali len bublinkovú no úžasné bratislavnské letisko. Do kufra si môžeš dať čo chceš len na príručnú žiadne ostré predmety, nie tekuté veci nap. vodu, parfém, malovátka atd. 😀
a kde si prevazate vsetky šminky?davate si do priručnej alebo do velkeho kufra?napr. môžem mat v priručnej make up,puder,štetec,tiene,2-3 ceruzky na oci,balzam,špiralu..?ak hej,tak si to mam dat do toho priesvitneho sačku?asi to nesmiem mat v kozm.taške?Lebo sa obavam,akoby dopadli v tom kufri v batozinovom priestore tie tiene,puder - neostane z toho len prašok...?a este ma zaujima,ak chcem aj malu kabelku,tak tu si musim schovat asi do kufra?
mozes mat aj parfum,aj pletovu vodu ale v max.100ml flasticke 😉 a dokopy do 1 litra len (niektore spolocnosti tusim do 0,5litra). a ano-v priesvitnom sacku uzatvaratelnom.spirala,ceruzky,ziadny problem.
a voda balená 0,5l a jedlo (banán, pečivko, či keks...) pre dieťa musím mať tiež v tom sáčku uzatváracom v príručnej batožine? ďakujem
@canama aha..no kedze budem odovzdavat kocik ako posledna,tak bude predpokladam niekde na vrchu,takze nejake umačkanie asi nehrozi..a pevne verim ze tam maju nejake mensie mechanizmi na uviazanie kocika,nejaku stabilitu to predsa musi mat,aj kvoli tomu ked lietadlo stúpa ,ci klesa,je naklonene..Kocik je uz starší,takze ked sa aj trochu ušpiní,to mi navedí,,pokial sa vyslovene nepoláme..budem pevne dúfať 😀
@kikina84 o tuto prvu cast cesty sa nebojim, ked ho odovzdam az pred nastupom do lietadla, verim ze sa mu nic pocas cesty nestane. ale nemam istotu ze v cielovej destinacii, mi ho hned aj vylozia pri vystupe z lietadla. moze sa stat ze ho vylozia spolu s ostatnou batozinou a pojde na pas...a to uz je ine kafe. ja mam prave cisto novy kocik a este planujem ho dlho pouzivat. 😒
@canama oni sa budu pytat ci si kocik zoberiete aj pri vystupe..ked poviete ano.oni budu vykladat hned z kraja vsetko..takze kocik vylozia von ako prvy,nechaju ho pri lietadle,az kym nevystupite a ostatna batozina pojde klasika na pas..toto by som sa tiez nebala..preve som dovolala s kamoskou..prave prileteli do grecka pred par minutami..a som sa pytala na ten kocik..hovori ze jej ho vytiahli a nechali ho pri lietadle..kym si ponho neprisla,,teda kym nevystupi.. 😉 ...pri najhorsom sa spytajte pracovnicky na letisku,ako to s kocikmi funguje ona iste povie.. 🙂
kocik sa sklada pri vstupe do lietadla - v podstate vzdy ti ho nechaju pri vystupe z lietadla bud hned pri dverach lietadla alebo potom na konci toho rukava - a ked nie je rukav tak pod schodmi ked vystupujes alebo na pase. zalezi fakt na kazdom letisku a priamo na tom ujovi co to vybera z toho lietadla
obal na kocik - nikdy som nedavala ani som nemala cas
gumove cukriky - to by som neradila lebo moze dojst k prudsiemu pohybu lietadla a dieta sa ti pridrhne aj ked je to len gumenn
kluce - nemyslim si ze by to mal byt problem pokial na nich nemas prikliknuty svajciarsky vreckovy nozik tak ich kludne prenesies v prirucnej batozine.
@fidka79 mozem sa este spytat..ta prirucna batozina,musi mat nejaky rozmer? lebo uvadzaju ze maxi do 5kg..to je v poho,,ale rozmerovo to mam asi o 3cm vacsie..je to klasicky sportovy maly rupsak,,ale su tam tie tri cm navyse..bud to problem nejaky? nemate s tym skusenost?vdaka 🙂
@prasiatko30
@fidka79
@sisaka dakujem baby...a este by ma zaujimalo ci nedate typ..ked beriem sampony,sprcháče,telove mlieka..skratka taku beznu drogeriu so sebou...do coho mozem tieto jednoitlive zlozky zabalit? rozmyslam ze kazdy kus prezeniem foliou na potraviny priesvitnou..a poriadne stiahnem,aby sa mi nepovoli vrchnaky..len neviem ci to tak moze byt,ci ma s tym neposlu domov 😀 ..lebo v sacku sa mi to rozleje ked s tym budu hadzat a neviem co..je to dobry napad? dakujem babule 🙂
Presne ako hovori
@legorka do prirucnej batoziny ti to nenechaju zobrat a do kufra to len dobre zavriem - a bud dam do kozmetickej tasky alebo ked sa mi to nezda tak do igelitky a zaviazat alebo prelepit - vylial sa mi sampon asi len raz ale to bol nejaky slaby vrchnak a to hej snazit sa niest tie mensie balenia

@katka.sa ja co letim spolocnostou tak max 8 kg