icon

Bezpečnosť cestovania do Poľska - cholera a améby

macka1996
24. júl 2025

Ahojte nakoľko krachla cestovka Happy travel tak skrachla aj naša dovolenka ... No s mužom sme sa rozhodli ze s detmi pôjdeme do polska do tatier na welnes na par dni , odtiaľ ze pôjdeme do Rabkolandu jeden deň a ďalší deň by sme šli do toho veľkého aquaparku ...ale tu sú moje obavy : améby pozierajuce mozog vo vode ...alebo ta cholera v polsku .. jednu známu co mam ona vždy musí všetko skritizoval vo všetkom je najlepšia všade kde oni boli je najlepšie...a ze ľudia čo teraz idú do polska sú dobré j*bnutí ze zachviľu to budeme mat u nás aj kvôli nám ze budu zase ľudia v skafandroch dezinfikovat ulice ... ale ja som nenašla žiadne nejaké vyhlásenia ze je zákaz cestovať do Poľska ved my aj tak ideme mimo miesta kde žila tá nakazená pani ... Co si prosím o tom myslite ?? a k tým kupaliskam a aquaparkom naše deti sa vôbec neponaraju , a my tiež vôbec nie . Vieme sa ustriehnut ze tvar nebudeme mat vôbec mokru . Len ta moja známa tak ma už štve tieto jej veci stále. ..My sa už tešíme nakoľko sa nám pokazila dovolenka ze aspoň niekde ideme a už to mame zaplatené a určite nechceme prísť o ďalšie veľké peniaze ..nestalo to 20 e ... co si o tom celom myslíte vy ? Ďakujem pekný dnik .

doriiis
24. júl 2025

A už sa vie,kde sa pani nakazila? Včera vraveli v správach,že ešte ani netušia a že idú zisťovať

lucka_ke
24. júl 2025

to by ľudia nesmeli cestovať napríklad do Indie alebo Afriky, aby sa to neroznieslo po svete, tam to je stále... neboj sa ničoho, choďte a užite si dovolenku!

marianarem
Autor odpoveď zmazal
zuzanita1609
24. júl 2025

Áno,na Slovensku máme ameby požierajúce mozgy a to hneď pri voľbách. Ľudia sa prestali očkovať a potom kvičia hneď pri prvom škrabnutí. Prašť ako uhoď.

tetapetra
24. júl 2025

@macka1996 nedá sa žiť v strachu. Choďte a hlavne si to užite. Hlavne ty

deedol
24. júl 2025

Tie ameby su ultra zriedkave ale ak sa bojis, kup detom za 4e v decathlone plavecky stipec na nos. Co sa tyka cholery, netusim, uvidime. Nekaz si dovolenku ❤️

tulipanik12
24. júl 2025

@macka1996 nuž, kto má zomrieť zomrie a jedno kde je a čo robí = nezvratný osud 🤣

ciernysokol
24. júl 2025

@macka1996 kludne chod. Ked ostanes doma, len prides o peniaze. Uzite si to, nic sa nestane. Kolko ludi denne sa napije bazenovej vody, vdychne. Mozgova ameba je velmi nezvycajna. Ovela vacsie sance mas, ze ta zrazi auto. Nenechaj si strachom a neprijemnou znamou ovplyvnovat zivot.

belllinka
24. júl 2025

Ešte si zabudla na tú dôchodkyňu, čo sa nakazila v Tatrách Legionelou vo wellnese a umrela. Tak nezabudni sa aj toho báť.

barka1
24. júl 2025

S tymto paranoidnym pristupom radsej zostante doma...
Určite si si čítala hodnoverne zdroje, ktoré riesili, ake extrémne vzacne je smrt zavinena amebou.
A nebezpečné Polsko? Cože???
Doporučujem ignorovat susedu a používat kritické myslenie.

marhulka13
24. júl 2025
@belllinka

Ešte si zabudla na tú dôchodkyňu, čo sa nakazila v Tatrách Legionelou vo wellnese a umrela. Tak nezabudni sa aj toho báť.

@belllinka do prcic, my akurát dnes cestujeme do tatier, to aby som ešte rýchlo zrušila dovolenku😁

januska12323
24. júl 2025

Susedu pošli leteckých do teplých krajín a ty si užívaj dovolenku.

basska_b
24. júl 2025

Suseda vam asi zavidi 😅

kikazoe
24. júl 2025

roky rokúce chodíme do Poľska na dovolenky- more, jazerá, mestá a dediny... jeme vonku, neraz mi domáci priamo zo stromu podali jablko či hrušku :D choroby sú všade a budú vždy a všade. vy len chodte a užite si to

diewcatqoo
24. júl 2025

Ze co? To vazne? 🙂 preco ju neposles do riti? 🙂

katkaseiner
24. júl 2025

ja tiez odporucam poslať znamu slušne do riti...akoze minimalne by som sa s nou nebavila...

macka1996
autor
24. júl 2025

ďakujem za upokojenie ... no ved ja rozmýšľam nad tým ze s nou minimalizujem kontakt na minimum . lebo strašne nervy mi dokáže robiť tými jej rečami a múdrosťami a hlavne jej chovaním.

maya_hi
24. júl 2025
@zuzanita1609

Áno,na Slovensku máme ameby požierajúce mozgy a to hneď pri voľbách. Ľudia sa prestali očkovať a potom kvičia hneď pri prvom škrabnutí. Prašť ako uhoď.

@zuzanita1609 schválne, kedy si sa posledný krát dala očkovať proti chrípke, žltačke (ktorá teraz vyčíňa), tetanu (raz za 10 rokov)? 😏 Lebo mám skúsenosť, že takí ako ti kvičia potom najviac, ale neočkujú sa nikdy... teda okrem Covidu 🤌

maya_hi
24. júl 2025

@macka1996 a nie je jedno kto ti čo povie? Aj tak bude rozhodnutie na tebe. Či ťa bude niekto odhovárať, alebo povzbudzovať, následky nebudú niesť 😏

vevesh
24. júl 2025

@macka1996 voci cholere sa da ockovat- ale pol roka vopred a ockovanie plati na 2 roky. Netusim, ci je drahe na sk a ako je to a dostupnostou vakcin. Ak sa nedate ockovat a ked by ste sa nakazili, dolezite je vcas vyhladat zdravotnicku pomoc, aj "ked vam to bude jedno"- pozor, lahostajna apatickost je jeden z priznakov cholery. Inac je to velmi dobre liecitelna choroba. A tie ameby su akokeby si vyhrala v lotte 10 milionov €- takze absolutne stresy, stane sa, co sa stat ma a zbytocne stresovat mad niecim, co ani nevies ovplyvnit....
Ps: tu choleru mozes dostat kludne aj na sk v nejakom obchodaku, kedze bakterie sa vylucuju este dalsie 3-6 mesiacov...

poeta
25. júl 2025

@macka1996 tak to je veru dilema skús kúpiť deťom skafandre do vody a budete aj v televizii

fkata
25. júl 2025

My chodíme niekoľkokrát do mesiaca do Poľska a nikdy problém nebol.
Vkuse sa v strachu žiť nedá, v PL cholera (čo ani nevedia, kde sa nakazila), v SR hepatitída, ....

macka1996
autor
27. júl 2025

dievcata nie ze by som sa bála..ale celkovo som myslela na tu známu a ci ja sa mam cítiť previnilo a zle ze ideme do polska a tak ..určite ideme a uz sa tešíme. 🙂