icon

Boli ste niekto na dovolenke na Bali - Kuta?

158polica158
2. jan 2020

Tak dnes zaplatená dovolenk na Bali the anvaya beach resort.. boli ste prosím niekto ? Žeby ste napísali odporúčania kde ísť pozrieť čo čo stojí atd . Smaozrejme hľadám aj na nete ale rada by som niečo viac sa dozvedela od niekoho kto bol . Ďakujem.

degva
2. jan 2020

@158polica158 ahoj,Kuta je raj mladych surferov a rusne stredisko.Ak si mlada,urcite sa zabavis.Inak je stranka Cesi a Slovaci na Bali,ja som sa tam obcas mrkla.

ciernysokol
2. jan 2020

@158polica158
Bali,konkretne Kuta Beach je asi nejneprijemnejsia cast celej Indonezie.vsade party,hluk,plno mladych australcanov,spinave plaze.vy budete v rezorte,tam bude krajsie,aj plaze.co si pamatam,treba si tam dat pozor na niektore veci.nikdy nemenit peniaze v stanku s velmi vyhodnym kurzom,velmi sikovne vas okradnu,bola som toho svedkom.nikdy nejazdit na motorke bez prilby,davaju pokuty.takisto treba medzinarodny vodicak.a najdolezitejsie,po Kute chodi plno dealerov,co vam ponukaju drogy alebo dievcata.ak si kupite akukolvek drogu,o chvilu su pri vas policajti (lebo im dealer da o vas vediet) a ak nechcete skoncit v base,tak vela zaplatite.pekny je zvysok bali,aj stred,su hinduisti a maju tam velmi pekne umenie,oplati sa doniest domov.kusok od bali su gili ostrovy,ktore su nadherne,oplati sa tam ist,najma voda je krasna,snorchlovanie,potapanie.treba si dat pozor na alkohol,kedze sa tam nesmie pit,lebo su moslimovia,casto predavaju metanol.na gili trawangan sa stalo umrtie.slovenka s priatelom pili,on umrel.v podstate sa alkohol nikde v indonezii neodporuca pit,lebo neviete,co vam naleju.indonezia je lacna,kuta a gili menej,lebo su velmi turisticke.vedla bali je aj lombok,krasny ostrov,dost sibnuti ludia.oplati sa ist a davat si pozor na osobne veci.

158polica158
autor
2. jan 2020

@ciernysokol fuha normálne som sa vydesila .. a peniaze sa nedajú niekde inde zameniť len tam? Alebo z dolármi sa nedá platiť ? Čo sa týka alkoholu tomu neholdujeme. A keby si kúpime na letisku a že si zoberieme na izbu môže byt za to zle ? Drogy tiež neužívame tak dúfam že nám ich niekto nehodí do vrecka 😂🤦🏻‍♀️ Musím nosiť gate bez vreciek asi ;) ďakujem za informácie .

ciernysokol
2. jan 2020

@158polica158 netreba sa desit 🙂)) peniaze sa daju menit vsade,len nie s prilis vyhodnym kurzom radsej.dolarmi sa bezne platit neda,mozno v hoteli ano.na letisku si mozte kupit,ten bude ok,navyse zavrety.v baroch by som nepila,ale vela ludi to robi.zle za to nemoze byt.do vrecka vam isto nic nehodia.vsetko je ok,len treba byt tak bezne opatrny a nedovercivy.neberte si so sebou drahe veci.aha a este jedna velmi dolezita vec,nepit vodu z vodovodov,ani si nou neumyvat zuby,ani rany na kozi.radsej ani nejdem vysvetlovat,preco.okrem toho je slana.mozno v lepsom hoteli slana nebude,to neviem.ak maju cisticku.

158polica158
autor
2. jan 2020

@ciernysokol a karta mobilná sa tam dá niekde kúpiť ? To som sa nikde nemohla dočítať .

ciernysokol
2. jan 2020

karta na mobil?s indonezskym cislom?hmmm,tak asi hej,u dakeho operatora,nezhanala som.vsetko sa dalo vybavit cez net.

missdiva
2. jan 2020

@158polica158 urcite by som nesla do Kuta, podla mojho nazoru je najlepsia cast Bali Ubud (odtial mas vsetko najdostupnejsie a zachytava celu tu pravu balijsku atmosferu).

missdiva
Autor odpoveď zmazal
158polica158
autor
2. jan 2020

@missdiva myslím simku len čisto internet . Ďakujem

ivulik017
3. jan 2020

@158polica158 ahoj, a kedy idete?? my ideme s priateľom v marci, v pláne máme cca 3noci v UBUD a potom na juh, pravdepodobne oblasť Sanur. 🙂 ubytko ešte nemáme booknuté, ale tento víkend ideme na to :D

158polica158
autor
3. jan 2020

@ivulik017 ideme od 29.2 do 12.3.

ivulik017
3. jan 2020

@158polica158 a letite akou spol? my 3.3-17.3 🙂 s qatarom

missdiva
3. jan 2020

@158polica158 simku ti ja neviem poradit, to sme neriesili, netrebalo nam net ani mapy (pouzivali sme len wifi v hoteli) kedze v ubude mas vsetko v centre na dvoch uliciach kolmo na seba v pesej dostupnosti. zvysne veci su daleko od seba a na tie sme si objednali sofera z hotela, tam je to lacna sluzba.
a tiez sme mali rozdelenu stay ako @ivulik017 My sme mali Ubud a Tanah Lot.

158polica158
autor
3. jan 2020

@ivulik017 China southern airlines

degva
4. jan 2020

@158polica158 kartu na mobil sme si kupili hned po prilete na letisku,bol tam stanok.Inak my sme sa nikde neokupali,myslim fakt plavanie,vsade boli silne prudy a cely cas zakaz.Co mi vadilo,bolo az otravovanie domacich,taxi na letisku,v meste ,v obchodoch,v pamiatkach a nevedeli sme s tym velmi zaobchadzat.Sem tam sme mali sofera,je to podla mna fajn,ak sa nechces mopedovat,lebo sofer ide vsade s tebou,caka,poradi a tym padom uz na teba nenabehnu ostatni.Vacsinou...Nechcem to vsak dramatizovat,kym nasinec pochopi Bali,tak je uz doma a spomina.

degva
4. jan 2020

Este ma napadlo,ze netreba si Bali nejak idealizovat,je to uz turisticky orientovana krajina a vsetko ti predaju,vratanie zazitku.My sme sa ocitli sami,az ked taxikar zabludil a boli sme niekde,kam nikoho asi programovo nezavezu.Objektivne musim povedat,ze mozno ludia,ktori si pozicaju moped,mozu mat ine,autentickejsie zazitky ,ale ked sme videli dopravu,radsej sme volili sofera.