Budú nám v Chorvátsku rozumieť, keď nevieme po anglicky?
Chcem sa opýtať, ideme s deťmi na dovolenku do Chorvátska lenže s manželom nevieme po anglicky..
Myslíte že nám budú rozumieť??
Dobry den, idem na dovolenku do Kosic, neviete mi poradit co by som mala navstivit? Velmi sa tesim... Ďakujem
@vierka879 samozrejme že Vám budú rozumieť🙂a aj vy im. Okrem toho mnohí Chorvati pracujúci v turistickom ruchu ovládajú základy češtiny,nemčiny atď mne sa chorvátsky jazyk učil ľahko práve kvoli istej podobnosti. Odporúčam kúpiť malú tenkú cestovnú konverzaciu,kde nájdeš pár základný fráz,preložený jedálny lístok atď...
ano budu vam rozumiet aj vy im. to pochytite, tak ako sa da relativne dobre zorientovat v polsku. na slovakov su zvyknuti. rodicia nevedia anglicky a chodia do chor. roky. praveze ci by ti chorvati vedeli anglicky heh
@vavrovadarina na vychode nic nie je

my tiež nevieme Anglicky, dohodli sme sa rukami nohami - chorváti celkom rozumeli nám /chodí tam veľa Slovákov už si zvykli/ a my im, naše jazyky nie sú zase až tak veľmi odlišné, v reštaurácii pani vedela nemecky..tak s tou bez problémov
Napr, keď sme večer posedeli pri stole, v pohode som pochopila o čom sa rozprávajú