icon

Budú nám v Chorvátsku rozumieť, keď nevieme po anglicky?

vierka879
5. júl 2019

Chcem sa opýtať, ideme s deťmi na dovolenku do Chorvátska lenže s manželom nevieme po anglicky..
Myslíte že nám budú rozumieť??

patka06
5. júl 2019

my tiež nevieme Anglicky, dohodli sme sa rukami nohami - chorváti celkom rozumeli nám /chodí tam veľa Slovákov už si zvykli/ a my im, naše jazyky nie sú zase až tak veľmi odlišné, v reštaurácii pani vedela nemecky..tak s tou bez problémov
Napr, keď sme večer posedeli pri stole, v pohode som pochopila o čom sa rozprávajú

vavrovadarina
5. júl 2019

Dobry den, idem na dovolenku do Kosic, neviete mi poradit co by som mala navstivit? Velmi sa tesim... Ďakujem

kristina2412
5. júl 2019

@vierka879 samozrejme že Vám budú rozumieť🙂a aj vy im. Okrem toho mnohí Chorvati pracujúci v turistickom ruchu ovládajú základy češtiny,nemčiny atď mne sa chorvátsky jazyk učil ľahko práve kvoli istej podobnosti. Odporúčam kúpiť malú tenkú cestovnú konverzaciu,kde nájdeš pár základný fráz,preložený jedálny lístok atď...

tenerifka
5. júl 2019

@vierka879 v Chorvatsku sa dohovorite uplne v pohode po slovensky, vela sov si je podobnych a Chorvati takisto vedia zaklady

evkamotka
5. júl 2019

ano budu vam rozumiet aj vy im. to pochytite, tak ako sa da relativne dobre zorientovat v polsku. na slovakov su zvyknuti. rodicia nevedia anglicky a chodia do chor. roky. praveze ci by ti chorvati vedeli anglicky heh

patka06
5. júl 2019

@evkamotka anglicky tam vedeli všetci Chorváti, ktorých sme stretli

queen_mary
5. júl 2019

@vavrovadarina na vychode nic nie je

evkamotka
5. júl 2019

@patka06 aha no moze byt. Ja som to ani neskusala, aj ked som c1 🙂 ta chorvatstina je lahka

vierka879
autor
6. júl 2019

@patka06 no dufam,že to zvládneme 😀bojim sa hlavne pri ubytovaní

patka06
6. júl 2019

@vierka879 máte ubytovanie v súkromí?

vierka879
autor
Autor odpoveď zmazal
vierka879
autor
6. júl 2019

@patka06 ako myslíte v súkromí? Ubytovaní budeme v hotely

patka06
6. júl 2019

@vierka879 myslela som na priváte apartmán priamo cez majiteľa, ak ste v hoteli tam sa dohodnete určite, buďte bez obáv ...želám príjemnú dovolenku a nech vyjde počasie