Bulharsko - Prímorsko verzus Slnečné pobrežie

lapla
11. jún 2022

Ahojte, plánujem dovolenku a vzhľadom na ceny to bude asi Bulharsko. Aké máte skúsenosti? Nikdy sme tam neboli... Je krajšie Primorsko alebo Slnečné pobrežie?

nezabudka3391
11. jún 2022

bola som na slnecnom 2x.....ked som bola druhykrat to more bolo uplny hnus akoby som sa kupala v dzaburine, same riasy, inac okolo fajn zije to tam ak mate radi hluk a zivot, j osobne by som uz nesla do Bulharska radsej autom do chorvatska uz ak teda pozerate na cenu....

3009
11. jún 2022

@lapla ak chceš piesok tak Bulharsko. Slnečné pobrežie odporúčam, možnosť ísť pozrieť do Nesebaru. Je tam zábava, rušno. Pri každom mori či v Tal. či Bulharsku, či Grécku sú riasy, ale to čistia, Samozrejme po búrke na mori ich je viac, ale more v Chorvátsku a v Bulharsku sa nedá porovnať.

natal
11. jún 2022

@lapla Zalezi co preferujes. Aky typ dovolenky. Slnecne pobrezie je velmi rusne, hlucne, vela ludi, zastavane. Zas je tam plytky breh a pre decka uplne super. Primorsko je tiez plne. Tam sme vsak chytili velke vlny. Ja osobne uz do Bulharska nechcem ist. A ak ano, tak iba nizsie pod Primorsko. Tie malicke strediska. Bez diskotek a hluku. Krasne muslove plaze popri piesocnatych, skaly. Napr. Lozenec. Kiten nie je taky pekny. Ale v nasich ck som teraz nasla iba Primorsko a Slnecne pobrezie a zda sa mi ze aj Zlate piesky (tam som nebola).

lenusa20
11. jún 2022

@lapla za mňa Obzor.. taký zlatý stred. A keď plánujete ísť autom tak v pohode na výlet zbehnete aj omrknúť ostatné mestá. Ja som tam bola aj ako dieťa s rodičmi niekoľkokrát, aj ako dospelá s rodinou a aj tento rok plánujeme. I keď je pravda, že možno odbehneme len do Chorvátska. No partner ešte nebol pri mori s pieskom ani dcérka, tak skôr sa zamýšľame nad Bulharskom. Chodia aj moji rodičia takto do obzoru na aute. Z praxe v pohode na blint, ak chceš ušetriť tak aj takto sa dá. Ubytovanie nájdete stále. Len si správne vypočítať čas odchodu aby ste prišli trebarz z rána.
No teraz keď premýšľam, tak z časového hľadiska možno odbehneme do Chorvátska.

lapla
autor
11. jún 2022

Ďakujem... Nasla som v nesebare pekný hotel, ta pôjdeme tam. Uvidíme, v BLG sme ešte neboli a zase dat 4000€ za dovolenku dat nechcem. Niekde musím ubrať.

slovakboy
11. jún 2022

@lapla ja som bol aj tam aj tam. Prímorskom mi rozhodne viac sedí. Je tam niekoľko stoviek hotelov a hotelíkov a kopec reštaurácii obchodov s potravinami rano s pečivom ovocím večer grilované kurčatá priamo na ulici v takých stojanovych griloch. Vždy si vieš nakúpiť každý den niečo iné večer sa prejsť po mesta kopec ľudí sa prechádza popri tých obchodníkoch s ludzigrošmi. Južná pláž je menej vĺn ale je užšia severná kde zvykne byt viac vĺn sa nám nakoniec viac páčila boli sme tam už 5 - 6 krát ani neviem. Raz sme boli na slnečnom pobreží vo svetom Vlase krásny hotel Paradise all inklusive ale to sme boli stále len v hoteli do mesta sa dalo dostať busom alebo loďou. Aj to bolo zaujímavé. V meste sme šli do Nesebaru to je krásne miestečko romantické. Ale aj tak sa nám v Primorsku páči viac. Je to sloboda a vyber. Každý den niečo iné. Odporúčam sa ubytovať v strede toho polostrova že máte rovnako ďaleko k S pláži aj k J pláži. Na severnej pláži je aj nuda pláž a Todor Živkova plaz aj obrovská hacienda. A posledne sme boli v Bulharsku aj autom cez Rumunsko krásny zážitok. V Rumunsku krásne cesty diaľnice nové v Bulharsku trosku horšie bolo treba jeden úsek ísť len 70 tkou ale to patrí k tomu trochu nepohodlia. Prespalo sme v Bukurešti a boli sme navštíviť ten Cauceskov palác. Najväčšia budova na svete.

slovakboy
11. jún 2022

@lenusa20 áno Obzor je niečo podobne ako Prímorskom tiež super. Tam sme boli práve vtedy keď sme šli autom. Rovno z Varny pár kilometrov dole po pobreží.. A jeden den sme šli aj do Nesebaru.

elynora
11. jún 2022

@lapla za mňa určite Slnečné pobrežie 👍😉

pinkgirl
11. jún 2022

Je tu na MK skupina Dovolenka v Bulharsku - tam nájdeš aktuálne informácie.

tominata
14. jún 2022

Ahoj, za mňa Obzor určite, chodíme tam už roky a vždy je tam super, a vieme aj zabezpečiť ubytko, ak by mal niekto záujem

mija_ja
29. jan 2023

@tominata Pekný deň, ako sa tam da prosim dostat letecky? Na ake letisko, akk dlho odtial transferom? Ďakujem 🙂

tominata
29. jan 2023

@mija_ja dobrý deň, letisko Varna alebo Burgas a transfer trva skoro rovnako z oboch letísk cca hodinku

abdg
23. apr 2023

@tominata môžem Ťa poprosiť niečo bližšie o Tom ubytku? zlebek.g@gmail.com

leona45
15. jún 2023

@lapla dobry boli ste potom v Bulharsku, ako sa vam pacilo? More, hotel? Ďakujem za info

lapla
autor
15. jún 2023

@leona45 do ry deň, ano, boli sme. Hotel bol pekný, čistý, strava bohatá, personál milý. More bolo dosť ďaleko plytké, čisté a aj piesok na plazí bez odpadkov. V tomto ma Bulharsko prekvapilo. Všetko bolo pomerne lacné. Co sa mne nepáčilo, bola hlasná hudba z každého hotela do neskorej hodiny. Ale celkovo nemám čo vytknúť. Teraz ideme skúsiť Rodos