Cena za noc vo Vietname: Vysvetlenie a porovnanie
Môžete mi niekto vysvetliť ako prišli k cene 6000e za noc? Ja vidím od 500 do 800e. Ďakujem
@danyelia a v tom hoteli si nainštalovali Slovensku klávesnicu aby mohli dat dlzen v názve ulice 🤦♀️Stále nas potrebujú len klamat, tak ako to bolo s tým obedom u prezidenta keď prezidentská kanceláriu uverejnila blok za obed kde nebol QR kód, takže vymyslený doklad.... Oni si doklady vyrábajú aké potrebujú... Keď je taky cestný než ukáže výpis z účtu koľko ho stala dovolenka, nech ukáže letenku...ale však jednoduchšie je vyrobiť si takýto papier a on vie o svojich volicoch ze sú hlúpi, sam o to nich povedal tak načo sa trápiť....
@danyelia ty stale tvrdis ze nato ako dlhoročny premier ma. oukej moze byt. zil v podnajmoch našetril. otazka potom je, preco to nepriznal v majetkovych priznania tak ako mal? pre vsetkych plati zakon rovnako a vsetci politici maju priznavat aj nasetrene peniaze. to ze na taku dovolenku nema tvrdia media presne na zaklade tych priznani. ak nepriznal tak preco?
a ak bola dovolenka darom nato sa tiez vztahuje zakon ako to treba zapisat aby to bolo transparentne. cize nie nemoze si povedat ze nic nepovie lebo je to sukromna vec. je verejny cinitel a je to vsetko verejna vec
@makaronka01 ja este pripomeniem , ze na chate v cifaroch spominal nejake falosne COVID potvrdenie a tiez v minulosti ukazoval ludom potvrdenie , ze nema ziaden ucet v karibiku ci kde to bolo 🙄🙄 Toto je fakt suteren co on a jeho Kamosi vymyslaju
@danyelia len pre info ako vyzerá originál listu z hotela... Ja nechápem, ze ako voličovi tejto vlády Ti nevadí, ze Ta stále klamu.
@makaronka01 ...ja len nechápem, že toto sa tu rieši už týždeň stále dookola. Súkromná dovolenka premiéra. Úprimne neviem, ktorý list je pravý či nepravý, či sedí ta pečiatka a podpis, či zaplatil za noc 800 alebo 3 000 €, či tam bol sám alebo s frajerkou, či na 4 dní alebo na týždeň, či tam išiel veľkým či malým lietadlom, fakt touto kauzou nežijem celé dni. Už som sa tu viac x pýtala a odpoveď som nedostala -ako má teda premiér (a nech by to bol hoci aj Šimečka) riešiť svoju súkromnú dovolenku cez Vianoce? Je na to nejaké pravidlo? Má sa vopred poradiť s opozíciou, médiami, verejnosťou, či Modrým koníkom a tí mu musia schváliť súkromný pobyt? Koľko má max. utratiť za noc, za jedlo, ako dlho tam má byť, ako tam má cestovať, oznámiť miesto pobytu a názov hotela (Fakt? Hlavne po tom atentáte je to super nápad...) Ako by to malo teda fungovať - dovolenky (akéhokoľvek) predstaviteľa štátu? 🤔
@danyelia ale ved fico povedal, ze tam bol “sukromne na pracovnom stretnuti.”
On popri premierovani este podnika alebo coho sa tyka to pracovne stretnutie?
@michaelkanr Ja som to pochopila tak, že v rámci dovolenky sa tam s niekym pracovne stretol - ,,keď už bol teda tam,,. Zrejme ako premiér s predstaviteľmi štátu, priemyslu, ekonomiky, hospodárstva, možno zdravotníctva - to ja už fakt neviem...
@danyelia však mne je jedno kde bol na dovolenke, ak si zarobil nech aj na Mars ide... Ale tu ide o to, ze stále nás len klamú, klamstvami zakrývajú to co robia. Však keď nerobím nič zlé, ukážem letenku, koľko som zaplatil za hotel a všetci by boli ticho... Tým, ze je premier, musí dokazovať pôvod majetku...al on si radšej vyrobí potvrdenie... Toto je nie je normálne... A jeho voličom to vôbec nevadí ze ich klame, nechápem kam sme sa to až dostali...
@heln A je to nejako zakázané? Počas dovolenky si vybaviť aj pracovné stretnutie na mieste, kde ma pozvú a potom si z tej izby natočiť video a čokoľvek v ňom povedať - sloboda názoru? Len sa pýtam...je to protizákonné? Dopustil sa nejakého trestného činu? Porušil tým nejako zákon alebo nejaké nariadenie?
@makaronka01 Ale zase treba mať aj nejakú tú hranicu ochrany súkromia (každého!) politika či iného verejného činiteľa. Neviem, no ukazovať celému svetu bločky, že som zaplatila za noc v hoteli na súkromnom pobyte 250 €, potom som si dala masáž krku za 50 €, lebo ma v ňom seklo, potom zdokladovať, že na raňajky som si dopriala praženicu z 5 vajec za 10 €, na obed krevety a morské plody za 50 € a na večeru s frajerkou 2x zeleninový šalát, 4 poháre vína a minerálku? Či stačí, len celkový účet? A potom šla s taxíkom za 60 € na výlet, kúpila si zmrzku a koláč za toľko €...Áno, dosť teraz preháňam, ale ľudí podľa mňa trápi ešte aj toto. Ak by sme mali byť dôslední, museli by sme riešiť aj oblečenie či šperky politikov a ich rodinných príslušníkov, či na to reálne aj majú - to len tak filozofujem, že kde je tá hranica, kde sa dá ešte rýpať...
@michaelkanr Možno mu to celé platili Vietnamci. Predsa len, už dávno je preukázané, že ficova vláda sa podieľala na takej maličkej kauzičke, ako únos Vietnamca. Najskôr tam dohadoval nejaké podobné kšefty. Ficoovciam to samozrejme nevadí, im také veci imponujú.
@danyelia nie, nie je to trestne, ide o moralku, ktoru nas pan premier nema....
co je smutne je to, ze ty stale nevidis kontext toho, preco to ludi stve, ze premier "zmizol" nevedno kde a zrazu sa objavil v ruskej televizii a mal sukromne strernutie s ruskym prezidentom, kde "rokoval" o plyne, potom ho znova nebolo a natocil video z luxusneho vietnamskeho apartnanu kde nadaval na zlu skaredu ukrajinu, v case ked sa konsoliduje... na otazky kde bol najskor odmietol odpovedat, potom utocil na vsetkych ostatnych a nakoniec dolozil trapny papier s potvrdenim, ze tam mal len stretnutie....preco nepovedal hned, ze tam bol iba na stretnuti?
a realne nech mi niekto vysvetli tu akoze situaciu, stretne sa zo zahranicnym partnerom v mega luxusnom apartmane a len tak medzi recou povie, daj mi chvilu, natocim si videjko....
@danyelia úplne by stačilo ako som už napísala letenka a hotel, nechápem načo zachádzas do podrobnosti. Mňa nezaujíma co tam robil a kde chodil, mňa zaujíma ci si to platil a ak áno nech to pekne v daňovom priznaní uvedie. Ak nie nech vysvetli kto mu to zaplatil a za čo. Všetci si musí plniť svoje povinnosti, ja tiež musím podávať daňové priznanie, tak nech sa správa ako vzor nie ako podvodník.
@makaronka01 ...no lebo verím tomu, že ak by si dal fotku z večere, kde by mal na stole údeného lososa a pohár vína, všetci aktivisti by už riešili aké je to víno, koľko stál jeden pohár, krajina pôvodu a značka, ročník, koľko toho vypil, prečo pil na dovolenke...prečo má lososa, koľko stál, blabla - keď Slováci večerajú ,,krkovičku a pivo,, - obrazne povedané. Na Slovensku máme určite väčšie problémy, ako týždeň riešiť toto - napr. ceny potravín, to áno...
@heln Tak s tou cestou boli oboznámení predstavitelia EK a popravde neviem, nakoľko je povinný teraz po tom atentáte z bezpečnostného hľadiska oznamovať ,,verejnosti,, kde a kedy sa bude presne nachádzať. Na tom pracovnom stretnutí mu pravdepodobne apartmán poskytli na deň a noc, nebolo to myslené tak, že vošiel na stretko do cudzieho apartmánu 😄 A že je to nemorálne- to si myslieť môžme, no je na Slovensku nejaký morálny politik?
@danyelia ty si teda prípad. Áno, na Slovensku veľmi veľa ľudí rieši ceny potravín, keďže sú minimálne na hrane chudoby. A za to môže tento mafián, ktorý peniaze na chod štátu a jeho rozvoj, investoval do svojich hodiniek, nehnuteľnosti a luxusu pre seba a svojich mafiánskych kamošov.
@annm81 No povedz, za koľko si kúpil hodinky? Kedy? Akú značku? V ktorom obchode? A ktorú nehnuteľnosť myslíš pre akého mafiána? Ja nehovorím, že na Slovensku sú všetci milionári, áno - sú ľudia, čo žijú od výplaty k výplate, dôchodcovia, samoživiteľky...Všetko je drahé, nemusíš mi to hovoriť, my máme 4 deti, pracujeme, v okolí mám priemerne zarábajúce rodiny s deťmi, nikto ale nechodí po žobraní...

Niečo od mimovládky (fuj, fuj zrušme ich okamžite), ten človek , celý život živený z dani občanov na take dovolenky a majetky jednoducho nemá , priznáva oficiálne menej ako užíva : Kde býva a ako platí?
Hoci oficiálne veľký majetok nevlastní, zvykne bývať v luxuse. Do roku 2019 mal ako premiér prenajatý byt v luxusnom komplexe Bonaparte v najdrahšej časti Bratislavy. Odsťahoval sa, keď developera Bonaparte Ladislava Bašternáka blízkeho Smeru odsúdili za daňové úniky. Jeho majetok, vrátane bytu, v ktorom bol Fico, totiž prepadol v prospech štátu. Konkurzná správkyňa vtedy uviedla, že pred odchodom platil Fico mesačný nájom 2 650 eur. Čo pri zjednodušenom prepočte za desať mesiacov roka 2019 činilo 26 500 eur.