Kde vyjde aktuálne drahšie dovolenka? Pri vlastnom stravovani? Vďaka
Co je vlastne stravovanie? Ze si budes varit z zoho co kupis v supermarketoch alebo chces chodit po restauraciach? Ceny v Taliansku v supermarketoch boli minuly rok ako u nas cca. V Chorvatsku som bola 2 roky dozadu a v dedine bola len taka mala vecierka a pekaren, kde bolo draho. Najblizsi vacsi obchod bol dostupny autom 15 minut.
@anna1992 Vyber si > https://www.numbeo.com/cost-of-living/
porovnavam rok po roku, cize vlani Chorvátsko a predvlani Taliansko. V restikach sa plati coperto (snad som to dobre napisala) a to zavisi od lokacie. V taliansku sme nakupovali normalne v supermarkete ale ceny boli viac menej ok, restiky tiez. Vlani v chorvatsku sumy o dost vyssie. Treba davat aj pozor na to kde nakupujes. Lebo napr Tommy je na kazdom kroku ale drahe. Tie vacsie obchody typu Kaufland, Lidl a este jeden - je ich menej a ceny su viac menej ako doma. V restikach sme sa 4 ledva vedeli prestavovať za 100€ na obed, cize za mna draho. Jedine fast food bol lacnejsi ale teda nechceli sme na nom fičat 2 tyzdne
Taliansko je lacnejsie na potraviny, my zijeme pri hranici s IT, mam kopec znamych z Chorvatska, co tu zacali zit a stale chodia k rodine tam dole, Oni to porovnavali, ze IT je o cosi lacnejsie. Ale velky rozdiel to nebude.
Chorvátsky Lidl a DM boli min.rok lacnejšie ako u nás. Nie všetko, ale celkovo sa mi to zdalo lacnejšie. Lokálne pekarnicky a vecierky uz boli drahšie. Ceny v reštauráciach mi prišli porovnateľné s našimi.
Twraz sme v taliansku , ale na severe. Mimo sezona, cize daco drahsie, daco lacnejsie. V lete urcite drahsie ako v cjorvatsku.
Taliansko je lacnejsie a hlavne v restauraciach podla mna varia lepsie ako v Chorvatsku. Ked to tak beriem celkovo. Lebo samozrejme aj v Chorvatsku sa najdu dobre jedla
@marca12 fakt v lete lecnejsie? Minuly.rok sme.boli aj,tam, aj tam. No ceny v it boli vyssie. To vseyko salezi od destinacie
Taliansko lacnejšie ako Chorvátsko a lacnejšie ako Slovensko, chodim tam pravidelne a vždy sa vytocim ako je to možné, že majú 5 x viac tovaru a ešte lacnejsie
@dobryden fuuuha, tak toto sa mi este v hr nestalo, ze tak vela. .....chodime split, omis,,ostrovy
@anna1992 IT je o poznanie lacnejsie ako HR. aj potraviny, aj restauracie. v HR sa do 100€ 4 clenna rodina v restauracii nenaje, pokial to nebude kebab, hranolky, palacinky, ale normalne jedlo a napoj k tomu. potraviny na varenie nekupujem, lebo nevarim na dovolenkach, ale ked sme kupovali zmrzliny, melon, ci broskyne, v HR tie ceny boli vyssie ako na Slovensku. a kvalita jedla je v IT ovela lepsia, to bez diskusie, chorvati nevedia varit tak ako taliani.
@snowflakenel no to bola tak drahsia,krasna ale aj stolovanie tip-top.
@muchotrafka298 myslela som aj aj. Aj potraviny v obchode aj reštaurácie. Vdaka
Mne sa zdali ceny v supermarketoch take ako u nas. Restauracie drahe aj v IT aj v HR, ale to su aj u nas
@beronsche tak sever Talianska nie ani Talianske more asi nic moc,sestra bola a kalna voda.Ale Sicília ubytovanie pre 5 osôb sa dalo,plus strava nevoľnosti najdrahšie,ako my smw skromní,mojim detom stačili cestoviny so syrom,kedze doma tiez jedia zle…Tento rok ideme na Korzika a som zvedava ,ubytovanie tak tiez nemame drahe pre 5 2izzby obývačka kuchyna na 10dni 2000€ tak to nie je tle bez stravy,akurat letenky…
...a že je drahé? Je. A je to len dobre, pokojne nech je ešte drahšie. Aspoň tam nebude toľko ľudí 👍
@tiezjedna my sme tam chodoli roky a voda vzdy priezracna. Takze za mna ano. Aj nam jadran robi dobre na ekzemy, psoriazu.....detom uplne zmizol. Kozna vravela, ze jadran na ekzem urcote odporuca.
@anna1992 na Sicilii bolo lacnejsie ako v Chorvatsku,