Ceny potravín v Taliansku a Chorvátsku. Kde je drahšie?

anna1992
8. mar 2025

Kde vyjde aktuálne drahšie dovolenka? Pri vlastnom stravovani? Vďaka

dobryden
9. mar 2025

@anna1992 na Sicilii bolo lacnejsie ako v Chorvatsku,

muchotrafka298
9. mar 2025

Co je vlastne stravovanie? Ze si budes varit z zoho co kupis v supermarketoch alebo chces chodit po restauraciach? Ceny v Taliansku v supermarketoch boli minuly rok ako u nas cca. V Chorvatsku som bola 2 roky dozadu a v dedine bola len taka mala vecierka a pekaren, kde bolo draho. Najblizsi vacsi obchod bol dostupny autom 15 minut.

lienka9
9. mar 2025

@anna1992 taliansko ceny ako u nas.rest.asi o 5-10%drahsie,kedze si uctuji aj coperto.chorvatsko urcite drahsie,najma male lokalne potraviny v mesteckach.

katkaseiner
9. mar 2025

porovnavam rok po roku, cize vlani Chorvátsko a predvlani Taliansko. V restikach sa plati coperto (snad som to dobre napisala) a to zavisi od lokacie. V taliansku sme nakupovali normalne v supermarkete ale ceny boli viac menej ok, restiky tiez. Vlani v chorvatsku sumy o dost vyssie. Treba davat aj pozor na to kde nakupujes. Lebo napr Tommy je na kazdom kroku ale drahe. Tie vacsie obchody typu Kaufland, Lidl a este jeden - je ich menej a ceny su viac menej ako doma. V restikach sme sa 4 ledva vedeli prestavovať za 100€ na obed, cize za mna draho. Jedine fast food bol lacnejsi ale teda nechceli sme na nom fičat 2 tyzdne

kiki68
9. mar 2025

Taliansko je lacnejsie na potraviny, my zijeme pri hranici s IT, mam kopec znamych z Chorvatska, co tu zacali zit a stale chodia k rodine tam dole, Oni to porovnavali, ze IT je o cosi lacnejsie. Ale velky rozdiel to nebude.

beronsche
9. mar 2025

Chorvátsky Lidl a DM boli min.rok lacnejšie ako u nás. Nie všetko, ale celkovo sa mi to zdalo lacnejšie. Lokálne pekarnicky a vecierky uz boli drahšie. Ceny v reštauráciach mi prišli porovnateľné s našimi.

snowflakenel
9. mar 2025

Twraz sme v taliansku , ale na severe. Mimo sezona, cize daco drahsie, daco lacnejsie. V lete urcite drahsie ako v cjorvatsku.

marca12
9. mar 2025

Taliansko je lacnejsie a hlavne v restauraciach podla mna varia lepsie ako v Chorvatsku. Ked to tak beriem celkovo. Lebo samozrejme aj v Chorvatsku sa najdu dobre jedla

snowflakenel
9. mar 2025

@marca12 fakt v lete lecnejsie? Minuly.rok sme.boli aj,tam, aj tam. No ceny v it boli vyssie. To vseyko salezi od destinacie

zuzubb007
9. mar 2025

Taliansko lacnejšie ako Chorvátsko a lacnejšie ako Slovensko, chodim tam pravidelne a vždy sa vytocim ako je to možné, že majú 5 x viac tovaru a ešte lacnejsie

dobryden
9. mar 2025

@zuzubb007 inak na Sicilii kava 1,50€ .Pamatam ako sme v Chorvatsku ok lepisa restika platili za 3 kinder porcie a 4vidy 90€..Klasika hranolky,cosi kuracie medailóny.Na Sicilii sme dali tri mini pizza kava,voda,3 x dzus a po koláči a 40€ len,sice v bistre ale aj tak rozdiel.

dobryden
9. mar 2025

@anna1992 a inak kvoli kultrure a mori urcite Sicília prekrásne mori dlhe km pláže do 1mwtra,nadhera,Chorvátske more nic,moc.

snowflakenel
9. mar 2025

@dobryden fuuuha, tak toto sa mi este v hr nestalo, ze tak vela. .....chodime split, omis,,ostrovy

matkahelka
9. mar 2025

@anna1992 IT je o poznanie lacnejsie ako HR. aj potraviny, aj restauracie. v HR sa do 100€ 4 clenna rodina v restauracii nenaje, pokial to nebude kebab, hranolky, palacinky, ale normalne jedlo a napoj k tomu. potraviny na varenie nekupujem, lebo nevarim na dovolenkach, ale ked sme kupovali zmrzliny, melon, ci broskyne, v HR tie ceny boli vyssie ako na Slovensku. a kvalita jedla je v IT ovela lepsia, to bez diskusie, chorvati nevedia varit tak ako taliani.

snowflakenel
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dobryden
9. mar 2025

@snowflakenel no to bola tak drahsia,krasna ale aj stolovanie tip-top.

anna1992
autor
10. mar 2025

@muchotrafka298 myslela som aj aj. Aj potraviny v obchode aj reštaurácie. Vdaka

mk1111111111
10. mar 2025

Mne sa zdali ceny v supermarketoch take ako u nas. Restauracie drahe aj v IT aj v HR, ale to su aj u nas

beronsche
10. mar 2025

@dobryden porovnaj si lepšiu reštauráciu a bistro v rámci akejkoľvek jednej krajiny a rozdiel bude veľmi podobný...

tiezjedna
10. mar 2025

@dobryden Chorvátske more nič moc??? To sranduješ, že...
@anna1992 ak idete autom, tak si môžeš priviezť veľa vecí svojich a ten zvyšok, ktorý budeš potrebovať ťa nezruinuje nikde. Takže na tom by som výber destinácie fakt nestavala.

dobryden
10. mar 2025

@tiezjedna nic moc chorvátske more,su omnoho krajsie napr v Sicilii,okrem toho aj lacnejsie.

dobryden
10. mar 2025

@beronsche suhlasim ale nikde v chorvatsku sa mi nestalo zeby som za kavu platila 1,50€ ako na Sicilii+ v obchodoch tiez drahsie,a je to daleko autom.Takze za mna rozhodne Taliansko,nakolko Chorvatsko drahe a chladne more,plus kamene.

beronsche
10. mar 2025

@dobryden tak áno, na kávu to platí..
A čo sa týka mora a kamenistých pláži - nuž toto je vyložené o osobných preferenciách. 🙂
Sicília je krásna, ale taký sever Talianska za mňa nič moc...

dobryden
10. mar 2025

@tiezjedna piesok pod nohami nadhera.bez ježkov a chobotníc.

dobryden
10. mar 2025

@beronsche tak sever Talianska nie ani Talianske more asi nic moc,sestra bola a kalna voda.Ale Sicília ubytovanie pre 5 osôb sa dalo,plus strava nevoľnosti najdrahšie,ako my smw skromní,mojim detom stačili cestoviny so syrom,kedze doma tiez jedia zle…Tento rok ideme na Korzika a som zvedava ,ubytovanie tak tiez nemame drahe pre 5 2izzby obývačka kuchyna na 10dni 2000€ tak to nie je tle bez stravy,akurat letenky…

tiezjedna
10. mar 2025

@dobryden tak ty si zjavne lízla len kraj Chorvátska, pretože inak by si vedela, že more je tam krásne... že sú tam kamene je snáď každému jasné ešte skôr, než tam dorazí (ale aj pieskových miest je dosť, ak ich niekto preferuje). Keď Chorvátsko nepoznáš, tak ho nehaň...😉

tiezjedna
10. mar 2025

...a že je drahé? Je. A je to len dobre, pokojne nech je ešte drahšie. Aspoň tam nebude toľko ľudí 👍

dobryden
10. mar 2025

@tiezjedna v Sibeniku sme boli,cize nie tak blizko,a iz by som do Chorvatska nesla,stacilo raz.Ak vratila by sim sa rozhodne na Siciliu.

snowflakenel
10. mar 2025

@tiezjedna my sme tam chodoli roky a voda vzdy priezracna. Takze za mna ano. Aj nam jadran robi dobre na ekzemy, psoriazu.....detom uplne zmizol. Kozna vravela, ze jadran na ekzem urcote odporuca.