icon

Cesta autom do Bulharska

23. feb 2025

Ahojte, mna muz presviedča ísť cez sezónu do Bulharska autom…. Odrádza ma to Bulharsko celkovo … ak ste boli autom, ako dlho vam trvala cesta? Je pravda, že na srbských hraniciach je to na dlho? Dakujem

Strana
z2
cskrisztinka
23. feb 2025

My sme boli aj dvakrát. Cesta dole nebola zlá ale my sme išli cez Rumunkso lebo to je niečo nádherné. Ale má to aj negatívne strany. Cesta bola velmi dlha lebo nemaju tolko diaľnic.
Cesta naspäť bola dost na prd kvoli hraniciam. Ale to je zas tak ake mate šťastie. Môžete mať šťastie a nebude čakať ani 30 minut .

januska12323
23. feb 2025

Do Bulharska by som autom nešla.

zalka
23. feb 2025

Bulharsko a Rumunsko sú od 1.1.2025 v schengene čiže žiadne čakanie na hraniciach.
Cez Srbsko samozrejme na hraniciach pockas.

martinka13
23. feb 2025

Boli sme autobusom a som sa zaprisahala, že nikdy viac v živote. Je to veľká diaľka (aj keď samozrejme autom je to trochu iné). Pri dnešných cenách leteniek chodím autom len po Slovensku 😀

andreakotesova
23. feb 2025

Boli sme autom v Albene (r. 2018). Cestou tam aj späť sme prespali v Rumunsku. Rumunsko je nádherné, ľudia pohostinní. Pravdepodobne aj tento rok absolvujeme cestu do Albeny autom. Teším sa. Preferujem auto pred lietadlom 😅 Irituju ma meskajuce lety a pod. Autom máš viac voľnosti.

slavomira236
23. feb 2025

Letecky sme boli a bola to rychlovka len sme vzlietli a uz pristavali 50 minut z ke

zalka
23. feb 2025

@martinka13 no letenky do Bulharska v sezóne cca 300e osoba pri 4 clennej rodine je to 1200e.
Cesta autom cca 400e...trosku rozdiel v cene.
@slavomira236 to fakt? Letela som z Viedne, Bratislavy, Budapešti a cesta vždy bola cca 1.5 hodiny na pobrežie.

slovakboy
23. feb 2025

Ja som bol dva krát ale cez Rumunsko. Nečakáš na hraniciach a sú tam dobré cesty. Dáš si prenocovanie v krásnom meste Sibiu a Karpaty prejdeš 80km priesmykom okolo rieky Olt zavesená za nejaké iné auto asi 80-90kmh rýchlosťou.

maddie1711
23. feb 2025

Chodím viac krát do roka, no vždy cez Rumunsko nakoľko mi to je km bližšie. Cesta trvá cca 16-17h. Vždy prespávam v meste sebes. Od nového roku je RO aj BG v Schengene aj čo sa týka ciest, čiže by to malo byt o niečo rýchlejšie. Ja tu cestu beriem úplne v pohode, niečo čo musí byt. Počas sezóny sa ti moze stať že budeš v Srbsku čakať 7 hodín ale mozes prejsť aj do pól hodiny. Tam odporúčajú sledovať kamery na hraniciach. Ale zatiaľ som nenašla pre mňa jedinú výhodu ísť cez Srbsko - je to ďalej o cca 400km, drahšie poplatky, časovo (bez hraníc) mi to ukazuje na 18h, psy potrebujú tritacny test na besnotu. Letecky rovnako - cez sezónu 300€ osoba. Chodíme 3ja + 2 psy čiže cca 900€ len letenky pre nás autom cez Ro cca 300€ tam aj spať s prenocovaním na oboch cestách.

kvietok1233
23. feb 2025

Bulharsko je super, mne sa tam pacilo boli sme 3x. Raz autom a vtedy som povedala že autom už nikdy viac, len letecky. Cesta je strašné dlhá. Nevidím v tom zmysel sa terigat niekoľko hodín keď lietadlom si tam raz dva.

alkoholik
23. feb 2025

@zalka 300€ osoba Bulharsko 50 minutovy let?
Za 300€ v akcii kupite uz aj thajsko a nie spinave Bulharsko.
Len teraz som si rychlo zbehol ceny z Vienna v sezone 100€ ( spiatocna).

zalka
23. feb 2025

@alkoholik skus si ešte raz prečítať co píšem... 50 minút tvrdí ktosi iný...Ja lietam z časom 1.5 hodiny.
A ceny mam na pozerane aj keď som včera vynímocne nasla letenky v sezóne z Viedne za cca 130e osoba tam späť . Jeden termín v júli aj to kombinácia wizzar a ryanair. Ináč sú v cenách ako som písala... KE - Burgas 290e osoba smartwings.. Krakow - burgas tam sú úplne šialene ceny... Ak je niekto viazaný termínom tak i 350 až 400e ho vyjde spiatočná letenka. Bratislava je lacnejšia ale tiež to vychádza na dákych 200-300e podľa termínu. A Budapešť detto.

slavomira236
23. feb 2025

@zalka ano velmi kratucky let bol..neviem vi dobiehal 🤣lietadlo nam meskalo 26,6 2hodiny. Boli sme prvy krat a parada. Letisko v burgase malinke ziadne kontroly..

annkol
23. feb 2025

Išla som raz a posledný krát na autobuse, nikdy viac...jedine už lietadlom

marca12
23. feb 2025

Autom nikdy. Dlhe cakanie na hraniciach,dlha cesta. Kamarat bol taky hrdina a raz isiel a povedal nikdy viac. Dokonca odvtedy uz ani do Bulharska nechce ist. Ale ak vas to laka treba vyskusat. Ked uz autom,tak aspon na 10 a viac dni tam zostat,nech to ma zmysel

andreakotesova
23. feb 2025

@marca12 Bulharsko a Rumunsko sú už v Schengene, takže žiadne čakanie na hraniciach.

zalka
23. feb 2025

@slavomira236 mne hovoriť nemusíš lietam tam pravidelne a stále cca 1.5 hodiny.

slavomira236
23. feb 2025

@zalka vyssie si mi davala otazku tak som odpovedala ci fakt

zalka
23. feb 2025

@slavomira236 som pozerala zo Sofie do burgasu letí 50 minút lietadlo, čiže asi ste mali vietor v chrbte ze to stihlo za 50 minút z KE. 😁😉

alkoholik
24. feb 2025

Achhh boze. Je uuuplne ale ze uplne jedno ci let trva 50 min alebo 1.5 hod.
Nech sa paci let aby sme sa bavili presne. 30.6 let vienna do Burgasu 35.99€ osoba. A mozem ktomu hladat let spat na ine letisko napr podla ceny. Ale podstatna info je : pokial ste napr
3-4-5 tak jednoznacne sa vam oplati ist autom uz.
Ale dat za letenku do bulhraska 200-300€ je sialene...
Len to som chcel povedat. Bol som v tej krajine pozriet minuly rok za 20€ letenku ale tam uz nikdy viac. Za taku cenu letenky mozete ist uz hoci kam ked by ste dali 200-300€ za letenku.

annanoriska
24. feb 2025

My sme tam leteli párkrát, autom by som nešla ale pokiaľ vás to vyjde výhodne tak prečo nie. Ja nerada chodím autom alebo autobusom dlhé trasy. Inak mám Bulharsko rada.

aivilie
24. feb 2025

Chodíme autom do Bulharska viackrát do roka, odporúčam ísť cez Rumunsko nakoľko v sezóne je naozaj to čakanie na hraničných priechodoch v Srbsku nekonečné ( my sme čakali aj 6 hodín v niekoľko kilometrovej kolóne) a aj nebezpečné nakoľko sa pchali do kolóny osobných áut aj kamióny a teda že dosť bezohľadne.. cesta cez Rumunsko je v podstate pokojná hranice nebývajú upchaté a teda tento rok by to malo byť ešte pohodlnejšie ako už bolo spomenuté, cesty sú dobre udržiavané je tam síce jeden úsek bez diaľnic kde sa prechádza cez Karpaty cesta je kľukatá prechádza sa aj cez obce tak treba ísť opatrne. Chodíme dvaja vodiči, už sme boli aj na dvoch autách traja vodiči a prešli sme vždy bez zastávok na spanie. Z Bratislavy do Varny sa nám podarilo už prejsť aj za 15 hodín aj s menšími zastávkami ale každá cesta je iná a išli sme už aj 24 hodín😂 A samozrejme Bulharsko ako také odporúčam my máme byt v Byale 😁

maddie1711
24. feb 2025

@aivilie kadiaľ chodievate? My chodíme z východu čiže oradea- kluz-sibiu-pitesti-Bukurešť-ruse-sumen-varna-slnečné pobrežie.

lalilili
25. feb 2025

My chodíme opakovane do Bulharska-Primorska z východu Slovenska, cez Maďarsko a Rumunsko,cesta 1170 km nám trvá nejakých 13-14 hodín. Šoférujeme obaja s manželom, takže bez prespávania a vyhovuje nám to. Cestou späť málinko meníme trasu, ideme cez Rumunské Karpaty,a to je cesta na,ktorú sa nezabúda,tam sa človek s radosťou vracia a aj keď nám to predĺži čas, naposledy nám spiatočná cesta trvala 25 hodín, vždy to opakujeme znova. Máme pochodenú celú Európu a vždy autom, máme radi vlastné tempo a aj vlastný komfort, na nikoho a na nič nie sme odkázaný. Keď sa stane, že po nočnej búrke je naša obľúbená pláž plná rias,bez problémov si ideme na inú. Keď sa nám nechce ísť na pláž, ideme na výlet kam si zmyslíme. Každému vyhovuje iná destinácia,pre nás je na letnú dovolenku Bulharsko ako stvorené, ale určite sa nájdu aj takí ktorí majú iné skúsenosti.

bielasovicka
25. feb 2025

Bez deti áno, ale ináč nie

aivilie
25. feb 2025

@maddie1711 my bývame pri Trenčíne ale chodíme cez Bratislavu, Budapešť, Szeged, Arad, Sibiu, Bukuresť, Ruse, Šumen a Varna

aivilie
25. feb 2025

@bielasovicka ja mám ročné dieťa už sme boli aj letecky aj autom. Keď mala 6 mesiacov sme boli prvý raz tento rok plánujeme zobrať aj psa 😁

maddie1711
25. feb 2025

@bielasovicka syn jazdi hore dole od mala a nemá s tým problém, deti nie sú prekážka.
@aivilie my chodíme s dvoma stale, je to haluz ale dá sa to zvladnut. Ale vkuse by to bolo pre nich náročné

zuzanka1390
1. mar 2025

Autom sme boli len raz a to dufam,ze naposledy...cesta trvala tusim nejakych 24 hodin😵‍💫...no ale boli sme tam mesiac...tak som nejak na to zabudla,ake to bolo hrozne😅 autom uz nie...

pieksamaki
1. mar 2025

My by sme chceli skusit v auguste Bulharsko autom ....2+5 osob......ale neviem ešte...... tak neplánovane.....na 3 týždne. Ale .....

Strana
z2