Cesta autom po Albánsku
Ahojte vsade citam ake je nebezpecne jazdit po albansku autom vraj su tam dost sialeny vodici a umrtnost na cestach je vraj vysoka... Vodicak mam cca 20r, po ba jazdim v pohode bez nehody bez problemov... Chcem ist na dovolenku do albanska s 2detmi trasa dures - sarande.. Bol tam prosim niekto takto autom? Je to ozaj pravda alebo sa na nete iba prehana... To iste som citala aj o rumunsku hlavne kvoli vysokemu poctu proipitych vodicov tam som nemala ziadny problem jazdit s detmi tak teraz ozaj neviem...
@ivank_807 ja som bola min rok hu - srbsko - cierna hora sama s 2 detmi 3.5r a 9r autom uplne v pohode. V srbsku a na cier hore sa mne osobne soferovalo lepsie ako na sk aj ked ma kazdy strasil aky su balkanci hrozni soferi tak v BA mi to pride niekedy ovela vacsi adrenalin a to kazdy mesiac najazdim v priemere 2000 km.... Srbsko je super bi sme tam 3 dni na prespavacku v belehrade bolo super 👍
@duunlo mozem sa opytat na to albansko ako sa vam pacilo? Kde ste byvali? Ako je to tam s cestami? Na ciernej hore su cesty v super stave preto sa oytam ze co mam ocakavat? Dakujem
Odhliadnuc od témy, tak treba mať na pamäti ak cestujete do Albánska ako single matky s deťmi, krajina vyžaduje oficiálny overený súhlas otca detí v angličtine. Nemusíte byť s tým konfrontovaný pri vstupe do krajiny, ale napríklad pri cestnej kontrole áno. Nemať ho je veľký problém.
Byvali sme v apartmane. Ionske more krasne, inak co sa tyka cistoty, tak trochu bieda ale to mas aj v Grecku, Chorvatsku, vsade aj na Slovensku najdes odpadky. Je to taka slimacka krajina, tak je zaujimave, ked niekedy cakaju co povie chlap, ten ma zvacsa posledne slovo, niekedy to az liezlo na nervy. Ale tiez zalezalo miesto od miesta. Cesty, cista dzungla, pravidla snad ani nepoznaju, pravo silnejsieho vyhrava. Ale urcite este by som tam niekedy isiel…

@ivank_807 SK-HU-SRB a Macedonsko je uplne v pohode bezpecna trasa, po tejto som isiel tiez do Albanska a aj minuly rok do Grecka.