Cestovanie do Saudskej Arábie: Pravidlá pre ženy a páry
Prosim Vas,
boli ste niekto na dovolenke?
Mozu sa tam zeny kupat?
Mozeme byvat s priatelom v jednej izbe?
@shewinka my sme boli v Bahrajne to je hneď vedľa saudskej arabie
@stellarstar pretože to tam je stále veľmi prísne a nám bolo povedane ze uzavreté..
V rezorte si mozete robit co chcete, tam su nastaveni na turistov.
@mimuska328 prísne u nich pre nich
@stellarstar pretože tam napríklad nemôžu spolu v jednej spálni žiť pár, ak nie sú manželia. A nie, nielen pre nich domácich. Napríklad futbalista Ronaldo musel dostať povolenie nasťahovať si do domu priateľku, keďže nie sú manželia.
@stellarstar aj pre turistov je to stále prísne q musia sa správať tak ako kazu ich zakony tam..
@shewinka Áno, môžu sa tam ženy kúpať.
Podľa oblastí kam ideš, sú väčšinou informácie na cestovke alebo v hoteloch - existujú tam samostatne bazény pre ženy (ak chcú ísť v bikinách zvlášť od mužov), potom rodinné bazény (tam sú ženy väčšinou v burkinach - ako detský overal, po prípade tankiny (krátky rukáv, šortky), niektoré hotely povoľujú aj bikiny, treba pozerať konkrétne miesto).
To isté platí o plážach.
@shewinka čo sa týka bývania: býva tam ten takú futbalista známy Ronaldo, s priateľkou.. nejako to už nikto nerieši.
Ale opäť závisí od oblasti a konkrétneho hotela.
@shewinka a aktuálne neriešia ani certifikáty pre muslimov na púť do Mekky. Takže môžu tam ísť (slušne oblečení) pozrieť sa aj nemuslimovia.
@shewinka preco by tam niekto chcel ist na dovolenku? 🤔
@babulkomale tiež by som tam už len pre tieto stupidne opatrenia nešla, keď som na dovolenke a platim za to, chcem spoznať krajinu slobodne, nie sa stresovať kde ake ich pravidlo porušim.
@lenkakravcova riešia. Ronaldo môže žiť s priateľkoy, lebo mu to v podstate povolili, keďže je to je a chcú ho v krajine.
@monicazbb tak ako aj v našej kultúre boli v minulosti dovolené bývať spolu manželom. Ak nejaká žena len tak žila s mužom bez svadby bola považovaná za prostitútku. Nebolo tu síce väzenie alebo pokuty, ale taká žena bola každému na smiech a rodina ju zvyčajne vydedila.
@lenkakravcova tak Slovensko je plne kuriev 🤔😁😁.
@melanta máš pravdu teda. Pozerám, že uvádzajú:
K celej záležitosti sa dokonca pre španielske médiá vyjadrili aj saudskoarabskí odborníci na právo. „Hoci zákony spolužitie bez manželskej zmluvy stále zakazujú, úrady začali privierať oči. Tieto zákony sa používajú najmä vtedy, keď sa vyskytne nejaký problém alebo zločin,“ informoval jeden z miestnych právnikov. „Saudskoarabské autority prižmúrili obe oči aj preto, lebo v tomto prípade ide o cudzinca,“ pridal svoj názor druhý, ktorý si však neželal byť menovaný. „Zákon sa nemení, len to úrady v tomto konkrétnom prípade riešiť nebudú,“ dodal.
@monicazbb tak tak 🙂 (teda opodstatnené prípady, ktoré striedajú partnerov jedna radosť a "viazať sa" neplánujú..a nakoniec vyplakavaju ako slobodné mamičky)
@lenkakravcova @melanta ženy , mne je to uplne jedno.Nech si kto chce žije pravidlami ake si zvolia. Ale do krajiny kde mi to daju ,,prikazom,, ani nepachnem 😉
A Lenka , ja som bola slobodna mamička a bolo to najlepsie rozhodnutie v živote. LEPSIE ako byt vydata za idiota, nechat sa mlatit len aby ludia nepovedali 🫡.Aj so svojim manželom terajším som bola za prostitutku lebo sme žili len ako partneri a nevidim na tom nič zle. Len mam pocit že akonahle niekto opmenie tvoj sposob života ideš ukazovať na druhych že su kurvy. Mne je jedno ako ty žiješ, aku maš kulturu, nie je mi po voli a v živote by som tak nežila, ale neuražam ta. Tak to ty nerob ženam ktore sa rozhodnu žit slobodne.
@monicazbb ja milujem klientov z Arábie, Kataru, Emirátov, Bahrajnu. Komunikácia s nimi je profesionálna, férová, nevyjednávajú nižšiu cenu, platia načas, dodržia vždy všetko na čom sa dohodneme. Na rozdiel od slovenských klientov, ktorí vyjednávajú, naťahujú úhradu faktúr, nedodržiavajú termíny, atď. Preto 9 z 10 slovenských klientov odmietnem, 9 z 10 arabských zoberiem. Asi toľko k tomu, o koľko je lepšia naša slovenská nátura a zákony.
@monicazbb neexistuje len manželstvo ale aj rozvod (aj tu na Slovensku je možné sa rozviesť)
Pozri sa na svoj prvý koment.. "kultúra a zdravý rozum" - podľa teba ti, ktorí to majú inak nemajú zdravý rozum. Čakáš peknú odpoveď, ale sama začínaš takýmito akože nenápadnými poznámkami, skrytými urazkami. Keď by si napísala že iná kultúra, iné zákony - ok, ale ty si tam uviedla už to, že nemajú zdravý rozum.. na nie som nejaký veľký obdivovateľ Saudskej. Podľa mňa tam majú dosť zákonov mimo šárie aj nad rámec.. lebo napr v Koráne neexistuje zákaz spoločného bývania pred svadbou, ale existuje tam trest za cudzoložstvo - čiže by sa to malo riešiť len trestom, ak to niekto poruší a zákaz by nemal byť vpodstate spísaný iným spôsobom.
Inak ale čo sa týka kultúry tam - môžeš v parku nechať dráhy fotoaparát a o týždeň ho nájdeš na rovnakom mieste alebo v prípade zlého počasia na najbližšej polícii. Môžeš sa o polnoci kľudne prejsť kde chces po tme bez toho aby si sa obávala že ťa niekto prepadne. Zákony sú tam fakt prísne (veľa trestov smrti), no na druhú stranu je tam veľmi vysoká bezpečnosť.
@lenkakravcova tak sa tam odstahuj 😃
@monicazbb áno, to je veľmi častá priblblá odpoveď tých, ktorí si nevedia priznať, že napísali blbosť..
@lenkakravcova čo , na Slovensku je lepšie ,že ? 😉
Pa moja .
@lenkakravcova z tohto hľadiska, o ktorom som písala, nie - nie ale máme tu nehnuteľnosť, deti tu chodia do školy, manžel tu má prácu. Keď sa tebe páči napr Švajčiarsko, tak sa nebudem k tebe správať ako krava a nenapíšem ti len z toho dôvodu "odsťahuj sa tam", pretože nepoznám tvoje podmienky a trochu sa aspoň pokúšam pochopiť čo sa ti tam páči a čo by sa tu oplatilo zlepšiť. Snáď tomu pochopíš. Pekný zvyšok dňa.
@mimuska328 Bahrajn je uplne o inom, videla som dokument, ako cez vikend zaplavuju Bahrajn Saudski obcania a chodia tam chlastat (ten most co tieto dve krajiny spaja volaju Johnnie Walker😎), bolo to natacane skrytou kamerou a niektori dokonca rozpravali aj na kameru, tisice ludi, najma mladych. Tie pokorne zahalene zenusky v Saudi sa v Bahrajne sa zmenia na opite dracice, ja som veru mala dost, tolko pokrytectva
@tenerifka aj v Saudskej sa pije. V tichosti nenápadne si niektorí doma vyrábajú domáci alkohol. Vždy sa nájde niekto kto to chce obísť. Tak ako niektorí Slováci chodia na marišku do Holandska..

@shewinka prečo by sa nemohli kúpať a byť v jednej izbe? Veď tam idete na dovolenku