icon

Cestovanie na letnú dovolenku autobusom?

luci219
26. dec 2018

Ahojte.
Sme mladý pár a chceme ísť v lete prvý raz spolu na dovolenku k moru. Rozhodli sme sa pre cestovanie autobusom pretože ani jeden z nás nie je až taký skúsený vodič aby sme to odšoférovali a tiež ani lietadlom zatiaľ neplánujeme ísť. Chcela by som vás poprosiť o pár rád:

1. Máte skúsenosti s cestovaním na letnú dovolenku (Chorvátsko alebo Bulharsko) autobusom? Ako ste zvládali tú cestu? Dlhšie cestovanie nám síce nevadí no do toho Bulharska je to pravdepodobne min. 15-17 hodín a to už je dosť. :D Objednávali ste od jednej cestovky aj ubytko aj dopravu?

2. Ktorú cestovku odporúčate? Zatiaľ premýšľame nad Saturom alebo Inviou pretože oni ponúkajú aj autobusovú dopravu.

3. Ktoré destinácie alebo konkrétne ubytovanie odporúčate? Premýšľame buď nad Istriou alebo Makarskou ale to ešte uvidíme aké budú možnosti neskôr.

4. Čo sa týka stravovania tak najradšej by sme využili plnú penziu alebo all inclusive. Tým pádom je to samozrejme drahšie ale snáď sa niečo prijateľné dá nájsť. Aké máte s takýmto stravovaním skúsenosti vy?

5. Kedy kupovať dovolenku aby nás vyšla čo najlacnejšie? Najlepšie do 800€ :D Plánujeme ísť až na prelome augusta a septembra tak či máme kupovať už začiatkom roka alebo počkať na leto.

Za každú radu ďakujem a budem rada keď sa podelíte o skúsenosti. 🙂

Strana
z2
bylinka42
4. jan 2019

@luci219 idem Ti odporucit Tucepi na makarskej, chodime tam kazdy rok, hociakou ck, autom aj busom.... naposledy sme boli tak, ze ck v ktorej sme kupili zajazd nam zabezpecila aj dopravu busom ale ten bol inej ck... volala sa Azad z Ba... a to bol teda paradny bus... cesta ako v lietadle, pohodlne siroke sedacky, ktore sa dali od seba este odsunut, obrazovka s ponukou filmou v sedadle a sluchatka k tomu, syn mal zazitok ze uz autom ani nechce ist. Mohli by ste pozriet ten Azad ked ma take fajn busy a ponuka aj zajazdy. Tucepi je rusne letovisko , co mne sa tam paci je ubytovanie pri plazi, promenada v chladku, siroka plaz s vysokymi borovicami, moznost mat deku jednu v chladku druhu pri vode, odbehnut si na vlastne wc na izbu kedykolvek..... ist na vylet ponorkou, lodou, autobusom normalnou ich linkou sa odviezt do Makarskej, Basky vody atd. Moje oblubene ubytovanie penzion Biokovo a Ljubomira...pre nenarocneho slovaka😀ale za rozumnu cenu ... v pizamku ranko na plaz... poloha😀

didamt
4. jan 2019

Tiež sme s priateľom cestovali busom po dovolenkách, niektorí ktorí to nevyskúšali tvrdia, že je to katastrofa. Nie je, pre dospelých to môže byť aj zábava. Bola som niekoľkokrát v Chorvátsku, čiernej hore, španielsku, všade autobusom. Do Bulharska by som to zvážila, ani Grécko nie, tam vždy cesta trvá okolo 24 hodin. Do Chorvátska od 12-15 hodín, autobus ide pomalšie ako auto, robí častejšie povinné prestávky, WC na pumpách bývajú plné, takže sa to vždy natiahne. Ono je to tak, že cestuješ poobede, večer a ráno si na mieste. Lenže ubytujú ťa zvyčajne po 14 hod, treba na to myslieť. Autobusy tak musia vyrážať, lebo majú povinnú pauzu niekoľko hodín kým zoberú turnus pred vami večer domov. Takže ak sa autobus zmešká po ceste, aj odchod končiacich dovolenkárov sa predlžuje, o 8-10 musíš opustiť izbu a do večera si s kufom pri sebe, v lepšom prípade v odkladacej spoločnej miestnosti. Odporúčam si plavky baliť do príručnej ľahko dosiahnuteľnej batožiny, aby si ich počas čakania na izbu, resp. pri odchode do večera vedela využiť.
Autobusy sú celkom pohodlné, dá sa to vydržať. Je to lacnejšia varianta ako lietadlo.
Nie každý chce letieť, niekto má rád dobrodružstvo, niekto má obmedzené financie.
Ja napríklad už viac ako 10 rokov chodím do Chorvátska, autom. Máme aj na leteckú dovolenku, lenže my radi cestujeme autom, veľa vidíme, robíme si svoj program, nepotrebujeme all inclusive, varíme si čo a kedy chceme, alebo ideme do reštaurácie.
Čo sa týka stravy, tá je v Chorvástsku dosť drahá. Oplatí sa polpenizia, lebo ťa neobmedzuje obed, môžeš ísť na výlet, alebo ležať aj celý deň na pláži.
Ja odporúčam : Istria hotel Centinera, Zadar hotel Donat, Orebič - depandance hotela Bellevue.
Niektoré cestovky sa špecializuú na Chorvátsko, veľa ponúka cestovná agentúra Invia, ako kočky spomínali, oni sú len priekupníci so zájazdami iných CK, odporúčam Globtour, CK Akvamarin B.Bystrica...oni robia autobusové zájazdy do Chorvátska za rozumné ceny.

Strana
z2