icon

Cestovanie s malým dieťaťom do Egypta, Tuniska či Turecka

victorie2002
Dnes o 12:03

Dobrý deň, chcem sa spýtať chceli by sme ist začiatkom jula na dovolenku , syn bude mať 1,9 roka buď Egypt alebo Tunis , Turecko máte skúsenosti , že vám dieťa niečo chytilo zvracanie , hnačky ?

Strana
z2
anonym_8e357e
Dnes o 12:06

@victorie2002 áno, nielen dieťa všetci piati, ale polka ti napíše že im nič nebolo

sisa_s
Dnes o 12:10

Egypt a Tunis by som nesla s tak malym babom, skor Turecko...dospely dostane 1 infuzku a bude ok, male babo skonci v nemocnici, lebo sa rychlo dehydratuje

victorie2002
autor
Dnes o 12:12
@anonym_8e357e

@victorie2002 áno, nielen dieťa všetci piati, ale polka ti napíše že im nič nebolo

@anonym_8e357e no veď jasne každý to ma inak ale radšej neriskovať teda

katarinaba
Dnes o 12:13

@victorie2002 ja som bola s najmensim synom v Tunise, ked mal rok aj tri mesiace. Potom este dva krat. potom Egypt, potom rok nic, potom Turecko, odvtedy kazdy rok Egypt. A popri tom sme este kade tade cestovali, on bol na cestach uz ako pol rocny. Ostatne dva roky Phu Quoc v zime.
Cestovala som zo zaciatku ja a tri deti, postupne ako rastli, boli to len dve deti, toto leto to bol uz len najmladsi. Nikdy nam nic nebolo.
Ale to je tak individualne, ze to musis brat len ako statisticku informaciu.
Moja sesternica nechce ist do Egypta. Uz nechce ist ale vobec nikam. Ona kam pride, tam ochorie. V Turecku bola sama so synom, tyzden stravili v nemocnici, lebo ona tam chytila kovid. Ked boli na vlastnu past niekde v Dubaji skupina - brat + frajerka, ona so synom - ona skoncila v nemocnici kvoli traviacim tazkostiam. Vsetci ostatni jedli to co ona, pili to co ona - oni boli v pohode.
Bud tam chcete ist a uvidite, alebo tam nechodte. No tiez nemas zaruku, ze nebudes mat problem inde.
Inak v Egypte v Hurghade, je tam skupina ceskych / slovenskych zdravotnych sestier, ktore posobia na FB a robia pre kliniku. Ked im napises, ze mate problem, postaraju sa o vas, vratane vybavovaciek na poistovnu. Jedna infuzka postavi cloveka na nohy za dve hodiny.

victorie2002
autor
Dnes o 12:13
@sisa_s

Egypt a Tunis by som nesla s tak malym babom, skor Turecko...dospely dostane 1 infuzku a bude ok, male babo skonci v nemocnici, lebo sa rychlo dehydratuje

@sisa_s myslite že v turecku je to v pohode ?

ajka10000
Dnes o 12:16

Ani ja by som s takým babom Egypt, Tunisko nešla. Dospely má čo robiť keď dostane hnačky.

victorie2002
autor
Dnes o 12:17
@katarinaba

@victorie2002 ja som bola s najmensim synom v Tunise, ked mal rok aj tri mesiace. Potom este dva krat. potom Egypt, potom rok nic, potom Turecko, odvtedy kazdy rok Egypt. A popri tom sme este kade tade cestovali, on bol na cestach uz ako pol rocny. Ostatne dva roky Phu Quoc v zime.
Cestovala som zo zaciatku ja a tri deti, postupne ako rastli, boli to len dve deti, toto leto to bol uz len najmladsi. Nikdy nam nic nebolo.
Ale to je tak individualne, ze to musis brat len ako statisticku informaciu.
Moja sesternica nechce ist do Egypta. Uz nechce ist ale vobec nikam. Ona kam pride, tam ochorie. V Turecku bola sama so synom, tyzden stravili v nemocnici, lebo ona tam chytila kovid. Ked boli na vlastnu past niekde v Dubaji skupina - brat + frajerka, ona so synom - ona skoncila v nemocnici kvoli traviacim tazkostiam. Vsetci ostatni jedli to co ona, pili to co ona - oni boli v pohode.
Bud tam chcete ist a uvidite, alebo tam nechodte. No tiez nemas zaruku, ze nebudes mat problem inde.
Inak v Egypte v Hurghade, je tam skupina ceskych / slovenskych zdravotnych sestier, ktore posobia na FB a robia pre kliniku. Ked im napises, ze mate problem, postaraju sa o vas, vratane vybavovaciek na poistovnu. Jedna infuzka postavi cloveka na nohy za dve hodiny.

@katarinaba ďakujem veľmi pekne … jasne určite je to individualne len sa bojim keď tam niečo chyti malinky … väčšinou je to asi z jedla ? On už papá všetko čomu by sme sa mali vyhnuť asi tak viete ppradiť ?

sisa_s
Dnes o 12:26
@victorie2002

@sisa_s myslite že v turecku je to v pohode ?

@victorie2002 do turecka chodi vela deti a z okolia nepoznam nikoho, kto by tam mal zdravotne problemy 🙂

katarinaba
Dnes o 12:29
@victorie2002

@katarinaba ďakujem veľmi pekne … jasne určite je to individualne len sa bojim keď tam niečo chyti malinky … väčšinou je to asi z jedla ? On už papá všetko čomu by sme sa mali vyhnuť asi tak viete ppradiť ?

@victorie2002 nie, nie je to z jedla. Aspon nie tie chorobne stavy. Z jedla to maju ti, co tam idu zjest vsetko, lebo maju all inclusiv, alebo na horuce telo vylongaju prechladene pivo ci kolu. Pokial pojdes do overeneho hotela, zo stravy chora nebudes.
Prava faraonova pomsta je bakterialna infekcia, na ktoru nase organizmy nie su zvyknute, preto tie stavy obcas to telo nezvlada.
Vseobecne odporucania pre Tunis, Egypt a Turecko - pokial cestujes s cestovkou do znamych oblasti su rovnake. Vsetky tieto krajiny su plne turistov, malych deti, dokonca kojencov. Nejdem ta presviedcat, ale najviac ta budu odhovarat ludia, ktori tam nikdy neboli, lebo oni by tam nesli. Taketo odporucania by som ja vobec do uvahy nebrala. Robila by som si statistiku na zaklade ludi, co tam naozaj boli.
Na MK su dve skupiny zamerane cisto na Egypt, potom je tu cestovatelska skupina, kde su rozne destinacie - tam sa chod opytat, nie tu, kde je kopa anonymov a ludi bez osobnej skusenosti.
Co sa tyka stravy - najdes tam vsetko co doma. Su hotely, ktore su orientovane aj priamo na male deti, v restauraciach maju kutik s detskou stravou, mikrovlnkou, ohrievacom flias. Zelenina, ovocie. Ryza, zemiaky, maso na stave, ryby grilovane rovno pred tebou, maso grilovane. Pecu tam priamo ten ich typicky chlieb. Vajicka na vsetky sposoby. Pizza, maslo, dzem, jogurty, mlieko, syry, salamy - jasne, nie vsetko je nam po chuti, ale maju normalnu stravu.

victorie2002
autor
Dnes o 12:30
@sisa_s

@victorie2002 do turecka chodi vela deti a z okolia nepoznam nikoho, kto by tam mal zdravotne problemy 🙂

@sisa_s Ďakujem veľmi pekne za vašu radu .

tenerifka
Dnes o 12:30

@victorie2002 otazka mimo temy-ak este dieta nie je skolopovinne, preco chces ist prave v juli, ked su vsade velke horucavy, hotely plne a ceny dvojnasobne? V takom septembri je to pohodicka vsade na juhu Europy, aj ten Egypt ci Tunisko, menej ludi, ceny nizke...

anonym_68a917
Dnes o 12:31

Tunis,2krat a nic ani polrocne,ani 2a pol rocny nic nechytil.Ani my dospelaci,Turecko snad tiez nic nebude v lete.

victorie2002
autor
Dnes o 12:33
@katarinaba

@victorie2002 nie, nie je to z jedla. Aspon nie tie chorobne stavy. Z jedla to maju ti, co tam idu zjest vsetko, lebo maju all inclusiv, alebo na horuce telo vylongaju prechladene pivo ci kolu. Pokial pojdes do overeneho hotela, zo stravy chora nebudes.
Prava faraonova pomsta je bakterialna infekcia, na ktoru nase organizmy nie su zvyknute, preto tie stavy obcas to telo nezvlada.
Vseobecne odporucania pre Tunis, Egypt a Turecko - pokial cestujes s cestovkou do znamych oblasti su rovnake. Vsetky tieto krajiny su plne turistov, malych deti, dokonca kojencov. Nejdem ta presviedcat, ale najviac ta budu odhovarat ludia, ktori tam nikdy neboli, lebo oni by tam nesli. Taketo odporucania by som ja vobec do uvahy nebrala. Robila by som si statistiku na zaklade ludi, co tam naozaj boli.
Na MK su dve skupiny zamerane cisto na Egypt, potom je tu cestovatelska skupina, kde su rozne destinacie - tam sa chod opytat, nie tu, kde je kopa anonymov a ludi bez osobnej skusenosti.
Co sa tyka stravy - najdes tam vsetko co doma. Su hotely, ktore su orientovane aj priamo na male deti, v restauraciach maju kutik s detskou stravou, mikrovlnkou, ohrievacom flias. Zelenina, ovocie. Ryza, zemiaky, maso na stave, ryby grilovane rovno pred tebou, maso grilovane. Pecu tam priamo ten ich typicky chlieb. Vajicka na vsetky sposoby. Pizza, maslo, dzem, jogurty, mlieko, syry, salamy - jasne, nie vsetko je nam po chuti, ale maju normalnu stravu.

@katarinaba Ďakujem vám veľmi pekne. Našli sme tento hotel má 5* DREAM LAGOON & AQUA PARK RESORT

victorie2002
autor
Dnes o 12:34
@tenerifka

@victorie2002 otazka mimo temy-ak este dieta nie je skolopovinne, preco chces ist prave v juli, ked su vsade velke horucavy, hotely plne a ceny dvojnasobne? V takom septembri je to pohodicka vsade na juhu Europy, aj ten Egypt ci Tunisko, menej ludi, ceny nizke...

@tenerifka máme doma ešte prváčika

tenerifka
Dnes o 12:35
@victorie2002

@tenerifka máme doma ešte prváčika

@victorie2002 aha, tak to meni situaciu...

katarinaba
Dnes o 12:36
@victorie2002

@katarinaba Ďakujem vám veľmi pekne. Našli sme tento hotel má 5* DREAM LAGOON & AQUA PARK RESORT

@victorie2002 ako som spominala - chod do skupiny, pytaj sa tam. Ja som bola:
Ali Baba Palace 2x
Titanic Palace, Titanic Beach spa a aquapark - v oboch, je to dvojkomplex so spolocnym aquaparkom
Grand Waterworld Makadi (toto je trosku dalej, viac na samote, ale taxikom dostupne moznosti nakupov)
tvoj nepoznam

katarinaba
Dnes o 12:38

este mozno napisem - Tunis 3x, Egypt 1x a to Turecko 1x - vzdy sme boli na 14 dni. Potom ten Egypt uz len po tyzdni, lebo decka sa nudili. Pre ne to bolo dlho. Ja by som aj rok ostala 🙂

victorie2002
autor
Dnes o 12:43
@katarinaba

este mozno napisem - Tunis 3x, Egypt 1x a to Turecko 1x - vzdy sme boli na 14 dni. Potom ten Egypt uz len po tyzdni, lebo decka sa nudili. Pre ne to bolo dlho. Ja by som aj rok ostala 🙂

@katarinaba v Tunise prosim viete poradiť hotel ?

anonym_47a86c
Dnes o 12:46

malá ma 5r ale teda tunis, turecko, egypt vynechávam z destinacii na dovolenku..

anonym_0df51d
Dnes o 12:46
@anonym_47a86c

malá ma 5r ale teda tunis, turecko, egypt vynechávam z destinacii na dovolenku..

@anonym_47a86c prečo aj Turecko?

katarinaba
Dnes o 12:55
@victorie2002

@katarinaba v Tunise prosim viete poradiť hotel ?

@victorie2002 bola som vo viacerych hoteloch, ale este pred rokom 2020. takze odporucat ci nie - len informacne. Thalassa Souse - v case, ked som tam bola to bol super hotel, po korone som nan pocula uz len zle recenzie. Bola som aj v One Resort Aquapark - v tom case tam bolo naozaj dobre, ako je tam teraz netusim. Noure Palace Mahdia - tiez tam bolo dobre a aj teraz su nan dobre recenzie. Mne tam jedine vadil hlavny bazen, vsade voda 150 cm - pre mna 155 cm vysoku (nizku) osobu je to vela na cvachtanie. Este som bola sama, bez deti v LTI Bellevue Port El Kantaui - hotel pekny, tusim aj volaco pre deti tam bolo. No a tiez sama bez deti v Sousse Movenpick - toto je ozaj luxusny hotel, aj na to, ze je to Tunisko, mal svoju vysoku uroven. Ale je to skor hotel pre ludi s vacsimi detmi, resp. na plazovu dovolenku. Inak sukromne som sa tam stravovala vsade - v hoteli, na ulici v stankoch aj v restauraciach. Jedlo maju vyborne. Obzvlast v restauraciach - oni vedia naozaj dobre varit.

muchotrafka298
Dnes o 13:00

Toto je velmi individualne, pretoze niekto ma problem uz len ked pozrie na ladovu vodu, inemu nic nie je aj ked sa dlavi od nevidim do nevidim. Moj ex bol s kamaratom v Tunisku aj v Egypte, obidva razy skoncil jeho kamarat na infuzkach, v nemocnici, co z dovolenky nic nemal. Pritom nejedol nic specialne, obaja sa stravovali plus minus rovnako. Moj ex jedol jak kyselina, vsetko a vela. A nikdy nikde mu nic nebolo. Takze to zalezi od daneho organizmu, prostredia, mozete ist niekam, kde nikdy nikomu nic nebolo a skoncis v izbe napriklad s upalom.

thereisabear
Dnes o 13:03

Podľa mňa tie črevné problémy sú často, keď deti pijú vodu z bazéna. Samozrejme, aj zo stravy moze byť, ale nebude to jediný dôvod.

anonym_f3ce00
Dnes o 13:07

My sme boli v Egypte 4x a z toho ani raz sme nic nechytili ani my, ani dieta.
Boli sme 3x v Ománe, taktiež nic.
Boli sme 6x v Dubai, a 2x hnačky aj my aj dieťa
Turecko 2x, 2x hnačky... cize veeelmi individuálne

katarinaba
Dnes o 13:10
@thereisabear

Podľa mňa tie črevné problémy sú často, keď deti pijú vodu z bazéna. Samozrejme, aj zo stravy moze byť, ale nebude to jediný dôvod.

@thereisabear ako ja neviem, mozno mame super zaludky a preto nemavame problemy. Ale k tej vode z bazena - decka sa jej nalongali 😀 a najlepsie - prva dovolenka v Tunise, pre decka prva takato pobytova dovlenka pri mori, stredny syn mal vtedy cca 6 rokov. Po prilete, este v autobuse cestou do hotela nam delegatka vysvetlovala zakladne informacie - aj to, ze voda z vodovodu nie je zavadna, ma len ine zlozenie a nepije sa, mozu z toho byt hnacky. Ja som este deckam prizvukovala, ze voda bude vo flasiach, budu tam automaty na napoje - nech piju len to, nie vodu z vodovodu. Prideme do hotela, ujo nas odprevadil do izby, kym mi niesol kufre dnu a kym ja som vytiahla par evri na baksis, stredny syn vyjde z kupelne a hovori: "mama, ta voda je naozaj hnusna". Ja cumim na neho ako tela na nove vrata, teraz mne hlavou tisic otazok PRECO, a on v pohode, ze teda ju pit nebude. Ja som ho mala chut prejst traktorom. Ale nic mu nebolo 🙂

biba_18
Dnes o 13:17

my sme boli 2x egypt a 2x turecko, prvý raz dieťa nemalo ani 3 roky - nikdy nám nič nebolo, ale známi čo boli s nami v turecku, tak mali tráviace problémy - takže myslím, že to bolo ich menšou obozretnosťou ...

majlo1234
Dnes o 13:31

Stat sa ti moze vsade, ja s ani nie dvojrocnym synom som mala najhorsiu otravu jedlom na kanaroch😂nikdy viac
Ale z tych troch spominanych by som vybrala najskor turecko

petamich
Dnes o 13:56

Chodime kazdy rok do Turecka, 2024 Egypt, maly bol v Turecku, ked nemal ani rok prvykrat, ked mal 2, tak chytil ten rychly 48 hodinovy virus ale kedze sa prejavil asi po 6 hodinach v Turecku, myslim, ze to bolo na letisku (vtedy vsetko chytal, sklo olizoval...no viete ako), odvtedy nic a za roky co tam chodime (10+ rokov), sme nik ini nic nechytili ani Turecko ani Egypt. Len tento jeden krat a aj to podla mna nie tam. Egypt sme sa ale odvazili, ked mal 3 roky, ze uz sa mu niektore veci dali vysvetlit.

nikha2809
Dnes o 14:07

Moje decka su králi črevných viroz, tento rok sme boli v Tunisku a nic nikomu nebolo.A to 5 ročný zjedol kazdy den kilo melonu

thereisabear
Dnes o 14:45
@katarinaba

@thereisabear ako ja neviem, mozno mame super zaludky a preto nemavame problemy. Ale k tej vode z bazena - decka sa jej nalongali 😀 a najlepsie - prva dovolenka v Tunise, pre decka prva takato pobytova dovlenka pri mori, stredny syn mal vtedy cca 6 rokov. Po prilete, este v autobuse cestou do hotela nam delegatka vysvetlovala zakladne informacie - aj to, ze voda z vodovodu nie je zavadna, ma len ine zlozenie a nepije sa, mozu z toho byt hnacky. Ja som este deckam prizvukovala, ze voda bude vo flasiach, budu tam automaty na napoje - nech piju len to, nie vodu z vodovodu. Prideme do hotela, ujo nas odprevadil do izby, kym mi niesol kufre dnu a kym ja som vytiahla par evri na baksis, stredny syn vyjde z kupelne a hovori: "mama, ta voda je naozaj hnusna". Ja cumim na neho ako tela na nove vrata, teraz mne hlavou tisic otazok PRECO, a on v pohode, ze teda ju pit nebude. Ja som ho mala chut prejst traktorom. Ale nic mu nebolo 🙂

@katarinaba ani nám nikdy nič nebolo. A to som tiež ochutnala vodu z vodovodu v Turecku.

Strana
z2