Cestovanie s ročným dieťaťom autom do Nórska
Plánujeme ísť október/novemeber autom do Nórska, vtedy už s 12/13 mesačným dieťaťom.
Máte niekto takéto skúsenosti s tak dlhou trasou a malým dieťaťom?
Samozrejme plánujeme mať zastávky, cestou aj niekde prespíme jednu až dve noci. 🙂
@zdenka_s ahoj, chodili sme k svokrovcom autom 2 hodiny doteraz v pohode, teraz od 11m je este aj cesta ku starkej v trvani 15 minut casto narocna. Teraz ked ideme k svokrovcom, tak tie dve hodiny su des.domov chodime cez obedny spanok, pospi hodinu a dalsiu hodinu chrumky, hracky na retiazke a varila mysicka kasicku donemoty
Zavisi aj od sedacky, pouzivame stale este vajce a je sice roztahovacie, ale dieta je tam v nejakom pololahu, co ho uz velmi nebavi, v kociku uz sedi, mozno v polohovacej sedacke by mu bolo uz lepsie
Ale kazde dieta je ine, niektore deti spia v aute aj mimo svojho spanku a su spokojne
Moj brat chodia kazdy rok v lete s detmi od 4.mes.deti, cestuju automz UK, zastavia,oddychu ked potrebuju, deti to zvladaju uplne v pohode, vzdy vyrazaju na noc
@zdenka_s Daj si pozor, aby Ti tam dieta nezobrali urady.
Nase vydrzali velmi dlhe cesty do zahranicia autom. Proste sa hrali s prichytenymi hrackami, az sa zacali nudit a zaspali. Zaklad bolo nevsimat si ich, lebo sa rozkokosili, a potom bol problem. Mrncali, dozadovali sa stale dalsej a dalsej novej zabavky a plakali.
Pokus-omyl sme zistili, ze ignoracia fungovala najlepsie. My sme sa rozpravali vpredu a "nevsimali" si ich. Oni vzadu do hodiny zaspali a spali aj tri hodiny ukolisane jazdou.
Pre niekoho mozno hrozny pristup, ale fungoval. Na zastavkach sme sa vysantli, nakrmili a spali zas dalej.
Ibaze vase dieta moze byt uplne ine.
Zalezi od dietata, jedno sa rado vozi, ine nie
Sestra boli v lete v r.2016 vtedy s 11 mesacnym, 3,5 rocnym a mojou vtedy 12 rocnou. Mali prives a dostali sa az k polarnemu kruhu. Tam isli smer hamburg a naspat sa zastavili v danskom legolande. Cele im to trvalo takmer 3 tyzdne, z toho boli par dni u kamaratov niekde na severe norska.
Ty si poznáš dieťa, musíš vedieť, či takú dlhú cestu zvládne 🙂 náš do 2,5 roka zvládol cestu max.2 hodiny ďaleko na jeho spánok. Takže tak 😀😀
Pozri blog Triplovers, išli s malým do Škandinávie. Síce s karavanom, ale možno nájdeš zaujímavé info.
@zdenka_s musite, ci chcete? Nebolo by lepsie s malickym ist na nejaku mimosezonnu pohodovku, aby ste si to vsetci spolu uzili a neboli to skor galeje?
Zalezi, ake je dieta. A zalezi, kolko casu tomu chces venovat. Dcera ma teraz 14 mesiacov a zvladne 4-5 hodinovu cestu za 7-8 hodin, nieco prespi, ale casto pauzujeme. Pokial to vezmete tak, ze aj cesta je ciel, nevidim dovod neist
@zdenka_s musite, ci chcete? Nebolo by lepsie s malickym ist na nejaku mimosezonnu pohodovku, aby ste si to vsetci spolu uzili a neboli to skor galeje?
@madeincssr tiež by som také malé dieťa netýrala takou dlhou cestou
Spytaj sa na fb v skupine outdoormamas, dostanes relevantnejsie odpovede
V prvom rade musis poznat svoje dieta, ci tolko vydrzi...s mojimi som prve roky len s odretymi ušami zvladala cestu k svokre (hodina tam a hodina späť) a k svagrovcom (nieco pod 2 hodiny tam a tolko isto späť). Postupne si deti zvykli a teraz keď uz maju 10 a 13 tak sme boli aj 2x v chorvatsku, 1x v Taliansku. V mini veku sa zial nedalo. Urcite skus najskor mensie vzdialenosti 2-3 hodiny a postupne pridávať.. drzim palce, škandinávia je aj na mojom zozname, v Dansku sme zili rok, bolo tam krásne
@zdenka_s
Ahoj, naša malá mala 13 mesiacov a šli sme autom do Dánska a potom späť. Cestu zvládla v pohode vo vajíčku. Polohovateľnom. Hrali sme sa, pozerali knižky, spala, robili sme prestávky podľa potreby. Závisí veľa od dieťaťa a rodičov. Známi chodili do Nórska a Švédska. Dá sa to.

@zdenka_s mám skúsenosť s hodinovou jazdou a posledná polhodina bolo peklo.