Cestovné tipy na trip po Taliansku s tínedžerom
Chcela by som ísť s 19 r synom na trip po IT.Uvazovala som Benátky, Bologna, Pisa a nejaké dovolenkové mestečko k moru.Viete mi poradiť ešte iné atrakcie, mesta, niečo zaujímavé čo vidieť?Kľudne aj tipy na ubytovanie.Lago di Garda stojí za pozretie?Až do Ríma si netrúfam ísť viem, že to je škoda ešte prehodnotim.
Koniec októbra, alebo polovica októbra je v Benátkach veľa turistov?Ako sa parkuje v Benátkach kde je najlepšie?Ak ste absolvovali trip poteším sa skúsenostiam úplne presný plán ešte nemam.
@tilly autom...dik za tipy
Aj Turín stojí za pozretie
Lago určite
Pompeje by som si nenechala ujst… teda aj Neapol, Capri…
do Benatok autom nevlezies vobec, tam len verejna doprava.....
@simsalabim tam jedine letecky
@lucik194 nie sú tam parkovacie domy pred vstupom do Benátok?Nebola som tam preto sa pýtam na všetko nech sa viem zariadiť, pozrieť ceny parkovného všetko naštudovať.Nech nezostanem niekde trčať.Idem iba sama so synom
Ano, letecky a auto prenajat tam, ak bude treba.
Chioggia
Boli sme toto leto v Taliansku. Šli sme z východu na západ. Prvá zastávka bola Benátkach. Parkovali sme na ostrove časť Tronchetto - 26e celodenný poplatok. Odtiaľ sme šli lanovkou PeopleMooverom do mesta. Jazda stojí 1.5e, ak si kúpiš celodenný lístok na vaporetti tak už máš aj lanovku v cene.
Pôvodne sme sa chceli po meste len potulat a nasať atmosféru zo známych námestí. Nakoniec som to zmenila a pozreli sme si Dóžov palác. Keď kúpiš vstupenky viac ako 30dni vopred a na určitú hodinu, tak to výjde najlacnejšie. A ešte máš vstup aj do múzea Correr. Nás 4os vyšlo vstupné 52e (1x family balík so synom 13r a 1x študent). Odporúčam vidieť tieto múzeá. Je tam veľa krásneho.
Potom sme sa najedli a že si ešte pozrieme ostrov Murano. Vybrali sme nie najlepšie spojenie a dlho nám trvala plavba od nam.sv.Marka na Murano (45min).
Celkovo sme strávili v Benátkach 8hodín. Nocovali sme v Parkhoteli v časti Dolo - výborne ubytovanie, čisté.
Väčšiu časť dovolenky sme boli na západnom pobreží v mestečku Camaiore. Odtiaľ sme mali výlety - Livorno akvárium, Pisa - mali sme aj lístky do Babtisterium, Cintorín, Baziliky a múzeá - to bolo 11e/os. Na vežu sa dá tiež ísť, ale je obmedzený počet a tiež čas, nešli sme.
Budúci rok plánujeme opäť Liguriu, celé pobrežie až po francúzsky Nice. Od tade cez Milano do Verony a z Verony obehame ešte Lado di Garda. Na Ligurii sa ubytujeme niekde medzi Porofinom a Chinque Terre na 3 noci a v Pietra Ligure ešte 4 noci, to je dobrý východiskový bod pre Janov aj Monaco a okolie
Ahoj 🙂 ak by ste v Benatkach potrebovali slovensky hovoriacu sprievodkynu, hlasim sa do sluzby.
Lago di garda je nas oblubeny dovolenkovy spot. Chodime kazdy rok do mestecka Malcesine. Bologna je ako kazde ine talianske mesto. Verona a potom kludne potiahnut az do Florencie, Siena. A primorske mestecka na zapadnej strane su krasne. Nizsie sme autom este nesli.
Jaaaj a ešte sme boli v meste Volterra - veľmi som chcela vidieť romanske divadlo, fakt veľmi pekné. Niečo také som videla prvý raz. Mestečko je krásne na vrcholku, samé úzke uličky.
Pôvodne som mala itinerár na viac miest, ale zdravotný stav muža to nedovoľoval, tak sme program preriedili. Ešte som chcela SanGimiano, lom Carrara - prehliadku, Lago di Puccini.
Cestou späť na SK sme ešte 2noci spali v Terste. Krásne mesto, pozreli sme si zámok Miramare a potúlali sa po hradnom kopci.
no pokial viem, vacsina kamarátov čo tam tento rok bola tak nechavali auto na pevnine a do benatok isli vlakom
My sme do Benatok isli vlakom z Padovi. Cesta trva od 30 minut, zalezi od vlaku. 4 sme platili 11,80 za 1 jazdu. Verona je velmi pekna. Pozreli sme aj San Marino. Jazero Garda je nadherne.
Odpoviem ti jedným citátom: ak chceš uvidieť všetky krasy Talianska, na to ti jeden život nestačí 🇮🇹❤️
Ahoj, my sme boli v benátkach v auguste (asi najhoršia sezóna) autom a podarilo sa nám zaparkovať úplne v pohode ku podivu
My sme boli kade tade ubytovaní… v alpách na 2 noci a zvyšok týždňa niekde pri Ravenne a to sme navštívili Veronu a také “falošné benátky” v Comacchiu 🙂
Ale súhlasím s @kikusenka1 …asi fajn dopredu si premysliet co chces vidiet 🙂 ja by som rada videla lago di garda, tam je ta cyklotrasa dlha a pekne vyhlady 🙂
My ideme v oktobri na trip do Bari, lacne letenky ah ubytko a stravime tam pekne dva dni, prenajmeme auto a pokukame okolie
Benatky su krasne, tam jedine zachytne parkovisko a lodkou do Benatok
Rim je tiez krasny ale je pravda ,ze bez sprievodcu je to narocnejsie
Vedľa Pisa je oveľa krajšia Lucca. Okolie sienna veľa malých čarovných mestečiek... To isté dolu pod Bari... odporúčam ubytovať sa v agriturismo....
My sme absolvovali trip po Taliansku toto leto. Prileteli sme do Bergama, tam vzali auto a sli zapadnym pobrezim na juh a vychodnym nazad. Az uplne na Siciliu nie, nemali sme tolko casu, ale keby sme mali dlhsiu dovolenku, obideme toho urcite viac. Takto sme stihli - Bologna, Pisa, Livorno Rim, Vatikan, Pompeje, Vezuv, Rimini, San, Marino, Benatky, Verona, Lago di Garda (ano stoji za to! My sme boli v lete aj sme sa tam kupali). Este sme zvazovali na pol dna pred odletom Milano, ale to sme napokon vynechali.
Co sa tyka Benatok, byvali sme mimo mesta a do Benatok sa dopravili miestnym autobusom, ktory chodil ozaj pravidelne tam aj nazad. Alebo aj vlakom sa da.

Chceš ísť autom? Ja by som letela do Bergama, pozrela Bergamo, lebo je fakt krásne, odtiaľ vlakom como alebo garda, odtiaľ do Milana vlakom a z Milana frescia Rosa do Ríma a z Ríma letieť domov.
Alebo ak musí byť autom, tak Benátky, po ceste jedna noc tarvisio a hory, keď chceš v októbri, tak ideal treviso, čo je kraj prosecca a nad ním valdobiadene a conegliano a potom dole Benátky a murano a burano.
Bologna za mňa nuda.
Keď, tak potom Toskánsko, sienna, voltera a malé mestečká ako montalcino, montepulciano a víno a vinice, romantika, každý deň iné mesto.