icon

Cestujete v júli s deťmi do Egypta?

9. jan 2026

Nie je príliš horúco?

Strana
z2
anonym_59a256
9. jan 2026

Je. Prečo by to niekto robil?
Egypt je vhodný navštíviť v apríli, marci.

katarinaba
9. jan 2026

Ano, cestujem. Vzdy prelom jul/august. Pre nas nie je teplo. Pre niekoho je to neprezitelny hic. Zalezi od vas, co mate radi. Ti, co radsej miernejsie teplo, chodia skor september, oktober.
Este je rozdiel v tom, co tam chcete robit - ak kupanie a slnenie, tak skor jun az oktober - podla toho ako teplo chcete. Ak chcete pamiatky, tak marec, april, maj. Alebo zimne mesiace.

biba_18
9. jan 2026

je horúco a ja som to robila preto lebo vtedy boli prázdniny. takže toľko k tomu prečo niekto robí niečo čo ten druhý nechápe... ja milujem zimu a neznášam teplo - a je jedno či je jún alebo september - proste je teplo. ale to pre mňa patrí k dovolenke v lete ...

momi1_1
9. jan 2026

Ak chcete ísť do Egypta s dieťaťom asi si veľmi nenavyberáte iné ako letné prázdniny. My sme chodili partia, kde brali vtedy školáka a chodili sme na prelome august / september. Bolo to super.

autor
9. jan 2026

Veď to, že prázdniny..len...u nás nejaké okuliare na oči neprejdú ani klobúk či čiapka vo vode, preto ma zaujímajú skúsenosti,, ako to máte vy.😊

biba_18
9. jan 2026

@anonym_autor tak u nás s týmto problém nebol - aj klobúčik nosil, aj kúpacie tričko ...

anonym_53a973
9. jan 2026

@anonym_59a256 zase tieto mudrosti 🙄 boli sme v auguste a co? Teplo bolo boli sme v mori. Ludia tam ziju aj v lete aj dovolenkuju.

pribinak
9. jan 2026

Jul? Len ak mate naozaj radi horuce pocasie

Pre mna Egypt tak september

anonym_59a256
9. jan 2026
@anonym_53a973

@anonym_59a256 zase tieto mudrosti 🙄 boli sme v auguste a co? Teplo bolo boli sme v mori. Ludia tam ziju aj v lete aj dovolenkuju.

@anonym_53a973 co som ti stupila na odtlak? Toc očami este viac, egypt v júli a auguste je pre mna nepredstaviteľny. Rovnako ako dubai napr. Pre mna za mna sa var v 40st , je to tvoja vec.

slavomira236
9. jan 2026

@anonym_autor toto leto sme boli od 8juna 12 dni..detom som vybavila u riaditelky volno..a nejak horuco nebolo voda 25 stupnov vzduch 32 teraz pojdeme 27 juna

ajka10000
9. jan 2026

My sme auguste a bolo velmi horuco ani more neosviezilo aj to bolo teple.

anonym_53a973
9. jan 2026
@anonym_59a256

@anonym_53a973 co som ti stupila na odtlak? Toc očami este viac, egypt v júli a auguste je pre mna nepredstaviteľny. Rovnako ako dubai napr. Pre mna za mna sa var v 40st , je to tvoja vec.

@anonym_59a256 ale koho ty zaujimas? Milion ludi tam pojde aj v lete. Ty sed doma na lazoch.

anonym_59a256
Odpoveď bola odstránená
anonym_ed802e
9. jan 2026

Môj muž ako dospelý dostal úpal v septembri.Bol dlho vo vode bez pokrývky hlavy.Pofukoval vietor pocitovo nebolo veľmi teplo deti budú musieť mať určite niečo na hlave.Ja by som tam v júli nešla.

tiezjedna
9. jan 2026

Ani za zlaté prasa. Nevidím dôvod prečo sa zubami nechtami držať prázdnin. A keď už by som musela, tak rozhodne by som si za dovolenkovú destináciu nevybrala v tom termíne Egypt ani žiadnu inú podobnú šialenosť.

katarinaba
9. jan 2026
@anonym_autor

Veď to, že prázdniny..len...u nás nejaké okuliare na oči neprejdú ani klobúk či čiapka vo vode, preto ma zaujímajú skúsenosti,, ako to máte vy.😊

@anonym_autor ani ja a ani deti nenosime slnecne okuliare. Ale pokryvka hlavy - to musi byt a nie len v Egypte - teda v urcitom veku.
Neviem ako stare deti mas, ale vela hotelov je na malicke deti pripravenych. Maju detske bazeniky prekryte plachtami, tam slnko cely den nezasvieti.
Moj najmensi mal tak 4 roky, ked bol prvy krat v Egypte, pred tym od jedneho roku sme boli v Tunise, cize ziadny rozdiel. Ale vzdy mal na hlave tu kupaciu siltovku. No to aj tu musel mat, takze chce - nechce, nepytala som sa. Teraz a pred tym aj starsi (ten mal v Egypte tak 11 a vyssie, vratane 1x Turecka) on uz siltovku na kupanie nemal. Na vyletoch ano, ale v bazenoch a v mori nie. Ak nejdeme na vylety, tak rezim mame - rano okolo 08:30 ranajky. Okolo 10:00 do 11:30 max 12:00 more / bezeny /tobogany, potom obed, po obede odpocinok v izbe, von ideme az okolo 14:30 - 15:00 do max. 18:00. To mne je uz potom zima 😀 Pokial nie sme vo vode, sedime pod slnecnikom.
Vylety som brala bud take, ze sme aj vtedy pri vode, vo vode, alebo je to v interiery. Urcite by som nesla na pyramidy. Ale muzea v pohode - autobusy aj samotne priestory maju oni klimatizovane, tam pokryvka hlavy netreba. A vylety v exterieri, mimo vody sa aj tak planuju az podvecer, alebo skoro rano.
Toto leto tam bola vsak zima. More malo rovnaku teplotu ako vzduch jeden den 😀 ja som z vody ani vyliezt nechcela, fucalo a vonku mokrej mi bola hrozna zima 😀 😀 😀
Ja deti zo skoly kvoli dovolenke neberiem. Navyse ja sama som viazana terminmi, nemozem chodit kedy chcem, takze asi ani iny termin by som vybrat nemohla. Ale ako som uz vyssie napisala - zalezi od vas, ak mozete horucavy, tak vam bude super. 40 stupnov pri mori je diametralne odlisnych ako 30 stupnov tu v meste. 100 a 1.
Je mnoho ludi, co Egypt miluju, zajazdy su velmi skoro vypredane, Egypt bol statisticky na druhom mieste medzi letnymi destinaciami, po Turecku, kde tie teploty nie su ine a pritom, ked sa opytas, ci je dobre ist do Turecka v juli, dostanes omnoho pozitivnejsie reakcie ako pri Egypte.

sissy27
9. jan 2026

@anonym_autor nie je to také dramatické ako to tu niekto popisuje. Teplo je, to áno, ale je tam úplne iná klíma, si pri mori, stále pofukuje a o 18:00 -19:00 večer je už tma. Hoci teplomer ukazuje viac, je to pocitovo oveľa lepšie ako napr. betónová bratislava, kde ti slnko páli až do 20:00 večer, vzduch stojí a o nejakej zeleni či vodnej ploche len snívaš. Boli sme takto na prelome júla / augusta niekoľkokrát, aj v iných mesiacoch počas roka, a teda september nie je o nič menej horúci ako júl/august.

slavomira236
9. jan 2026
@katarinaba

@anonym_autor ani ja a ani deti nenosime slnecne okuliare. Ale pokryvka hlavy - to musi byt a nie len v Egypte - teda v urcitom veku.
Neviem ako stare deti mas, ale vela hotelov je na malicke deti pripravenych. Maju detske bazeniky prekryte plachtami, tam slnko cely den nezasvieti.
Moj najmensi mal tak 4 roky, ked bol prvy krat v Egypte, pred tym od jedneho roku sme boli v Tunise, cize ziadny rozdiel. Ale vzdy mal na hlave tu kupaciu siltovku. No to aj tu musel mat, takze chce - nechce, nepytala som sa. Teraz a pred tym aj starsi (ten mal v Egypte tak 11 a vyssie, vratane 1x Turecka) on uz siltovku na kupanie nemal. Na vyletoch ano, ale v bazenoch a v mori nie. Ak nejdeme na vylety, tak rezim mame - rano okolo 08:30 ranajky. Okolo 10:00 do 11:30 max 12:00 more / bezeny /tobogany, potom obed, po obede odpocinok v izbe, von ideme az okolo 14:30 - 15:00 do max. 18:00. To mne je uz potom zima 😀 Pokial nie sme vo vode, sedime pod slnecnikom.
Vylety som brala bud take, ze sme aj vtedy pri vode, vo vode, alebo je to v interiery. Urcite by som nesla na pyramidy. Ale muzea v pohode - autobusy aj samotne priestory maju oni klimatizovane, tam pokryvka hlavy netreba. A vylety v exterieri, mimo vody sa aj tak planuju az podvecer, alebo skoro rano.
Toto leto tam bola vsak zima. More malo rovnaku teplotu ako vzduch jeden den 😀 ja som z vody ani vyliezt nechcela, fucalo a vonku mokrej mi bola hrozna zima 😀 😀 😀
Ja deti zo skoly kvoli dovolenke neberiem. Navyse ja sama som viazana terminmi, nemozem chodit kedy chcem, takze asi ani iny termin by som vybrat nemohla. Ale ako som uz vyssie napisala - zalezi od vas, ak mozete horucavy, tak vam bude super. 40 stupnov pri mori je diametralne odlisnych ako 30 stupnov tu v meste. 100 a 1.
Je mnoho ludi, co Egypt miluju, zajazdy su velmi skoro vypredane, Egypt bol statisticky na druhom mieste medzi letnymi destinaciami, po Turecku, kde tie teploty nie su ine a pritom, ked sa opytas, ci je dobre ist do Turecka v juli, dostanes omnoho pozitivnejsie reakcie ako pri Egypte.

@katarinaba tohto roku bolo turecko ovela ovela teplejsie ako egypt v juli a v auguste. A v egypte fuka vatsi vietor v lete..Napriklad na cypre juznom teploty nizsie ako v egypte ale ta vlhkost aka tam bola v lete to bolo strasne. Plavky 2 dni na balkone a nevyschnute osusky hrubsie ani nehovorim....sedela som s nohami prekrizenymi vecer tak som ich mala az zlelene k sebe😆za mna egypt co sa tyka klimy ovela lepsie. Myslim klimu pri mori

nikky6
9. jan 2026

Veru s detmi som to este neskusala, ale predtym sme chodili bezne koncom juna. Pre mna to bolo super, kedze som dost zimomrava. Muz viac vyhladaval tien a cez to naprudsie slnko sme sa chodili vacsinou najest a oddychnut dovnutra 😉

anonym_2a16ed
9. jan 2026

@anonym_autor len v rezorte pri mori sa dá vydržať, ísť pozriet nejaké pamiatky už veru nie, to je na odpadnutie 😛

katarinaba
9. jan 2026
@slavomira236

@katarinaba tohto roku bolo turecko ovela ovela teplejsie ako egypt v juli a v auguste. A v egypte fuka vatsi vietor v lete..Napriklad na cypre juznom teploty nizsie ako v egypte ale ta vlhkost aka tam bola v lete to bolo strasne. Plavky 2 dni na balkone a nevyschnute osusky hrubsie ani nehovorim....sedela som s nohami prekrizenymi vecer tak som ich mala az zlelene k sebe😆za mna egypt co sa tyka klimy ovela lepsie. Myslim klimu pri mori

@slavomira236 mne bezne ten vietor nevadi, v lete nie je ani zimu sposobujuci 🙂 Ale toto leto - aj ludia co tam ziju a vedia porovnat - cely rok bol podstatne chladnejsi. A ja, v lete narodena, co cely zivot tvrdi, ze sa mala narodit v rovnikovej Afrike - ja sa tam uz po 18 tej naozaj klepem. Decka z vody nechcu, ja uz ani nohy nemocim. Nepotrebujem hodinky, aby som vedela kolko je hodin - mne zacne byt zima - na 99% je 18:00 😀 😀 😀
Ano, vlhkost je dost zasadna vec, vysoke teploty a vyska vlhkost - to je aj zataz na organizmus. Jasne, ze to tam neschne v noci 🙂

lucylaw
9. jan 2026

Ideme v auguste a úplne v pohode,akože nevidím už nejaký rozdiel v tom,či bude 45 stupňov v Egypte alebo v Turecku,kde už je to tiež posledné roky úplne bežné,ale nad tým sa nejako nikto nepozastavuje 🤔 keď som na dovolenke,trávim 90% času zo dňa v plavkách a som buď namočená vo vode alebo som pod slnečníkom,okrem toho všade v Egypte kde som bola,tak príjemne pofukovalo,takže som tú horúčavu nikdy nejako extrémne nepociťovala..A to som bola aj v Údolí kráľov,keď bolo cez 50 stupňov,to už bol trochu extrém,ale pri mori je to úplne v pohode..

katkaseiner
9. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor v Egypte v juli urcite odporucam minimalne ten klobucik a faktor 50. Bez toho dietatu povedz, ze sa moze akurat len na izbe hrať.

ankare
9. jan 2026

@anonym_autor určite nie

jenn7
9. jan 2026

My sme boli minuly rok v juli a pocasie sme vychytali perfektne! Cele 2 tyzdne bolo max 32 stupnov, ale mali sme zrejme len stastie, lebo v auguste tam uz bolo cez 40

amalka07
9. jan 2026

My sme boli na 2 týždne na prelome júna-augusta a úplne ideálne. 38 stupňov ale pocitovo úplne ideálne teplo, nie horúco. K pyramídam by som ale nešla, tie tým, že nie sú na pobreží, kde to more ochladzuje, tak tam je to horúco naozaj extrém. Ale pri mori v rezorte úplne ideál

pe_mi
9. jan 2026

Každoročne by sme chceli chodiť
Boli sme prelom júl/august už 2x
Milujeme ten hic 😎😃😃😃 nám to vyhovuje

anonym_419b88
9. jan 2026
@katarinaba

Ano, cestujem. Vzdy prelom jul/august. Pre nas nie je teplo. Pre niekoho je to neprezitelny hic. Zalezi od vas, co mate radi. Ti, co radsej miernejsie teplo, chodia skor september, oktober.
Este je rozdiel v tom, co tam chcete robit - ak kupanie a slnenie, tak skor jun az oktober - podla toho ako teplo chcete. Ak chcete pamiatky, tak marec, april, maj. Alebo zimne mesiace.

@katarinaba na tie pamiatky mi ani ten máj nepríde vhodný. My sme tak boli v máji z Egypta na výlete v Petre a Jeruzaleme, bolo do 50 stupňov, myslela som, že prišla moja posledná hodina.

katarinaba
9. jan 2026
@anonym_419b88

@katarinaba na tie pamiatky mi ani ten máj nepríde vhodný. My sme tak boli v máji z Egypta na výlete v Petre a Jeruzaleme, bolo do 50 stupňov, myslela som, že prišla moja posledná hodina.

@anonym_419b88 fuu, tak to verim. Osobne som tam v tychto mesiacoch nebola, ale ludia vacsinou pisu, ze bolo dobre.

nominka86
9. jan 2026

Ja som bola.v juli s detmi... a tak som spiekla jak na SK. Bolo okolo 42st.ale pocitovo urcite menej... tu skapinam pri 30... tam som bola uplne ok.

Strana
z2