icon

Chata Bačkárka. Dobrý tip na dovolenku

miriam2deturence
17. mar 2010

🙂 🙂 🙂 backarka 🙂 🙂 🙂

Je to horska chata Bačkárka, pri Makove, na česko-slovenskej hranici tesne pod hrebeňom.
Ubytovanie so všetkým, stravou, vyžitím, krásnym prostredím.
Či rýchly nápad na víkend, či pobyt na týždeň a viac...

Boli sme na nej za posledny rok 6x, LETO,ZIMA,JAR,dazciva mokra JESEN - a vzdy SUPER.
Myslim ze hned prva foto vas dostane, ale popisem teda pre zaujimavost, co na nej neskutocne ocenujeme, je toho moooc, tak zacnem:

Priroda naadherna vonavy vzduch ihlicnate lesy, dokonale drevene ihrisko VONKU pred letnou terasou od 0-12 rokov (pieskovisko,domec na stracej nozke, hojdacky-klasika,siete,hojdacie lavice dospeli aj deti, velka trampolina, zvieratka-zatial zajaciky a andulky) ohnisko, terasa kde mozte ranajkovat-obedovat-vecerat (uz teraz sa neviem dockat co ideme v lete tam), VNUTRI zas dokonaly 2poschodovy detsky kutik-domcek s 5 izbickami,tabula obrovska,smykacka,hracky atd ... dielo chatara, chatari maju sami 3 mensie deti takze vedia co robia.

LETO dalej: cucoriedky, maliny, hriby, turistika na blizucky hreben a V.Javornik, ale aj tak sa tym ihriskom nenabazia deti ani za cely tyzden, zabudnite na potrebu stale nasadat do auta a niekam sa vlacit do okolia... vsetko mate tu. Ak nutne chcete kupko tak dolu v cechach 10km vynovene pekne. Po veceroch pre rodicov ping-pong, biliard, prijemne posedenie.

V ZIME - detsky vlek priamo pri chate, patriaci chate!!! Ked chcete mozu deti jazdit aj do 20:00, ziadne o 16:00 padla-dovi. Chata je priamo na zjazdovkach! Tj za detskym vlekom su priamo 2 riadne lyz.svahy, jeden aj umelo zasnezovany aj s vecernym lyzovanim. Lyzovava sa do V.Noci a aj po nej byva casto sneh. Okolo upravene bezkarske trate-bezkari. Nase rodinky aj s detmi boli. Cajik si date v zimnom bare s krbom s vyhladom na detsky aj velke svahy. Jooj!

Ked znamym hovorim vedela by som rozpravat hodinu, nechcem to tu zahltit, odskusajte, uvidite.
Preto ju tak smelo doporucujem, ze to nie je len o nasej rodine, uz som to doporucila roznym kamaratom a boli nadseni a navyse som tam dotiahla 13 rodin z nasho materskeho centra a odvtedy tam chodime spolu cele MC v lete-zime, na tyzden. Straaasne vsetkych chytila nasa Backarka milovana.

Par technickych info - parkovanie pri chate, platenie v eur / czk, ale signal cesky tj cez roaming (povodne patrili CR, po posune hranice su SR), na chate wifi, ...

Este lidicky pozor - je to chata! Preto, ceny prijemne, ale necakajte luxus, obycajne ale rozumne a cisto zariadene izby, spolocne socialky (zo skusenosti ziaden problem, chodieme tam s deckami od novorodencov, prvy krat mali viaceri malicku obavu, ale hned sme zistili, ze to voobec nie je problem ale pohodaa, aj ked sme predtym na MC pobyty len do hotelov so socialkami na izbach chodili), chodia tam lyziarske zajazdy takze postele popisane, postele zvacsa poschodove, dolu 1,5-lozka tak tam my spavame dospeli+dieta, maju aj 3detske postielky inak, zas je tam dovolene aj so psom takze tam moze byt niekto so psom ratajte, proste chata. Kto tam chcete ist so zovretym zaludkom a pozerat co sa da vytknut a chystate sa porovnavat ani nechodte, kto ste pohodaci a hladate total dokonalu rodinnu dovolenku v rozpravkovom prostredi so skromnymi poziadavkami, ti najdete "objav storocia"-mi tak jedna rodinka nasa z MC povedala. My tam citime proste okrem rozpravkoveho prostredia, priroda ako z obrazka v lete-zime(!) aj uzasny pristup chatarov a ludi co okolo chaty kmitaju, ustretovost, s cim sme sa zatial malokde stretli v takomto meritku a to sme chodili na letne pobyty MC pred tym do hotelov, teraz nas uz ani nenapadne, nasli sme co sme hladali.

A je to chata pre vsetky kategorie, singl, partie, rodiny, rodinku so starkymi, fakt si tam kazdy najde to svoje. DOPORUCUJEM.
O.i. pre materske centra a skupiny rodin, rodinne tabory!

Zeny - a mate NAVARENE! A ako! Fakt vynikajuco, skutocne!!!
No nechod tam

miriam2deturence
autor
17. mar 2010

Srdco mi trha ked ma takato chaticka niekedy vikend bez hosti, preto som to sem dala, aj ked sem nepisem len obcas citam co ma ako maminu trapi vo fore... tak ale snad to niekomu padne ako dobry tip ... ak sa ma chcete daco pytat prosim na mail, predsalen sme tam boli a budeme veeela krat a co som roky pre nas hladala "to prave orechove" na prijemne dovolenky alebo rychly dokonaly vikend ... tak my sme to nasli tu na Bač.

- POZOR horuco plati: tento a buduci vikend (19. – 21. 3., 26. – 28.3. ) je tam ubytko aj lyzovanie za 1/2 ceny!Ubytko co mi poslala chatarka: 6 eur = cca 150,- kč, velky vlek tiez za polovicu (tj. 8 uer = cca 200,- kč) ...

Nasu rodinku dobre stve ze oba vikendy mame oslavy a nemozme ist, tak si to uzite za nas.... snehu maju, je to 900m nad morom tam sa sneh dobre drzi, ked kukame webkameru az nam srdco trha - ozaj tu webkameru na ich stranke si vsimnite, paradna vec.

A slniecka je tam teraz, a dlhy jarny den svetlo dlho do vecera...

pepies
17. mar 2010

miriam Ty si prevádzkarka? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

gimulka
17. mar 2010

téda to vypadá dobře, hned si to ukládám, škoda, že to máme tak daleko....

miriam2deturence
autor
17. mar 2010

🙂 nie som prevadzkarka, som mamina 2 deti a posledny cas vyse roka chodime v zime-lete len tam 🙂 asi to tak vyzera ale nie som, ale chcela som sa im takto odvdacit za krasne dovolenky a vikendy, ze ich doporucim 🙂 a uz davno som si vravela ze ak niekto hladal take daco ako my tak to takym rodinkam chcem dat vediet, dovtedy sme sa trapili kam na dobre miesto v lete, kam v zime, kam na vikend, teraz sa netrapime hehe

miriam2deturence
autor
17. mar 2010

pepies... a vzdy platievam ako kazdy iny za pobyt 😀 😀 😀

pepies
17. mar 2010

miriam to je v pohode. 😀

hest
30. mar 2010

zní to krásně, obzvlášt pokud by tam mohl člověk se psem-) sháním něco na léto s mimčema dvěma psama-) na turistiku -)

libka1
30. mar 2010

mozes tam so psom, maju to tam napisane 😉
vyzera to super, akurat jedno mi vadi, tie spolocne sprchy a WC... inac by som si dala hned povedat 😀

luciaj
31. mar 2010

aj men sa top aci, budem uvazovat minimalne o vikende 🙂

musko
3. apr 2010

A čo v prípade zlého počasia, kam sa dá íst vokolí?

miriam2deturence
autor
14. apr 2010

Libka1 - tvoju obavu malo aj viacero rodin ktore som tam volala, a potom jedna mamka, ta co sa dost moc toho bala vravi mi, tak vecer, ako sme detom spolu umyvali zubky a deti si radostne ukazovali svoje zubne kefky a pasty "to som sa bala spolocnych socialok, ale ake to je prijemne mat socialny kontakt este aj pri vecernom umyvani zubov🙂))" ... asi tak, riskni to 🙂))

Musko - v pripade zleho pocasia sa deti prehraju paradne v detskom mgakutiku vnutri, alebo si pojdete dat spolocnu virivku do blizkeho hotela Hajenka, alebo si zaplavate v hoteli Fran tiez susednom, alebo si vyjdete na mokry vylet u deti uspech zaruceny, alebo dolu v Cechach a na slovensku daco pohladajte, v Cechach tam boli kdesi nasi znami na dobrej plavarni, v chate poradia ... ja som tam sla s rodinou v jeseni, boli sme takmer sami, kazdy den prsalo a aj tak sme boli kazdy den vonku a nasa dcerka nadsenaaa nic jej nechybalo, neochorela, nadsenie=imunita, zvysok dni sa nevedala nabazit noveho detskeho kutika... mala 3.5roka. Navyse tam je pre deti tolko pekneho-napr sa vtedy narodili kraaasne steniatka, hotove plysaciky, napr mavaju vonku v lete andulky a zajaciky, napr kolotoc ide aj ked prsi🙂, napr vo velkom suchom stane je stale vytiahnuty ping-pong ... Takze neboj, ak niekde nie je nuda tak tu.

Prajem vsetkym krasne pobyty a ked sem hodite potom skusenost budem rada, potesi aj mna aj ostatnych ze to tu malo vyznam ponuknut ako tip 🙂))

llllucka
16. apr 2010

miriam2deturence:společný čiětění zubů je možná faj,ale sprcha a vlastní záchod to nemůže nahradit.Jsme v tomhle zmlsaní a může to být nejhezčí ubytko na světě,ale bez vlastní sociálky bych to nechtěla.Obzvlášť u dětí mi to příjde důležité😉

miskinadamko
16. apr 2010

mne sa tiez nepozdavaju na dovolenku spolocne socialne priestory kedze kazdy uz ked sa vyberie na dovolenku chce si oddýchnut a za peniaze ktor investuje ocakava aj nejaky servis a cakat rano na wc ci sprchu mi ako velký komfort nepride.
miriam snazis sa sice pekne ale je to malo vyerihodne kedze na koniku mas 5 prispevkov a z toho su vsetky do tejto temy.
pochybujem ze mamina by nikdy neprispela do nijakých tem a isla chvalit len nejake ubytovanie.
takze mozno by sme viac ocenili uprimnost.
ja som tiez zazila vynikajuce ubytovanie ako v tatrach ci na kysuciach alebo v bojniciach ale takto rozsiahlu reklamu,to by ma asi len tak nebavilo 😀
obzvlast ked pozeram foto a popis pride mi ako uplne obycajna horska chata ktorých je mnozstvo.
ale za tip dakujeme 🙂

miriam2deturence
autor
18. apr 2010

miskinadamko, a veru konika len citam ... mas pravdu a neviem ci to je niecim podozrive, mnohe len citaju a proste ked uz musia tak daco prvy krat napisu no nie? Ale toto som proste velmi chcela dat do povedomia, niekomu je to asi cudne 🙂 ale verim si, ze kto tam pojde bude spokojny, keby som si neverila, ani nemam na to vobec vobec cas, po nociach robim, cez den deti, ale proste dokazeme s muzom velmi ocenit ked najdeme ludi ktori svojou pracou dokazu nieco take vytvorit ako toto miesto, nemaju to len ako pracu, davaju tam denne toho mnoho navrch, naviac, pridanu hodnotu ktoru len tak nenajde clovek, preto im tak velmi fandime, a veru ze im fandime! ... mne trhalo zily ked tam nejake vikendy nemaju obsadene, v tyzdni maju prazdno to je ok to je osud slovenskych ubytovatelov, ale vikendy som sa rozhodla im pomoct naplnit, za to co sme tam za posledne obdobie s rodinkou pozazivali, tabory detske, dovolenky nase... stoji mi to za to podozrenie ze vyzeram "cudne" 😎 a zelam tym co taketo ubytko hladaju, aby tu jednoducho nasli pokojnu kraaaaasnu carovnu dovolenku. Pravda pravda, fakt treba tie socialky zvazit, kto to vyslovene potrebuje tak ozaj radsej nechodit, pokazili by ste si zazitok 😉 aj ubytovatelov by to mrzelo. 😉 😉 😉 Nie kazdy tam je spokojni, to len 95% navstevnikov, takze bacha bacha 😀 😀 😀

mateson
8. aug 2010

miriam2deturence ,hladala som nejake rady kam s detmi a narazila na tebe. Dnes som urobila cez mail rezervaciu a v stredu ideme na bačkárku. Iba na tri dni tak vyzkušame a uvidíme. Fajnový nejsme tak snad bude fajn, počasie hlasia ok. Potom ti písnu.

miriam2deturence
autor
16. aug 2010

Ahoj Mateson, tak ako, dostanem cez držku? 😀
Sa smejem, lebo sme sa na Bač stretli... 😀 😀 😀 Aj ja som úplne náhodou z večera do rána s deťmi narýchlo na 4dni vyrazila na Bačkárku...
Bolo to fakt veselé stretnutie a zistenie. A na chate sme v týždni boli samé dve rodinky, okrem náhodných návštevníkov/cyklistov a všetkých rodiniek "z kopca" ktoré sa tam ubytovali v hotelíkoch a chodili sa s deťmi vyžiť na Bač... 😵 😵 😵
Za nás príjemné príjemné 4 dni...
Tak sem prosím potvrď že sme to normálne riadne platili, spolu s vami, nech ma žienky neupodozrievajú
🙂

mateson
17. aug 2010

čau miriam,dostaneš pochvalu. Bolo super a potvrdzujem,že sme platili. Na vlastné oči som to videla 🙂 🙂 🙂 🙂